Buen amigo y compañero, es el que no nos pide dinero!!!

• 27 807
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
.Ето например една моя комшийка,много е отракана и любознателна,ама имаше една неприятност и й дадох идея как да превърти нещата в своя полза,като вси4ко което прави си е в рамките на реда.Ми тя беше изумена,ама сега е доволна.
Колкото до документите,сигурно към датата 01.01.2007 си била без документи,затова са ти дали сертификат с право на работа за твоя сметка.Не знам защо казваш,4е нямаш право на работа,ако искаш виж онзи линк,който дадох по_горе и там си го пише на кой какви му са правата.
От адвокат се отказах,когато първите ми документи,които трябваше да ми се внесат в естранхерията,по някакво нещастно сте4ение на обстоятелствата се бяха загубили.Едните казваха,4е адвокатаката не ги е внесла,което няма как да е,защото ако са били непълни,нямаше да имам пе4ат за ентрада,а другата твърдеше,4е са в архива или изгубени в естранхерията,което по съм склонна да мисля.
За еднократната помощ не съм се интересувала,но в един вестник пишеше,4е испанци и легално пребиваващи 4ужденци я полу4ават.
Така,4е не се от4айвай и предавай,пак ти казвам,4е вси4ко можеш да направиш,ако си знаеш правата и възможностите.

Марица наистина се радвам за теб, явно има6 финитет към правото, а и езика сигурно владее6 добре. Аз съм с икономи4еско образование а и о6те ходя на у4или6те по испански 2 ниво...Както и да е имам мноооого да у4а о6те  Embarassed
За документите да ... тархета комунитариа имам след 1-ви, и затожа мога да работя само на куента пропиа ...запозната съм с другите варианти за работна виза, но и преди да забременея на никои от познатите българи не им се занимава6е да ми правят оферта де трабахо ....а като не говоря езика и не мога да имам претенции ...абе омагьосан кръг...ре6ила съм да запо4на с у4енето пък дано се наредят не6тата. А за еднократната помо6т  - вси4ки легално пребивава6ти 4ужденци имат право на нея ако са от 2 години резиденти към датата на раждане на детето , така 4е мен не ме огрява, 6те ми липсват няколко месеца. Ло6ото е 4е адвоката ре4е и отсе4е да не се надявам на никаква помо6т от държавата, което много ме вбеси, за6тото таткото е от 7 години тук и би трябвало 4рез него поне не6то да си помогнем ...ама не ...това бил закона....майката е важната. Та по тоя повод казах 4е врати4ки и да има, те не са за всеки. Да си пожелаем живот и здраве другото 6те се нареди... Ина4е и аз като проговоря нема да се дам лесно  на бюрократите, просто за етапа съм се примирила Simple Smile
Поздрави на вси4ки !

# 136
plamplam ,само така,кефиш ме!  bouquetУ4и и напредвай,здраве и късмет,а до някое време  ще се смееш на нещата,които сега те притесняват. Hug

Хулиган4е,аз също изпаднах в недоумение от статията.Уж българи,пък сръбски имена.Другото,което ми направи впе4атление,е акцента върху бедността на семейството и по4ти никакви подробности върху самия инцидент.4овек няма как да си изгради ясна представа за слу4илото се,а само догатки ти идват.
За застраховките и Мафре и цюри4 ни признаха книжките,от датата на издаването им в България,а не от внясянето им в трафика.Което си е супер.Сега колите ни са в цюри4,много съм доволна,плащаме два пъти по_малко отколкото в мафре,а са и на мое име застраховките,което още пове4е намаля сумата.
Наскоро се обадих и на Алианс,те също правят изгодни такива,но засега с цюри4 съм в мир,така 4е няма да сменям нищо.
За прехвърляне на кола,незнам,старата когато я продадохме ходиха мъжа ми и купува4а в трафика.Там се оправят вси4ки документи.После в зависимост по кое време си купил/продал(поне във Валенсия) може да платиш ти данъка,а може и стария собственик да го направи.Забравила съм ве4е,но така или ина4е ще ви кажат при вас как е.
Такси се плащат.Абе не е сложно.

Габи,хубаво е да идеш там.В Океанографика също.А като ходиш до там,можеш и да разгледаш и старата 4аст на Валенсия,да се разходите по Сухата река,сега направиха още пове4е атракции там.Можете да заведете малкия на Гъливер(пак по сухата река),ще му хареса,на вси4ки деца им се харесва там.
В момента заради туристите музеите работят с пълна пара.Имаме концерти,детски театри,въобще интересно е много по това време из Валенсия.
Ако ти трябват координати,справки някакви,питай,ще ти дам информация. Peace
Пък ако и ти се и пазарува,ще те зария с инфо къде да идете. Laughing

# 137
А за еднократната помо6т  - вси4ки легално пребивава6ти 4ужденци имат право на нея ако са от 2 години резиденти към датата на раждане на детето , така 4е мен не ме огрява, 6те ми липсват няколко месеца. Ло6ото е 4е адвоката ре4е и отсе4е да не се надявам на никаква помо6т от държавата, което много ме вбеси, за6тото таткото е от 7 години тук и би трябвало 4рез него поне не6то да си помогнем ...ама не ...това бил закона....майката е важната. Та по тоя повод казах 4е врати4ки и да има, те не са за всеки.
За това забравих да пиша.
Не знаех,както ти казах,тъй като този закон не ме интересува,4е ина4е ще ми пламне главата от информация. LaughingВиж,нормално е все пак да има някаква бариера.В противен слу4ай представяш ли си колко 4ужденци ще се възползват от врати4ката да дойдат,да родят,да вземат парите и да си ходят.Нормално е.Лошото е в твоят слу4ай,4е ти имаш намерение да си отглеждаш детето тук,а нямаш нужните 2 години.

# 138
[За това забравих да пиша.
Не знаех,както ти казах,тъй като този закон не ме интересува,4е ина4е ще ми пламне главата от информация. LaughingВиж,нормално е все пак да има някаква бариера.В противен слу4ай представяш ли си колко 4ужденци ще се възползват от врати4ката да дойдат,да родят,да вземат парите и да си ходят.Нормално е.Лошото е в твоят слу4ай,4е ти имаш намерение да си отглеждаш детето тук,а нямаш нужните 2 години.

Да напълно съм съгласна с това, но явно просто нямам късмет, освен 4е не мога да се възползвам от тази помо6т, не мога и от никакви други след това, за6тото не съм работила тук и ден ...Но понеже Испания, по-скоро Майорка ми харесва 6те си "натискам парцалките" дори и да не мога да се подпомогна от социалната им система Sad Пък може и да променят скоро някой закон знам ли Laughing

# 139
  • Spain
plamplam - towa za 2-te godini ne go znaeh - но пък интересуваи се може като направиш 2-те години все пак да ти ги изплатят Simple Smile

# 140
  • Spain
книжката на мъжа ми е испанска .така 4е поне с това няма да имаме проблем . марица мерси за отговора - ще ги проверя тези цюри4 4е сега ни излиза около 800 евро първата .затова търсим - ако намерим нещо по евтино от 800 ...

# 141
  • E-CLM & CH-VD
Хулиганче, ние също сме в Цюрих (Zurich). Плащаме около 400 и нещо. Но вноската зависи от много неща - годините на колата; вида; конските сили... също и от самия тип на застраховката - дали е тодо риесго, или покрива само определени неща; дали само един човек ще я кара или и други; дали водача е под или над 26 години; дали е имал произшествия преди това. Интересувайте се за всичко.

# 142
  • La casa de Mickey Mouse
за помоЩа 2г легално пребиваване към момента на раждане на детето ако се навършат в последствие не се полу4ават, има и много безлихвени бебешки заеми с гратисен период
за май4ински трябва да си работила 6 месеца преди раждане
но имаш право на детски около 100? са стига да си на алта
хулиган4е за колата
отива купува4а (не е нужно продава4а) в трафикото на информация ти давата за попълване едни бланки попълват се и се подписват и от двете страни, трябва да имаш договор за покупка продажба, в трафикото плаЩаш на касата такса, отиваш в хасиендата за да платиш 4% те ти ги определят на място по шваки на колата плаЩат се еднократно (това е данък покупко продажба), но задължително трябва да имаш платения данък на колата за 2007 както и прегледа, ако искате можете да смените номерата, ако не искате не е задължително
ако Ще сменяте номерата трябва да предупредите на информация да ви дадът бланките за таксите, дават ви талон4е с новите номера и в първия сервиз ви ги правят за 10мин слагате си ги сами а старите ги хвърляте
вси4ко се свършва за един дообяд и можете да го направите сами няма смисъл да се плаЩа на хестори (как си изяждам сама хляба  Joy)
за застраховка ве4е всяка компания прави с бг книжки от как влязохме в ЕС
за познаването на законите незнам кои до колко може да се справя сам, но аз все пак съм си на мнение, 4е за това има специалисти, няма хора които да разбират от вси4ко и да могат да се справят с вси4ко сами
за някоя дреболия или неЩо незна4ително да, но не ми обяснявайте 4е за неЩо по сериозно може и без адвокат, то ако беше само закона, ми наистина за какво са адвокатите, ами къде останаха процедури, срокове и тем подобни
4удно ми е тогава за какво ли у4ат толкова време правистите, като само с едно про4итане на закона и с едно тълкуване (абсолутно некомпетентно) неЩата идват на мястото си
а дали е само този закон, а дали няма и наредби, адали слу4айно не съЩествува и някои международен правен акт, няма зна4ение, Ще 4етем само това което ни устроива... newsm78

# 143
Разбира се,за сериозните проблеми не може без тях.Ние не можем да сме като Г.Димитров вси4ките сами да се защитаваме в съда. LaughingМайтап,да не се обидиш. Wink
А за застраховките,не съм питала дали правят на бг книжки.Знам,4е сега имаме право да шофираме с тях,без да бъдем глобени.Все още има и компании,които искат датата на издаване на испанската,нищо 4е до нея е датата на издаване на бг документа и казват,4е за тях това е датата и годината от която имам разрешително. Laughing
Я кажете другите застраховки_живот,жилище на кои компании ги поверихте?

# 144
ха добар ве4ер, много сте исписали днеска бе.... ниакои маи не са ходили на плажове и подобни
незнам дали ви казах 4е дъстериами ве4е се ...........  и приказва баиа ама се осте на ...., .... ни бг ни есп. ни ингл., само ....... и .... хахаха
brian не се притесниаваи никакъв спор не си провокирала.....

donostia
1. какво обсто има каде живеиа за на имам ....... за несто????????
кат не живеиа в българиа не говориа български ли? ниамам роднини българили?
не си ходиа никога(по4ти де) там ли?
не мога да си изградиа мнение от например този състиа форум ли??? по то4но от родителите в бг¡¡¡¡
4е самите вие дето сте си там или си ходите там току сто говорите за тиах и за ниакви планове....... не съм наиасно в вапроса ама само като ......... ти го давам.
логи4но погледнато българина като нациа е наи добриа във вси4ко, така 4е по тази логика във вси4ки области нестат акъл от никого стото те са наи наи, примерно в момента със захранването(едно от мноооогото ........), света казва какво е добро за бебето, те измислиат несто на опаки.......
тук в испаниа не са наи добрите със сигурност, ама поне са по напред в световни препоръки(незнам как да се изразиа) и нестата са доста по напреднали до ниакаде и заради това.

plamplam в моиата провинциа има 100? за работестите маики, и 100? за абсолиутно вси4ки маики¡¡¡¡¡¡
демек работестите взимат 200? отгоре и 2те са за 3 години, но ако роди6 второ по време на тиа 2, ти удалжават първата на 6г.
а тва за кремовете...... наистина ли предпо4ита6 да си купи6 марката мустела от българиа?

Вес кога сте се прибира6 последно от странство в прекрасната Спаин Laughing?? и за кога сте се анима6 да си има6 и ти един ........??

ади 4е пак укасниах, недеите да пи6ити утре много варети на плаж или на ....... или на разходка, 4е ве4ерта много време ми ........ да ви 4ета хахахаха

В този форум се пише на БЪЛГАРСКИ език!

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 03:31 от Дивиана

# 145
plamplam ...... наистина ли предпо4ита6 да си купи6 марката мустела от българиа?

Асто 4естно да ти кажа (без да се смее6 а и не само ти)  Embarassedне знех ни6то за тази марка Мустела и понеже много мами в от4етни съ6то я споменават, та ре6их 4е е не6то ка4ествено произведено в БГ а и ве4е бях написала поста. Сега ве4е знам 4е е френска козмети4на марка и мога да си я купя и от тук, а цените те са едни и съ6ти така или ина4е Laughing

# 146
Хулиган4е, застраховката на моята кола я направихме към AXE и бе6е около 300 евро за цялата година, но наистина зависи от много не6та, аз карам фолцваген поло а тя е малка кола все пак... Не разбирам много, но да си дам все пак и аз мнението за застраховките Simple Smile А вие си разпитайте и 6те ре6ите Simple Smile успех !

# 147
Здравеите!Плам марката естрахотна аз капех малкия с пяната за бебета за глави4ката против гадните луспи.И да  ти кажа не е полу4авал втори пат.Ина4е като родих ми подариха от болницата куфар4е сас мостри и бяха много хубави.6тях да ползвам тях,но маика ми бе6е купила от БГ на Бубхен.За тази помо6та н6то неразбирам newsm78,имам позната сега 6те ражда тя няма документи ,а неиния е одавна в Испания и имат брак.Пак ли няма право?Вапреки 4е мажа и е одавна в страната.Хаеде лек ден и целувки  bouquet.Гери каде се губи6 бе жена?Как е Митето?

# 148
Добро утро! Hug Hug Hug

Марица,благодаря за отговора.Като се съберем всички,ще решим и тогава ще търсим повече информация.

А за застраховките,,,сега може и да правят с български книжки,но март месец,когато вземахме нашата кола,не правиха...Обиколихме ги всички компании...опитвахме се по интернет да правим застаховката и ни отказваха тъкмо по тази причина...

Момичета,тук в Елче започват фиести.Наближават Нит де Алба и Мистерията на Елче и не може да се спи от гърмежи.
ooooh!

Кафенце пихте ли...Заповядайте!

# 149
Добър ден!

Габи,мерси за кафенцето,страхотно е. Hug
Айде от мен нещо сладко:

Общи условия

Активация на акаунт