Как бързо времето отмина - ЮЛЧЕТО ни стана на една година!

• 13 930
  • 308
  •   1
Отговори
# 270
Рени, ами при толкова доктори в Сф, накрая се ориентирахме към Пловдив и то не толкова заради д-рката, колкото заради техниката, с която изследвала. Разбрах, че не била много разпространена дори в Сф/то тя така ще каже, я Thinking/. Иначе мислим в четвъртък да отидеме, ако има повечко пъпчици, иначе ще го отложиме. Прегледът при нея е 15лв, а самото изследване някъде към 30лв.
arllina:Бързо да се отървете от сополите, че е просто кошмарно с тях... Praynig Hug
Иси, нашият мушморок както не можеше да лази и да ходи, така седмица след Р.Д. направи и двете. Shocked Направо бях втрещена, аз очаквах към годинка и 3-4месеца да проходи, но детето си знае работата. Така, че не му мисли много, после пък не можеш го спреш. Сега излизаме навън с каишки, че от време на време залита, но от ден на ден става все по-стабилен и уверен.
Де си, ние задължително се приспиваме с биберон, идея си нямам как ще го отучвам. Казвали са ми, че лесен начин за отучване е като се разреже биберона с ножица. Thinking newsm78
Цитат на: дидка
Вашите деца получавали ли са разстройство при никненето на зъбките?  И ако да какво им е било акото? Той от няколко дни ака по 2-3 пъти на ден, но последните ден-два ака някак си воднисто /както когато беше бебе/ или пък само нещ като слуз
Не е имал разстройство, нито зачервено дупе, а това със слузта ми звучи сериозно. Thinking
Да не би да е от някоя нова храна? newsm78

Айде, лека ви нощ! Утре всички тук на линия, бодри  ku-ku , здрави jump и усмихнати tongue!
Кой превари, той  ще черпи по кафенце! Mr. Green Heart Eyes

# 271
  • някъде
Цитат на: дидка
Вашите деца получавали ли са разстройство при никненето на зъбките?  И ако да какво им е било акото? Той от няколко дни ака по 2-3 пъти на ден, но последните ден-два ака някак си воднисто /както когато беше бебе/ или пък само нещ като слуз
Не е имал разстройство, нито зачервено дупе, а това със слузта ми звучи сериозно. Thinking
Да не би да е от някоя нова храна? newsm78
Не знам да съм му давала нещо ново Thinking той яде всичко! Онзи ден изяде 2-3 гъбки от една пица, за друго не се сещам! Иначе от бебе си ака понякога малко слузесто /сополесто/, даже заради това го водих на 4 месеца на лекар, защото се страхувах да не е АБКМ, макар че беше само на кърма по това време! Иначе и дупето му е зачервено от 2-3 дни, а когато избиха първите два зъба пак се беше зачервило!

# 272
Привет на всички от нас!!!  Hug
Днес ни сложиха имунизацията. Приорикс беше. Дано всичко е наред и да няма странични реакции Praynig
Ели, бързо оздравяване и от нас! Лъчко беше с вис. Т миналата седмица и давах панадол и хексалгин - редувах ги. но май само Хексалгина вършеше работа. Опитвах се да слагам компеси с оцет на челцето, но започваше да плаче и да дърпа кърпата.Слагах и мокри чорапки на крачета, това поне нямаше как да махне. Нашето педи каза, че като им никнели зъби им отслабвала имунната система и ставали по-поддатливи на вируси. също каза, че когато температурата е до 38.5 не е нужно да се дават лекаства през 3-4 часа, достатъчно било 3 пъти на ден.
Дидка81 - вие пием по 210мл само вечер, но не винаги го изпива /Бисквити не слагам/. През деня се старая, ако не яде млечен крем да му дам кис. мляко с бисквити и плод или АМ с овесени ядки и плод.  А за разтройството и аз съм забелязала ,че се разтройва като му никнат зъби и акото е като на малко бебе. Дори му се зачервява и гърлото.
И моята маймунка много се мята като спи, удря се в решетките. Като ставам през нощта да го видя винаги се оглеждам да видя в кой край на леглото е главичката му. Голяма обикаляне на леглото пада  Wink
Нани -  как ще стане това с ножицата!? Но днес питах педито и тя каза, че все още е нормално да ползват шишета с биберони.

# 273
Пламена също имаше няколко слузести изхождания в онзи период, които си бяша точно като при алергичната реакция, но като падна Т се оправи Peace

# 274
Диди на голямото легло спи от бебе,но досега не се беше случвало да пада.  Thinking
При зъбоникнене и нашето дупе е червено и акаме рядко,но слуз не си спомням да сме имали  Thinking

Като чета децата ви как ядат  ooooh! Нашето чаве НИЩО НЕ КУСВА от 4-5дни.Зъбки ли е това,какво ли.Само цока.Цицоман  bombs
Пърли Калоянчо прояде ли?

Бета пратих ти снимките.

Лягам че клепачите падат...  Sleeping

# 275
  • София
Здравейте,

Рени, много мерси за снимките. Наистина големината се настойва от апарата, можеш да пробваш да намалиш разделителната способност и да видиш дали все още са ОК. Но и нашият апарат (горкия) толкова горе-долу ги правеше, не са прекалено големи.
А за яденето какво да ти кажа, явно на нас такъв модел деца ни се е паднал  ooooh!. И аз като слушам за 250мл АМ и Shocked.

Ние също се борим за всяко чистене на нос, уши, отваряне на уста - пищи и се извива. Само да я мажа с гел за венци отваря устата, даже ми го носи, явно разбира, че й помага.

Залъгалка не сме ползвали никога, а шише с биберон не ползваме от няколко месеца, вода и сок пие от сламка, другото го поема от голямата биба, т.е. аз.

Болните дечица да се оправят бързо!

Яна пък днес се престраши да я понамокрим малко в морето, но като я държим, без да стъпва във водата. Играта с други дечица доста помага, за да се се разсее от големия страх  Wink. Може пък докато си тръгнем да успеем да я накараме да стъпва във водата  Laughing.

Хайде някой да се прояви творчески и да пусне следващата тема, че тук нямам възможност.

# 276
Добро утро момичета! Спи ми се, че две не виждам. Но така ще е, като моето слънчице е ранобудно, затова днес кафето и от мен:
Венци все още спи по два пъти на ден. От 11-12 и от 15-16 часа. Вечер си лягаме в 22.30 ч.Сутринта в 7 е готов. Аз не се оплаквам от този режим, понеже нощем спинкане и много рядко се будим, единственно като е  болничък.
Тук на морето намали яденето. Изяжда по половин бурканче пюре, но не го насилвам. Явно морето му изпива силичките. Два дни имаше мъртво вълнение и не можах да го изкъпя, дано днес да се е оправило вече. fingerscrossed Общо взето е послушен и не прави много бели. Просто си иска вниманието детето.
Стискам палци болните деца да оздравеят бързо!
Чао за сега от мен! wavey Обличаме се и бегом към някое барче, докато не сме събудили всички спящи около нас. Желая ви прекрасен и пълен с приятни емоции ден! Hug

# 277
Честит имен ден мила jorji!
Честит имeн ден специално на малката красавица Мария на Ася много целувки от нас.!

Честито на всички носещи хубавото име Мария.
Желаем ви много много много здраве ,много усмивки и сбъдване на мечтите.
Почерпете се и за здравето на сестра ми и тя е Мария.

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 10:37 от isi_kam

# 278
  • През девет земи в десета
Добро утро и от нас! kaffeetrmker_2

newsm51 Честит имен ден на всички които носят прекрасното име Мария и специално на малката кукла Мария на мама Ася и на Жоржито!!!  newsm51

Бетта,ние утре най-накрая тръгваме към морето,но май няма да има време да се видим!Лаптопа няма да го нося,защото май ще стоим само една седмица и не ми се иска да се товарим с много багаж.

Иси,не се притеснявай,Цвети също не ходи все още сама,пуска се понякога и прави няколко крачки и после все едно нищо не е било,но няма страшно ще проходят като им дойде времето,аз не я насилвам!

Ние биберон залъгалка не ползваме от един месец и преди едва я набутвах в устата на Цвети,сега съвсем не я иска,водтата я пием със сламка или от чашка и продължаваме да се кърмим даже и нощно време!

Цвети може да спи и по три пъти на ден или пък до обяд,зависи как ми е удобно на мене,в общи линии е доста поспалива!Спи си в нашето легло откакто се е родила по-удобно ми е за нощното кърмене,слагах я и в нейното,няма проблеми,но не е удобно за мене! Иначе имаше 2-3 падания като започна да лази,сега вече знае,че е опасно и бяга от ръба на леглото!

Айде изчезвам,че и моята мама има днес имен ден,черпя всички,после пак съм тук ако остане време! Wink

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 09:28 от Pigi

# 279
Честит имен ден на всички мами и дечица носещи хубавото име Мария!да са живи и здрави и само успехи им желаем ! Hug  bouquet

Ние и тази нощ не спахме реве и проплаква през 30 мин нещо страдаше на сън!Чак сутринта имаше Т и дадох нурофен!Вече действа АБ и нямаше такава висока!Даването на Аб или на Нещо друго панадол или нурофен  е ад никой не помага тя се дере като магаре  дърпа се плюе,всичките ви съвети за даване с мляко за даване с бибата от шишето ,нищо не става!Само с пипетата с 300 зора се мажем и ревем но да видя аз че го е глътнала!А в 12 се падна Аб и целия квартал нас слуша!сега и го изместих в 9,30 и го дадох да видим! Thinking
Но определено е по добре! Praynig

Тази ваксина на година и месец която е, някой отлагал ли я е за по късно? ние мислехме да ходим на море  и точно тогава се пада ваксината, да я отложим за след морето ли ,то ще питам и педи но.........

Хайде бай за сега!

Весел празник на именниците!И ползотворен ден за всички! Peace

# 280
  • Варна
Здравейте Wink

Честит имен ден,на всички които носят името Мария/като мен Blush/Със здраве си носете името. Hug Hug Hug
На всички  пожелавам Богородица да бди,и закриля семействата ви Praynig Praynig Praynig
Много целувки на малката Мария на Ася:love: Heart Eyes Heart Eyes

Почерпете се за мое здраве Hug

Благодаря на всички за пожеланията  bouquet

Нямам време да ви изчета,надявам се всички да сте в добро здраве Hug Heart Eyes  bouquet

# 281
 Flowers Rose Честит празник на всички празнуващи днес! Flowers Rose

Flowers Sunflower Много здраве, Flowers Four Leaf Clover любов  Two Hearts и късмет  fingerscrossed им желая!  Flowers Sunflower

Ети: Мерси за кафенцето! Peace
Де си: Доколкото съм разбрала, бибата се реже по дължина с ножица, цепва се просто отпред. Така не се пълни с въздух и не е удобна за смучене. Наскоро сменихме наш'та с нова и мисля старата да цепна, за да имам все пак резервен вариант, при спешна нужда. smile3514 Все отлагам обаче, поне да спрат да го мъчат тия зъби...но то май няма да е скоро. Crossing Arms
Цитат на: Пиги
Цвети може да спи и по три пъти на ден или пък до обяд,зависи как ми е удобно на мене
Това"Как ми е удобно на мен" при нас не важи. Особено сега, когато се научи да се изправя на спалнята, приспиването ни е мъка. Аз го слагам  да легне, той-хоп, по корем и започва да пълзи или пък директно се изправя и ми се хили, нищо че едвам гледа. ooooh!

Да ви кажа вчера Дани какви прегръдки раздаваше...направо ме изуми. Shocked Бяхме навън в градинката и на една пейка беше седнала мнооого стара баба. Тя му плясна с ръце и той като полетя към нея, остави това ами и протегна ръце да го гушне. Тя горката, с треперещи ръце го взе и направо щеше да се размаже от кеф. Та оттам се започна дългия й разказ за нейните внуци и правнуци... Crazy

# 282
  • хасково

Честит имен ден на всички , които носят прекрасното име МАРИЯ!

ЖОРЖИ и МАРИЯ на Ася  newsm51  love001

Ние спим все още по 2 пъти -сутрин и следобед. Сега едва я свикнах да заспива вечер към 9.30-10 , че както беше зимата към 8.30, то още светло. Сутрин най-късно в 7.00 сме на крак. Биба въобще не използваме, смятам и след морето да махнем шишето за вода и да минем на чашка. Инак може да вдигнем хотела на главите си и  #2gunfire #2gunfire

ЕЛИ , няма проблем да отложите васкината със седмица -две. Питах нашата педка и тя ми каза да не я правим преди морето за по сигурно. Но от това , което чета при тези ,които са я направили май няма проблеми.
Бързо оздравяване на болничките Hug

Отивам да приготвям багаж , докато още спи( имаме си леля(сестра ми), та мама да може да успее.
Лек ден на всички!

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 11:23 от munka1

# 283
Добър ден на всички и от мен.
Първо - Честит имен ден на всички с хубавото име МАРИЯ!!! Да сте живи и здрави и името ви да се слави!   bouquet  bouquet  bouquet

Относно бибата -това, че като се цепне отпред и може да се откаже по-лесно от нея... Непремено ще се изпробва. Но мисля на малко по-късен етап.
Ние все още си пием водата със шише. Не можах да му обясня как да дърпа от сламка и това е  Thinking
А млякото вечерта непремено трябва да е от шишето му. Така се унася докато го пие....бибата е до него на възглавницата и когато реши, че вече се е нахранил пуска шишето, лапва бибата и.... помирисва възглавницата.  Grinning Това последното не е шега - притиска възглавницата към нослето си и затваря блаженно очички!
Относно ваксината - не би трябвало да има проблем със забавянето и. Но и морето не би трябвало да е причина да я забавяте. Ние които живеем до морето, кога да я сложим? Wink

Да ви питам нещо - вашите бебоци посреднощ завити ли са? Защото Ванко цяла нощ се разхожда из кошарата и не търпи никаква завивка Naughty Вече се отказах да стоя и да го завивам постоянно, но май преди една седмица имахме сополи имено заради това. Като гледам баща му и той не се завива...ама все си мисля, че нещо тънко все трябва да минава през кръстчето на малкия.  newsm78

И ние все още се будим през ноща. Но не го взимам от кошарата  Naughty Само му казвам - "Бълзо да лягаш" - с тих но заплашителен тон и той милия бързо слага главичка на възглавницата но.... дупето му остава във въздуха и като ме види, че аз пак ще заспивам и... хоп той вече е на крак... Ох... това си се повтаря няколко пъти, но накрая дава резултат!  Crazy

Ами чао за сега. Утре повече!  Hug

# 284
Бо забавянето на ваксината не е заради това че ще се ходи на море и ще се излага на слънце или нещо такова,а защото съвпада със датите и няма как да сме хем на море хем тук за да я сложим ,за това ми е мисълта да се сложи след морето,защото преди морето пък ще е рано и няма да има навършените месеци де да знам вече и аз кво да правя,иначе не е проблем да се бие ваксината и да тръгваме но 2 дни ще трябва да съкратим от морето и да си чакаме датат за ваксина!ух ooooh! ooooh! ooooh!

Ние сме със биба вечер така заспива ,не бях споделяла но сега говорите, та и ние така си заспиваме изпива млякото за вечеря, лапва бибата и помирисва възглавницата ,аз излизам от стаята и тя си е заспала! Sunglasses Grinning
Ще видим как и кога ще ги махаме тез биби но сега си я търси повече и от мен!(Мен толкова не ме тръси) smile3504

Абе къде изчезна Синеочка да не почна и тя работа,Попова и тя ни забрави вече,работни мами!Изнесоха се май в темата на работещите! Laughing

мах!

Общи условия

Активация на акаунт