Помощни училища- какво мислите за тях?

• 111 583
  • 392
  •   1
Отговори
# 195
  • София и там където не се пуши
Валенце, сигурна съм, че от вътре ще ти дойде дали искаш или не искаш да я запишеш някъде и това ще е най-правлното, което ти решиш.

# 196
Вале а колко деца ще бъдат в клас?по каква програма ще учат ?учителката една ли е?ще работи ли с Бубка индивидулно?имали допълнително специалисти-логопед,психолог,специален педагог?

# 197
  • София
Вале а колко деца ще бъдат в клас?по каква програма ще учат ?учителката една ли е?ще работи ли с Бубка индивидулно?имали допълнително специалисти-логопед,психолог,специален педагог?
-ще бъдат 5 или 6 деца
-за програмата не попитах,но при другото ми посещение ще го направя
-учителката е една,детето допълнително работи индивидуално със специалисти
-с логопеда и психолога говорих и лично,присъствах в часовете им,очарована съм,дори психоложката е бивша ресурсна учителка.Сподели ми ,че като такава е имала 90деца Shocked

# 198
Вале стискам ти палци да вземеш най-доброто решение за твоето дете и то да бъде щастливо.

# 199
  • София
Днес ходих в Ресурсния център.Както казах ще проверя всички възможности.е,явно моето решение да запиша детето в помощно училище ще остане на заден план.Записах Бубка в 90СОУ в Люлин.Не съм сигурна какво ще последва нататък,но това времето ще покаже.Помощното училище остава вариант.

# 200
Вале много се радвам и те подкрепям ако имаш въпроси пиши,каквото можем и знаем ще ти кажем.Успех

# 201
  • София
Ами,Светла,въпроси имам много.Но си ги задавам сама на себе си.и отговорите не ми харесват.Дали постъпвам правилно?Мисля,че не.Мисля,че основите на образованието на моето дете трябва да се поставят в помощно училище,не в масово.Мисля,че интеграцията в този и вид е...да не използвам епитети.Недообмислена да кажем.Мъжа ми не е съгласен да запиша Бубка в масово училище.Смята,че това ще е сериозна грешка.аз...вътрешно усещам същото.На Бубка няма да са и досаттъчни тези два часа с ресурсната седмично,абсурд просто.Оффф,имаме време за мислене.

# 202
Валенце,мила,незнам какво да кажа,за да те подкрепя някак...
Понякога импулсивните решения са правилните,друг път изстраданите и изплаканите.Започнете в масово,ако не вървят нещата,ако стреса е голям,отивате в помощно.Поне аз така реших за Рая.Трябва да опитаме,да видим,за да знаем,че поне сме пробвали.За да не се питаме цял живот-взех ли правилното решение...
Да са ни здрави и щастливи,
ще  се изучат!

# 203
  • София
Ох,анане,ми ние добре ще пробваме,но има ли смисъл ?Какво ще даде на Бубка двчасовот занимание индивидуално.Нищо.А в помощното училище ще и се обръща повече внимание,което точно в процеса на ограмотяване е най-важното.
имам близка приятелка,която е специалист,работи с деца като нашите...в масово училище.Работеше и с Бубка.И нейния съвет е ,че интеграцията не бива да е на всяка цена...че за детето би било по добре да започне в помощно...пък като напредне живот и здраве да отиде в масово.а не обратното.Така мисли и логопедката от масовата ни градина,която три години работи с детето.

# 204
Валенце,защо тогава така се луташ?
Ако бях сигурна,ако специалист,който е работил с Рая,ми каже помощно-отиваме там!
Нямам нищо против помощно у-ще.
Аз ще дам Рая предучилищна в масово-ако не върви,отиваме в помощно.Нямам болни амбиции,но трябва съм сигурна,че Рая не може да се справя в масово.Че няма да иска в началото да ходи,съм сигурна,но неискането и неможенето при Рая са различни неща.
И аз мисля,че в помощно ограмотяването е с много по стабилна основа,може да се гради нагоре.
В масовите учебният материал...уф...няма затвърждаване,и  само гледай как 5 клас се пропуква всичко.Поувлякох се!
Защо се двуумиш,след като знаеш кое е правилно за Бубка?
Виж,аз наистина ,не знам къде Рая ще се чувства по-добре.
В детската,в специализираната група, е много,много щастлива.Но и на площадката,с другите деца е щастлива-когато те я приемат...
Ако смятате,че второ помощно е удачния вариант-действайте!

# 205
 Cry здравейте ,аз съм майка на дете с проблеми в сферата на аутистичния спектър,както казват докторите.Моето дете е на 10г. и учим в масово училище във Варна.Много съм доволна от отношението и вниманието ,както и че детето е прието много добре от деца,родители и учители,има много програми по който могат да учат нашите деца в масови училища,идеята е да е сред връстници от които да се учат и да бъдат поощрявани.Повярвайте ми Майчета нашите деца се чувстват добре ,а за да постигнете това трябва много малко и най важното да не се крие проблема пред никой в училище.При нас във Варна помощното училище е трагедия  Confused децата са без надзор ,язък само дето има добри педагози,  ooooh!
Ако някой иска да му разкажа повече и да помогна с каквото мога моят скайп е byba_75  ,пишете ми ,обмененият опит винаги е бил в полза.
Поздрави и никакво отчаяние

# 206
Zdraveite,i az sum maika na bolno detence.Iskam da popitam, dali znaete za dneven centur za deca s problemi v razvitieto?

# 207
Vasilka S. за кой град, колко голямо детенце.

# 208
V grad sofia .Na 10 godini ,momi4ence.

# 209
Аз доколкото знам има, но ще помоля и други мами да се включат. Има към фондация - Покров богородичен, например.

Общи условия

Активация на акаунт