Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 авг. 2007, 14:56 ч.

Информативно за хомеопатията

 • 370 056
 • 612
 •   1
Отговори
# 600
 • Мнения: 1 927
За съжаление е така и както чета, лекарствата са били две, едновременно може би? Което не е класическо лечение.

# 601
 • София
 • Мнения: 1 293
Ходя при класически хомеопат и съм много доволна. Случва се да кръстоса две или повече лекарства. Питала съм я защо. Отговаря, че и тя навремето е била твърд сектант по отношение на единственото лекарство и чакането, но опитът й показва, че времената се променят и хомеопатията също се развива. Казва, че комбинирането на лекарства в определени случаи забързва процеса на излекуване - обясни го подробно с примери, които сега ме мързи да напиша. Пак повтарям - класически хомеопат е, учила е хомепатия в Лондон, до ден днешен ходи на курсове, когато в България идват някакви хомеопатични гурута от Индия и др. подобни. Вижда ми се логично това, че и хомеопатията, както всяка наука се развива и не свършва веднъж завинаги само с Ханеман, с цялото ми уважение към делото му!

# 602
 • Мнения: 1 927
Има логика да се развива, както и че в Индия е различно лечението, въпросът е дали нашите хомеопати се информират своевременно и отговорно с новостите или дават от себе си новост в лечението. Не зная обаче, нито искам да споря, а само си разсъждавам дали развитие в хомеопатията може да се нарече явно противоречие с един от принципите й. Защото хомеопатичното лекарство си действа и постига моментен резултат и без законите на Ханеман, но въпросът е какво се случва със здравето в дългосрочен план по този начин. Ханеман е доказал теорията си, дано и "новите тенденции" са доказани, а не просто адаптирани към днешното мислене на "пациента" , защото това би поставило под съмнение дългосрочното състояние на здраве.

# 603
 • София
 • Мнения: 1 293
Да, и аз съм мислила за това. Но човек не може да знае всичко и да предвиди всичко. Хората, които не са на хомеопатия също не измират млади, значи хомеопатията не е единствената панацея. Имам доверие на хомеопата си, дано не греша!

Истината е, че хората, околната среда, храната, болестите, начина на живот - всичко не е същото, както епохата на Ханеман. И за съжаление, понеже сме задръстени от много други неща, хомеопатията не лекува така нежно и мигновено, както го е предвидил Ханеман. И понеже животът е забързан, очакваме и излекуването да е бързо, самото ни съществуване не дава възможност да изчакваме понякога. Освен това си мисля, че атмосферата е задръстена с толкова много енергийно замърсяване от разни електро- и магнитни източници, че няма как да предпазиш напълно лекарството от тях.

Имам близка лекарка, нормална лекарка, болничен анестезиолог. От нея чух за пръв път за хомеопатията. Самата тя, въпреки че практикува нормално професията си, се лекува с хомеопатия. Та тя ми каза веднъж, че хомеопатията е толкова силно енергийно лечение, че нищо не може да го спре. И че дори да се случи да се комбинира с нормални, алопатични лекарства, пак ще помогне.

И в този ред на мисли, понякога си казвам, дали в бъдеще няма да е най-добре двата клона на медицината да почнат да работят заедно?

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 16:48 от Клер

# 604
 • София
 • Мнения: 3 616
Моята приятелка НЕ пие лекарства, нито добавки, защото е здрава. Събужда се с подута шия. Отива на класически хомеопат и следва Спешна помощ. В дребните й симптоми преди това няма да навлизам.

# 605
 • София
 • Мнения: 1 293
Моята приятелка НЕ пие лекарства, нито добавки, защото е здрава. Събужда се с подута шия. Отива на класически хомеопат и следва Спешна помощ. В дребните й симптоми преди това няма да навлизам.

Не знам какъв е хомеопата й, но некадърният лекар не компроментира цялата медицина, нали?
И аз съм ходила на няколко хомеопата без успех, преди да попадна на сегашния си. По тази причина мнението ми за хомеопатията беше напълно негативно, най-малкото я смятах за пълна глупост. И не бих отишла при сегашния си също, ако тогава не бях толкова отчаяна за здравето на малката си дъщеря, че бях готова да опитам всичко. Добре, че го направих!

# 606
 • Мнения: 1 927
Никой не може да каже какво и защо се е случило. Така е през Вашите очи. Но дори и да имате право, не разбирам защо мнението ви изразява негативно отношение към хомеопатията въобще, а не към конкретен хомеопат ? Когато сте недоволна от някой лекар, казвате ли, че медицината не работи?

# 607
 • Мнения: 3 116
Не видях никъде ЗаСлон да изразява генерализиращо негативно мнение за хомеопатията. Не мога да коментирам лечението, без да познавам случая на жената, на пръв поглед прилича на доказване, познавайки картината и на двете предписани лекарства. Ако добавим към това и поява на нови, непознати до момента симптоми, то ясно. Така или иначе слюнчените жлези са това, което е нейното оплакване. Само че човек сме коментирали, че не се гледа и лекува на парче.

Относно ползването на 2 или повече лекарства: Класическата хомеопатия казва 1 единствено лекарство в един КОНКРЕТЕН момент. Тази дума удобно се изпуска, или често не се разбира. Има случаи, когато се налага например да се подкрепи конкретен проблемен орган или система. Знаете, че правилното предписание събужда целия човек, но представете си, че има физиологичен или функционален проблем при някой орган. Или органът е "отслабен" от дълго време и за нормалното функциониране първо или паралелно трябва да подкрепим съответния орган.  Човекът е система, всичко в него е взаимосвързано и влияещо си. Има доста видове предписания, освен всеизвестното конституционално предписание. Понякога се налага включване на повече от 1 л-во, дори в един ден: например при полиморбидни пациенти; при ракови случаи; при хистерици (които сменят картина на час понякога); при остри състояния (грип и т.н.) и още, и още. НО никога двете л-ва заедно, включително трябва да има времеви диапазон. Например през деня се вземат няколко приема от т.нар.органно лекарство в определена потенция, вечер се взема конституционалното.
Напълно съгласна съм с мнението, че по времето на Ханеман такива жестоки злоупотреби с медикаменти не е имало, тоест ЖС е реагирала много по-нормално. От години в реперториумите са включени рубрики с лекарства, необходими при "извратена" ЖС, при свръхреакция, породена от потискане с алопатия например; има рубрика "добре показани ХЛ не действат" (при това без блокаж от хроничния реактивен модус)....(представете си докъде сме се докарали в безпощадното си потискане с медикаменти) и т.н., и т.н.

Скоро говорих с жена, обиколила 4 УНГ специалиста, кой от кой с по-интересни диагнози, "експериментални" решения на база "моят опит" (уважавам опита, но той има и своите капани) , докато накрая невролог установи вазомоторен ринит... Мъжът ми мина през достатъчно уролози за нерешим хомеопатично проблем докато попадне на специалист, който се справи и с проблема му, и с допълнително възникналите проблеми от инвазията на останалите лекари. Нито за миг обаче не ми е минало през ума да отрека постиженията на конвенционалната медицина, хирургията, реанимацията и т.н. Всичко е до човека...

# 608
 • София
 • Мнения: 3 616
Описах конкретния случай,  за да остане написано, като резултат. Нямам разбиране и мнение как се в случило (високото кръвно на приятелката ми).
Аз лекувам семейството си с хомеопатия, но само консумирам труда и таланта на хомеопатите.
Ще прочета внимателно поне три пъти всички отговори, за да вникна.

# 609
 • Мнения: 8 041
На моят мъж се е случвало да има предписание на две лекарства. ХЛ в определена потенция един ден в седмицата и през останалите шуслерови соли (за мен са си ХЛ). Доста пъти за периода се чуваха с хомеопата.

Мече, би ли могла да споделиш как приключи случая с вазомоторния ринит?

# 610
 • Мнения: 3 116
Не е приключил. От почти постоянна хрема все по-рядко има обостряния, все по-слаби. Лечението е за целия човек, засега се наблюдава Херинг (изчезване на симптоми в ред, обратен на появата и т.н.). Ще видим нататък. Има доста медикаментозно потискане, но...това е положението.

# 611
 • Мнения: 174
Здравейте ! Педиатър изписа на детето ми Лимфомиозот за 20 дни. Има хронично уголемени сливици, често боледува. Прочетох, че хомеопатитията трябва да се дава до постигане на положителен резултат. Виждам,  че нещата се подобряват, в този ред на мисли се чудя дали да ги спра, или да довърша курса на лечение, предписан от лекаря. Какво бихте ме посъветвали ? Вероятно ще бъде по-добре да посетим и класически хомеопат. Отворена съм към алтернативно лечение, дори самата аз употребявам само добавки и в много редки случаи лекарства - само при крайна необходимост.
Благодаря предварително.

# 612
 • София
 • Мнения: 2 636
Моля да ме извините ако не пиша в правилната тема...
Синът ми е на 12г.Често му излизат афти в устата.За последния месец втори път се случва.Моля да ме насочите към някое хомеопатично лекарство,което би помогнало в този случай.Жабуркане със сандрин,сол,сода не помагат.Гранофурин също.

Общи условия

Активация на акаунт