Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 авг. 2007, 14:56 ч.

Информативно за хомеопатията

  • 360 087
  • 586
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 3 047
Предполагам кой е форумния хомеопат, особено щом споменахте бактерии в главата ....
Чрез метода на клиничните хомеопати - отделно лекарство за всеки симптом, независимо че е хомеопатично, не се лекува нищо, напротив, задълбочават се проблемите. Влезте, ако желаете, в другата хомеопатична тема, има много информация, за да можете да разберете по-ясно как точно ви лекуват.
А какво става когато набеден за класически хомеопати ви лекува по този метод? Какви са последиците от доказване на лекарства, обяснени като борба на тялото за справяне с проблема? Как се неутрализират грешни предписания без хомеопатия?
Хомеопатичното лекарство, когато е доказано, прави така, че ЗДРАВ човек изявява симптоми. Това е същността на доказването (грубо и кратко казано). Болестта, настъпила вследствие на това лекарство, е изкуствена, тя е краткорвременна в повечето случаи. Много зависи кой е човекът, доказал лекарството, каква е неговата реактивност, възприемчивост, чувствителност, каква е НЕГОВАТА лична болест (симптоми), какви препарати е приемал, в какви потенции, колко дълго време, в какви дози.  Зависи и какви са последствията. В болшинството случаи тези последствия преминават относително бързо.
Тоест няма как да коментирам какво е злоупотреба, защото е индивидуално, един човек само от един прием може да докаже лекарство, друг може да го приема месец и да не се проявят симптоми. Изброих факторите, които се вземат предвид. Индивидуално се разглежда всеки случай.
Когато следствие на подобно грешно лечение при форумен хомеопат аз доказах кониум и получих световъртеж ужасен, който никога не съм имала през живота си, и ми се обясняваше, че това била жизнената ми сила, която се борела със съпротивляващия се проблем Head Band... Нямам думи. Всичко това се учи още в първите лекции по хомеопатия... Откровена проба шарлатанство в случая.
Последиците от тези  предписания без хомеопатия можете да опитате да антидотирате чрез стандартно по-силни стимули, миризми  (внимавайте да не стимулирте алергия от някой ароматен доместос...), напитки, стрес на работното място (то това е неизбежно), разни други холистични терапии, медитации, рейки например, стремящи се да хармонизират човека.

# 586
  • Мнения: 7 996
С класическа или боаронова, според мен няма трайно излекуване. С класическата, непрекъснато се приема по едно лекарство, но за жалост няма спиране. Всеки месец, всяко проследяване има " необходимост" от ново лекарство. На въпросите защо - " Влизало се по надълбоко, изваждали се много стари оплаквания и травми и т.н." и затова се налагало ново и ново лекарство. Това може да продължи наистина цял живот. Тези които се лекуват с хомеопатия знаят.  Спираш да ходиш на хомеопат/ класически/ спира и лечението. Много личен опит имам. Добре че спрях да си давам парите и да бъда опитно зайче. Лошото е , че надеждата човек да оздраве и да се излекува наистина " умира " последна.
Сега при нужда си приемам така уплюваните тук боаронови топченца и съвсем отговорно твърдя, че съм си много по - добре.
В началото на хомеопатичното ми лечение се виждахме с хомеопата доста често. Но не и всеки месец. Сега, след 6-7 години за 12 месеца се видяхме 3 пъти с хомеопата. Като третия беше след неочаквана за мен бъбречна криза и по мое желание, за да обсъдим въпроса. Чували сме се сигурно 10тина пъти (по телефон, по фейсбук), като сме обсъждали дали и как да продължа приема на същото предписано вече лекарство. И един път по телефон съм получила лекарство след падане по стълбите. Очакваното за мен, но все пак предпочетох след консултация по телефона. Два пъти съм посетила за годината лекарски кабинет - след падането (дали няма нещо счупено) и по време на бъбречната криза (не можах да се свържа с хомеопата, а положението за мен беше непознато и критично).
Определено ХЛ и опознаването на хомеопатията ми помогнаха да погледна много навътре в себе си. И да намеря кои са тези неща, които провокират неразположенията ми. За някои открих, за други - не съм.
Преди 2 дни имахме доста интересен семеен разговор, не особено комфортен. На другата сутрин ме болеше гърлото и целият ми език беше в налепи. Когато се срещнах за първи път с класическата хомеопатия, днес вече щях да бъда с възпален синузит. Е, до обяд ме държа гърлото, до вечерта налепите разредиха, аз ударих един размисъл върху случилото се и вече съм ОК.
Така че - не е проблемът в хомеопатията, а кой и как прави предписание.
Никой и по никакъв повод не може да ми забрани да ползвам възможностите за диагностика в лекарския кабинет. Даже сме коментирали с хомеопата сега да отида на преглед (извън кризата) за бъбреците и после да обсъдим повторно ситуацията, ако аз имам нужда от това. Но по-важно за мен беше разговора, който направихме след проследяването за партньорските отношения (не само със съпруг могат да бъдат такива).
Така че - категорично хомеопатията действа!
Лично съм усещала действието в остро състояние върху възпален нерв, който за часове спря да боли; за 2 дни да се събират кръвонасядания от удар, както и бързото действие на Рескю ремеди след изваден зъб. Това извън цялостното лечение на човек. Просто са неща, които могат и се случват инцидентно.
Цялостната философия на хомеопатията може да накара човек да погледне на себе си и околните със съвсем други очи.

Общи условия

Активация на акаунт