Buen amigo y compañero, es el que no nos pide dinero!!!

• 27 798
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
Хулиганче, мерси много, не се бях сетила за този вариант, като отидем за ваксината ще разпитам повечко. Peace

# 181
Здравейте скъпи мами! Аз също съм в Испания и скоро разбрах, че ще ставам мама.  baby_neutralСтрашно много се притеснявам от това да родя на чужда земя, тъй като много много не говоря испански, а те първа ми предстои да се справям с различни лекари и то сама. Ужасявам се от този факт! Би ми било полезно да разбера как вие се справихте.   bouquet
Иначе и ние в Мадрид усетихме земетресението за секунди, за първи път преживявам земетресение в Испания.
Ще се радвам да си пишем!
Лек ден!

# 182
Добре дошла,mimki! Hug Hug Hug
Не се притеснявай за раждането,аз повече бих се притеснявала,ако трябваше да раждам в България.Разкажи ни нещо за себе си.Oт кой град сте...такива работи.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 183
Живеем в Мадрид. По стечение на обстоятелствата трябваше да замина за Испания преди 1 и половина, понеже мъжът ми живее и работи тук в Мадрид. Аз лично предпочитам да сме си в бг и там да живеем, понеже имам и образованието и мога по лесно да си намеря работа по специалността. Докато тук е много трудно не и невъзможно, но някак нямам желание нищо тук да направя да приравнявам дипломи и езика за мен е голям проблем. По начало много трудно възприемам чужди езици изглежда не съм за чужбина. Всички  с които съм говорила казват да испанския е много лесен език, е аз не мога да се пречупя и да говоря. Confused Cry А може би и притеснението, което не мога да избегна дали ще го кажа както трябва и тем подобни.  Ще кажете  това е глупаво, но за мен не е.  Иначе работя това което и повечето българки в Испания чистя къщи. Друго в момента не се сещам, ако има нещо питайте.

# 184
  • Ispania
Здравей MIMKY,няма какво да се притесняваШ за раждането,мисля ,4е пове4ето (ако не и вси4ките) 4ленове на този форум ,Ще ти кажем ,4е наШите раждания в Испания са минали с много пове4е внимание отколкото в ако бяхме раждали в Бьлгария.
Пьрво искам да ти кажа добре доШла при нас(това всеки пьт ми зву4и като посреЩане в някаква секта Laughing).
За езика не зная кой ти е казал ,4е е лесен?????Сигурно някой който е тук от 25 години или пове4е....,заЩото вси4ки знаем каква е испанската граматика Confused,не може да се сравни по ниЩо с английският ,който вси4ки сме у4или,кьдето обЩо взето има няма 3 времена(е това е образно казано Wink).
ИНа4е много жалко ,4е не се 4уВСТВАШ добре в Испания.. Sad,все пак за жалост всеки ден трябва да се сьбуждаж в тази страна и е много жалко ,4е денят ти не запо4ва с идеята ,4е не си там кьдето искаШ.
Но ако се "отпуснеШ",Ще разбереШ ,4е тук не е толкова лоШо(особено в Мадрид Sunglasses Wink Sunglasses).
Надявам се да можем да те разведрим малко в този форум и постингите ти да са по весели Hug

# 185
  • Ispania
Марица,,с коя компания пьтувате вие???
Аз сьм сьс Lufthansa и полета ми е в 7,40 сутринта.....хайде кажи ми ,4е и вие сте с него Praynig Hug

# 186
  • Ispania
Никой ли не си е купил "Нова Дума"............ Cry Cry CryУААААА  Cryняма пьк да видите моето дете Laughing Wink Heart Eyes

# 187
Вал4е,с колата сме.Много багаж имаме за България да си носим и няма на4ин да пътуваме със самолет.
Не съм купила Нова Дума.Утре ще ходя до нуево сентро до автогарата,там продаватBG  вестници и ще го купя.Кажи ми само кой номер брой,моля те. Wink
Моята щерка излезе в Блясък. Heart Eyes Flutter
Колко време ще си по България?

Мимка,добре дошла при нас. HugПожелавам ти вси4ко с бременноста и раждането да премине леко и както трябва.  bouquet

# 188
  • Ispania
Еййй,жалко Cry,тькмо ве4е си правех сметката как ,Ще си имам компания Wink.
Вестника е брой 203.
Покажи ни твоята госпожица де Praynig,можеШ ли да сканираШ списанието и да го пуснеШ и ние да я видим. Praynig

А ина4е аз Ще стоя в Бг две седмици ,4е после децата по4ват у4илиЩе.
Ти колко време ,Ще си там?ПОжелавам ти весело изкарване и мнооого,много бани4ки да изядеШ Mr. Green Laughing Mr. Green.

# 189
Тя излезе миналата година,баба й пратила в редакцията снимка. Wink
Снимки ще пусна от България и без това там ще правя мнооого. Grinning
Записах си броя,утре ще го взема. Peace

Сега въпрос някой знае ли откъде мога да си купя лаптоп,ама да не е с Виста?Намерих един единствен с ХР,но той пък нямаше много други джаджи,4иято липса не се прежалва тъй лесно. Joy

# 190
Благодаря за разбирането Val. Не всеки мисли като теб и е много трудно да ти повярват повече от хората, които не са имали този проблем. Наистина се надявам тук да намеря и споделя информация полезна както на мен така и на другите и намеря нови приятели.  Съжалявам, че вчера не успях да си купя "Нова Дума", и да видя твоето детенце.  Sad

Марица аз пътувах или поскоро се върнах преди 15 дни с "България Еър", но мога да кажа, че условията с тази компания са се влошли, а е и по скъпо от Lufthansa.
Изборът е твой с коя компания да пътуваш.

# 191
  • Spain
моми4ета даите да видим снимките де - за съжаление нито едното мога да си купя нито другото списание .
Вал весело изкарване в Б-я ...разкажи какво правиш ..никаква не се вясваш!
Марица - портатили има много в МеДиаМаркет - и не са с виста - с обикновеното ХП са си ..а защо не искаш Вистата ? и цените им там са нормални .
Мимки - добре дошла и дано ти хареса тук . както казваш испанкия изобщо не е лесен . когато аз дойдох нямаше ни курсове ни нищо и малко по- малко по4нах да го  у4а . ве4е съм много време тук но не твърдя 4е го знам .. оправям се ..но имам още мнооого да у4а . сега е момента да се запи6е6 на едни езикови курсове. има такива безплатни -за интеграция на 4ужденци .. трябва просто да попита6 да кажем във най-близкия Криз Роха или УХТ(така ли се викаше ) или пък в Каритас и те ще те нсо4ат то4но къде да отидеш. не се притеснявай за бременността и това 4е не знаеш испанския . просто им казваш да ти го напишат и евентуално или си го превеждаш или мъжа ти го превежа . не е сложно
фето - зароди6
 ембаразо - бременност
песо - тегло
 овариос- яй4ници
 семана- седмица
долор (ес)- болка
 асидофолико -  фолиева киселина която  трябва да я пиеш всеки ден

питай за думи които не знаеш  тук има кои да ти каже винаги

# 192
Добре до6ла на mimky  bouquet  bouquet!Тук при нас е хубаво и ти пожелавам наи-прекрасното бебе  bouquet.За раждането и аз подаржам другите мами,4е винаги бих родила в Испания Peace.Иаз сам от три години и не говоря перфектно,но се оправям вси4ко го у4а от телевизията.И на мен ми бе6е ма4ноза Бг ,но като доидох и видях реолноста предпо4итам Испания,свиква се лека полека единствено близките ми липсват,но ис тази болка претрапва6.Като сероди малкото 4ове4е 6те се рзасеива6 Peace.Кажете ми мамите които се прибираха какво искат на границата от БГ за Испания?Аз имам документите и си нося бялата резиденция ако я искат за всеки слу4аи Wink.Гери каде се скри бе жена Laughing.Прибрахте ли се ве4е?Целувки илека ве4ер аз отивам тази но6т да спя в свекито #Cussing out,но няма как.

# 193

Марица аз пътувах или поскоро се върнах преди 15 дни с "България Еър", но мога да кажа, че условията с тази компания са се влошли, а е и по скъпо от Lufthansa.
Изборът е твой с коя компания да пътуваш.
Не,не си ме разбрала.Нямам намерение да се прибираме със самолет на каквато и да е компания.С колата ще си ходим.

Хулиган4е,и в Медиа_та бях.По4ти сме обиколили вси4ки специализирани в техника центрове.Единственият ХР беше в Миро и то нямаше камера и разни др.неща.
Не искам Виста защото тя изисква оригинални програми.А аз оби4ам да си свалям и да инсталирам от нета.Не ми се дават пари за нещо,което мога свободно да си взема.
Ако трябва и от Мурсия ще купя,той без това мъжа ми ходи там на месеца един път поне. Joy
То в интерес на истината мултифунксионата ми е от Кордоба... Laughing
На каква кола се спряхте с мъжа ти?

# 194
  • Spain
ето малко снимки - от днес и тези дни
Марица колата е Опел Астра  стара . а за лап топа - може да са сменили "Гамата" в медиа-та . преид 2 месеца гледахме с мъжа ми и имаше с ХП. как така на Виста не вървят програми ? не съм го 4увала това още .
Днес готина паея хапнахме 4е и бира с ядки Simple Smile .дядото го смаяхме с безплатно ядене - то нали в БГ само за пари се говори Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт