ЮЛЧЕ сладко вика и беснее, а мама нервите си пилее!

• 11 872
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
Здарвейте, момичета! Отдавна не съм писала тук, но не знаех просто какво да ви разкажа, при нас нищо интересно. Домъчня ми обаче за компанията ви и реших да надникна и да драсна някой ред.

Дидка, понеже аз си имам една кака на 3г. ще ти кажа как се справям с подобни проблеми. Аз лично на дъщеря ми не й позволявам да взима така безцеремонно играчките от ръцете на брат си, както и на него не му позволявам да дърпа нещата от ръцете на кака си. Намесвам се веднага. Понякога ако настане скандал, взимам играчката и никой не играе с нея. Случва се да се сдърпат, малкия не разбира и дърпа повече, но малко по малко ще се научи. А дъщеря ми съм я научила, ако й е истински "спешно" да си вземе обратно играчка, която брат й е отмъкнал, да му даде друга в ръцете и да го заиграе с нея. Тя схвана, че като прави така, брат й не се разревава и засега успешно го залъгва. А когато е възможно им показвам как да играят двамата с една играчка. Например с топката - могат да си я подхвърлят вместо всеки да си я стиска в ръцете и да гледа злобно другия. Когато каката играе с кукленските си сервизчета и брат й вземе да й отмъква чашките, предлагам й да му "сервира" и да го нахрани вместо да му крещи, че така не трябва да се прави и да се опитва да го "учи на добри обноски на масата". Тя взима една лъжица и започва да му дава наужким да яде, а той щастливо отваря уста. Така има мир за...5 минути. С удрянето пък съм ужасно безкомпромисна. Никой няма право да удря другия по каквато и да е причина. Реагирам светкавично, говоря със страшен глас, плясвам ако положението е по-сериозно, зависи от ситуацията и възрастта на детето. Дъщеря ми мисля, че се научи да пази брат си. Но понякога нарочно го удря съвсем лекичко колкото да го дразни и разреве, а после се прави на ни лук яла, ни лук мирисала. Брат й пък я скубе и като вземе тя да крещи, той започва да крещи още по-силно, за да обърка противника. Тя пък понякога си навира нарочно главата в него, за да го подтикне да я оскубе и той диването естествено веднага се хваща на въдицата. Така тя си намира начин да се представи за жертвата и да ме накара да му се скарам. Аз обаче в тези моменти не му се карам, а й казвам просто, че си го е търсела. След малко мелодраматични физиономии на нея й омръзва тази игра и престава. Въобще децата са много манипулативни, имат страшни инстинкти още от съвсем малки. Понякога е много трудно да отсъдиш правилно кой крив и кой прав, но важното е да не се поддаваме на номерата и да се взимат бързо мерки, ако дадено поведение стане тенденция, защото нещата бързо излизат извън контрол.

# 196
 bowuuТочно така  bowuu

# 197
Иси, честит празник! Желая ви още много години любов и щастие!

# 198
  • някъде
Лала, както винаги старохотна  bouquet
Ели, EFP stork-boy  smile3504 newsm32 smile3560

# 199
  • хасково
Иси, честита годишнина! Дълъг и щастлив семеен живот!

Прощапулника правихме с купена пита. При нас обичаят е след като подадеш парче питка на някого , той да тича с него , за да е пъргаво детето. Не знам как е по-правилно да се тълкува - дали първия докоснат предмет или този , който детето взема , защото Яница най-напред ги пипна всички и след това си взе цветните моливи( за съжалени е на баща й). В случая важното е да е весело и да има положителни емоции.

Днес осъзнах колко вече е пораснало детето ми като я гледах как играе с др. деца в парка. Харесват и повече играчките за момченца- игра си със сабя и камионче.

Целувки на всички.  love001

# 200
  • някъде
Момичета, дека сте? Laughing

Аз пак с моите въпроси, но се сетих да ви питам- как е фонтанелата на дечковците ви, защото нашата се затвори около годинката може би Rolling Eyes

# 201
Цитат на:  Isi
Не се притеснявай той ще стане шеф на шивашка фабрика или известен дизайнер. 
Няма лошо, добре ми звучи. bowuu
Jorji, на Данката му подариха йоника, мислех да я сложа, но той веднага щеше да се лепне за нея / нали е голяма и нова/ и щеше да е малко нагласена работа.  Thinking Затова му сложих хармоника за музикант, ама той не я погледна дори.
Ето я и питката за прощъпулката:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3813157
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3813163

Крачето не се получи добре оформено, по-скоро приличаше на малка дупчица във втасалата питка, та мъжо го доизкусури и заприлича на краче.
lala, то и при нас нищо ново, ама аз си пиша... Embarassed Laughing Hug
По въпроса за агресивното държане...моя син май е от кротките, по- скоро аз се боя някой него да не халоса. Но пък иска ли някоя играчка, се мъчи всячески да се докопа до нея и ако не му разреша/примерно е в ръцете на друго дете/ започва да ми се жалваааа, понякога се тръшка. Но не му угаждам много, за да не се учи, че с рев всичко се постига.
Днес в градинката дадохме една от играчките му на едно по-голямо дете и то като я взе, с все сила я удари в земята. Много се ядосах... #Cussing out Започнах да му обяснявам как се прави и как не, ама кой да чуе. ooooh!То ако така е свикнало, едва ли е разбрало за какво му говоря. Не видях и човек, който да го наглежда какви ги върши, а аз съм тръгнала да се възмущавам.

Мина и наш'та ваксина, но не го мериха колко е наддал. Не питах обаче дали е редно да го къпя тази вечер, ама аз вече го изкъпах. Дано няма проблем, то почти не личи къде е боцнат. Praynig

Тъкмо да публикувам и видях питанка. Последно като му пипах фонтанелата още не се беше затворила съвсем.

Айде, лягам, че и тази нощ ако е като предната...лошо. Пълнолуние ли е, зъби ли го мъчат, незнам вече, но се върти като пумпал. #Crazy

Лека и мека!

# 202
  • Варна
Момичета, дека сте? Laughing

Аз пак с моите въпроси, но се сетих да ви питам- как е фонтанелата на дечковците ви, защото нашата се затвори около годинката може би Rolling Eyes
На Тодор още не се е затворила, но той си е така с по-голяма фонтанела. Мисля, че обикновено към първата година фонтанелата се затваря така, че всичко си му е наред на Алексчо.
На нас пък вчера какво ни се случи - сложила съм Тошко на една кола-клатушка. Пристига една майка, слага си детето и вади 50 ст. Дава ги на детето си и му казва - Няма да ги пускаш още, няма да се возите 100 човека я! Аз направо  #Crazy - дето се вика "гледам и не вярвам на ушите си". За първи път ми се случва такова нещо Crossing Arms. Клатушките са за 2 деца - даже ми е било приятно като се качи и друго детенце.
Иси честит празник! Пожелавам ти мъжът ти да остане за теб за винаги най-прекрасния и още много години семейно щастие и любов. luvbed

# 203
  • някъде
На нас пък вчера какво ни се случи - сложила съм Тошко на една кола-клатушка. Пристига една майка, слага си детето и вади 50 ст. Дава ги на детето си и му казва - Няма да ги пускаш още, няма да се возите 100 човека я!
Да се смее ли човек, да плаче ли newsm78 Ужас, ебаси майките ooooh!, все повече се убеждавам, че много хора взеха да изтрещяват напоследък ooooh!

# 204
# 205
  • някъде
всичко ми стана ясно Peace Simple Smile Hug Heart Eyes  bouquet

Моето дзверче стана към 7 и започна едно ритане по таблите и едно въртене и тъкмо реших да го дигам и той заспа, но пък аз се разсъних! smile3507
Днес мисля да му правим прощъпулник! Hug newsm68
Тази нощ беше хладничко и се събуждам през нощта умряла от студ Tired, взех едно одеало, но пък не съм завила мъника ooooh!- не че щеше да остане завит, но все пак.... той е с боди и къси панталонки, надявам се че  не му е било студено  Praynig

Приятен ден от мен Hug

# 206
кафе за всички!

# 207
Добро утро мами...мислех, че ще съм първа тази сутрин, но докато ви чета ...Ели е сложила кафето bouquet

Лала само така - много добре си направила, че си научила малката кака да дава друга играчка на бебо щом иска тази от неговите ръце. и аз така обяснявам на батковците на Ванко... понеже той ги дърпа за гащите и ги мрънка да го качват на раменете си, а аз не давам, защото много се разглезва така - и те ми казват -  "Ами като хленчи, какво да правя  33uu!" Аз тогава ги научих да го заиграят с играчка - отвличане на вниманието. И така.... Grinning

Нанни страхотна питка newsm10 браво!!! Моята хич не се получи...направо си счупихме зъбите с нея. Нещо я бях пресушила във фурната. Нямам опит с питките, хляба си го печем у дома, ама машината си прави всичко. Този път бях решила да се пробвам...пълен провал! newsm45 А толкова гости имах newsm77

Честит празник на Иси на патерици! Нека любовта ви никога да не угасва, а приятелството да скрепява още повече семейството ви!!!

Сега да ви се оплача. Всъщност не зная, това дали е за оплакване или за хвалене.... От два дена Ванко се научи да се катери. Да бе  Flushed катери се от земята на стола, после се прехвърля на дивана, и от там ... на перваза на прозореца. И от там се хвърля на дивана, но като не го улучи и хоп на земята!  Sob реве и отново продължава да се катери...Принудих се да наредя възглавници по земята. Но май все по стабилен става и все по-рядко пада! За два дни, но има напредък! Та това е за нас!
Хайде чао за сега!   love001

# 208
Мацки добро утро!

Днес гледам и Емето и е много весело у нас. Обаче са много сладки шушките, играйкат си двете и се гушкат. Досега съм се смяла как се хранят една друга.  Joy Joy

# 209
   Ха, добрютро и от мен! smile3507
Сутринта будилника ни събуди в 6:30ч. 1crib
Ели, кафето ти беше като по поръчка! Peace
Бо,
Цитат
Моята хич не се получи...направо си счупихме зъбите с нея.
Твърда питка за здрави крачета, яяяя! Crossing Arms Joy
Нищо де, за следващия прощъпулник ще знаеш вече как да я направиш. Laughing Whistling
синео4ка Тамън, тренирай за близнета! Wink После да кажеш как е. Crazy

Днес е едно мъгливо и мрачно навън, но се прокрадва слънчицето ... ще има разходки. family

Общи условия

Активация на акаунт