На балкан или моренце, ще отиде ЮНСКОТО детенце

• 14 195
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мили момичета   bouquet

Вече сме си в София и се възстановяваме от почивката Simple SmileSimple SmileSimple Smile Много ми липсвахте и сега се опитвам да ви изчета и да вляза в крак с темите, които сте разисквали  Peace
Искам да честитя празниците на всички, които съм пропуснала и да им пожелая много здраве, щастие и късметnewsm51
Гледам снимките на всички и не мога да се нарадвам, какви пораснали и весели дечица си имаме. Всички са много готини... пу- пу да са ви живи и здрави слънцата и много да ви радват  Praynig Praynig Praynig
За приемането на другите деца: Иванна много се радва когато има с кой да си играе. Предпочита по- големите деца, но и с връсниците си се забавлява. На село има едно момченце, Каменчо, с което много си паснаха. Иванна го храни, целува, прегръща, а той само я държи за ръка и не мига от кеф... Голяма сцена са и са много сладички. А играчките си ги дава само ако не е взета от ръката й иначе става много лошо... дърпа, вика, сърди се и накрая си я взима. А иска чуждите играчки, но като си я вземе детето не се сърди, поне за сега е така Simple Smile
За яслите: Мисля да не давам Иванна сега, а да си подам молба януари за да може септември да е приета, че майчинството изтича и трябва да се работи. За сега такива мисли ми се въртят, но живи и здрави има време до тогава.
За стола за храна: Иванна си яде в него вече не помня от кога и сме си така и до сега.
За зъбите: Още сме си с 2 отдолу и 2 отгоре.
За думите: Иванна казва отдавна мама, баба, тате, деде, а вече кака, бате, бебе, бау-бау, маууу, ня(няма), на(вода), ма(мляко), муууу, беее, меее, гух- гух, оел(орел), не, да, айде, дай, Ани, люлюш(когато се люлеее), ам- ам(когато й се яде или иска нещо от масата) и много такива и една измислена дума когато за пръв път видя коза беще "дузобак". Иначе говори много ама на нейния си език и обяснява с мимики и жестове ама нищо не се разбира. Много рядко да разбера, какво ми казва.
За събуждането: Много рядко се случва да се събуди нощес и то ако й се яде, та правя малко адапте или кисело мляко и заспива за секунди Simple Smile
Чушчице, честит ви нов дом... пожелавам ви да бъде изпълнен с много любов и семеен уют. А за Марти нямам думи, направо е мъж и половина... Целувки от нас   bouquet
За храненето: Иванна вече яде всичко и режима е много относително нещо при нас. Зависи от ставането сутрин яде сандвич, мекица, пица на парче и други такива. За обяд манджа каквато е сготвена и за нас. Като събуди кисело мляко с бисквита, плодово пюре с бисквита, каша в бурканче, кисел и т.н. За вечеря супа или каквото има сготвено. Задължително яде зеленчици и плодове по време на ядене.
За срещата с непознати: Иванна се гушка в мен или баща си, но само за кратко. После се отпуска и се държи, както обикновенно. Но все пак зависи дали ще й допаднат хората, които е видяла току- що.
Таталинке, Ени е страхотна и много ама много е пораснала и се е променила. Целувки и гушки от нас с Иванна за вас.

Това е от мен за сега. Извинете ме за дългия пост, но така е като не съм се вясвала месеци.

Пожелавам ви лека и спокойна вечер   bouquet  bouquet  bouquet А снимки ще пусна утре, че да не ни забравите и нас Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 136
Привет и от мен!
Влизам само да кажа Хелоооооооу,и изчезвам до утре,когато ще ви изчета на спокойствие,че вече едва гледам след днешното пътуване  с децата и ще покажа снимчици!
Целувки на всички и лека нощ  bouquet

# 137
Ехооо, всички спинкат май вече, ма то си е нормално по тва време де  Mr. Green

Хелооооооооу, Коте    bouquet
Привет и на Таби   bouquet

Муцунке, ми тя твойта госпожица голяма художничка се извъдила бе, погледни каква абстрактна картина ви е нарисувала върху табличката на стола  hahaha  Е, малко и върху себе си е порисувала  newsm78 , ама те великите худижници са си малко странни  Mr. Green  Душичка  Heart Eyes

Ние приемаме всички по-големи дечица като "какооо", а всички по-мънички, на нашата възраст или в далечината дечица като "бебееее" и много им се радваме, особено на "каките", пък и ако се занимават с нея, няма по-щастлива на света  Laughing  Иначе си имаме едно любимо приятелче, Божидарчо, дето като ни види и тича срещу нас, викайки "Беаааа", а Беа  Mr. Green се изправя в количката (както е закопчана де) и започва да пищи от кеф и да се хили закачливо  Wink  А Божо като я докопа както е още на количката, я гушка и почва да я целува, пък тя от скоро почна да се навежда с главица към него така гальовно, чееее направо ни скрива топките  Joy Ми така де, в началото се държеше студено, ма в края на краищата тя да не е "лесна" мацка, действа както мама я е учила  hahaha

А за непознатите хора, тъй като Белослава е винаги ухилена до уши  smile3532 , почти няма човек в магазина, по улицата, в асансьора (без да преувеличавам !), който да не и обърне внимание  newsm62 smile3503 и може би точно защото всички и обръщат внимание, тя се хили на всички, а ако някой не я забелязва, тя сама се закача, та няма начин да не я забележат  smile3533  И да видите, когато все пак на някой точно сега не му е до деца, или пък по принцип не обича деца (колкото и невероятно да звучи, има и такива хора  newsm78 ) и не и обърне внимание на усмивките и погледите, колко е учудена и потресена госпожицата  Whaasup  и се чуди за кво става въпрос... Особено в асансьора, че там пък очи в очи с разни хора... Много е смешна, милата, остава да гледа стъписано за известно време  Shocked ...  Mr. Green
Айде, аз ще дърпам шалтера, че тука пак гърми и трещи...

# 138
Здравейте!
Пускам линк към новото ни албумче със снимките от ваканцията
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168837

Муцунка много сладко е е омазала Алекс с млекцето(видях,че е данон)

За яслите:вече съм я записала за март-април 2008г.

За зъбите:4 отгоре,2 отдолу.Не ги мием все още с паста и четка.

За храненето:към 6-7ч. пие чай със захар
                 9-10ч. закусва попара,почти винаги
                 13.30ч. обед от кухнята-250г.и десерт плод
                 15 до 17ч.-спи
                 17ч.-закуска-крем,бисквити,плод.....
                 21.00-вечеря от кухнята-250г. и десерт плод

За играта с деца:Обича да има деца около нея затова все гледаме да сме в някоя градинка.Дава си играчките,но взима и на другите.По големите деца не ги закача и не им пипа играчките само гледа.На по малките понякога им бърка в очите и в устата с пръстче,та и се карам ама....все още не ме разбира......

За срещата с непознати:Гледа ги,усмихва се,но ако я пипнат  почва да се сърди.
  Сега отивам да си лягам,че стана късничко....лека нощ на все още незаспалите.

# 139
  • София
Здравейте и от нас.
Днес тук е отвратително времето. Таман се наканихме за моренце във Варна и то взе, че се развали времето... Марко Тотев, пасти да яде. Crossing Arms

Таталинка, Ени е невероятна бонбонка Hug

Табби, много ти благодаря дарлинг Hug

Муцунка, много ти е сладка дъщеричката. Wink

Зори, нямам думи за Йоанка сладуранка. Татко й сигурно вече е заредил пушката заради наплива от ергени Heart Eyes.

Коте, чакам снимчици, не бягай, не бягай, ще те хвана  Laughing

Дано не съм пропуснала някой, но ако съм го направила, моля за извинение. Не съм спала от много време.

Кога ще свърши този зъбоникнещ период?!?! На ръба съм на емоционално и физическо изтощение. Марти има 14 зъбчета, а до 20 Rolling Eyes.... има да си почакам...

Малко по - късно пак ще пиша, защото Марти пак е във "фаза" на биене на глава и пищене по 24 часа.

# 140
  • София
Добро неделно и свежо утро  Simple Smile

За разлика от Чуш, аз се радвам на прохладното време - някак на душата ми й е по-леко, когато е под 28 градуса. Пък и на морето времето е друго, така че Чуш, никакво униване, почивката ще е слънчева, ще видиш  Peace
Съжалявам само, че си кисела и недоспала. Надявам се този период при Марти скоро да отмине!

Таби, добре сте се завърнали от скитосване Wink Чакам снимки от почивката ви, предполагам Иванната е пораснала много.

Зори, на Ани косичката много бързо порасна. Чудна госпожица си имаш, пу, пу!

Албени, право е детето да се учудва на шантавите възрастни, които не обичат деца и дори една бебешка усмивка не може да им трогне сърцето. Аз се дразня от такива хора и те не са само възрастни, но и малди. Но то си е за тях - душиците им са дребни и на тъмно. Така мисля. По-важното е обаче да не ни предават тая своя негативност и на нас.

Хубав ден и много усмивки!

# 141
Привет отново!
Успях да кача малко снимки в албумчето ,ето и линка към него
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168899
а ето и една снимка за поздрав

Сега да ви разкажа с наколко думи за нашата"почивка",след която имам нужда наистина от почивка ,защото бяхме 3 семейства с по 2 деца,а това прави общо 6,три от които бебета,или по-точно като нас.Та сещате се че ако едното се разреве събужда останалите,но това е положението #Crazy
Иначе къщата,в която бяхме и мястото беше разкошно,климата чудесен,случихме на време,имаше само един дъждовен ден,и в общи линии се убедих за пореден път ,колко по-спокойно си живеят хората от малките градове и как някакси  са надалече от нашите проблеми!
Ходихме и до Етъра и Габрово,но повечето време прекарвахме на двора на кущата на въздух и тишина,доколкото може да има такава с деца,а вечерите след 10ч,когато всички дечурлига си лягаха,настъпваше и нашето време за салатка,ракийка и барбекю Laughing и така до малките часове на ноща.
Та това е в общи линии,въпреки че не съм отпочинала,се чуствам някакси заредена положително и се надявам скоро пак да отидем някъде.
Все още не съм чела нищо,защото имам да оправям багажи,вече приличам на обществена пералня #Crazy,но няколоко дена ще е така.
Целувки на всички  bouquet

# 142
  • Варна
Здравейте момичета!
Приспах малката терминаторка - къщата е така сякаш е паднала голяма бомба. Днес Дари и баща й полудяха тотално и сега резултата е налице. Голямо подреждане ме чака  #Crazy

Ей, Коте добре сте си дошли. От снимките се вижда, че местенцето, на което сте почивали е много приятно и красиво. Знам, че с децата не е била истинска почивка за теб, но все пак си сменила мястото, а и вечерите са били само за вас и приятели newsm08 Тея също добре се е забавлявала.

Табби, добре сте с е завърнали и вие!   bouquet

Май със свършването на лятото постепенно темичката започва пак да се раздвижва  Mr. Green Дано всички да са доволни от почивките си, да са заредени с много положителна енергия и емоции  Hug

За общуването с другите деца: Дари е много контактно дете. Предпочита по-големите деца. Първоначално само ги наблюдава отстрани, а после се опитва да се включи в  игрите им. Ако децата се смеят, крещят или се гонят тя започва да им подражава - много е интересна. А ако й обърнат внимание става една голяма глезана - върти ги на пръста си  Mr. Green Но с връстниците си е голям инат - взема им играчките (кога доброволно, кога - не). Когато някое дете се опита да й дръпне нещо от ръчичката тя започва да пищи и дори може да удари детето. Не си оставя магарето в калта. По принцип на детската площадка събира играчките на децата и ги брани все едно са си нейни - може и така да се каже- нейни "трофеи" са  Laughing Laughing Laughing

Отношението на Дари към непознати е винаги закачливо. Постоянно се хили като зелка и само чака знак, че е забелязана. Тогава започва да си показва всички магарии  smile3533 - обича да е център на вниманието  smile3521 В маршрутката или в автобуса с нас винаги е весело - закача хората пред нас, а ако не срещне внимание се обръща назад и започва да прави смешни муцунки на хората все някой захапва въдица и отвръща на закачките. Веднъж да нас имаше едно нейно наборче - прерови му количката, а след това дори му взе солетката от устата. Ако не я бях спряла и чашката с водата замалко да му измъкне  #Crazy

Отивам да продължавам с оправянето на апартамента (двамата ми пакостници вече си спинкат сладичко). Ама и на мен ми се спииииииииии.

Спокойна и неревлива нощ!

# 143
Ехоооооо,къде сте бе мацки newsm78
Уж времето лошо и трябва да сте по-активни,пък то Crossing Arms
Айде бързо се разписвайте ,че иначе ще ви линчувам Naughty
Поздрави от нас и мноооого целувки Heart Eyes

# 144
  love001 Хайде и аз да се разпиша за днес,че много пуста е темичката.
 Времето днес в Пловдив беше хубаво,та затова пловдивчанки не са се отчели smile3503

Нашата кухня я затвориха от ХЕИ и сега ходя на една доста далечна,на 30 мин. отиване и 30 мин. връщане е.Ама поне там дават храна когато си решиш,няма предварителни дати на купоните,само си заверявам един за следващия път когато искам кухня.И така ми минава сутринта вече в ходене до кухнята.Поне имам ясна цел всеки ден yes yes

Следобедите където и да ходим винаги се отбиваме до някои люлки и се люлем по 30 мин. иначе се сърдим и тропаме rotfImao

лека нощ и розави сънища!

# 145
  • София
Здравейте,

намесвам се в темата ви с молба да се включите в една петиция, свързана със здравеопазването на нашите деца (тези, които все още не са се включили, разбира се).
Ето и една тема по въпроса.

И разпратете на приятели и познати също  Simple Smile

# 146
Ха, добра вечер и от мен  Party Party Party

При нас едно и също... Днес успях да стигна до горната част на парка и се видях с Валкирия и Бубата Simple Smile Бубата вече ходи и много е пораснала, а Иванна не спря да бута количката и да взема топките по земята и да ви кажа за пръв път седях от страни и само я наблюдавах без да се намесвам в играта й, а тя беше толкова доволна и послушна, че чак се запитах дали е моето дете или някое друго  Laughing Laughing Laughing

А ето и обещаните снимки  Peace

А ако ви се гледат още, моля http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73583&photo=140

Лека и спокойна нощ от мен  Hug  bouquet Hug

# 147
  • София
Здравейте момичета!
Аз доста се поизгубих,но с тази работа  #Crazy
Ники изкара месец и половина при майка ми в Кюстендил и утре вече отивам да си го взема. Станал е много палав и хитър /като всички деца Simple Smile/ Ходихме за една седмица на море /без Ники/,за да си отпочина и да събера сили за второто Heart Eyes Искам да споделя и с вас,че живот и здраве Ники ще стане батко март месец - бременна съм в 12 седмица Simple Smile и дано всичко е наред Praynig
А за кухнята - при нас купоните са ги продавали още юли месец и този месец ще го запиша на частна кухня.

Поздрави от нас!  bouquet
Ето няколко снимки от морето
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=169370
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=169370&photo=7
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=169370&photo=13

# 148
Еееееее,това вече е супер новина Grinning Hug
Янан,пожелавам ти една много лека бременност,без никакви отрицателни емоции и накрая едно хубаво ,здраво бебче/пожелавам ти да е момиченце/

А на батко Ники да поръчаш да слуша мама,че иначе ще му дърпаме сладките уши Laughing
Прегръдки от нас Hug Hug Hug
Ох,момичета,обзело ме е едно такова бебешко настроение,т.е онзи ден роди една моя много близка приятелка/3-то дете,има двама батковци на 15  и 9г,и сега една принцеса Ния-Мария/ и сега и новината от Янан,.......направо се замислям за още едно Thinking,сигурно ще ме обявите за луда,но като видях това малко ангелче как слако си спинка и колко е малка,....толкова бързо растат децата ни........,да са ни живи и здрави тези пък за други,ако е рекъл господ ,ще има.
Таби, Да нацелуваш Иванна от мен ,голяма е сладурка ,особено с динята Heart Eyes
Зори, и нашата сутрешна разходка е в някоя градинка с деца,а след това за кухнята,това е всеки ден,а следобед където дойде.

# 149
Здравейтеее
И Йоана ще става кака края на април-началото на май
Много се затрихме, допуснахме грешката да идем с Йоана на море и тя там ни побърка та се прибрахме по-рано, но иначе сме ок
Не съм ви чела, но скоро скоро

Общи условия

Активация на акаунт