Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 519
  • 686
  •   1
Отговори
# 150
оххх,да се оправи момичето,другото майната му.Жалко за момчето...
Аз защо си мисля ,че тоз Максим пак ще си пие и ще си кара след време... #Cussing out

# 151
оххх,да се оправи момичето,другото майната му.Жалко за момчето...
Аз защо си мисля ,че тоз Максим пак ще си пие и ще си кара след време... #Cussing out
ЩЕ си казва- едно малко само  -може, няма да се напивам като оня път...

# 152
Помолих те да пишеш на лични, ако имаш коментари.
Просто не разбрах защо определяш личното мнение на някого /различно от твоето/ като крайно или нереално.
Казвам го за последно - АЗ написах какво мисля АЗ и не виждам защо трябва да ми охарактеризираш мнението, а още по-малко да се обръщаш към мен с "абе".
Точка.

Аз лично оттук насетн ще участвам в темата само по същество, а не в лични разговори.

# 153
Според мен - просто няма да има ефективна присъда - ще има пробация и то при максимално добри условия  Thinking.

# 154
5000 лева , като другата хубавица  Sick

# 155
5000 лева , като другата хубавица  Sick

Или това:

Пробация
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Пробация (процедура за изтърпяване) е наказателна присъда с продължителност, определена от съд. Пробационният период се спазва точно, а след изтичането му започва да тече процедура на реабилитация, която също е за конкретно посочено време. След изтичането на реабилитацията, осъденият е реабилитиран и досието му изчистено от съответното провинение.

Съгласно чл. 42а ал.2 от Наказателния кодекс на Република България, наказанието "пробация" е съвкупност от шест мерки. Първите две са задължителни, а останалите четири се налагат по преценка на съда. Задължителните са: "задължителна регистрация по настоящ адрес" /с продължителност от шест месеца до три години/ и "задължителни срещи с пробационен служител" /с продължителност от шест месеца до три години/. Съдът определя периода от време за изпълнение. Допълнителните мерки са: "ограничаване в свободното предвижване", "включване в курсове за професионална квалификация и/или програми за обществено въздействие", "поправителен труд" /удръжки от заплатата на лица, работещи по трудов договор, в размер между 10 и 25 процента от брутното трудово възнаграждение за срок от 3 месеца до 2 години/ и "безвъзмезден труд в полза на обществото" /между 100 и 320 часа за срок от 1 до 3 години/. Конкретният период за изпълнение на пробационните мерки се постановява от съдията. В случая, че осъденият не изпълнява наложените му от съда пробационни мерки, Наказателният кодекс, Наказателно-процесуалният кодекс и Законът за изпълнение на наказанията дават възможност наказанието "пробация" да бъде заменеено с на.казание "лишаване от свобода".

# 156
Мерси за подробното инфо , аз съм за затвор !

# 157
Всъщност, ще си позволя да цитирам един американски сенатор - Senate Majority Leader Joseph L. Bruno:

"When you drive a car drunk, that car becomes a weapon that can kill. When people make the decision to drink and drive, they are knowingly putting the lives of innocent people at risk. We have consistently sent a strong message that we will not tolerate drivers who endanger others because they make the wrong choice to drink and get behind the wheel of a vehicle. Drunk driving is at epidemic levels right now.  Parents need to take the responsibility to teach their children it is not okay to drink and drive and everyone should know that if they drink and drive, they have to pay the price. It is all about choices and planning.  When you drink, you need to have a plan for how you are going to get home. We need to strengthen the current law to make sure that prosecutors can apply that standard to anyone who recklessly drives drunk and takes someone's life."

Мнението ми съвпада с неговото и е напълно меродавно за всяка 1 точка по света.
Щом си пил и решаваш да караш - ти знаеш, че с това си действие можеш да отнемеш човешки живот и би трябвало да понесеш последиците от избора си.

# 158
  • София, Борово
Biskara,
Шофьорът е един и същи човек, независимо дали е в града или извън него. Въпрос на възпитание и характер. Или е отговорен и спокоен или е келеш и бърза за никъде и всички му пречат.
Но съм абсолютно съгласна, че инфраструктурата ни е Sick И то независиомо от колата  Peace

Подкрепям и ще допълня, че основната причина е алкохола и безотговорността на Маским.

За мен човек, който е употребил алкохол, позволил да управлява кола и е предизвикал кататрофа трябва да бъде съден за предумишлено убийство.

# 159
В един друг автофотум някой беше написал, че разпространяването на информация и материали засягащи разследване е наказуемо - предполагам това е мотивът за изтриването на постовете на автора. Аз махнах линка към източника, предлагам всички, чиито постове могат да свържат информацията със свидетеля също да бъдат редактирани/изтрити. Ще оставя на модовете да преценят дали да изтрият целия  ми пост.
М.

# 160
Сега имам малко повече време да пиша, но се отказах да поствам онова от блога си, не е за вас честно казано.
Ще започна с това, че не твърдя, че Максим е невинен и не виждам някакво основание да си го мислите от подписа ми. Както вече казах, подписът не е мое дело, други хора го направиха. И изобщо не мисля, че с нещо е обиден, защото същите тези хора, които го направиха се молят за Мануела и палят свещички.
Та да се върнем на Максим, по негов адрес се изля наистина много помия. Това, че някои от вас не са я видяли не значи, че я е нямало. Имаше някои изключително обидни статии за него, а коментарите под статиите в електронните издания бяха меко казано гнусни. Имало е такива, в които се засягаха и Албена и спортните му успехи. Именно заради тези неща реших да си сложа картинката в подписа.
Най-вероятно няма да ме разберете, но аз харесвах много Максим преди катастрофата. Няма да се хабя да ви обяснявам защо точно, но за мен той беше специален. И нямаше как да загърбя всичко с лека ръка и да започна да го обиждам. Всичко, което мога да кажа е "да, виновен е и заслужава да си понесе последствията". Без повече излишни глупости. А "ние сме до теб" означаваше, че не сме го намразили и не го плюем както направиха много други в онзи момент.
И въпреки всичко, нямам намерение да го подкрепям на всяка цена. В България най-вероятно е честа практика да се крият доказателаства и т.н., влиятелни хора да се измъкват и да не ги осъждат. Ако това се случи и с Максим обаче, най-вероятно ще си променя мнението за него.

# 161
Бухтичке, какво значи "не е за вас", ние сме няква специфична категория ли? Всичките ли?
Блогът ти само за специални ли хора е?

Относно покриването на материали при разследване. Много тъпо. Така като по-малко хора знаят какво е дереджето много лесно се натъманяват нещата в полза на наште хора. Чудя се кой аджеба има полза световният шампион да остане с неопетнено именце? Толкова ли са вездесъщи спортистите?

# 162
  • София
Бухтичка, опитвам се да те разбера, но не мога. В момента, в който поради безразсъдство е убил човек, а друг бере душа - той се е превърнал в нищо повече от убиец. Съжалявам. Смъртта е смърт, независимо кой я причинява.

# 163
Бухтичке, какво значи "не е за вас", ние сме няква специфична категория ли? Всичките ли?
Блогът ти само за специални ли хора е?
Ами просто прецених, че е на за вас и толкова. Не смятам, че щяхте да го разберете, а и щеше да ми отнеме повече време да го завърша.
И как може блогът ми да е за специални хора при положение, че има линк за него в профила ми? Който иска да чете, като си завърша това, което пишех, ще го постна там. Всъщност дори и да беше само за определени хора не виждам какъв е проблемът, това си е лично може решение.

ivonska, не държа някой да ме разбира, просто написах това, което мисля, за да няма спекулации с подписа ми.

# 164
какво намесвате сега джиповете? катастрофите по нашите пътища не се причиняват от джипове, а от голфове и въобще къде отидохте пак да сравнявате???? в германия такива ли са пътищата и налага ли се да караш джип, за да си стигнеш до къщата?

Общи условия

Активация на акаунт