Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 428
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За крема сигурно имаш предвид Лансинох, мисля, че може и чист ланолин. Ако имаш в къщи восък мога да ти кажа как се прави едно супер ефикасно домашно кремче за зърната с восък и зехтин (мен само това ме оправи преди време).

Взимай си горещ душ и цеди под душа, може и над тенджера с вряща вода (много е кофти, на мен ми прилошаваше, но е ефикасно). Също на мен страшно много ми помагаше лецитина (на мен много лесно ми се запушваха каналите и доста време си го пиех, сега съм решила още след раждането да го започна пак). Той е хранителна добавка, помага за отпушването на каналчетата, пие се по 4, макс. 5 таблетки (от 1200 мг) на ден, като отшуми напрежението в гърдите се намаля или спира изцяло.

# 121
Эдравейте маменца! Хекси добре дошла мила Hug newsm51 Пожелавамти бързо въстановяване, и се моля малкият Алекс да се оправи въэможно по скоро newsm17
Аэ сега се прибирам със последните покупки эа бебо и съм много уморена, лягам малко да почина и после ще наваксам с четенето, че явно Хекси е раэкаэала доста интереснички неща  love001

# 122
За крема сигурно имаш предвид Лансинох, мисля, че може и чист ланолин. Ако имаш в къщи восък мога да ти кажа как се прави едно супер ефикасно домашно кремче за зърната с восък и зехтин (мен само това ме оправи преди време).
Също на мен страшно много ми помагаше лецитина.
Еее, жива и здрава да си! Точно това беше крема, то било с Л, не с К.  Laughing
Кажи непременно рецептата с восъка, ще видя и упътването на лецитина.
Мерси много и за съвета за коластрата. Това с изварените бебешки бурканчета звучи постижимо, ще пробвам. Но как точно става? Всяко цедене в отделно бурканче ли?? И веднага ли се замразява? А после как се консумира? Пресипва се в шише и се претопля...?  newsm78

# 123
Здравейте момичета! На лелята на Влади - честит племенник  bouquet Сега сигурно сте много заети с подготовката за прибирането на бебчето Grinning Изпратете много поздрави на Ани, чакаме я тук с нетърпение.
Хекси, и аз ще ти кажа това - цеди кърмата по-често, 20 милилитра ми се вижда малко, ама ако още е коластра е нормално. Иначе не знам дали има смисъл да замразяваш всичкото, можеш да питаш обаче дали не можеш да му носиш. Най-важното е да направиш така че като си дойде при вас да имаш кърма, защото това е най-важното от което ще има нужда, особено като е преждевременно роден. И е много важно още отсега да се въоръжиш с търпение за да го научиш да суче, което при него вероятно ще е по-трудно поради по-късното започване. Можеш да почетеш кърмаческия форум докато го изпишат Grinning
За първото раждане на мен ми бяха казали да тръгвам за болницата когато контракциите станат на 5 минути. И при мен започнаха като менструални болки. Сега имам начесто контракции, но без болки. Имала съм и менструални боолки но без контракции, мисля че при раждането и двете трябва да са налице, на редовни и намаляващи интервали. 

# 124
  • София
В едно бурканче спокойно можеш да събираш кърмата, изцедена през деня (съхраняваш в хладилник), надписваш и бум във фризера. След това трябва да се размрази постепенно на стайна температура или водна баня (но не директно на котлона, а в съд с гореща вода). Най-добре е да му я даваш с лъжичка (за да не се отбие), но аз първите няколко дни давах на Емко след като е сукал изцедена кърма от шише, че ми бяха страшно запушени каналите и милото не се нахранваше (гърдите ми бяха на камък, а почти нищо не пускаха).

За лецитина - на него пишеше нещо за намаляване на холестерола и т.н., дори в аптеката не знаят, че става за запушени канали, но пусни търсачката в Кърмаческия, ще намериш инфо. Wink Мен това само ме оправяше от почти хроничните запушвания. Също ако става много напечено положението - много твърди гърди и нищо непускащи - можеш да говориш в болницата да ти бият окситоцин, помага, но имай предвид, че от него ще ти се поусилят болките от свиването на матката и може да ти се усилят и лохиите.

Рецептата за крема е: на водна баня загряваш около 50 мл зехтин и слагаш малко восък - да кажем колкото лешник. Като се разтопи восъка сваляш от котлона, разбъркваш и сипваш в някаква купичка или чиста кутийка. Става като гъсто кремче, не знам точно пропорциите, защото майката, от която го научих и тя не ги знаеше точно. Ако стане много гъсто или много течно пак загряваш на водна баня и съответно добавяш зехтин или восък. Единственият му недостатък е, че малко трудно се отмива преди кърмене (самият восък леко засъхва на зърното), но е страшно ефикасен, Гармастана не пее пред него!

# 125
Хекси, замразявай- коластрата е много за кратко и е много ценна за бебето. Освен това във фризер кърмата се съхранява до 12 месеца, без да губи качествата си- тук Базилик ще внесе повече точност и компетентност по въпроса. Има стерилни пликчета на Плейткс, но съм ги срещала само в он лайн магазините, не знам дали ги продават иначе, но в стерилизирано стъклено шише не трябва да има пречка. А има и контейнери на Авент, които са за многократна употреба, но са скъпички. Дано му запазиш кърма на бебо, че ще му трябват много сили, докато си стъпи на краката. Успех.
Коластра не може да се замразява повторно, така че си я разпредели. Размразява се в хладилник и се ползва до 24 часа. Виж в библиотеката на форума- има доста полезни неща, да не би да те излъжа.

# 126
мами, щях да питам и забравих- кой беше постнал упражненията за дишане при контракции, май бяха в предишната тема ли или бъркам, че не мога да ги намеря, а доста време се рових.

# 127
  • София
... във фризер кърмата се съхранява до 12 месеца, без да губи качествата си...
Само една поправка  Peace - от 3 до 6 м. в зависимост колко силен е фризерът.

# 128
Момичета, аз ще си повторя въпроса, че ми е много важен Embarassed - след час и малко ще сме в магазина  да купим ваничката - това което ме интересува е много ли е важно ваничката да има дупка за оттичане - това представлява ли някакво удобство  и второ от голямо значение ли е да се вземе стойка за ваничката?  Така като им гледам цените на стойките почват от 45лв нагоре, но ако разбира се си заслужава и върши някаква работа бих я взела  Rolling Eyes

# 129
Хекси,
ми не се знае дали ще я утопребите по предназначение коластрата и преходното мляко, ама ако имаш възможност да замразиш, си е грехота да я изхвърлиш. А и има наистина голяма трайност, даже може като почнеш да захранваш бебето към 6 месеца да му размразяваш и да слагаш в каши и пюрета, ако не си я употребила дотогава. Можеш спокойно да събираш в стерилно бурканче коластра от цял ден или от няколко цеденета и да замразиш всичко заедно накрая.
Наистина щеше да е супер, ако можеше да я дадеш на бебо, ама в повечето болници не биха позволили. И все пак питай - на една приятелка в Св. Лазар и позволяваха да дава кърма за бебче в кувьоз, а уж Токуда се водят по-светнати, може и те да разрешат. Макар че вероятно ще трябва да им предложиш да се изцедиш на място при тях, щото иначе да я носиш из града в тая жега не ги виждам да се съгласят.
Аз не бих взела на Авент контейнери, скъпи са, по-добре стерилни съдчета за урина от аптеката или да стерилизираш бурканчета и в тях.
Ваня супер те е посъветвала за лецитина и за затоплянето преди цедене докато се отпушат каналите, както и за Лансинох, той се препоръчва от Ла Лече Лигата. Ти между другото с какво цедиш, не би трябвало от цедене да ти се разраняват зърната? Но няма да излишна една малка тубичка мехлем де, той става и за устни после, ако ти остане.
И да знаеш, че тези болки в гърдите са само докато се отпуши работата, няма да е все така. Ако се задържи зле положението, ще помагаме с още идеи.
И не се тревожи за бебко, не е толкова ситен и подранил, всичко ще е супер.  Hug

Саморасличе, ние не сме използвали дупката за оттичане - мъжът ми е мноо як и изсипва директно всичко в тоалетната Simple Smile
А за стойката - зависи къде ще слагаш ваната, ние я ползвахме стойката, ама на някой може и да не му трябва. А може и на пода да се слага ваната, но ще трябва да клякате, иначе е по-удобно май.

# 130
  • София
Момичета, аз ще си повторя въпроса, че ми е много важен Embarassed - след час и малко ще сме в магазина  да купим ваничката - това което ме интересува е много ли е важно ваничката да има дупка за оттичане - това представлява ли някакво удобство  и второ от голямо значение ли е да се вземе стойка за ваничката?  Така като им гледам цените на стойките почват от 45лв нагоре, но ако разбира се си заслужава и върши някаква работа бих я взела  Rolling Eyes

Ами удобство си е, особено стойката, защото не ти се налага да слагаш ваничката в/у столове или пък ако е на земята ще е трудно с къпането на бебето. newsm78 Също и тапата за оттичане - не трябва да я вдигаш и изливаш, щото бая си тежи. Но ти си прецени, 45 лв. само за стойка не е малко.

# 131
Момичета, благодаря ви за отговорите за кърмата!  Hug
Вече ще съхранявам и коластрата.
Samorasliche, за ваничката. Ние взехме стойка, защото иначе няма къде да я слагаме, освен на земята, и ще ни окапят кръстовете да къпем бебето наведени. Дупка за оттичане си нямаме, но нали ще го къпем в банята, после само обръщаме ваничката да се излее в канала и толкоз. Май най си зависи от подредбата на къщата и това къде и как мислите да къпете бебето.
Дано съм помогнала.

# 132
Искам да споделя един сайтwww.epregnancy.com, в който мисля че има много полезни неща, които да ни подготвям за предстоящото изпитание Grinning На английски е, на мен ми подействаха лекциите на мацката доста успокояващо Hug

Мисля, че сега повече от всякога е важно да бъдем спокойни и позитивни Peace

# 133
верно е удобно със стойка иначе кръста ти става на нищо -пука трака ...

Хексинче ще се оправи детето трябва да си спокойна и силна сега и заради него
Честит Владимир на Ани-бани

# 134
Я колко бебета са се родили докато аз съм била на "почивка" в Шеиново  Hug  Да са живи и здрави и много да ви радват  Laughing

Е днес ме изписаха  Laughing и на крадко: диагноза  прееклампсия
Отоците спаднаха, кръвното е 120/80, белтъчна диета /тъпча се с извара  Mr. Green / и видях Тиара тя изглежда много добре  Grinning но виждам че сте разбрали  Laughing

Стискането на палци явно ми е помогнало  Hug

Общи условия

Активация на акаунт