Информативно за хомеопатията

• 433 386
  • 683
  •   1
Отговори
# 420
  • София - Варна - Бургас
"Хроничните болести, тяхната особена природа и тяхното хомеопатично лечение" от Самуел Ханеман

Преводът на български език е извършен от моята колежка от сдружение "Хомеопатично общество" - Цветана Коджабашева, която благородно я предостави безплатно за всички ползващи и практикуващи класически хомеопати. 2014 година. Всички права запазени.

Затова давам само линк към книгата:

http://chronicdiseases.homeopathyunbound.com/

# 421
  • София - Варна - Бургас
СПРЕТЕ СЕ бе хора! Тук не се задават въпроси! ВЪПРОСИ САМО ТУК: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=813669.0

# 422

Хомеопатията е свързана с индивидуалността на всеки човек и далеч не е толкова безобидна и "масова " колкото изглежда. Хомеопатичните лекарства може да навредят, ако се дават безразборно от неспециалист.

Как биха навредили:
* ако е дадено лекарство, което не пасва на конституцията на човека, то лекарството може да се докаже от приемащия го, т.е. да се проявят симптоми от картината му.
* подтискане на болестта. На практика сте излекували моментното състояние, но се влошава някой по-важен орган, на по-високо ниво. Всеизвестно е подтискането на екземи с кортикостероиди, от което нерядко последва поява на астма. С хомеопатия може да се подтисне още по-силно дадено заболяване.

Не е безопасно използването на домашни наръчници по хомеопатия, даването на Хамомила против колики (освен ако не е предписана въз основа на проявената картина при детето), пиенето на рицинус комунис за увеличаване на кърмата (освен ако не е предписана въз основа на проявената картина при кърмачката).

Понеже големите "специалисти" дават само точните лекарства и изобщо няма доказвания в тяхната велика практика?!  Joy Joy Joy Хомеопатичните лекарства, особено във високи потенции, дадени от "специалист", също могат да потискат много ефикасно. Sunglasses Ама друго си е после да излъжеш пациента или да не си вдигаш телефона или да му внушиш, че вината е в него!  Sunglasses "Великите специалисти" в България масово страдат от хомеопатична мегаломания в алопатични размери и не се излекували само това, което още не е назовано или открито.  Grinning

# 423

Хомеопатията е свързана с индивидуалността на всеки човек и далеч не е толкова безобидна и "масова " колкото изглежда. Хомеопатичните лекарства може да навредят, ако се дават безразборно от неспециалист.

Как биха навредили:
* ако е дадено лекарство, което не пасва на конституцията на човека, то лекарството може да се докаже от приемащия го, т.е. да се проявят симптоми от картината му.
* подтискане на болестта. На практика сте излекували моментното състояние, но се влошава някой по-важен орган, на по-високо ниво. Всеизвестно е подтискането на екземи с кортикостероиди, от което нерядко последва поява на астма. С хомеопатия може да се подтисне още по-силно дадено заболяване.

Не е безопасно използването на домашни наръчници по хомеопатия, даването на Хамомила против колики (освен ако не е предписана въз основа на проявената картина при детето), пиенето на рицинус комунис за увеличаване на кърмата (освен ако не е предписана въз основа на проявената картина при кърмачката).

Понеже големите "специалисти" дават само точните лекарства и изобщо няма доказвания в тяхната велика практика?!  Joy Joy Joy Хомеопатичните лекарства, особено във високи потенции, дадени от "специалист", също могат да потискат много ефикасно. Sunglasses Ама друго си е после да излъжеш пациента или да не си вдигаш телефона или да му внушиш, че вината е в него!  Sunglasses "Великите специалисти" в България масово страдат от хомеопатична мегаломания в алопатични размери и не се излекували само това, което още не е назовано или открито.  Grinning

Абсолютно съм съгласна , защото го изпитах на собствен гръб , точно с високите потенции  . При мен обаче си вдигаха винаги телефона но отговора  беше " Не е от лекарството "

# 424
Аз също мога да спра кашлица, при това много лесно, дори без да се налага да мисля. Ще дам лекарство /почти каквото и да е/ в твърде висока потенция за човека  и кашлицата ще спре. Но няма да бъде излекувана, а потисната точно на същия принцип, на който алопатичните лекарства потискат симптоми, а не ги лекуват. Крайно време е да се разбере, че ЗДРАВЕ и ИЗЧЕЗВАНЕ НА СИМПТОМ са две различни понятия. Потиснатият симптом винаги избива на друго място: проявява се на друго ниво. Доказано с годините в цял свят практика.
Последният пример - моят баща - имаше язва на стомаха, която изчезна и след няколко години се наложи спешна операция по отстраняване на жлъчката. Не е нужен микроскоп, за да се види задълбочаване на патология - към по-дълбоко ниво. Но понеже хората  сме свикнали да се делим на органи и системи и разбира се ядът ни няма нищо общо с болката в корема например  Simple Smile, сме твърде големи лаици по отношение на това що е то здравето. Което е нормално, самите лекари в болшинството си не изучават това, което източните народи знаят от векове, камо ли ние, "обикновените"хора.

Едно уточнение - не е задължително да се проявят симптоми, подсказващи потискане. Организмът има компенсаторни възможности и може и да се справи с потискането.  Sunglasses А примерът с язвата на стомаха и последвата операция на жлъчката не е доказателство за потискане, а описва вероятност.  Simple Smile  В колко много случаи е излекувана кашлица или гнойна ангина или друг проблем с бабешки методи, лапи, билки и т.н., които нямат нищо общо с хомеопатията. И там ли винаги ще се търси потискане?!  Simple Smile Хомеопатичният начин на лечение не е единственият. Simple Smile А както беше уточнено вече, с хомеопатия също може да се потисне много ефективно - особено с високи потенции.  Rolling Eyes

# 425
Стриктна Хенеманова хомеопатия:
https://m.youtube.com/channel/UCUnSryo1T7ArSEt0FBg_EyQ

# 426
Може ли хомеопатията да бъде опасна?  Полезно четиво за практикуващи и пациенти.

http://simillimum.com/education/little-library/homoeopathic-phil … y/chd/article.php

# 427
# 428
Здравейте, може ли някой да ми изпрати линк към онлайн семинари за хомеопатия на английски?

# 429
Здравейте!Имам запитване.Ще ми пращат хом.лек.със самолета.Дали няма да се облъчи при ренгена и как може да се избегне това,за да запази действието си?

# 430
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте!Имам запитване.Ще ми пращат хом.лек.със самолета.Дали няма да се облъчи при ренгена и как може да се избегне това,за да запази действието си?
увива се в алуминиево фолио

# 431
sabrinana консултирай се с летището. Зависи какви скенери минава, но обикновено не влияе.

# 432
Тия, които ги купувате от аптеките, не се знае през колко скенера и баркод четци са минали. Като добавим и телефона на фармацевта, оставен до стелажа с гранулки...

# 433
Тия, които ги купувате от аптеките, не се знае през колко скенера и баркод четци са минали. Като добавим и телефона на фармацевта, оставен до стелажа с гранулки...

Точно така.
Новите продукти на Боарон са със "защита", тоест имало лекарство и във вътрешността на млечната захар на гранулата. Купувала съм аптеки, които безумно съхраняват лекарствата в суха форма, и пак са действали. Течните лекарства са "по-лабилни" на облъчвания.

# 434

Общи условия

Активация на акаунт