НОЕМВРИйските хлапета фръцкат с тен дупета

• 10 069
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Рени, мерси. В листовката на "суметролима" има даже специална таблица за възрастта на децата. За деца от 6 месеца до 2 г. се дават от 4 до 8 мл през 12 часа. На нас ни изписаха 4 мл за 5 дни. Тя и педито каза, че само с два приема на сиропа не може да има резултат. Ние от снощи го вземаме. И било добро за разстройство това лекарство!  newsm78Сега ще давам за трети път. Това ни е първият антибиотик! Исках да го избегна по-дълго, но какво да сер прави... #Crazy Имам "вомитусхил" за повръщането, но Мишето повърна само снощи веднъж и тази сутрин веднъж. И затова не съм дала. Реших, че ще дам,  ако зачести. И то сутринта беше, защото му се повдигна от мерилката на "нурофена", та веднага повърна. Но дрискането продължава! Пак ми замириса, ама е заспал и няма как да проверя. Може би 5-6 пъти вече станаха. "Ентерол" ни изписаха, да. #Crazy

Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 18:38 от masha

# 76
Да се отчета и аз след прегледа - най-вероятно вирус. Гърло - "леко зачервено при много силно въображение" - цитирам педи. Засега сме без АБ; ако се наложи, ще включим. Витамин Ц -  3 х 1/2 драже (ако успея да я накарам да го изпие  Confused), Панадол - 4 пъти на ден през 4 часа, независимо дали има Т в момента, при нужда и Нурофен. Нуждата вече е налице, в 16.30 дадох Панадол (имаше Т 38), а като се върнахме от педи в 18.30, имаше 38.7. Първият ми опит да дам Нурофен завърши с голямо повръщане на фонтан, на втория път успях някакси да го дам, без да повърне. Днес е акала 2 пъти - по-рядко е, но все пак не го окачествявам като разстройство. Но подозирам, че и тази "екстра" ще се появи. Уфф, оплаках се...Извинявайте за мрънкането и благодаря за подкрепата  Hug
Маша, явно един и същи вирус ни е тръшнал. Моника е пила Суметролим веднъж като беше със силно зачервено гърло. Нямаше никакви странични реакции, както от Аугментина например. Баткото също е пил Суметролим, не сме имали проблеми.

# 77
И аз съм давала суметролим и нищо лошо не мога да кажа - много си е добро лекарството! Пробвайте храната на Милупа! Тя е с брашно от морков или нещо такова! Петя, защо не дадеш на Моника ампулка вит. С? Има детски разфасовки  Peace! Иве, Вили още на втория ден на Суметролим започваше видимо да се чувства по д-бре и разстройството намаляваше! Надявам се и при вас да е така  Peace!

# 78
Моля се по-бързо да се възстановяват дечицата... Praynig PraynigЗА лечебните млека се учудвам че НЕ ГИ ИЗПИСВАТ на рецепта? Фризовом, Фризопеп са тези, които аз знам - едното е за дрис и повръщане, а другото е за алергични към кравето мляко...Май е по-добре докторката ТОЧНО да каже какво мляко да вземеш  newsm78

ПЕТЯ дано и МОника утре да е кукуряк!!!

пък и времето ще захладнее, умори ни децата тая жега #Cussing out

# 79
Маша, по-добре ли е Мишето? Аз днес купих на Ая лечебно мляко против диария на Милупа - по препоръка на Изабела. Хубаво е, Анелия го пие. И все пак си мисля, че е разстроена от зъбите  Thinking, а не е вирус, както при вас.

За общия рожден ден началото на декември ми се струва най-подходящо.

Ето и обещаните снимки:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3581690

Прохладна и спокойна вечер на всички мамчета и бебонковци  Hug.

# 80
Привет, и ние сме болни с температура  и разтройство. Предписаха ни лечебна храна и прахчета против обезводняване.
 За пръв път ми вдига температура - преди това голямо мрънкане беше, а то някакъв вирус. Предния ден яде грозде и аз мислех че е от него, но днес дриска 10 пъти... и не се усмихва...
Мъж ми взел леч. храна на Хумана, ама мойта красавица и 30 мл, ще ги изяде за един час и повечето отива в носа и ушите.
Аз да ви призная по едно време се предадох и се отказах да захранвам... то такива разправии бяха... сега пак ще пробвам но е такъв инат, едвам изяжда няколко нейни лъжички. Пък и тя си натдава и е добре - и даже от как е жега и да суче се разправяме, тия жеги не са търпими вече. Когато прояде - тогава, няма да прилагам насилие, има време - цял един живот...отивам че се мъчи да плаче шушончето ми...
А забравих и ние се будим доста често нощем - тя спи при мен или я взимам от легълцето щом се разплаче.. Има нощи когато изобщо не се наспива и аз също.  Вече хода по спомени толкова се изморявам, и ако не спира да мрънка все я  гушкам и целувам да не плаче - ние плачем като оперна певица....

Последна редакция: пн, 30 юли 2007, 23:47 от pepipetia

# 81
Олее...много болнички бебоци  Sad Моля се всички много бързо да се оправят  Praynig .Кураж момичета, освен чее ноемврийчетата са най-хубави и майките им са най-борбени.Възхищавам се на силата, с която се справяте в критичната ситуация.

За лекарствата не мога да дам съвет, много съм невежа там, ама предпочитам да не ми се налага да се образовам там.То не че като идва пита, ама човек все се надява да го подмине лошото

Тали, страхотни снимки  Peace Вики е станал голямо момченце вече, невероятен е  Hug
Ели, Ани е много сладка...прекрасна малка госпожица е  Hug

Оххх, и Теа днес е невероятен киселок, дано не я гепи някой вирус и нея.Нито иска да си играе,нито да пълзи...абе пълзи ама ревейки.Все иска да съм до нея.Дори до тоалетната не мога да ида без да съм чула истеричния й рев  Rolling Eyes още щом ми види гърба.

Много гаден вятър духа навън.Разхлади се, ама е много силен и все нещо се блъска и дрънчи  Rolling Eyes Няма угодия, еееййййй   Embarassed Wink

Лека нощ и утре очакваме добри новини от болничките бебоци  Hug

# 82
 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evilаз пък вампирясах!!! В сатурнова дупка съм, защото имам след месец рожден ден!! пуууу как го мразя... SickСега съм в депресия и немога да спя...само гадни неща са ми в главата, да не говорим че бая си пореввам - ей така -...самосъжалявам се и съм се подула като жаба.. Shocked

Лайтблу, Дани също ми е САМО в ръцете, страшно се изморявам, неще нито в проходилка, камо ли пък в кошара...реве та се къса, и вдига краката - не иска да го пъхна в леглото, нито пък в столчето за хранене.. ShockedИ така останах без кръст. Нещо и тазобедрената става ме боли, посуквам се като изкарвам количката от скапания вход..

Мами, имам въпрос, важно е за мен, за да си сверя часовника..дет се вика..

ДРАЗНИ ЛИ ВИ ДО ЛУДОСТ БОКЛУКА ПОКРАЙ БЛОКОВЕТЕ, ДРАЗНИ ЛИ ВИ ДО БЯС ЛИПСАТА \ако имате липса, де\ НА ГРАДИНКИ и ЗЕЛЕНИНА в КВАРТАЛА в който живеете??? ЗАщото мен ме дразни и мъж ми каза, че не било нормално. Имала съм кола - сиреч и свободата да се махам всеки път, когато поискам...
Да, ама не е така, защото \само вие можете да ме разберете\ Cry Cry Cryдокато го приготвя Дани, слизам с тежкото столче за кола с бебо вътре, ...слизам пред гаража, вкарвам детето, изкарвам колата, докато преди това се приготвя той оревава "орталъка"...После - задръстванията, жегата ако искам да се добера до по-далечна дестинация.. Единственото решение в крайна сметка ми е Герена.
Ох, МАША ПО-БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯ МИШОН, че ТИ СИ МИ ЕДИНСТВЕНАТА ВРЪЗКА С ТОЗИ СВЯТ... Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

която мама иска .. Cryможе да ми дойде на гости да види какво е ТУК #2gunfireоооооооооооооооооооооох ще полудея!!!!!!!!!!!!!! Cry Cry Cry

писна ми Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 83
Добро утро, мамета  Hug!

С пожелание за усмихнат и слънчев ден ви поднасям това:

Днес да имате поводи само да се хвалите  Peace.

Карил, само една майка може да те разбере  Tired. Мъжете си нямат и представа какво ни коства извеждането на малкия човек. Аз за себе си почти нямам време да се приготвя от мрънкането на бебката. Добре, че сме на първия етаж поне, та със свалянето на количката почти нямам проблеми. Градината е на другия край на града, а ми е по-удобно да съм в квартала. Абе идилия...

Радинка, благодаря за хубавите думи за моята мишка  Flutter. Давай снимки да видим и  Теа, на девет месеца. А това, че иска  непрекъснато присъствие, все едно аз съм го писала  ooooh!. Оххх...не знам, дали и при вас е така, но аз имам нужда поне 1-2 часа да изляза без бебе, да си почина малко.

Маша, Петя, как са днес Моника и Мишо  Praynig?

Прегръщам ви  Heart Eyes. До после!

# 84
Добро утро  Hug
Аз за съжаление, не мога да се похваля, а само да се оплача - Моника започна да повръща. До 4.30 тази сутрин успя да поспи. След това вдигна 39 и се почнаха мъките. Оттогава досега е повръщала 3 пъти. Лошото е, че като дам Панадол и след около 1/2 час повръща, така че незнам какво всъщност е поела и не мога да дам повторно, получава се омагьосан кръг  ooooh! В 8 й направих АМ, изпи си го с голям апетит и като я изправих да се оригне, пак повърна...И разстройството май набира сила...От 4.30 насам Т не е падала напълно, посмъква малко и пак нагоре, но аз спрях да я тормозя и меря начесто, а на напипване се ориентирам. Само като ми се стори много гореща, тогава меря. Егати, гадния вирус  #2gunfire
Маша, дано при вас нещата са по-добре  Praynig
Pepipetia, съжалявам, че и вие сте в нашия отбор на болните мъничета  Sad И на вас - бързо оздравяване  Praynig

# 85
ВечеПетя, кураж миличка  Peace. Ама че гаден вирус  ooooh!. Уффффф, представям си какво ти е....

Radi_Twin, хайде присъедини се де  welcome. Докато Анито спи още, аз разгледах снимките на близнаците ти. Страхотни са  newsm10. Разкажи ни какво е усещането и как се справяте.

# 86
  Петя, вземи свещички Вомитусхил за повръщането! Мариянка ми каза, че Емка като се разболяла повръщала всичко освен Глюкозата! Давала и по малко и начесто за да не се обезводни, а и засища! Някои мами казаха, че са доволни от прахчетата Хидрасек  Peace!
 Заведия пак на лекар или се обади на доки. Дано се оправят дечицата  Peace!
  Боил и той вчера имаше температура, но лека 37,5 и предполагам е от зъбите, а от неделя насам се изправя в леглото си и вече никъде немога да го оставя без надзор  Tired!
  Мариянка си изкарала супер в Рим,, Емката била послушна, папкала всичко освен Фризопепа и вечер поревавала малко за цица за приспиване, но в крайна сметка заспивала и през ноща не се будела  Grinning!

# 87
Рени, благодаря за съвета Hug Само се чудя с това разстройство (то още не е толкова силно, но очаквам да стане) какво от свещичките ще поеме  newsm78 Моника пи Хидрасек като имаше разстройство от АБ, но тогава не й помогна особено, но сега пък причината е друга, знам ли  newsm78 Ще звъня по-късно на педи да й кажа за новите ни "екстри"...Пфууу, мразя гадните вируси  #2gunfire Добре, че баткото замина на море с леля си и чичо си, та дано поне него опазим  Praynig

# 88
Здравейте и от мен.
Е след толкова любезните покани на Dil и Elimira  ( за които най - искрено благодаря) просто няма как да не се включа.
И аз съм ноемврийска мама и то не на един, а на ДВАМА Laughing - Георги - 2,000кг/42см. и Антония 2,050кг/43см. Родени са на 05.11.2006г. цели 47 дена преди термина ми който беше за 23.12.
Вярно е че и аз надничам тук при вас защото вие сте една наистина много приятна компания. Всички сте много приятни и като че ли и проблемите са по поносими и леки когато са споделени тук.
Аз следя този форум още преди да родя, но за съжаление не съм писала до сега, защото физически просто не мога да смогна да стигна до писане.
Ако се докопам от време на време до компа гледам да попрегледам за някакво ново инфо и до там.
Ето даже и сега пишейки ви двете"зверчета"ме навикват и искат да съм при тях и да си играем.
Много се радвам че успях все пак да се запиша , като ще се постарая да се включвам и аз.
Лек и прохладен ден от мен за сега.  bouquet

# 89
  Хехеее, имаме си още едни близначета в компанията  Mr. Green! Добре дошла Radi_Twin  welcome! Да са ти живи и здрави "зверчетата"  Mr. Green и много да те слушкат! Надявам се, че ще ти е весело в нашата компания  Peace!
  Марийче, к'ва сатурнова дупка бе душо? Ако ти си така, то аз трябва да съм в яма - след има/няма 10 дни имам РД, ама слава Богу не се отдавам на негативни емоции, ама така ме мързи, че ... В момента всичко е така в къщи, сякаш ни е връхлетял ураган  ooooh!! Не пипвам нищо, щото Бу спи т. е. без  newsm79, вода няма - без  1dishes wash hang  clean bath1 и то к'во ми остава освен  beer  Mr. Green!
  Иначе к'во да ти кажа - дразни ме мръсотията, добре поне, че градинки си имаме  Peace! За гостито - с удоволствие, ама лошото е че скоро няма да стане  Tired, а ти като си мобилна, що не дойдеш до Младост? Може на Дани да му хареса у наше село  Mr. Green!
  pepipetia, пробвай тези неща които бях писала на Петя и Маша - оризова вода, чай от шипки, морковена супа - Моро! Аз на Бу като имаше дрис му давах безмлечна оризова каша и беше значително по-добре! Дано и ти скоро се похвалиш, че малката е добре  Praynig!
   До скоро от нас с Боил   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт