Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 499
  • 686
  •   1
Отговори
# 120
Каква алкохолна блокировка?...Най-големият хит сред таксиметровите шофьори (и не само) сега е специално устройство,което засича радарите на пътна полиция.Започва да алармира и както си карал с 90-100,преминаваш на 50-60 км/ч(това при извънградско).Ние не си мислим,как да оцелеем на пътя,а пак,как да прецакаме някого...

И това са същите онези плюнчовци дето преди няколко месеца ореваха света, че нямало кой да ги защити... милите те.

# 121
Огледало на БГ действителността! Жалко, много даже!

# 122
  • София
Каква алкохолна блокировка?...Най-големият хит сред таксиметровите шофьори (и не само) сега е специално устройство,което засича радарите на пътна полиция.Започва да алармира и както си карал с 90-100,преминаваш на 50-60 км/ч (това при извънградско,малко преди населено място). Ние не си мислим,как да оцелеем на пътя,а пак,как да прецакаме някого...

Нали стана вече дума за народопсихология... Да, такива сме, андрешковци - белязани още от робството, липсата на държавност и уважението към законите. Не знам само колко още поколения трябва да минат, за да се промени тази черта в характера на българина.
Не ви ли прави впечатление колко майки тук питат за глобите от неизползването на детско столче в колата. На първо място е притеснението за джоба, после за сигурността на пътя.

# 123
Нали стана вече дума за народопсихология... Да, такива сме, андрешковци - белязани още от робството, липсата на държавност и уважението към законите. Не знам само колко още поколения трябва да минат, за да се промени тази черта в характера на българина.
Не ви ли правят впечатление колко майки питат за глобите от неизползването на детско столче в колата... на първо място е притеснението за джоба, после за сигурността на пътя.

[/quote]
Анджък. Никой не мисли за това...........в главите им е колко е глобата.

# 124
Кейси, далеч са от обикновените ЕсЮВи Хамърите.
Това са военни коли, правени специално само и по заявка на Американската армия до преди няколко години, едва напоследък са и за масова употреба (по ирония, първият Хамър е поръчан и направен за Арнолд Шварценегер, м/у другото, преди петнадесетина години).
Сегашните са си баш като военните коли с единствената разлика, че нямат "място за оръжие".
Т.е. са си "месомелачки" и още как.  Peace

Не е така. Военните хамъри са бронирани, тези - пластмасови. Е, не пластмасови, но не с по-различна ламарина от джиповете. Виждала съм военни Хъмита, те са на въоръжение в американсакта армия, щяха и на нас да пращат за мисиите в Ирак и Афганистан.

# 125
Бухтичке, ела, кажи що си с него! newsm78
Е хайде де, и линк ви пуснаха към профила ми, толкова ли не можете едно лс да напишете? Не кисна по цял ден в клюкарника. Че и бъз ме било, как ли пък не, от хора във виртуалното пространство.
Не съм се вкопчила в Максим, не твърдя, че е невинен. Да, най-вероятно е виновен и според мен заслужава да си понесе последствията. Но изключително много ме дразни всичката помия, която се лее по негов адрес.
Всъщност преди няколко дена се опитах в блога си да формулирам точно какво мисля по въпроса, но не съм го завършила. Утре ще го направя и ще ви го постната цялото ако някой се вълнува от моите мисли.
А подписът го направиха хората от един форум за Албена и Максим и те са тези "ние".

# 126
Ще кажа само 2 неща:
1. още когато се е качил пиян зад волана, е станал убиец - не го приемам за нормално да пиеш /дори и 1 бира/ и да караш; а тези, които са го спрели и са го пуснали са съучастници; ако пък с него наистина е имало други хора - отвратително; ако го закрилят и защитават - още по-грозно;
2. скоро гледах в някакви новини, че в Германия има масова кампания за забрана на джиповете /поне в големите градове/, заради безопасността и заради замърсяването от тях /т.е. и 2-те неща/ - известно време имахме Туарег - с 2 ръце се подписвам, че повеч джип не искам да видя /увлича, защото е мощен и ти се иска да го "юркаш"; управлява се по-трудно, защото е тежък и подвижен; наистина имаш усет за недосегаемост, защото колата ти е най-голямата и дори може да не забележиш по-малките/.
А 1 и 2 в комбинация...

Само се моля Мануела да се възстанови.
Жал ми е и за Албена, защото си мисля как бих се чувствала аз на нейно място.
За Максим - харесвах го като спортист и се радвах на успехите им, но стореното от него ме отвращава.
Все си мисля следното - приемам за нормално да бутнеш някого по невнимание или по друга причина и тогава бих скърбила и за двете страни; но да убиеш човек при катастрофа в пияно състояние - за мен това е предумишлено убийство.

# 127
... Да, най-вероятно е виновен и според мен заслужава да си понесе последствията. Но изключително много ме дразни всичката помия, която се лее по негов адрес.
...

Бухтичке, страшно много те харесвам, но ще си позволя да те опонирам.
Не само, че "най-вероятно е виновен", а той си е виновен - все пак, има мъртво момче и момиче в кома...
А помията сам си я е излял - не съм видяла някой да оспорва спортните му успехи, медалите, постиженията /дори по новините - винаги наравно с новините от катастрофата, го възхваляваха/ - да, страхотен кънкьор е. Но... качил се е да кара пиян, карал е с немислима скорост за онзи участък /минавала съм го доста пъти/, а е и лице на кампания, която прекалено контрастира със стореното:
"Ако си пил, слез - искам да стигна жив!"...

Peace

# 128
Каква помия се е изляла, дори напротив толкова неща се изопачават и прикриват в негова полза.
Толкова е жалко, един ден казват, че помагал на семейството на момичето, следващия се разбира, че  дори не е отишъл да види какво е състоянието и  в болницата. Понякога толкова ме е срам от лицето на тази  държава че не може повече  ooooh!
Изпитвам панически страх от високи скорости, толкова пъти сме се разминавали на косъм от катастрофи, ако имах избор никога нямаше да се кача в кола, ненавиждам ги.

# 129
Бухтичке мисля, че подписът ти е обиден, за момичето, което бере душа и не се знае дали ще оцелее, към паметта на убитото момче, както и на всички пострадали в катастрофата, семействата им и съпричастните с тяхната трагедия, но явно ти не си от ТЯХ!

# 130
Каква алкохолна блокировка?...Най-големият хит сред таксиметровите шофьори (и не само) сега е специално устройство,което засича радарите на пътна полиция.Започва да алармира и както си карал с 90-100,преминаваш на 50-60 км/ч(това при извънградско).Ние не си мислим,как да оцелеем на пътя,а пак,как да прецакаме някого...

И това са същите онези плюнчовци дето преди няколко месеца ореваха света, че нямало кой да ги защити... милите те.

Антирадарните устройства са хит още от началото на 90-те. Поне аз тогава ги видях. Но те са забранени, доколкото знам.

# 131
  • София
Каква помия се е изляла, дори напротив толкова неща се изопачават и прикриват в негова полза.
Толкова е жалко, един ден казват, че помагал на семейството на момичето, следващия се разбира, че  дори не е отишъл да види какво е състоянието и  в болницата. Понякога толкова ме е срам от лицето на тази  държава че не може повече  ooooh!
Изпитвам панически страх от високи скорости, толкова пъти сме се разминавали на косъм от катастрофи, ако имах избор никога нямаше да се кача в кола, ненавиждам ги.

Прочела си ми мислите! Живота е безценен и ТРЯБВА да се пази, а всекидневно ставаме свидетели на хаоса и безхаберието на куп хора. В цитирания форум четох и за някаква друга "шофьорка" дето не е искала да убива Rage - така че известността на МС може и да бъде нож с две остриета и да бъде осъден. Истината е, че всеки греши (пази Боже!!!!), но пил да се качи и да кара - това наистина е предумисъл и вина доживот.

# 132
...четох и за някаква друга "шофьорка" дето не е искала да убива Rage - така че известността на МС може и да бъде нож с две остриета и да бъде осъден. ...

Аааа, тя онази не беше ли някаква прокурорка?
Щом нея не я осъдиха  ooooh!.
Още помня случая - хем само по новините гледах - кошмарно беше.

# 133
абе azaf ти чуваш ли се какво говориш?Как ще е тежък Туарега и труден за управление?Че той се кара по-лесно от голф или подобен клас кола от друга марка.По повод на възмущенията в Европа и желанията им за спиране на джиповете...ами я се огледайте по улиците колко потрошени автобуси ,пушещи реват по пътищата,колко Москвичи и Жигулита има и разни други екзотични марки коли от времето на баба ви....е те да не би да не замърсяват?Тези катализатори за какво мислите ги слагат в новите автомобили?  newsm78 .И с какво пък са плашещи,с перфектен вид ли ?
Аз също съм на мнение,че не колата те прави шофьор,а самосъзнанието ти.Карам джип,мощен,красив и скъп,но го карам за удоволствие от комфорта вътре и спазвам ограниченията и знаците.Когато превиша дори и с 10 км в час ме глобяват,аз подкупи не давам Crossing Arms
Возя си и  децата вътре и не мисля,че трябва хората да се приравняват до "мутрите".Това ,че някой плиткоумен има пари и си е купил кола като моята,не ме прави като него.
Дайте да пишем реални неща,а не злобни забележки.
За Максим - виновн е страшно много и мисля ,че трябва да понесе най-тежки последствия за поведението си.В случая няма място за звезди и по-долу стоящи,а за човешки животи и то МЛАДИ !!!

# 134
Аз понеже изпитвам страх от високи скорости, не обичам да карам, карам джип от 4-5 години.Карала съм и с 150 , и 280 коня. Дава ми по-голяма сигурност и спокойствие. Не карам бързо, не обичам да изпреварвам. Но за мен джипът е  по-сигурната кола на пътя при сблъсък между две коли. Не съм на мнение ,че увлича повече от едно БМВ 7ца например или  дори един голф! Тук нещата опират до шофьора, а не до колата.
Не смятам,че един джип е по-труден за маневриране и управление- напротив. Много по-лесно го карам от едно Волво например.

Общи условия

Активация на акаунт