НОЕМВРИйче месец август най-обича, на морето по брега да тича

• 10 417
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Дени4ка, Дил, благодаря за пожеланията за безопасност по пътя!  bouquetНа всички пътуването ни да е безаварийно!

ЗЛАТИ, относно фотоапарат и компютъра, да не би да не сте инсталирали на компютъра точния софтуер на фотоапарата, който си идва с него, та затова да не разпознава... newsm78

Есма, твоите рожби не се ли изриват от прасковата, Ангелчо опита праскова в пюре хем, не сурова, на хип в Поморие и получи обрив, тя се дава май сле 10-ти месец ако не ме лъже паметта или след годинката, защото нали я водят мъхест плод, следователно алерген, ама реших щом пише след 4-я месец на бурканчето да му се доверя, ама извода е слушай себе си! Peace

Излизаме Heart Eyes

# 226
Здравейте и от нас!

Ние вчера се прибрахме от море, бяхме в Лозенец. Много добре изкарахме, само дето първите 3 дена беше лошо времето, но после компесинрахме с всеки ден плаж. Беба беше във възторг от морето, искаше само във водата да кисне, ще видим зор като порасне  Grinning Ето малко снимки да видите колко е щастлива на морето http://www.snimka.bg/album.php?album_id=150210&photo=59  и останалите нататък.

Общо взето това беше морето на Кати, ние с таткото не си починахме кой знае колко, но важното е че детето се радва. В сряда само двамата отиваме за 2 седмици в Испания на море, да си починем истински. Много се радвам, ама какво ще правя 2 седмици без беба не знам....

Всички бебета са страхотни на морето, явно на децата това им е любимата почивка!

Ronja, аз каши давам на Кати от 6 месец. Но не всеки ден, през 2 дена, редувам с киселче, Дуото на Хип (умира за него), на Нестле има едни Baby Yogo, йогуртчета за бебета, много са хубави. Моята педиатърка ми каза, че някои деца пълнеят от кашите, да не давам всеки ден. Но аз по-скоро искам да и е по-разнообразно менюто. Иначе АМ тя пие само вечер преди лягане, всички други яденета са заместени.

За прасковите, аз дадох на Кати сурова точно преди морето, хапна няколко парченца и много и хареса. Не е имала обрив или нещо друго. Педиатърката ми каза, че вече мога да давам всякакви пресни плодове, стига да и харесват. Само цитруси все още да избягвам. Даже киви е яла и няма никакъв проблем. Явно това с алергиите е индивидуално.

Иначе има апетит, не е като да няма. Режима е
8-8.30 попара с 2 и 1/2 сухара
12.30 пюре зеленчуково, месно или рибно (редувам) около 200гр
15-15.30 плодово пюре с 1 бисквитка и/ или пресен плод (както дойде)
18.30 каша, кисел или бейби йогурт
21.00 АМ

На 9 месеца беше 7700гр. Много е подвижна, не се спира. От септември мисля да пробвам да и давам по малко от нашите манджи, пасирани без много подправки. Ще подбирам естествено. Да се подготвяме за кухнята.

Сега я пратих беба на разходка с баба и, а аз имам 3 перални да гладя и още 2 да пусна. Дрехите от морето ги приготвям за следващото пътуване. А и на Кати дрехите искам да оправя, да не оставям допълнително работа на майка ми.

Айде, до скоро!

# 227
  • София
Дребен, ами аз четох, че прасковите не са чак толкова силен алерген ако са белени и понеже имам много хубави домашни пракови реших да им предложа - първо по малко и т.н. и не се обринаха и аз продължих смело. Но ги беля старателно и след това ги измивам - да не би да попадне мъхче при тях. А и все пак те минаха 10 месеца вече  Wink .

А пък последното им откритие е да си използват столчетата за хранене като проходилка. Те столчетата нали са на колелца и бубите застават зад стола, хващат се, бутат напред и вървят след него. Абе, купон....

Хубава вечер на всички!

# 228
Изабела, свате, може ли и аз да се включа - за къдравото дупе? Laughing Laughing Laughing Много ни е слънчева и усмихната момата, браво!  Heart Eyes
Гуги, желая ви приятна почивка! Забавлявайте се и не се притеснявай за Кати/много е сладка/, както е казал народа: "Дете без баба си е направо сираче" Ще се справят прекрасно.  Peace
Есма, представих си ги двете кукли как щъкат със столчетата  Laughing Laughing Laughing
Днес ще лягам рано  Simple Smile
Спокойна нощ и сладки сънища!   Hug

# 229
Здравейте и от мен!
Все се каня да пиша по често ама...като се зачета тук -там и тя Мими викнала за нещо, та така..

Добре завърнали се на морските мами и бебета. Много хубави снимки и бебета на тях, сладури големи.

Ние отскочихме за два дни до Бургас, но до морето и плажа така и не стигнахме.Така като гледам може и да не стигнем тази година, нашия тати хич го недолюбва тоя плаж, а пък аз се въздържам малко заради Мими, макар че много обичам

Честито и на рожденничките дето ги пропуснах тия дни  - да са живи, здрави и много щастливи.

Относно режима ни на хранене: към 9-попара /2 сухара+извара+масло+вода/, към 12-13 зеленчуково пюре приготвено от мен, към 17-18 пресен плод.
През останалото време кърма когато си поиска и по колкото си поиска вкл. и през нощта.
Имам едно правило за плодовете никога не ги давам за десерт, давам между храненията или по скоро като следобедна закуска. Така ги консумирам и аз.
Кашите не ги долюбва много, да не кажа хич. Досега успявам да и пробутам няколко лъжички елда с плода след обяд, но ще взема да купя някаква дето не я е опитвала може и да и хареса макар, че се съмнявам.

Айде засега толкова че дано се наканя да пиша по често.

Лека вечер на всички!

Между другото това го пиша 3 дена...

# 230
Привет на всички майчета и бебета....
Много се радвам на всички които си топнаха дупетата в морето...
Ние сме малко болни, лоша кашлица и хрема, незнам къде настина...
Пием сироп Мукопласт на др. Тайс., но през ноща се буди и плаче много и кашля. Аз не съм свикнала да боледува и малко се шашкам. Доки я прегледа - само гърлото е червено, няма нищо на гърдите. Дано..
Днес ходих на док. - да попитам за метод за предпазване.. Може да ми се сложи спирала, но аз изчетох всичко и се разкандардисах. Май ще навия половинката, да сме с метода на броене на дните - и без това ми е точен като часовник след раждането. Ще мисля пак...
чао засега....

# 231
pepipetia, какво те притеснява в спиралата? Това е доста сигурен метод, а и предпочитан - слагаш и забравяш - поне до края на срока на използване. Методът с броенето би могъл бързо да доведе до номер 2.  Simple Smile
Нощем ли кашля малката най-много?  От дъщеря ми знам да овлажнявам въздуха в стаята нощем, че по-малко ги дразни. Може и секрети да се стичат в гърлото като е легнала. По-бързо оздравяване ви желая!

Angeliha , плажът в Бургас не струва - много е мръсен, не съжалявай.  Другият път се обадете.

Дребен, много неприятно преживяване.
Ние предната неделя ходихме до Царево - беше дъждовно, имаше ужасно задръстване от летуващи, които в един и същи момент си тръгваха. В нашата посока бе по-спокойно, но в посока Бургас - кола до кола. Вечерта, като се прибрахме, чухме за катастрофата на река Ропотамо /от там минахме, даже на отиване сме били изпреварени от Максим Стависки - съпругът ми е познал джипа му/.  Та това ме кара да се замисля, че има неща, които се случват и ако си на неподходящото място - гадно.

Нашият режим е приблизително: в 7 - 9 часа-  210 АМ. Ако сме закусили рано, имаме втора закуска попара към 10 ч. Обяд 12-13 ч.: зеленчуково/месно пюре 200-250 гр. -може и настъргана краставичка или плод. Преди следобедния сън ок. 120 мл- АМ. Каша към 17 - 18 ч, напоследък с 1 пасирана праскова. В 21-ч 210 мл АМ.
Така както съм го написала ми изглежда много яденето на Ради, но от 2-3 месеца си хапва доста и видимо е надул бузки. Сигурно вече е 10 кг.

Изабела, да ти е жива щерката! Същото важи и за другите празнуващи.

Цвети, ако продължава да не ме допуска да се регистрирам, може и да се възползвам от предложението.

Точка, аз много харесвам Добрич - чисто и красиво, но познавам само центъра.

Между другото, Дени и Стара Загора ми хареса много.

Бургас по-скоро клони към мърсотията, пренаселеността и шума.

Мария, стана ли?

# 232
Честита месечинка на красавицата Габриела!newsm42  ura  bigdance2
dil, хайде среща с Гого, щом ще си по-фрийй?! Или ще се отдадете на други развлечения?!  Party

Sbruny, много сте секси Simple Smile
Пам, Моника е много е пораснала - не си слагала снимки скоро май... и ми се струва че ти е одрала кожата  Heart Eyes
Gugi, Кейт е страхотна във водата! Simple Smile Лина я топя и плува с мен, но ме е страх да я оставям много-много във водата.

Момичета, благодаря отново за отговорите. Ами явно това с НЕнадддаването от каша си е вярно. Ще почвам със страшна сила Simple Smile

mamaminion, благодаря за обувното инфо.

Лина днес става на 9 месеца и ви черпя Simple Smile

# 233
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ ДНЕС!!!!! ДА са живи и здрави, и мнооого да радват мама и тати!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

ПЕПИПЕТЯ, дано не се окажа права, но това, което си решила да ползваш като метод на контрацепция е доста рискована стъпка ...Ще се обоснова защо..Защото ДОРИ И ПРИ "точен като часовник цикъл" , ОВУЛАЦИЯТА се мени в дните. Може по този начин да се пазите, но ТРЯБВА ВСЯКА СУТРИН да мериш базалната температура и да си потвърждаваш овулацията с тест за овулация..За целта естествено трябва да си доста стриктна, да не говорим че теста за овулация също си струва пари...А всяко \дори нормално\закъснение на цикъла ще те държи на нокти. Но ти си решаваш..Аз така родих близначките, с този метод на "пазене" Mr. Green Mr. Green Mr. Green

После ще пиша, че Дани мрънка....уф.......

# 234
  • София
Ами да се включа и аз по въпроса с предпазването от бременност, докато двете буби си играят на пода с един стар телефон - много обичат да държат нещо, което има кабел и едната да го хваща от едната страна, а другата да дърпа от другата  Laughing

Значи най-сигурният метод за предпазване от нежелана бременност е презерватива (ако се използва и поставя правилно). След това са хапчетата и спиралата, а тези естествени методи - календарния и с прекъснат полов акт са най-ненадеждни. Както казва Карил, овулацията често се мени, а и организмът ни е доста хитър и често иска да забременее и ако "схване" как се пазиш, ще намери начин да се справи с това. Четох, че има изследвания, че при хората, използващи прекъснатия полов акт, еякулацията се измества все по-рано, че да "хване влака", което пък скъсява цялото изживявене. А и сперматозоидите живеят до 3 дни в тялото на жената, та.... Само да кажа, че това ми е работата - да уча хората как да се предпазват от полово предавани инфекции и нежелана бременност и доста съм изчела по въпроса.  Wink Успех, каквото и да решиш  Hug А, има само един напълно сигурен начин за предпазване от бременност, както се казва в един виц - "с аспирин - и Как се приема, попитала жената - преди или след полов акт? Ами ВМЕСТО него - е отговорът  Wink.

Поздрави и приятно кафе  Hug

# 235
Резервирах си къщичка за Русалка, вече се събираме около 6 семейства от 01.09 там. Айде ...нека да засилим НОЕМВРИйски присъствието там Hug
ДЕНИЧКА???

# 236
Добро утро и от нас! Hug

И аз бях решила да се пазя с хапчета,но ги пих само 2 месеца и ги спрях,че нещо хич не ми действаха добре.Сега се пазим както преди - просто татито ме пази.За 10 години нямаме фал,а сега ако стане - ми Божа работа,така и така искаме още деца Hug

Много са ви сладки бебоците на плажа - само аз май пазя дребния от не знам какво newsm78Докито каза не и не сме го водили.Само веднъж за 2 часа,след 4 часа и той взе,че се разстрои - вероятно претоплен.Май писах за това - вече се губя и не помня много Mr. Green

Есма,нека има и почивка за теб - с две е доста трудничко,така че това,че се заиграват е твоята отплата за зора до сега Simple SmileМалкия ползва Шери за партньор в игрите  http://images19.snimka.bg/003700070.jpg
Честито на всички месечинки  bouquet

# 237
привет от Добрич!първо на всички празнуващи честито  smile3525,да са живи и здрави бебоците и да слушат своите мами.второ бебоците които са болни да се оправят по бързо,за да щъкат вкъщи и да ядосват татковците си(да извинява татето на форума),за спиралите...абе,мисля когато си имам второ бебе,тогава да си сложа,за сега се справяме добре с пазенето.поздрави на всички мами

# 238
Ха,още една Добричлийка newsm78Включи се и в добричката тема  Hug

# 239
точка,абе аз и там пишех,обаче стана една дандания сигурно я помниш и ми се отщя да пиша там.не зная какъв проблем видяха с мимиту с кирилизацията? Thinkingа теб съм те виждала с бебчо,татето и кученцето на центъра.аз обаче нямам кабел за компютъра да кача снимки #Cussing outаз съм мамата ,ако помниш чието бебе е на една дата с твоето 09.11.2006

Общи условия

Активация на акаунт