Информативно за хомеопатията

• 433 408
  • 683
  •   1
Отговори
# 390
  • на плажа
Александър, хващам се за последния пост- нали конституционното лекарство е водещо?! Как така има и органно? Хайде, това за спешни случаи го разбирам, макар че в повечето случаи не знам как би се случило, освен ако не е само 1? Аз нямам други лекарства освен конституционното.

# 391
Здравейте , момичета. Имам нужда от съвет. Препоръчайте ми доктор хомеопат. Различен от център Холистика. Чух, че имало някакъв доктор до пазара, но нищо по-вече не знам. Искам да си остана при личната, но да имам хомеопат , който да се занимава с децата, че всяка седмица са болни от кашлица.

# 392
  • София
Здравейте , момичета. Имам нужда от съвет. Препоръчайте ми доктор хомеопат. Различен от център Холистика. Чух, че имало някакъв доктор до пазара, но нищо по-вече не знам. Искам да си остана при личната, но да имам хомеопат , който да се занимава с децата, че всяка седмица са болни от кашлица.

Мен този човек ме спаси и ми отвори очите за всичко: Росен Коларов - 0888940885 (Звъни му от 9 до 10 или от 18 до 19)

# 393
Здравейте, на всички, за първи път пиша в тази тема.

Искам да попитам дали някой е ползвал хомеопатичен препарат за успокояване на животно/налага се  да водя моето котенце Мика от началото на седмицата на лекар и това много го стресира/.

Нали хомеопатичните препарати, поне тези, които аз съм приемала са разредени с алкохол или има и такива които не са...
Много благодаря на всички, които се отзоват!

# 394
От моя гледна точка, много са окултните капани за болни хора и шарлатаните, които се възползват от чуждото нещастие.

# 395
  • София - Варна - Бургас
hjkl;  ни говори за едно "хомеопатично"  лекарство, произведено от т.н. Боаронска фабрика-школа, но НЕ и от Класическата хомеопатия на Ханеман!

Pani Kowalska

Цитат
Александър, хващам се за последния пост- нали конституционното лекарство е водещо?! Как така има и органно? Хайде, това за спешни случаи го разбирам, макар че в повечето случаи не знам как би се случило, освен ако не е само 1? Аз нямам други лекарства освен конституционното.

Конституционалното хо л-во има чудесно въздействие, но не е панацея за абсолютно всичко. Когато по една или друга причина има увреден орган, то болестта изтласквана от жизнената сила към периферията, спира в този орган и дори конституционалното хо л-во не може да помогне. Изключение има, когато конституционалното л-во е показано и като органно за даден орган. Например: Phos при заболявания на белия дроб.

# 396
Аз искам да питам защо според вас , нашата Х. винаги лекува детето ми с разли4но лекарство, симптомати4но,аз дори не знам кое му е Конституционалното. Но явно не и е практика , защото на моята приятелка детето същата Х. винаги го лекува с неговово К-но

# 397

Наистина ли има класически хомеопати само в 9 града в цяла България?

Много ви моля, ако някой има информация за хомеопат в Шумен, да сподели  Praynig

Знам за д-р Загорчев, д-р Стоева, ходила съм при нея преди 2 г, когато имах кашлица както се оказа по късно на нервна почва, но не ми помогна. Само дето давах интервю най подробно с интимни въпроси, които на всичкото отгоре, бяха и документирани много последователно на лист. Накрая се оказах Игнация Амара. Първото разреждане не помогна, отидох и ми даде друго - и то не помогна. Само дето изхарчих 50+20 лв за консултациите. Сега чета темата понеже същата кашлица има дъщеря ми, а там е по-трудно лекуването с невролептици /все пак е на 12г. Ако е за мене ...вече си знам - вземам си Деанксит и не се занимавам с глупости, но за дете работата е по-деликатна. Та една аптекарка-хомеопат от много години, изписа на дъщеря ми Pulsatilla. След като на мен не помогна, дано на нея да помогне. Чувала съм че имало значение и да ВЯРВАШ!!! Хихи...имаше много хубава статия от един физик който разобличава научно цялата теория на хомеопатията, доказвайки как в една такава разредена молекула няма никаква активна съставка, излиза че всичко е ефект от внушение че ти помага. Не знам....Единственото на което разчитам е че по Коледа стават чудеса! Simple Smile

# 398
Темата е за хомеопатия. И понеже хомеопатията е само една, независимо от школите и производителите, не е нужно да се упоменава в заглавието й "класическа". Предлагам ако някой изобщо ще води полемика /на която аз няма да обърна внимание, тъй като разполагам с необходимите факти и информация, необходими ми/, да не лежи на слухове и "Пенка така каза, можеш да го прочетеш", а да води обснован монолог. Например писаното по-горе разреждане и тръскане да бъде обосновано физично и химично до какво води, да се направи анализ на междумолекулните връзки при такава процедура, приложена на течност и вещество, да се отчетат енергийните връзки на субатомно ниво и тогава да се пише. Тоест отричането на процедурата трябва да започна от поне елементарни познания по квантова физика.
Иначе темата се превръща в израждане тип ксерокопие от ксерокопие....
Успех в махленските разпри Grinning

# 399
Добре, едно не ми е ясно: ако конситуционното е избрано правилно, но диагнозата е грешна, то ще подейства ли? Защо едно лекарство е определено като подходящо за типа човек и едновременно с това е за дадени заболявания. Ако е друго заболяването а типа човек е точно определен ще подейства ли? Това ли е то конституционното лекарство? Изписаха на дъщеря ми за кашлица уж от рефлукс, но не е рефлукс, едновременно с това е нейното конституционно....Не мога да кажа че има някакъв ефект до сега /2 седм/ имаме още 2.

# 400
Ако вярваш в хомеопатията би трябвало да действа Simple Smile Така или иначе класическата хомеопатия не лекува заболяванията, а тяхните симптоми чрез препарати, които пораждат същите симптоми.

# 401
eдна хомеопатичка при която бях ходила ми беше казала че няма общо с вярването.
Обаче така или иначе нейното лекарство не беше правилното и ето защо не подейства. После като й казах тя ми вика: ама то има и други лекарства.....Има ама аз на всяко идване по 20 лв няма да ти давам ....докато евентуално го налучкаш. Айде де!

# 402
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ако конситуционното е избрано правилно, но диагнозата е грешна, то ще подейства ли?

хомеопатията не работи с диагнози, а с човека.
конституционното лекарство се избира на база симптомите точно при този човек.
дали кашлицата е от рефлукс или нещо друго - това няма значение, ако лекарството е избрано по правилата на хомеопатията.

пример: детето хваща вирусен конюктивит от яслата, на следващия ден и аз го хващам.
детето получава едно хомеопатично лекарство, аз друго. без значение, че сме с един и същи вирус. при двама ни имаше различни симптоми.

# 403
asyalein, благодаря много за отговора!

Имах нужда от такъв, защото съм раздвоена. Но съм щастлива от резултата който се получи.
Наистина, дъщеря ми спря да кашля, или поне със сигурност кашлицата много намаля, остана нещо като прочистване на гърлото /проръмжаване/, което доказва че нещо дразни, а дразни на нервна почва.
Някъде към 15-20 ден от лечението с хомеопатичното лекарство Аргентум Нутрикум 9 и после 15, и само вечер Натриум Муриатикум кашлицата намаля,  и тъй като по това време й дойде първия мензис Simple Smile помислих че е хормонална промяна и оттова е намаляла кашлицата. В пубертета има вегетативна дисфункция и би могло да се дължи на хормонални промени.

Колебанието ми беше понеже лекарството е описано като за стомашни проблеми /рефлукс/,, така ми каза и аптекарката с която хомеопата работи в хомеопатичната аптека.
Но сега като ми пишете така ми се връща надеждата, че може би това лекарство именно й помогна да се оправи от тази кашлица, която е вече от почти година.

От друга страна е важно да знам дали се е оправила от това защото лекаря-хомеопат е един от най добрите в България, един от основоположниците на хомеопатията тук, преподавател. И имах голяма надежда в него, много хора са доволни.

А дали ако това е конституционното й лекарство то би помагало и в други случаи? Как мислиш?
Изписа й също Инфлуенцинум профилактично, давах го три-четири пъти но все пак грипа я хвана, другите удържахме....

# 404
Правилното хомеопатично лечение включва само едно единствено лекарство в определения момент. И то прието в течна форма. Безкрайно рядко в много тежки и остри ситуации е възможно да бъдат дадено повече лекарства. Определено кашлицата не е такова състояние.

Общи условия

Активация на акаунт