Buen amigo y compañero, es el que no nos pide dinero!!!

• 27 801
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
Марица благодаря ти за информацията , радвам се ,че  отговаряш на нашите въпроси .
Анет миличка пази се и не се притеснявай , относно въпросите е нормално да си ги задаваш но скоро ще можеш сама да си отговориш. Пожелавам ти леко бременеене , а казаха ли ти какво ще е бебчето
Тук времето днес е лошо , заваля ни дъжда и набързо се прибрахме от разходката салава богу сихи и невредими.В понеделник мъжо като се обади каза ,че в Мадрид е валяло дъжд и че е доста хладно, сега дойде насам
Тук в БГ е някакъв ужас цените така скачат, всеки ден ги вдигат. По принцип подстригването е 7 лв ,а вчера ми взеха 10 лв  Shocked за малък град като нашия е много
Асто първо ,трето ,пето няма смисъл да си губиш времето да ми се обясняваш и благодаря за  "комплиментите " който си ми отправила

# 106
Ето ме и мен  Hug
Да честитя на мацките, които са имали повод за празнуване.
Ние с моита кукла сме добре, вчера такава разходка по институции му ударихме с нея, та днес съм с мускулна треска  Mr. Green ама поне всички документи оправих за момента. В събота беше първата й по-сериозна разходка до Толедо, беше адска жега и се поразходихме много малко, купихме й една кукла с андалузка носия-пее и си върти главата, ама мойта щерка грам внимание и не обърна baby_neutral
Престраших се вчера и дадох малко сокче от диня, така лакомо го изгълта, че ме набра страх да й не стане нещо, ама нямахме оплаквания де  Laughing
Диме, много неприятна ситуация, няма ли някакъв резервен вариант все пак да останете.
Анет, малко остана, почивай си повечко в жегите-разходки сутрин или привечер като е  по-хладничко (или в търговските центрове Mr. Green)
Асто, защо от петия месец, на мойто пише от 4-ия, аз давам на Нестле обаче, явно зависи от марката, знам ли newsm78.
Хайде лека вечер на всички.

# 107
Привет испански мами,
Крема за стрии, който ползвам сега свър6еа и се 4удя съ6тия ли да си взема пак или да го сменя. Аз се мажа с Antiestrias ISDIN има ли някоя от вас впе4атления за него или 6те ми препоръ4ате не6то по-добро ? 6те се радвам да споделите опита си от испанските продукти против стрии  newsm03

Приятна ве4ер на вси4ки  Hug

# 108
Не мога да си спомня на коя марка продуктите ги имах вкъщи,докато бях бременна.Казвам имах ги,защото си стояха така. LaughingМажех се с маслата на Икаров и с зехтин след баня преди лягане,из4аквах малко,докато попие и нямам стрии,слава Богу. Peace

Рали,не се притеснявай,нищо няма да й стане на малката. Wink

Анет и на мен не ми беше хи4 цветуща и лесна бременноста,ама не се и спирах,какви ли не истории не съм правила. FlutterЩом ти е приятно и ти се иска,няма проблем.
За басейните,ами избягвах ги,защото хванах инфекция.Вярно,бебето е защитено в утробата,но пък лекарствата преминават кръвната и плацентарната бариера.След това забравих за тях.Виж,на плажа ходех.Стоях си под 4адъра,разхождах си,когато ми писне стоенето корем4ето  Flutter.Имах си едно стол4е,което си слагах на брега и краката ми стояха във водата.

# 109
Plamplam вземи си  кремче на Мустела, против стрии, няма да съжаляваш Peace

# 110
Пламплам, аз за стрии ползвам един крем от аптеката - trofolastin anti estrias. Препоръча ми го аптекарката, каза че било най-доброто за момента на пазара. Малко кофти мирише, ама е много мазен и за сега има ефект от него, нямам нито една стрия по корема. За съжаление гърдите ги изтървах още в началото се цепнаха  Sad , ама те още от предната бременност не са много приятна гледка  Tired целта ми беше сега поне корема да спася... дано успея и до края да се размина без нито една стрия  Praynig

Вес, за Париж, не се виждам по празниците, в чужда държава, с тримесечно бебе... няма да е същото удоволствието, затова се отказахме. Може би, ако беше поне на годинка...

# 111
PLAMPLAM аз ползвах гел олио на джонсан и съм много доволна,нямам стрйй. Предполагам на мустела също е много хубав , за децата използвам тази козметика и съм много доволна.Бях поръчала на нашият татко като се прибира да ми донесе и ми беше купил обаче на летището му го взели и му го хвърлели в някакъв контейнер

# 112
  • La casa de Mickey Mouse
здравейте мацки
аз ползвам на roc специално олио за бременни много съм доволна прави койата страхотна и не мислия да го сменям, препоръ4аха ми го както матроната така и аптекарката
днес съм на ортодонт да сваля най накрая проклетите брекети, стискайте ми палци тоя път да се съгласят, 4е ве4е не ги търпя

# 113
здравеите мам4ета

Rali_80 жиж кво пи6и на номер 2 на марката коиато и давам аз
http://www.parafarmaciasolobebes.com/uploadedFiles/fotoG.3.jpg
макар 4е тука в официалната страница на нутрисиа пи6е е тва
http://www.clubnutricia.es/productosFormulasContinuacionAlmiron2.php
и аз незнам.....

plamplam които и да е крем средно скъп и на марка или от фармациа е добър, но в дъното на вси4ко е генетиката, имам познати дето грам масло или крем не слагаха през бременността, 2 пъти пове4е от мене са дебели и една не им излезе, аз си купувах на биотерм антиестриас за 50 евро мажех се кат луда една не ми излезе, и то4но 3 седмици преди да родиа ми излиазоха дунава и марица до пъпа, ре4ната карта на бг хахаха, малки са, и сиа с панталони плитки не ми се виждат пък и се поскриха не са като преди ама е на......, толкова мазане за нисто, маиками напълниала 30кила с мене, сега е финна мацка и една естриа ниама, аз 9 ки8ла само ка4их и е на...... тъи 4е генетиката и типа на кожата си дават последната дума.
пък и като циало сиако тиало си е разли4но, аз имах много финна талиа, и то4но там се нацепих. ама сега иа поглеждам дъстериами и ме импортата 3 кохонес 2те реки на пъпами хахаха, след ниакои месец сте изджасам ниакое татуахе  и а коррер,  или след ниакоиа година сте се поопънем малко сирурхикаменте и готово  Wink
наи добрата естетисиен в моиата провинциа като ме гримирва за сватбата на куниадотоми за свадбатаму, 1 месец след раждането ми каза 4е които и да е црема идратанте смесен със  асеите де алмендра от фармациа е добро за естриите, а като циало както ти казва Рали циалата сериа на мустела е стра6на тъи 4е ти мисма. Wink

kar4ita  у васто село кат ви затвориат устата по си4ки параграфи бесс право на реплика тъи ли му викате? кумплименти???? хахаха нотасе 4е никога не са ти ги правили хахаха ади биагаи гледаи ма4а 2 на 0 за Испаниа¡¡¡¡¡¡¡

никои не каза в бг как и кога захранвали бебетата антес от тука.
ади лек слетобед

# 114
за захранването - да ти кажа - понеже си говорехме за кой какво разбрал и неразбрал и за педиатри и лекари, и понеже все пак ми отговори на въпроса, макар и по този доста обиден за мен начин:
- в Националния здравен план /за храненето, не съм сигурна че точно така се казва/, пише че бебетата до 6 тия месец трябва да са изключително на кърма /адаптирани млека/. След навършен 6 месец се прави кръвна картина и хемоглобин и се започва захранване. Модерно е сред интелигентните мами, които не слушат педиатърките си, да се започва с: 1. оризова,  безмлечна каша за бебета с ниско тегло; 2. с морковено пюре за мамите които ги мързи или нямат достъп до домашни продукти /това поради липса на пазара на картофено пюре/ и 3. домашно картофено пюре /най-популярно, защото поне донякъде се доближава до лекарските препоръки/.

- което не пречи БГ педиатрите да си четат старите учебници и да препоръчват от 40 ден сокче, от 2 месец, пюрета, на 4 месеца заместено хранене, 6 месец - тройка кебапчета с гарнитура. Пюретата например картофено за захранване се приготвя пак по лекарска инструкция с масло, сол и пълномаслено мляко.

И изобщо тук педиатрите си правят каквото си искат, задължително на лекар се ходи с пари и връзки, дори и когато си здравно осигурен, и имаш права; гледа се с очи и на гъза си, та да видиш какво пише педиатръката в здравния картон, който си е само за нейно ползване и НЕ ти го дава, та евентуално и да го преведеш на чужд език, което се подразбира за всеки интелигентен човек /слагам и себе си в тази категория, макар и ти да не мислиш така/.

Ето виж как с три абзаца може да се даде малко смислена информация - не боли особено много. Дори и когато същата тази инфо може да се прочете и се дъвче в 80 % от всички теми в кърмаческия и адапте форума.

Това беше от мен, като не искам да съм неприятна, повече няма да коментирам въпроса, че вече стана досаден на всички сигурна съм.

# 115
brian ако си се обидила(има за какво), ниама6е смисал да ми отговариа6. се пак ти благодариа, не 4е оеаквах несто разли4но от бг и си4ките им педиатри.
като циало, попитах от лиубопитство, знам 4е састествуват подфоруми тук, но слабо ме интересуват, нали знае6 4е сиака маика много савети полу4ава но накраиа прави което с4етне за наи доброто за неиа си, тъи 4е последното което аз ли4но стиах да правиа е да слу6ам бг педиатрите, само бе6е от лиубопитство и сапоставка.
има6 право, световниа саиуз по здравеопазването препоръ4ва само млиако до6те месеца, и след това пиурета и сокове, но пиурета от моркови, картофи и ниакои други работи биаха а не само от картофи например...... се осте не съм на таиа вална и не съм много информирана, ама герито ако влезе сте каже 4е тиа е пресна по тоа вапрос.
а за твоиа вапрос ако наистина има6 логика и вижда6 суровата истина, каква е там, ами ползваи логиката, зариазваи им загубените картони и като доиде6 тука сте обиасни6 кво са ти правили детето и кво си го правила ти, и те сте ти направиат нов картон и стен по4нат на ново с теб, пък и в затрвора ниама да те вкарат ако ниама6 бг картона  Wink
тва за интелигентните бг мами много ме разсмиа хахаха
ади до

# 116
Радвам се че се разбрахме Simple Smile

Това с морковите и картофите е само за начало, иначе има със всички зеленчуци, плодове и меса, включително варианти броколи със сметана и агнешко с мушмули примерно. Аз също много не ги знам, засега само и единствено кърмя.

А за суровата истина и по-добрия свят - ако смятах че в БГ е по-добре нямаше да искам да ходя да чистя в Испания с две дипломи за висше образование и класическа гимназия. Но тук мога само и единствено да си ги окача на стената и пак да умра от глад ако баби и дядовци не помагат. И именно поради цялата тъпотия тук съм длъжна да питам за там] горчивият опит ме е научил да проучвам всичко по 3 пъти и пак да съм изненадана от тъпа бюрокрация, неразбрала противоречиви наредби и закони и неплатила на когото трябва, че да станат нещата. Затова ме интересуват специфичните неща, за останалите мога и сама да се досетя, въпреки че по българiки питам за всичко, за всеки случай Simple Smile
Всъщност длъжна съм да питам за всичко заради бебето, да съм подготвена, ако беше само за мен си - готова съм на всякакви приключения, хич нямаше да му мисля. И пак си е притеснително.

Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 19:34 от brian

# 117
радвамсе поне 4е си признава6 4е от бг нисто не става,  сото тука се осте има персонал дето смиата 4е бг е номер 1 ама не си заминават за бг хихихи
се пак да знае6 4е тук биурокрациата състо е известна тъи 4е се приготви с търпение и спокоиствие, по ниакога нари4аме нестата с определени думи, а всъсност зависи как ги поглежда6, пример за да ме разбере6(сото и аз да биах и аз ниама6е да се разбера, менос мал 4е знам кво искам да кажа)
на4и тук биурокрациата е огромна сото ългарите са свикнали на напрегнат живот които варви много бързо, а за испанците тиа си е нормална, сото те пък са си спокоина нациа и не си натоварват живота с изли6ни глупости. незнам дали ме разбира6.
а тва за 4истенето с дипломите, аз съм го казвала ама пка 6а го кажа, ниама срамна работа има срамна заплата, се пак се радвам 4е мисли6 така и 4е си го признава6, вав форума си4ки са ви6исти и ниакои от тиах са даже 6ефове хахаха(те си знаиат) а тва за титлите, ми тука маи ниама хора с средно образование, си4ки сме интелигентни моми4ета, само 4е на ниакои им се ли4и и на ниакои не хахаха(секи да си прави изводите) хахаха
несто днеска маи съм много ехидна  newsm78

# 118
Голямата ми дъщеря направи алергия по време на кърмене защото ядях цитроси уж за витамини ,тогава нямах интернет живеехме в Варна където нямах особенно много познати и незнаех ,че не трябва да ям цитруси и някой други неща. А моята педиатърка настояваше да давам плодови сокчета накрая се наложи да я лъжа ,че и давам за да ме остави на мира . Понеже се страхувам искам да дам на  Мая на 6 месеца оризива или друга каша ,зеленчуково пюре , и на 10 месеца чак плодове. Сега голямата ми дъщеря е на диета 6 месеца който изтичат съвсем скоро и от 01.09  ще я захранвам като бебе а тя ще е на 1,9 г ,надявам се добре да протече захранването и да сме здрави докато тръгнем за Испания, че там ако се влоши незнам какво ще правя .
Сега ям само диня и пъпеш никакъв друг плод, не пия прясно краве мляко  просто защото се страхувам да не се повтори историята

# 119
аз през циалата бременност, кърмене откърмване, преди и след, демек през целиа ми йивот, съм иала сиакакъв тип плодове, даже през бременността по4ти иадиах само плодове, мъжъми пада6е с мен, после по кърменето състата работа.
та незнаех 4е било забранено по вревме на кърмене, тук не е така, даже ги препоръ4ват, друг е проблема ако се открие 4е е алерги4но бебето и то то4но от тва, съм сагласна, ама масово да забраниават какъвто и да е плод.
за секи слу4аи, тук педиатрите сте ти дадат със сигурност разли4ен списък за храна както за малката така и за голиамата ти дъстериа, сигурна съм.

Общи условия

Активация на акаунт