На балкан или моренце, ще отиде ЮНСКОТО детенце

• 14 198
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=125976&photo=6
Благодаря момичета.Ами какво ново при нас,без памперс сме повече от месец,вече знае къде е тоалетната и ходи и тропа по вратат,като и се върши нещо и вика пиш  и сочи тоалетната,даже и на парка е научила къде е.Много реве и мрънка,много се тръшка,вече никъде не ми се ходи с нея,е сега пак се катери по мен и реве,направо ми надува главата не се заиграва грам самичка,където и да отидем само нас гледат.абе направо незнам как да я превъзпитам.много съм изнервена направо от това,не ми дава грам време.спи по веднъж на ден за един час до два и това е.абе радвайте се че имате поне за 5 минути да си оставите понякога децата някъде,че иначе човек изнемогва на моменти.айде прегръдки и целувки от нас.а за кърменето и аз мисл вече да спирам,само сутрин и вечер сме,но скоро ще спрем.Кисело мляко си ядем от 8 месечни,а прясно от година и малко си пие,нямаме никакви проблеми.

# 121
Еми ето пак нещо стана и всичко, което писах, отиде на кино  Sad
Ама поне тва да си кажа пак:

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА СЛАДКАТА АЛЕКС НА МУЦУНКА, НА МАМА САСИ И НА МАМА АГНЕША ... И НА АЛЕКС НА МЛЕЧКО И НА МАМА НОВАЛЕКСА (които между другото нещо се позагубиха май  newsm78)
 newsm51  newsm51  newsm51
МОМИЧЕТА - МАЛКИ И ГОЛЕМИ, ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ, МНОГО, МНОГО ЛЮБОВ И НЕЖНОСТ И ДА СЕ РАДВАТЕ НА ПРЕКРАСНО ЗДРАВЕ

Другото довечера ще го пиша пак, че сега по разходки ша се мятаме   bouquet

# 122
Честит имен ден на Алекс на Муцунка,Саси и Агнеша,Алекс и Новалекса!  bouquet
Муцунка страхотна малка госпожица си имаш  Heart Eyes
Лида малеее да ви нацелувам опашките  Heart EyesГоляма сладурана,пък и ти хич не лъжеш  Mr. Green
Момичета аз само набързо ,че лягам до уморения ми герой.Ама си мислех,че само снимки на малките  Thinking е пускайте и някоя с вас та да ви виждам бе  Laughing
Целувки на всички и лека

# 123
Добър вечер  bouquet
Албени,Люба хайде да спретнем срещичка в градската градина тези дни.Може и утре Wink
Да се похваля,че се реших вече да я отбия мойта смукалка LaughingОт 3 дни не я кърмя и тя вече започна да го приема.Надявам се всеки ден да става все по добре.Първия ден доста поплака около 40-50 мин.,после пи чай и заспа,снощи стана по-бързо.Аз бях намалила кърменията до 1 само сутрин към 6-7 ч.Сега като изпие към 150мл. подсладен чай и пак спи после до 9ч. Grinning
Муцунка пораснала е синеочка.На тоалетната е много хубава снимката.Ние мислим утре да вземем поставка за тоалетната и там да чишка,че на гърнето нещо взе да отказва,но пък ходи в тоалетната и върши работата на плочките Laughingпосле си пляска с ръчички иииииии мама да бърше и да мие крачета.През деня я държа без пампа,вечер слагаме,а също и при по-дълга разходка навън.Следобеда спи без пампа по 2 часа и като стане веднага я водя в тоалетната.
Ани самичка си играе повечето пъти с играчките или си обикаля из стаите катери се по диваните,аз успявам и сериалчета да гледам и други нещица да свърша.Навън са по различни нещата иска да ходи,да я люлея,да се рови в пясъчника.........
ООООО забравих да кажа ,че днес сутринта докато вадех нещо от раклата и с татко и оправяме леглото тя бутна капака на раклата и си защипа дланта,плака милата доста ,посиня дланта и ние решихме да я заведем в спешната хирургия .Там доктора без да я докосне даже по ръката ни изпрати на ренген #Cussing outможеше поне да и види ръката пита само коя ръка е за да си напише в документа.Мъжа ми много се ядоса ама няма какво да направим,направиха и снимка и за щастие нищо и нямаше Grinning Praynig
Четах в предни страници за подвизите на Ивчо,как сам си мести стол да се качи на секцията......а аз си мислех,че са още малки за такива неща ooooh!Интересно как отварят и хладилниците?Иска се доста сила за това newsm78
Хареса ми прическата на Любима и днес и аз пробвах на мойта да сложа опашчици Heart Eyes
Оф тъкмо мислех да кача снимки в албумчето и се сетих,че апарата е долу в гаража  ooooh! айде утреееееее
Сега вече е време за филмче Wink
лека и неревлива нощ!

# 124
Ето ме пак, добър вечер на всички   bouquet
Днес покрай готвенето и малечка толкоз дълго писах, че накрая всичко се затри (все си мисля като пиша дълго, преди да публикувам, да си копвам поста, ама то нали съм си кукумицин и все забравям бе...  пусто му ЕГеНе newsm78 ) Ама карай да е весело  #Crazy

Зори, добре си ни дошла   bouquet  Ами утре имам уговорка с една мама и може да ходим към градината след обяд, но мислех специално с вас и Любето и Пепи и всички пловдивски мами, които са на линия, да се видим тез дни, което обаче не пречи и утре да се срещнем, ако сте там  Laughing Смятам да излезем след обедния сън, което ще рече към 16.30-17.00 , така че... там около пеещия фонтан, или на Сентрал Парк, или на малката площадка  (упс, май много станаха местата, ама са на близо поне Mr. Green ) Ако не утре, то тез дни ще се уговорим, да видим кой как и кога и защо може  Laughing  Браво на твойта щерчица, много неща умее, пък и пампата щом сте махнали  newsm44  Благородно ви завиждам  thumbsup , дано и ние се справим скоро с тва... Случката с ръчичката е много неприятна, а още по-неприятно е, че вече трудно може да се разчита на тези иначе така "благородни" и "безкористни" индивиди, наричащи себе си лекари  Sick ... Направо нямам думи... Но по-важното е, че всичко е наред  Peace

Корни, най-накрая бе, душата  Mr. Green   То пак добре, че не се усетихте към Коледа  hahaha  hahaha  hahaha  Айде, весело прекарване и дано да има обхват, не че нещо, ама за Сами се тревожа, няма да може да ни се  callme

Лида, миличка  Hug И никога не се съмнявай, че правиш най-доброто за тази прекрасна принцеса, която си имаш  Heart Eyes  Наистина много сладурска прическа си имате, и аз искам така да я правя, като и порасне достатъчно косицата, ама пусто като не трай нищо на главата си  #Crazy  Ама ша се боря аз, пък се надявам някой ден да се преборя  Mr. Green

Саси, мерсииии  newsm03  Изчервихме се малко  smile3525
Оф, как ги обичам тез съвети от сорта  ban  Искам да ти кажа, че откак си инсталирах мембрани с избирателна пропускливост на ушите, съм мнооого добре и ще те посъветвам и ти да го направиш  Mr. Green  Ами така де, щом ви е кеф, що да не е... Пък било то и до първи клас  hahaha  Пък и щом организма може да поддържа лактация толкова дълго време без медикаменти, мисля си - значи не е в разрез с природата  newsm78 ( това в отговор на всички онези педиатри, според които кърменето след една годинка не само че не носи вече никаква полза, ами на всичкото отгоре и вреди на детето  #Crazy  #Shocked ) Ми то ако е така, ми божкеее, колко увредени деца има из форума и по света и у нас  smile3514

Ох, замъчило ни е третото зъбче, мойто щурче се размърда, нещо недоволства, та ще бягам да и нанасям поредната вреда... Лека на всички !

# 125
  • Варна
Добро утро!

Ох, и на мен ми се затри написането, а нямам време да пиша пак... Само да кажа, че сме добре, ходим почти всеки ден в парка и там Крис си играе с други деца на неговата възраст. Много са сладки и смешни.

За хладилника- ами отваря го и са си се кара с "Ааааааааа" като имитира моята интонация. Дори вчера навън една майка казва на детето си "Ще ти се карам" и Крис веднага "Ааааааааааа". Когато аз отворя хладилника пак има "Аааааааа".

Любе, Ивчо ми обра точките  #Crazy То все съм очаквала катерене по мебели, ама по парното... страшничко си е. Дано Сами скоро се адаптира на градината, че и ти да си поотдъхнеш малко през деня. И да се посветиш само на Ивчовите бели  Wink

Сега изчезвам, че времето напредва, трябва да се приготвяме.

# 126
  • София
Е, най-накрая ви изчетох, ох... ама какво се оплаквам, всъщност се радвам на толкова много материал за четене и снимки за разглеждане.

А сега официално - Здравейте, момичета!   Simple Smile
Радвам се на завърналите се мацки, на порасналите дечица и на уникалните ви летни истории. Очаквам и други разкази. Предполагам скоро от почивка ще се върнат още от вас. За да не пропусна някой искам да кажа, че всички юнчовци са станали малки госпожици и господа, всяко със свой уникален чар и характер. Целувки за всички!  Hug
Благодаря на Дани и Албени за милите думи за Ени  Simple Smile

Ние с Ени сме ок. Тя също е в отбора на калпазаните, но за сега не може да се мери с водачите в листата Дими и Марти  Simple Smile И ние имаме едно малко миризливо приключение - както си се плацикаше в басейна и се кефеше на водата, госпожицата изведнъж омаза пейзажа. Стана толкова бързо, че изобщо не можах да реагирам. Във водата плуваха едни особени "неща", а Ени с голямо любопитство ги гледаше и настъпваше  ooooh!
Последните седмици за по няколко дни сме при бабите и не ми остава време за писане. Пък и Ени вече няколко пъти ми изключва компютъра и ми е трудно докато е будна да седя на него.

За режима на хранене:
- сутрин, когато се събуди (между 7 и 9 ч.) пие 240 мл. АМ
- на обяд, към 12-13 ч. хапва нещо зеленчуково или месно
- след следобения сън хапва нещо сладко - прясно пасирани плодове със счукани бисквитки или плодово кисело мляко пак с бисквити.
- вечер, след къпането пие пак 240 мл. АМ
Между другото гризка солетки, сухари, корички хляб и т.н.

Както се вижда госпожицата още е на АМ (засега сме на Аптамил 3) и ще й давам докато тя го харесва. Това е съветът и на педиатърката ни. С прясното мляко ще изчакам. А натурално кисело не съм й давала още.
За миенето на зъбките - зъболекарката ни каза засега да не ги мия с паста, а само да й давам четката да си играе и да свиква с нея.

Дани, и Ени е същата лепка за мен, особено като й никне поредния зъб. Положението е точно както го описваш ти - кисела като лимон, все мрънка, все на ръце и така. Раздвам се, че е на периоди и не е постоянно така, иначе да съм полудяла.

Лида, много ми се идва до Благоевград, не съм ходила там откакто завърших и след като каза, че още си в България ми се приидва към вашия край. Ще звънна, ако навия мъжа ми да дойдем.

Муцунка, а твоята Алекс ще я изпапкам. Как сама си седи на тоалетната чиния зачетена в списание, скица...  Heart Eyes

И за награда, че изтчетохте всичките ми писания пускам малко нови снимки на  госпожица Фръц   Flutter

Слънчев, усмихнат и вълнуващ ден за всикчи!

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 11:35 от Tatalina

# 127
Таталинка,Ени много сладка,а виждам,че си имате и детски фотьол Grinning
Добре Албени ще се разберем на лични за среща тези дни  bouquet
лек  и безавариен ден  bouquet Grinning

# 128
  • София
Благодаря на всички за отговорите Hug  bouquet
Не смея да кажа....ама Джули от вчера прави 5,6 крачки самичка Praynig
Да са ни живи и здрави дечицата  bouquet

# 129
  • Варна
Господарката на Мандерлей, много се радвам за Джули, браво на престрашилото се момиче smile3501 Я кажи какво означава новия ник?

Таталинка, страхотни снимки, Ени е много сладка и като гледам от сега умее да позира за снимки  smile3503

Албени, това за мембраните ми хареса, ще си инсталирам и аз  newsm10

Алекс на Муцунка е много сладка в тоалетната, а за махнатият памперс и другите умения направо ви завидях.

Има ли именници в нашата темичка днес?

# 130
Добра вечер и от мен   bouquet

Ето... знаех си аз, че нещо забравих снощи, ама... Таталина хубаво ме подсети :
Муцунка, направо е страхотна Алекс на тази снимка, ама досущ като голямо човече, че и с кръстосани крачета, и със списание в ръчичка  hahaha  hahaha  hahaha  да ме прощаваш, ама само димящия пепелник и цигарето и липсват, ей там на ръба на ваната   newsm47    лелее, пу-пу, тва ми е фаворита за забавна снимка, наред с Ани на Зори в щайгата с картофите  smile3532

Таталинка, добре завърнали се из виртуалното пространство  Grinning  Пък за твойта госпожица кво да кажа, думи нямам, ама такава сладуранка, с таз ретро прическа ми обира точките от всякъде   bouquet  И тя едни чупки, едни стойки, като истински модел позира на тва фотьойлче  Mr. Green  Между другото, на теб прилича повече май  newsm78

Господарката на Мандерлей, айде вече прощъпулник да правите  Grinning

Аз си обирам крушите, че ей сега ще писне буболечето, да взема едно освежаващо душче преди тва  smile3503

Лека и спокойна нощ на всички   bouquet

# 131
Хаха, Анитка, много помагат, да знайш, няма да съжаляваш  newsm08  smile3534

# 132
Таталинка,Албени ......прекрасни госпожици и господа,а и на всички останали,но просто не искам да изреждам да не пропусна.
за Тоалтната ако щете ми вярвайте и да съм искала да я наглася нямаше да се сетя.Тя поиска да отиде дотоалетна аз само я сложих тя се извъртя взе си списанието и взе да си го разглежда и чете ,кръстоса си краката и взе да си върши работат,аз просто улучих момента я снимам.
а сега ще ви пусна снимки как малката си подържа и кожата и то с ниско маслено кисело мляко.:

Прегръщам ви и ви целувам всички,извинявам се че не пиша често!

# 133
  • Варна
Ей, здравейте момичета!
Муцунка малката наистина е много смешна на снимката на тоалетната чиния. smile3532 Много се смях. Тази снимка сякаш си я изтеглила от сайт за смешни снимки с деца. Но съм се уверила, че спонтанните снимки стават най-добри  Heart Eyes А виждам, че и от малки знаете тайните на красивата кожа  Mr. Green

Зори, чакаме обещаните снимки от снощи  Hug

Еййй,Албени, не се изчервявайте пък чак толкова. Трябва да свиквате отсега с комплиментите - в бъдеще ще ви ги правят по-много  newsm53 Аз отдавна съм си инсталирала мембраните, за които пишеш и затова не ми пука за хорското мнение. Ми то не може така - сутрин, обед, вечер, през нощта и по всяко време искам да си вредя на детето  newsm48

Таталина отсега записвайте Ени на курс за манекенки. Виждам, че позира като професионалистка  Heart Eyes Мила възползвай се максимално от посещението при бабите, за да си починеш. Наистина и 5 минутки отмяна са ценни.

Браво на Джули, че се е престрашила на първите си самостоятелни крачки  smile3501

Засега толкова, защото Дари вече ме дърпа да й нанасям поредната вреда  Mr. Green

# 134
  • София
Добра събота, момичета  Simple Smile

Свеж летен дъждец се сипе тук, много е приятно на душата ми...
Благодаря на всички ви за милите думи за госпожица Фръц  Hug Не знам дали умее да позира, ама аз се правя на маймуна и залягам като пехотинец докато успея да направя читави снимки. Само за скрита камера сме двете Simple Smile А детското кресло е подарък за рождения й ден, ама тогава хич не му обърна внимание, сега обаче му се кефи и си посядва с удоволствие на него.

Муцунка, е как да не я изпапаш тази твоя бисквитка, пък и с мляко Simple Smile

Албени, само ти виждаш прилика на Ени с мен, всички казват, че прилича на баща си и май са прави, поне 90% е на него. Виж за твоята езерна принцеса няма съмнение - цялата е твоя.

Саси, мерси за идеята, но за съжаление дори и при бабите като сме няма почивка за мен - госпожицата си има предпочитания и те винаги са свързани с мен. Аз да я нося, аз да я храня, аз да я приспивам... май е пристрастена и малко се притеснявам като дойде време за градина какво ще правим.

Я кажете, как реагират вашите дечица при среща с непознати хора или такива, които не са виждали отдавна? Ени се завърта на една страна срамежливо и само с ъгъла на очите следи непознатия субект. Пък, ако й допадне пуска и по една дискретна усмивка. Голяма е смешка.

Свеж ден и много усмивки от нас    Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт