Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 432
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Nanny ogg,ти направо ме успокои.  ooooh! Аз по принцип също съм изкарвала камък и то доста голям-1 месец ме мъчи и тогава един лекар ми каза "Честито,мойто момиче,ще раждаш на 16!"  Sick А за изследванията-няма да има кога да ги пускам,щото в сряда ми е секциото.  Rolling Eyes Не знам как ще се развият нещата до тогава,ама се моля всичко да мине добре.  Praynig
Иначе ти благодаря за инфото-наистина не знаех,че в края на бременността е благоприятен период,но като се замисля има логика.  newsm78 Знаех само ,че около 5-6 месец започват да се натоварват бъбреците яко и се получават кризи,а то ето,че си имало и други тънкости.  Thinking

# 106
Всъщност, благодаря за куража, Ескарина, но аз  не се шашкам.... Това, което ме безпокои в момента е, че съм сама, колата е развалена, а и няма кой да свърши някои задачи днес следобед и в понеделник сутринта... Малко в кофти ситуация ме оставиха и може би цялата история малко е от притеснение и... като че повече се притеснявам от това, че не знам какво се случва с мен и да не би от глупост да навредя на дребосъче... Другият проблем при мен е, че съм малко дебелокожа и имам доста висок праг на болка по принцип... та се притеснявам да не направя някоя беля...

# 107
Здравейте, мами.
За днес още нямаме бебета.
За вагиналните прегледи аз лично съм „за”, тъй като предишната ми бременност загубихме бебето в началото на 6-ти месец- охлабването на шийката не може да се улови на видеозон и като падна мехура, вече можеха единствено да го извадят. При тази бременност на видеозон шийката ми в 13-та седмица пак си беше нормална( на 3Д я гледахме) и нямах отново никакви симптоми, че се повтаря същото нещо. Дори доктора ме пита имам ли някакви оплаквания, а аз”Не, но и предния път нямах”, та човека ме прегледа вагинално и веднага ме остави в болницата за серклаж- май това ни спаси това бебче да стигне дотук. От тогава съм много „ЗА” тези прегледи, въпреки че си е неприятно изживяване.
Хекси, браво за героизма, струваше си, нали. Дано и двамата бързо се възстановите, стискам палци. Много хубав разказ- изчерпателен и обективен. 
gia_fire, май не е редно да рискуваш с тази снимка. Според мен се прежали за секцио този път, а за евентуален друг – я направи предварително, за да си наясно.
Пебс, дано се размине това с бъбреците, че и без друго бременеенето си е достатъчно приключение.
Къде е Весела, че ми се губи нещо?Дано всичко е ОК.

# 108
Момичета, помагайте!
Какво е усещането при контракциите? В какъв момент би трябвало да звъня на лекарката си? Имам чести остри болки ниско долу, а и дребчето имам чуството, ч не спира да шава в долната част и значително по-малко в горната на корема...

мила ако болките са ти на равни интервали от време и траят по около 20сек. са родилни контракции - имаш 1-2 часа да се подготвиш и да идеш в АГ- то, ако до тогава не спрат там ще решат какво да правят , а ако спрат може и да не ходиш, макар че да си призная аз пак бих отишла. ще ти пуснат един запис и ще ти кажат какво е състоянието ви. моя позната ходи доста пъти ъака в 9-тия месец, болките и спираха чак след прегледите и и бяха казали да тръгне за болницата само ако е имала 2часа родова дейност. последния път така и направи и там контракциите пак спряли. обаче този път я оставиха за задържане и на следващия ден роди.
дано да съм помогнала.
ща стискам палци Praynig Praynig Praynig

# 109
  • Кърджали, България
Привет и от мен днес!

Голяма жегааааа, ужаааас!!!!

Хекси, чудесен разказ, благодаря и аз! Моите спомени от раждането на Стоил са горе-долу същите, само дето него го преносих.

sungirlaug, наистина, ако са на равни и увеличаващи се интервали, това са контракции. Но като за първо дете нещата не се развиват много бързо, имай го предвид.

Снощи ми се стори, че ми изтичат водите, но бяха само 1-2 капки и после нищо и досега  Thinking Излизахме на разходка с бъдещия батко и племенницата и сега имам едни остри болчици ниско долу от време навреме, та отивам да си легна и да чакам...... Ама днес точно не съм настроена да раждам  Naughty , много "кръгла" дата.... Ама никой не ме пита де.....

# 110
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Hexina, благодаря много за разказа и съветите ти! Наистина, много обективно и спокойно си представила нещата - и то толкова скоро след преживяното! Надявам се много скоро да си вземете Алекс у дома! Hug Благодаря ти и за списъка за болницата - изчерпателен, още повече е съставен на базата лежане в Токуда - веднага си го разпечатах и се оказа, че имам да прибавя няколко неща към багажа си! Днес ще действам по въпроса. Simple Smile

Franky, мерси за линковете - по-късничко ще се зачета с удоволствие в тях. Hug В никакъв случай не звучиш назидателно, напротив - мисля, че всяка информация може само да ни е от полза!

pebs, стискам палци да нямаш повече проблеми с бъбреците!

thumbelina, за покупките - гащеризончетата от Продавалника съм си ги избирала, та не мога много да съм ти от помощ относно тях. Спалния комплект го взехме от ДИБО на Сливница - това ни беше първата покупка за бебо - още преди няколко месеца. Струваше 100лв по мой спомен, но очите ми останаха в него - включва 4 обиколника, олекотена завивка, възглавничка (неизползваема на този етап) и чаршафче. Оказа се обаче, че ще са ни големи за нашето креватче и ще се наложи или да ги попрегъваме, ако ги използваме през зимата, или да ги пуснем в употреба, когато по-натам сменим креватчето с по-голямо. И все пак не съжалявам за тази покупка - много ме кефят мечоците! Grinning

Hexina, сетих се още нешо да те питам. Embarassed Моят доктор в Токуда - Димитров - излиза в отпуска в средата на другата седмица, т.е. ако не родя до вторник, ще ме прехвърли на негови колеги, които щели да го заместват - каза ми две евентуални имена на лекарки - едното не го и помня, а и не го срещнах в нито една от темите за Токуда, а за другата докторица прочетох не много хубави неща; оказва се, че до преди 3-4 месеца е работила в някаква поликлиника, т.е. явно не е израждала. Та, наумила съм си да говоря с Димитров, ако се наложи, че искам да ме поеме Диков. Доста е вероятно на Диков да не му е възможно, защото е видимо доста натоварен, но все пак смятам да настоявам. Та, въпросът ми е, имаш ли идея дали и Диков няма да излиза в отпуска през септември, за да знам дали да "се боря докрай" за него или да мисля за още някакъв вариант - д-р Лазарова, например.

Последна редакция: сб, 25 авг 2007, 14:44 от Анири

# 111
    Браво Hexi , ти си истински герой! Наистина много полезно разказче. Поздрави и на таткото за покупките. Евала.  bouquet  bouquet  bouquet

Да са ви живи и здравички бебоците, на всички вече поизмъчили се майки.

# 112
Благодаря ви момичета!  Hug
От около половин час всичко утихна и се надявам да е било от притеснение  Praynig !
Ще ми се още малко да изкараме така.... миналия ден на прегледа доки каза,ч е ще е хубаво поне до началото на септември да избутаме...
Но ако нещата започнат наново ще трябва да видим какво става...
Инче, ако му е дошло времето - стискаме палци!

# 113
 Хекси, добре дошла мила.   bouquet
 Бързо възстановяване на Алекс.  Praynig
 Искам да те питам нещо за тия течове, че днес както се разхождахме с таткто из магазините и изведнъж получих такъв теч и сега не съм сигурна какво е това. На цвят си е чисто безцветно като водичка, не беше много, но не беше и малко, направо ми намокри бикините, че и на панталона имах около една педя мокро петно. И така прибрахме се ние и след малко в къщи пак малък теч, по малко от предишния, но го усетих. И сега си стоя в нас и се чудя какво да правя, да се обаждам ли на доктора и да тичам ли до болницата.  #Crazy Иначе нямам болки, снощи ме боля съвсем леко стомаха, ама наистина леко, както да речем един ден преди цикъл, а сега сякаш мъничко ме стяга от време на време, ама наистина много леко. Моля някоя мама с опит да дава акъл, щото съм в чуденка.  newsm78

# 114
Хекси, добре дошла мила.   bouquet
 Бързо възстановяване на Алекс.  Praynig
 Искам да те питам нещо за тия течове, че днес както се разхождахме с таткто из магазините и изведнъж получих такъв теч и сега не съм сигурна какво е това. На цвят си е чисто безцветно като водичка, не беше много, но не беше и малко, направо ми намокри бикините, че и на панталона имах около една педя мокро петно. И така прибрахме се ние и след малко в къщи пак малък теч, по малко от предишния, но го усетих. И сега си стоя в нас и се чудя какво да правя, да се обаждам ли на доктора и да тичам ли до болницата.  #Crazy Иначе нямам болки, снощи ме боля съвсем леко стомаха, ама наистина леко, както да речем един ден преди цикъл, а сега сякаш мъничко ме стяга от време на време, ама наистина много леко. Моля някоя мама с опит да дава акъл, щото съм в чуденка.  newsm78
Аз нямам опит, beerbaby, но много ми прилича на изтичане на води. Поне доколкото познати и приятелки са ми разказвали. Доколкото знам изтичане може да има и без болки. Затова си мисля, че е най-добре да се обадиш на доктора си. И дано всичко да е наред!  Praynig Peace

# 115
beerbaby, и аз преди малко имах теч - но не много. Ще видя обаче дали ще се повтори или потрети и тогава ще мисля ... при теб щом се е повторил, сложи парче лигнин и ако продължи - иди в болницата да го тестват дали не е околоплодна ... не слагай превръзка - тъй като някои от тях съдържат разни абсорбиращи неща и теста на докито дали е околоплодни води може да се окаже неточен
Хекси, направо си се измъчила  ooooh!   bouquet

# 116
Здравейте момичета!Аз съм лелята на бебчето на Ани-Бани.Та тя ме помоли да ви кажа,че бебо се казва Владимир и,че се е родил 51 см.Двамата са много добре,очаква се да ги изпишат в сряда.Това е за сега.Желая на всички леко раждане,а на родилите бързо възстановяване.                

# 117
  • София
beerbaby, и на мен ми се струва, че водите ти изтичат по малко. Thinking Но не знам, моите ми ги спукаха в болницата, така че не знам от опит как е. Но в болницата ще ти направят тест и ще се разбере - като бях бременна с Емко в началото на 9м. и аз така мислех, че ми изтичат водите и отидохме, имах само 1 см разкритие и казаха, че не е води (след прегледа доктора си капна някакъв разтвор на ръкавицата и тъй като не се оцвети казаха, че не са околоплодни води). Изписаха ме и после ме викаха по-начесто за запис на тонове и на ехографа ме гледаха дали са му достатъчни водите на бебо.

За тези, които питаха за контракциите - при мен първо ме наболяваше ниско долу като пред цикъл, пих 2 но-шпа и ми мина, но след няколко часа (може би ок. 4-5) пак започна така да ме наболява. А след това (може би след още 2-3 часа) вече започнаха баш контракциите, първо слабички, после се засилваха и учестяваха.

# 118
Днес ходих да видя бебчо и се беше изтегнал на "солариум" под специална лампа, за да му се маха по-бързо жълтеницата. Лекарят се шегуваше, че все едно бил на плаж на Слънчев бряг.  Wink
Дробчетата му се развиват добре, но се оказа, че всичките му органи са незрели поради преждевременното раждане, вкл. и стомахчето, и не може да приема достатъчно храна през устата. Ще могат да го изследват изцяло за увреждания, вкл. мозъка, едва след като излезе от кувьоза, а дотогава аз направо ще се побъркам от притеснения...  Sad

И цеди редовно, че да има мляко за него като си дойде, а и да не ти се получат проблеми с гърдите, щом казваш че са "напращели" Simple Smile . На 2-3 часа е хубаво, можеш и да замразяваш, за да не се хвърля, че това което имаш сега е безценно.
Положението с гърдите става все по-зле с всеки час. Вече ме болят зловещо, преди час пак се цедих. За замразяване не се бях сещала, ама има ли смисъл? Той, живот и здраве, ще е вкъщи чак след седмица, дали ще му трябва началното мляко и ще иска ли да го пие? А и не знам как точно се замразява и в какви шишета...  newsm78
Между другото, как се казваше вълшебният крем за зърна? Не Гармастан, не на Авент или Мустела, а нещо друго, май започваше с К... Ако някой се сеща, непременно да пише.

pebs, стискам палци да изхвърлиш бързо песъчинките.  Praynig Знам колко много боли, а и сега хич, ама хич не е момента. Добре, че са тръгнали да излизат, че ако стоят вътре, е по-зле.
Franky, трай си, почивай и стискай краката, за да не стигнеш до моето състояние. Честно ти казвам, не мога да спя вечер от притеснения, какво ли не ми минава през главата, а днес се събудих в 6:30 с порив моментално да ходя до болницата да го видя.
Между другото, преди раждане наистина боли малко по-малко и облекчава, ако се разхождаш. Аз бях на крака няколко часа, ама като ми пуснаха окситоцина и вече трябваше да лежа, за да се стича ефективно.

ся май до термин ще си откараме ( дано да не пренося ) ...
За твое успокоение ще ти кажа, че жената на леглото до мен беше преносила малко, но пък я приеха в 8 и роди в 10, като нямаше нито един шев, не вдигна температура и беше абсолютна свежарка веднага след раждането. Дай Боже всекиму!  Peace

Аз искам да те питам един малко глупав въпрос-разбраха ли се причините за това преждевременно раждане???
Никак не е тъп въпросът, но не. Не се знае защо са започнали толкова рано да ми изтичат водите. Аз последните дни преди това нали все се чувствах доста зле, та предимно си почивах и лежах, не съм се претоварила нещо. Единствено в самия ден на раждането цял ден работих (ама това на бюрото на компа и интелектуален, а не физически труд) и се чувствах много добре. Мистерия пълна!

Escarina, ти си вече в 39-та седмица, така че не се притеснявай. Бебчето ти определено е готово да излиза всеки момент. Стискам ти палци.  Grinning
sungirlaug, при мен лично започна с болки предимно в кръста и по-леки ниско в корема като менструални. Ама хич и не можах да ги засека на колко време са. Просто като ме боля вече няколко часа, реших да отида на лекар. Ако те притеснява, непременно отиди на лекар.
Между другото, доста напомняха на болки от бъбрек, така че pebs да внимава.
Анири, Диков изобщо не мисля, че някога излиза в отпуска - той бачка почти денонощно. Понякога не успявал и да се прибере вкъщи с дни. Не знам как се справя този човек, та затова го попитах. Той вика, абе не знам, ама ми се струва, че скоро ще забравя къде живея. Просто попитай дали имат информация за отпуската му и ако ти кажат, че не е заявил такава, действай. Иначе Димитров присъства на моето раждане и е много приятен. Веднъж ме е преглеждала и Герганова, от която също имам много добри впечатления. Лазарова не се сещам коя е.
beerbaby, като изтичат околоплодните води се усещат, че са едни такива по-горещи на температура от каквото и да било друго течение. Имаш ли такова усещане? Ти си в деветия месец вече, така че моето мнение (и така ми беше казал доки) е, че и при най-лекото притеснение, трябва да звъннеш на лекаря си. Независимо от деня, часа и т.н. Звънни, за да си спокойна, и ако каже, отивай на преглед с превръзката/лигнина.

ЧЕСТИТО НА АНИ ЗА БЕБЕ ВЛАДИМИР! Много се радвам за теб, Ани, да сте живи и здрави и двамата и да те радва много, много години!  Hug

# 119
  • София
Хексинче, има смисъл да замразяваш, сега е най-ценното - коластрата. Има на Авент разни чашки (ама май излизат скъпичко), някои мами замразяват в стерилни чашки за урина, аз лично замразявах в предварително преварени малки бурканчета от пюрета или тези най-малките от сладко. Може също и да врътнеш за няколко секунди в микровълновата торбички за фризер и в тях също става.
Всичко ще е наред с малкото човече, скоро ще си го гушкаш! Hug С теб сме! Hug

Общи условия

Активация на акаунт