Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 421
  • 686
  •   1
Отговори
# 345
Някой въобще съмнява ли се, че ще го измъкнат?
Аз съм убедена, че ще замажат очите на хората със смешна глоба и фиктивно наказание тип "условна присъда" или нещо подобно.

Затова ми се иска да има възможност делото да продължи по европейски.
Обективната присъда се определя главно от факти и свидетели!
С фалшиви факти, липса на свидетели, фалшиви показания - никой съд не може да даде обективна присъда. Независимо дали делото се гледа в България , или някъде другаде.

# 346
С фалшиви факти, липса на свидетели, фалшиви показания - никой съд не може да даде обективна присъда. Независимо дали делото се гледа в България , или някъде другаде.
Много точно казано!

# 347
  • Пловдив
А колко по-лесно ще е, ако на такива рискови места просто се сложат няколко "легнали полицаи". Пил-не пил, всеки си пази колата, каквато и да е, и намаля скоростта.

Защото явно само на съвест и самоконтрол не може да разчита. Нито на няколко триъгълни знака с черни точки по средата.
Аз го видях как са го направили в Дания. На един много голям мост, известен е................. ooooh! Та - сложили ОГРОМНИ табели - "Разрешената скорост тук е.... . Глобата за превишена скорост е .....  Има камери които ви снимат." Просто и ефективно и няма да разбива коли като легналия полицай. Превишиш скоростта - снимка и голяма глоба. Защо не го прилагат на ключови места у нас?

# 348
  • София
----
 Та - сложили ОГРОМНИ табели - "Разрешената скорост тук е.... . Глобата за превишена скорост е .....  Има камери които ви снимат." Просто и ефективно и няма да разбива коли като легналия полицай. Превишиш скоростта - снимка и голяма глоба. Защо не го прилагат на ключови места у нас?
Защото трябва да направят точно такива табели през 500 метра и да поставят пак през 500 метра и камери, за да заснимат превишените скорости на колите. А и не съм сигурна, че ще има камери с толкова голяма памет .....  Tired newsm78
Няма закон, няма законово действие никъде по света, което може да те застави да го спазваш, ако ти не искаш и ако нямаш съзнание за това. Ако ще не табели, не камери, не компютри, не полицаи, каквото ще да поставят - няма да се спазва, ако си решил така и ако нямаш съзнание, че е по-добре да спазваш правилата. Peace

# 349

Няма закон, няма законово действие никъде по света, което може да те застави да го спазваш, ако ти не искаш и ако нямаш съзнание за това. Ако ще не табели, не камери, не компютри, не полицаи, каквото ще да поставят - няма да се спазва, ако си решил така и ако нямаш съзнание, че е по-добре да спазваш правилата. Peace
Но ако глобите за превишена скорост  започват от 100 лева, ефект ще има със сигурност! Когато опре до джоба, тогава се спазват правилата. И  не е нужно да има камери на 500 м,  достатъчно е да има камера над всеки полицейски пост- да се вижда какво показва радара, дали е спряна колата и  да не могат да се взимат пари от полицаите. Докато можеш да се разминеш с 20 лева за 50 км. превишение или с 200 лева за 1 промил на дрегер-няма да има оправИя. Защо българите като цяло са дисциплинирани  като отидат в чужбина с кола?Защото не им се плащат глоби от по 500 евро.Карат с колан, не говорят по телефон,не паркират по тротоарите..

# 350
  • Варна.....
С глоби ще стане, няма друг начин.
Факт, но повечето от нас си слагат колан,
по същият начин ще се ограничи скоростта.

# 351
И да има система за адекватното им събиране. Защото мъжът ми например имаше една за 10 лв- за превишена скорост  Embarassed. Така и не можа да я плати, ако щете ми вярвайте. Като отиде да си плаща данъците тази глоба не се виждала и така си седи и до днес неплатена, то може и давност да й е изтекла вече. Доколкото знам по едно време спореха КАТ и НАП кой да събира глобите, но не помня да има решение.

# 352
  • Му Кинд Оф Плаце
Ляво и гадно  Confused
Смятах, че Максим не е такъв изпечен мръсник като много други известни и неизвестни в държавата. Но, май, не е така. Разбирам да си наемеш добър адвокат, да извикаш армия фенове и учителката по рисуване да разправя колко добър си бил по математика, ама да преиначаваш факти и да избягваш процеса, бляк.
Никол е права, че в такива случаи на немислене само примерът с близък човек има някакво въздействие, но й се впечатлявам на ентусиазма, добре е, че има такива хора, аз отдавна съм се отказала да обяснявам и да въздействам.  Peace

# 353
  • София

А защо???? Това винаги ми е било адски чудно. Каде ти е "кяра" да караш без колан? newsm78

# 354

А защо???? Това винаги ми е било адски чудно. Каде ти е "кяра" да караш без колан? newsm78

момичето е казало, че слагат, не че  не слагат.

# 355
Някой ми спомена, че дори са измислени тениски с черна лента по диагонал, симулираща колан  Mr. Green
Аз слагам колан и на задната седалка, кат съм шубалийка.
Току що гледам че са осъдили Джордж Майкъл  да поддържа градината на някакъв дом, поради шофиране в нетрезво състояние  Peace Евала на тез англичани.

# 356
  • София

Уф...така е, като не чета внимателно. Сори.

# 357
"...В Сан Салвадор пияните шофьори могат да бъдат наказани със смърт чрез разстрел...."

от тук:
 http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2735&sectio … =7&id=0001804

малко в кръга на черния хумор, ама май това трябва да се въведе, за да престанат камикадзетата по улиците да трепят народ

# 358
  • София
Много точно казано!

Ето точно тук е "ключът от бараката"! На предната страница е обяснено - това е убийство по непредпазливост, но има и тежка телесна повреда - 1 или 2 ( зависи как ще класифицират брата на момчето и другото момиче), и 1 или 2 леки телесни повреди. Има и утежняващи вината обстоятелства, свързани с нетрезвото състояние и неспазване на ЗДвП. НО - адвокатите и прокурорът тук ще са главните действащи лица. Има разпоредба, според която могат да намерят и "облекчаващи вината обстоятелства" - т.е. ако се намерят свидетели, които да кажат, че е направил всичко по силите си след инцидента да помогне на потърпевшите и да съдейства на органите на разследването. Както и чистото му съдебно минало.

С две думи - зависи колко ще се плати на свидетелите и ченгетата, за желаните от тях показания, зависи колко калпав прокурор ще бъде избран ИЛИ колко ще му платят за да играе калпав. Зависи на кои вещи лица ще се възложи експертизата.Някой съмнява ли се, че Максим ще си наеме достатъчно добър и опитен адвокат? Съдът събира фактите, преценява ги, и на база на тях постановява присъда - но той може да съди САМО ПО ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА, а това зависи от 2те страни в процеса.

# 359

Да, аз винаги слагам,мъжо също, детето е в седалка...

Но, от родата имаме неврохирург и ако знаете какво ни е разправял за травми от колан.... то ни така ни така, но пък мисля, че по-дорбе да си с колан.

Колкото до глобите, когато започнат да ни бъркат по джобовете дълбоко и редовно, когато нарушим ще караме с 70 неее ми с 35!

На българина кат му бръкнеш в джоба, както е казала Монда, тогава ще се сети. И камери във всяка патрулка, на всеки пост, и няма такава смешка, като камера с малка памет....

Другото за което се сещам сега е, че има и един друг момент. Някой в България да има респект от Полицая? Ами аз лично нямам. Те един исулени, неугледни, само с един пищак и белезници. И унифрмете им....едни...Ела, да видиш какви са в Америка (казвам, Америка, щото съм ги виждала и от близо) - какво ли нямат по себе си....и върви изправен,сериозен,без да бъде показен с това, което е, не си тътри краката,не ходи като наакан, и не говори на диалект (визирам Уъ-то при наще - "Сержан Уауов, документити за проерка..." Не можеш една дума на криво да им кажеш, защото те са закона. На нашия ми казваш - "Абе не може ли да почерпя" и му светват очичките, кажи му на оня за почерпка и ща почерпи у Джел-а за една нощ....не, че и там няма корумпирани, но... И другото, и приключвам, че стана дълго, там да си полицай е гордост, там е престиж, и всичко това, че си вършат работата както трябва им се заплаща повече от добре. На наще тук.... И от там идват милите приказки, когато вдият мангизите или мангизлиите или известните,които се отървават само с устно усмихнато предупреждение и потупване по рамото, а 500м по-надолу загива Петър.

Общи условия

Активация на акаунт