Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Варна
 • Мнения: 401
Аз пия и чай на Хип за кърмачки. Въобще трябват много течности и ядки. И аз имам моменти когато кърмата ми намалява - но аз се изцеждам и така се храним. В такива случаи започвам да се грижа повече за себе си - да хапвам, да си почивам и така.

# 16
 • София
 • Мнения: 9 127
И аз имам моменти когато кърмата ми намалява - но аз се изцеждам и така се храним.
  Защо се изцеждаш и така се храните? Бебето не иска да суче ли? Това което едно бебе може да изсуче е винаги повече от това което може да се изцеди с помпата. За увеличаване на кърмата при мен помагаше по-честото слагане на гърда, или изцеждане но в случай че бебето не иска да суче.

# 17
 • София
 • Мнения: 1 056
Благодаря на всички за отговорите,но наистина ме интересува как мами,които са минали през този проблем са се справили!Не е като да е мн шум за нищо,понеже не кърмя от 1 седмица и познавам поведението на детето си. Чела съм мн неща,но не ме интересува теорията,а практиката!Не искам да минавам на АМ и ми се иска да кърмя докато мога. Вярно това е божа работа,но ако някоя мама може да ми помогне със съвет как да си запазя кърмата,ще съм мн благодарна!На първо място - щом не кърмиш, а искаш да си запазиш кърмата, трябва да започнеш да се изцеждаш през определен интервал. Например първо през 3-4 часа, а ако искаш да се увеличи още повече и през по-малък интервал. Цедиш независимо от количеството, което изцеждаш и независимо дали гърдата ти се струва празна. Цеди и двете гърди на едно цедене, като може първата да изцедиш докрай, а втората не е задължително докрая. Ня следващото цедене започвай от втората. Желателно е това да става и нощем поне 2 пъти. За 3-4 дена би трябвало да се увеличи. Междувременно пий повечко течности и хапвай добре.
Лактацията е на принципа според търсенето е и предлагането т.е. колкото по-често цедиш, тялото ти "разбира" че има нужда да произвежда кърма и постепенно увеличава количеството. Колкото повече намаляват/се разреждат цеденетата, тялото "разбира", че няма нужда да произвежда кърма и спира постепенно.

Когато имаш първа възможност да кърмиш, започни незабавно, без да гледаш час, дали е празна/пълна гърдата и т.н. Даваш и двете гърди на едно кърмене, като ги редуваш както описах по-горе. Просто кърмиш почти без да спираш. За 2-3 дни ще се увеличи лактацията.

Няма нужда да чакаш да ти се събира кърма в гърдите, по-големия интервал между цеденетата я намалява. Цеди по-често по по-малко количество (ще е отначало) и така ще се увеличи.

Успех Peace

# 18
 • София
 • Мнения: 9 127
  Скоро пуснах отделна статия именно за поддържане на лактацията с цедене, но при теб мисля че това може да е само помощно средство.

# 19
 • Мнения: 159
Здравейте,мами!:)Благодаря ви за съветите!С често кърмене и лактогонен чай ми се възстанови количеството на кърмата:) Само да уточня,че стана неразбиране! Не че не кърмя от 1 седмица,аз не съм спирала да кърмя през цялото време,просто това беше като вмъкване,че не кърмя от вчера към мамата,която ме питаше дали не ми е рядка кърмата!Късмет на всички:)

# 20
 • Мнения: 2 829
Браво! Винаги е много приятно, когатя някоя мама с проблем напише, че проблема се е оправил!

# 21
 • Мнения: 400
Благодаря на всички за отговорите,но наистина ме интересува как мами,които са минали през този проблем са се справили!Не е като да е мн шум за нищо,понеже не кърмя от 1 седмица и познавам поведението на детето си. Чела съм мн неща,но не ме интересува теорията,а практиката!Не искам да минавам на АМ и ми се иска да кърмя докато мога. Вярно това е божа работа,но ако някоя мама може да ми помогне със съвет как да си запазя кърмата,ще съм мн благодарна!

Аз правя това: давам да суче колкото си иска, ако тярбва постоянно на гърда.

Пия чай за кърмачки-на мен страшно ми помага, направо се препълвам!/има ги във всички аптеки-те са същите, които се дават на бебета п/в колики, съставките са еднакви.../

И пия много ама много течности!
В храненето нищо не променям.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт