Новини за катастрофата причинена от Максим Стависки

• 28 425
  • 686
  •   1
Отговори
# 315
Няма никакво значение колко носи и колко не носи на алкохол . самият факт ,че пиеш и се качваш да караш е просто .....................................
Когато чух за катастрофата точно се бяхме върнали от Китен , бяхме минали по този път . Само БЕЗУМНИК  може да кара с такава скорост по такова трасе. Вместо без умник щях да използвам думата самоубиец , но мисля че е неуместна в случая. Не искам да съдя никого , но и лентата назад не се връща.

# 316
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Има начини, разбира се. Навремето ми обясниха, че и пушене на силни цигари кара дрегера да отчете като алкохол. С кръвната проба няма да има грешка, но с всяка изминала минута алкохолът се абсорбира и всякакви методи на изчисляване колко е бил преди това вероятно дават грешки.
Много вода и пикаене и нямаш грижи. Да не говорим, че вероятно повишаването на адреналина забързва усвояването на алкохола.

# 317
...
Цитат
В момента има разделение - водач с от 0,5 до 1,2 промила се наказва с глоба, а с над 1,2 промила - освен с парична санкция и с до 1 г. затвор по НК.

Това предполагам е, ако го хванат пил, без да е убил човек!?

А какво е наказанието, ако е карал с два пъти над разрешената скорост!? И убие човек!

Спомням си преди една или две години имаше случай с едно англичанче по морето. 17/18 годишно. Напили се, сбили се, блъскал с камък бармана по главата... Осъдиха го бързо-бързо на 15 години затвор и сега си го излежава в Англия. Барманът между другото си е жив, за здрав не знам, но все пак... Та мисълта ми е, че ако сега оправдаят Стависки, ще бъде върха на беззаконието и корупцията.

И подписът на форумката, заради който се разгоря спорът, е циничен и арогантен. И имаме пълното основание да го коментираме. Щом го е изтъпанила във форума ни, а не ни го е разпратила на лични, и ние имаме право да го обсъждаме и осъждаме във форума, а не да й правим деликатни намеци на лични.

И ми се струва, че има силно объркване по отношение на това какво е свобода, демокрация и толерантност. Все пак, като във всяко нещо, и тук има градация! Правото на живот е по-висше право от свободата на словото. Когато любимецът ти е убил един човек и почти убил друг, защото е бил пиян като змей и е карал като бесен, е по-добре да замълчиш!

# 318
Не знам кой е Антон, но това е брутално....

Антон е приятелят на Бухтичка.
Нека се постави за секунда мястото на онова момиче, което щеше да вдига сватба след 1 месец.

Брутално е, да, но понякога човек трябва да получи шамар, за да слезе на земята.
Съжалявам, ядосах се, много.

Какво му е бруталното? Или ще продължаваме на принципа На мен това няма да се случи.

# 319
Хъх...И така да е, не е бил смъртно пиян, както писаха много хора. Че на бутилка бяло вино аз мога да кажа, че не съм пияна....

0.5 promila e razreshenoto ot zakona, nali taka?
всичко останало са интерпретации на кой как му понася алкохола.
голямото геройство, като не се чувстваш пияна след бутилка бяло вино.
Чак пък геройство.  Wink Има мъже във форума, нека кажат дали са смъртно пияни след бутилка вино. Няма значение де, изясних си за себе си това което исках. ЗА МЕН тази катастрофа не е в следствие на алкохола.
Клеми,аз мога да изпия 50 гр ракия,после бутилка вино и да стоя на везна 3 мин,обаче не карам дори и на една чаша бира.Как така реши,че не алкохолът е причина?Не е задължително да си мъртво пиян,дори и малко алкохол забавя реакциите,отслабва вниманието,притъпява бдителността и т.н
Аз ненавиждам всички,които си позволяват да карат пили.Преди време една потребителка се беше похвалила как на Нова Година карала по Симеоновско на не помня точно колко водки и на никой не направи впечатление,за българина е геройство да пиеш,да носиш на алкохол,това едно малко хич даже не го и броим Sick

# 320
  • E-CLM & CH-VD
А колко по-лесно ще е, ако на такива рискови места просто се сложат няколко "легнали полицаи". Пил-не пил, всеки си пази колата, каквато и да е, и намаля скоростта.

Защото явно само на съвест и самоконтрол не може да разчита. Нито на няколко триъгълни знака с черни точки по средата.

# 321
Темата адски се опорочи, между другото.
Мда,така е.Принципно хората се радват на чуждото нещастие.В природата им е.Само не знам вече кой на какво се радва в тази тема.

# 322
  • София
Така мисля, че е имало друга основна причина. Може би скоростта, може нещо друго, алкохола според мен е съпътстваща причина.

# 323
  • До хладилника, който обичам
Мда,така е.Принципно хората се радват на чуждото нещастие.В природата им е.Само не знам вече кой на какво се радва в тази тема.
Ъ?

Така мисля, че е имало друга основна причина. Може би скоростта, може нещо друго, алкохола според мен е съпътстваща причина.
Хм, за мен алкохолът е основната причина - заради него -> прекомерната скорост и несъобразеното с пътната обстановка шофиране.

# 324
  • София
Няма значение. Познавам доста хора, които абсолютно трезви минават нарочно на червено и карат в Сф със 130...един от тах даже е въздържател и НИКОГА не пие. Ама товане го прави по-малко опасен шофьор. За това мисля, че ако караш по принцип с висока и несъобразена скорост го правиш по принцип.

# 325
Не знам. От писаното във фен-форума останах с впечатление, че Стависки по принцип е любител на високите скорости, но не съм запозната.
Безспорен факт е, че алкохолът допринася МНОГО за опасно каране. Иначе нямаше да има такива санкции за него, нали? Логично е да си със забавени реакции и грешни преценки - още по-зле от просто екстремно каране.

# 326
Ако се вържеш да правиш везната, със сигурност ти е множко пиенето.

Няма смисъл да му ядем гъза на Максим. Да видим първо съда какво ще направи.

# 327
  • София
Съгласна съм.

# 328
  • София
Има ли някой, който да оспори твърдението , че Максим е престъпник, извършил предумишлено убийство?
Какво има да говорим повече, дали е изпил една бира или една бутилка водка, не го прави по - малък престъпник!!!

# 329
Има ли някой, който да оспори твърдението , че Максим е престъпник, извършил предумишлено убийство?
Не е ли не-предумишлено, все пак? Надали е седнал зад волана с мисълта, я да ида да претрепя двама-трима.

Общи условия

Активация на акаунт