Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 522
Цитат на: jenia vulova
А ЗНАЕХТЕ ЛИ , че се подготвя закон за прием на тримесечни бебета на ясла .

Е това вече е върхът!  #Cussing out Как може да захвърлиш три месечно бебе в ръцете на възпитателките на детските ясли?! Интересно ми е колко майки са изявили желание за това, че чак и закон да подготвят за това? ooooh!

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 276
Цитат на: vilito
Цитат на: jenia vulova
А ЗНАЕХТЕ ЛИ , че се подготвя закон за прием на тримесечни бебета на ясла .

Е това вече е върхът!  #Cussing out Как може да захвърлиш три месечно бебе в ръцете на възпитателките на детските ясли?! Интересно ми е колко майки са изявили желание за това, че чак и закон да подготвят за това? ooooh!


Изобщо майките не проявяват желание да си оставят 3-месечните си бебета на ясла, просто държавата ги принуждава, този проекто закон е във връзка с друг, според който майчинството както в Европа ще се съкрати на 3 месеца-кошмарно ми звучи, надявам се да не е истина, защото това го прочетох в някакъв жълт вестник

# 2
 • Мнения: 2 534
Сигурно ще стане точно така , Катрин_77 . Не би ме учудило.
Момичета , вижте ми подписа , най-после го направих , все не ми се занимаваше.Дано да е станало , та да видите малката ми `шушонка`

# 3
 • морето, сините вълни...
 • Мнения: 510
Цитат на: vilito
Цитат на: jenia vulova
А ЗНАЕХТЕ ЛИ , че се подготвя закон за прием на тримесечни бебета на ясла .

Как може да захвърлиш три месечно бебе в ръцете на възпитателките на детските ясли?!


еее не така де
незнаеш защо се е наложило на някой да си остави детето
Мъника от 4 месечен е с гледачка - мислиш ли че тя се грижи по добре от лелките в яслата. ??   ooooh!  Praynig

И понеже вече навърши необходимата възраст /на 1г и 2м е вече/  Tada  и може да ходи /това е едно от изискванията/ от средата на март ще се пробваме с яслата.
Сърцето ми се свива, ама няма как. Не че гледачката не го гледа, но все пак е лелка /бивша медицинска сестра/ Не знае много песнички, не и се четат приказки
Иска ми се да вярвам че детенце ще се чувства по добре сред "свои"
Дано само не се разболява. Всъщност, давате ли някакви имуностимулатори на децата и подготвяте ли ги понякакъв начин за яслата.

# 4
 • Мнения: 2 534
Абсолютно съм съгласна със Сън_Фло , по - добре е детето да е сред връстници , иначе рискуваме децата ни да станат асоциални , да не могат да контактуват помежду си , да не умеят да делят  , или пък помагат . В яслите бързо научават всичко , защото подражават едно на друго . А каква хубава програма има сутрин , то са песнички , приказки , танци .

# 5
 • Мнения: 2 655
Това е доста интересна тема, затова си посволих да я отделя.
Може да има и други потребители, които да се включат в обсъждането.

# 6
 • Мнения: 522
А бе хора, я ме светнете как точно общуват помежду си три месечните бебета. Поне до шестия месец бебчо има нужда от мама, а  две възпитателки не могат да компенсират липсата на ласки.  family Да не говорим, че е препоръчително на тази възраст детето все още да се кърми.
Аз самата съм много амбициозна, имам хубава работа, перспективна... Трябваше да се върна на работа, когато Наско беше на пет месеца, но отказах, защото сърце не ми даваше. Ниският семеен бюджет определено ни се отрази зле, но по-важното е, че детето беше спокойно и щастливо. Кърмила съм го до 11-ия месец и това според мен е голям плюс.
Това е моето мнение.  smile3503 Не ангажирам никого с него.

# 7
 • Мнения: 1 378
Моя позната швейцарка даде детето си на ясла на 4 месеца за да се върне на работа. Явно там нещата са така. Обаче имат право да работят на 80% и един ден почива тя, един ден почива мъжът и, по един ден бебето е с двете баби, и един ден ходи на ясла. Интересна система, не мислите ли? За яслата плащат според дохода, лично те около 50 евро на ден.

# 8
 • София
 • Мнения: 5 044
Мами подкрепям ви с меннието че трудно може да се да де бебе на 3 месеца на ясла това при нас би било след 2 седмици .. ум не ми го побира.

Трябва да ви кажа, че и противната страна - яслите (сестрите), не са много спокойни от тази вест.
Сега доколкото знам бебетата се дават нма ясли след като проходят... предатавете си оптимистичния вариант от група с 15 деца, от които да има 3 бебета около 3-6 месеца, на които се падат 2 сестри да ги гледат... Как сте се оправят ако в един момент бебета ревнат, и се сдърпат ходещите малчугани за нещо... аз едва се оправям с едно ревящо бебе .. а при тях ще е ужас не задруго но някак не е удачно да се смесват децата... трябва да помислят и по тоз въпрос господата. Разликата между 3-месечни и 3 годишните е много усезателна колкото и да не им се вярва, че е същствена.

# 9
 • Мнения: 1 517
Ужасно ми се струва това, дано не стане!  Shocked Това значи на 3 месеца да започнат да ги хранят изкуствено, да ги отделят от майките им и всичко произтичащо от това... наистина, как ще ги гледат сестрите тези малки бебета, дето още не могат и да седят? То няма смисъл от ясла толкова рано, нито ще могат още да ги учат на нещо, нито пък децата да общуват помежду си... Ако стане така, аз второ определено няма да имам!  Crossing Arms

# 10
 • Мнения: 1 412
Слава Богу,че си родих децата докато майчинството беше 2 г. - тези хора са луди! Забелязвате ли, че всички социални привилегии, наследени отпреди започват да изчезват! Направо се плаша! Но хора,които посягат на МАЙЧИНСТВОТО - това е грях направо! Като стигнем финансовия статут на западноевропейските държави тогава да мислят за такива неща! И изобщо какво са се хванали за майките - като иска някоя мама да работи - има право,прекратява си отпуска...единственото,което трябва да направят е да увеличат парите,а те разтягат локуми,за да отклоняват общественото внимание #Crazy  #Shocked  #Puppy dog

# 11
 • Sofiа
 • Мнения: 2 598
Изобщо не се учудвам - до колкото съм запозната в Щатите майчинството е точно толкова и на ясли ходят съмсем мънички бебчета. Имам позната учителка в ясла в Калифорния  Wink  Гледала съм снимки на съвсем малки бебчета в яслата.
най-лошото в случая е, че няма да направят детските градини като Европейските  Twisted Evil

# 12
 • Мнения: 3 200
Аман от простотия и после "насърчавали" раждаемостта

# 13
 • морето, сините вълни...
 • Мнения: 510
аз също мисля че 3 месечна възраст енаистина ужасаващо малка Mr. Green
но виж след годинката вече го приемам за нормално
лично на мен ми се наложи да се върна на работа, извоювах си половин работен ден и с прекъсване на обед - така кърмих малчо до колед /т.е. на годинка без 10 дни/
сега се боря с "лошото" мнение на околните за това да бъде или не на ясли, но смятам , както не веднъж съм казвала че това е добре за малките.
Мисля че реалността вече е такава - до две години все по малко майки имат лукса да си гледат децата без това да им се отрази на семейния бюджет или без да се налага да си търсят работа след това. Освен ако не работиш на свободна практика или пък професията ти е такава че и след пет години нещата да са същите. Имам впредвид, че днешното динамично време толкова много неща се променят, че дори и след една година откъсване ще си "светлинни" години назад, а имайки предвид моята профисия, това е доста важно.
Така че моля не съдете майките, които си дават децата на ясли.
Аз съм за този закон, най малкото защото ще даде някакви рамки /надявам се/ и ще сложи ред, правила и изисквания.
Та сега, извинете ме за израза, куцо, кьораво и сакато нарича себе си детегледачка. Спомнете си за случката която се коментираше преди време.
Мисля че подобен род закон ще регулира и тия отношения, ще даде на майките донякъде сигурността в наемането на гледачка. Все пак не съм дори чула за подобен проекто закон, но мисля че нещо подобно би било добре да залегне в него.
Та нали всички ние желаем най доброто за нашите деца. Нека наемането на гледачка или даването на детенце на ясла от толкова малко бъде уредено по някакъв начин. Така всеки ще има право да си търси правата, а не само да се вайкаме откъде да си намерим проверена гледачка и как да си доверим най - милото на чужд човек.
Зная че много от вас ще възроптаят за двете години. Но момичета, не е ли по добре да роптаем за сумата на детските надбавки, за това да се направят площадки, училищата и градините да са чисти и добре оборудвани, отколкото за двете години с по 130 лв месечно /в момента/ Та това са само памперсите за един месец.  Confused

# 14
 • Мнения: 3 163
Бе хора вие луди ли сте!Как на 3 м ще го дам на ясла?Е.не и да ходя гладна и жадна и гола -не!НЕ!НЕ!А за системата на запада-не ми говорете-вие случайно да питате майка си кого й е удобно да ви приеме на гости?Е така е в някои западни страни.възпитание спартанско-лично аз не го одобрявам.

Общи условия

Активация на акаунт