Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 443
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Momi4eta iskam da wi pitam kakwo ozna4awa bolkata w korema kato ste ti idwa ite boli krasta. Nali towa ne sa kontrakcii.
 newsm78

Точно така започнаха при мен същинските контракции при първото ми раждане.Защо питаш ,болчици ли имаш?

# 91
Привет.Мойте приключения нямат край.Снощи след като продължих да пишкам кръв,най-накрая ме заболя и десния бъбрек.Ама яко ме заболя!  #Crazy И беж към болницата.По пътя спукахме гума,щото мъж ми много бързаше и нацели една дупка,та чакахме брат му да ни докара джипа(бяхме с неговата кола д ане ми друса толко).Отидохме в болницата и понеже бях пила 2 но-шпа ми поотпусна.Отидох до тоалетна и нямах и кръв.Докторите ме познаха,разказах им какво ми е и искаха да ме оставят на системи и антибиотици,обаче нямам температура,нито ми се гади и след като ми минава от но-шпа се отказахме да оставам.Казаха да пия 3 пъти по 1 но-шпа и 1 спазмалгон и по поне 2 литра вода и ако ме боли силно да отида.Аз се прибрах,пих спазмалгон и си легнах.Поуспокои ми и съм заспала,но ставах през 1 час да пишкам.Днес пишках в една кофичка от кисело мляко и видях на дъното 4-5 песъчинки...Сега се наливам с вода и се надявам да ги изпишкам,щото е много гадно.Сега не ме боли бъбрека,но ми гъделичка на пикочния мехур.   Rolling Eyes
Това е от мен.Пак ще пиша,ако не подпаля пак към болницата по спешност.  #Crazy

# 92
Пебс дано ги изпишкаш тези песъчинки и да не те мъчат повече.
Наде ами точно това са контракции, понякога предвестници н араждането. Но ти не се шашкай, мен си ме боли така почти през цялата бременност, а не съм се забързала още към родилното. Е вече ако станат много силни болките и имаш някои други опаквания може и да се разходиш до АГ. Успех!

# 93
  • Асеновград
pebs, миличка- дано всичко е наред с бъбрека, че точно в този момент ............стискам ти много силно палции вярвам, че всичко ще е наред.Ти бъди спокойна ,за да предаваш само положителна енергия на малкото човече! Hug Hug
По Зако на на Мърфи-точно в най-неподходящите моменти се случват такива непредвидими неща-като спукването на гума .......надявам се след време да си го спомняш като майтап или приключение!

# 94
Хекси, радвам се че вече си добре.  Hug Стискам и аз палци за Алекс да бъде силен и скоро да го гушкаш. Дано повече изпитания да не ви се налага да преодолявате. Благодарности за разказа, ще е полезен за всички.

Аз си кротувам в къщи, докато мъжете плажуват. Десния ми крак е в катастрофално състояние – двойно по-голям от левия. Не спя добре. Вече започвам да губя търпение, ама ще трябва да си трая още поне две седмици.

Момичета, какви са тия страхове от вагиналните прегледи. Вярно, че е неприятно, ама чак пък толкова. Вместо да се шашкате от това „бъркане”, по-добре се подгответе да посрещнете по-смело и лесно контракциите по време на раждането. Те според мен са истинското изпитание. Има много неща в нета – за техники, дишане – четете, хич не е маловажно. Първото ми раждане беше кошмарно преживяване за мен – точно защото не знаех какво ме очаква, не знаех какво да правя и как да запазя самообладание. Съветът ми е, като влезете в предродилна зала / там протича 90 % от времето на раждането/ да не лежите по леглата, а да се опитвате да ходите, да прикляквате, да не се предавате на болката. Има една тема, която промени усещането ми за това, че раждането може да бъде само болезнено. Ще я потърся сега....ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=42488.0
Четете и се подготвяйте/ дано не ви звуча назидателно/ но миналата година така говорех и на сестра си. С нея изчетохме толкова неща, знаех, че трябва да е по-готова от мен, за да не изпита такова отчаяние и болка, каквито ми се наложи да изпитам аз по време на моето раждане. После бях горда с нея - роди нормално, без излишна паника и без нито един шев. Бебчето й беше значително по-спокойно от сина ми, който няколко месеца не спря да плаче. Убедена съм, че колкото по-леко и гладко протече раждането - толкова по-спокойни са и бебетата след това. Защото стресът, който изпитва майката, е двойно по-голям за детето, което също изминава не лек път към света по време на раждането.

Ето и още една тема, в която до колкото си спомням бяхме открили интересни и полезни неща. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0
Така че, момичета, имате време сега. Четете, гответе се за важния момент и не се плашете от дреболии.

# 95
Da wi kaja 4estno pih no spa i malko mi popremina.Dano ne tragna da rajdam oste ne mi se ste.

# 96
Много мило ми стана като прочетох разказа на Hexina. Вярвам, че това ще е много полезно четиво за раждащите за първи път. На мен ми напомни за моето първо раждане, което продължи също около 20 часа (нямах разкритие първоначално), въпреки че бебето беше нормално доносено. Убедена съм, че адекватната реакция и подкрепата на лекарите са били много важни за теб в този момент. Подкрепям мнението ти, че лекаря е по-намясто до родилката от таткото. Сега си почивай и цеди редовно за да можеш нормално да закърмиш Алекс, когато се прибере до теб. Сигурна съм, че всичко ще бъде наред и това ще е съвсем скоро.

И на мен не ми се ще да раждам в тия жеги. Айде по-добре другата седмица като се позахлади.

# 97
Варненки, до преди малко бях на откриването на новия магазин на Бебчо, на "Студентска",бл.4. Големичък е, сигурно тепърва още неща ще зареждат, така че можете да го посетите ако имате желание и още не сте зараждали Hug

# 98
Хекси, благодарности за страхотния разказ! Мисля, че за всички ни ще бъде много полезно!
Вярно е, че всяка от нас все ще намери да попита някого, но от толкова пресни спомени и така добре поднесени надали ще можем да се възползваме другаде!
Момичета, нещо взе да ме наболява корема ниско долу, а през цялата бременност не съм изпитвала нищо смущаващо, освен болчиците от разтягането на връзките в началото! Иначе бабка шава... Не знам накъде духа вятъра, но не ми се ще да е натам още... поне да се върне таткото в понеделник!

# 99
Хекси, нямам думи...такова спокойствие, логика и умереност от жена родила едва ли не преди 5 мин преждевременно! Малкия ти 4овек е истински късметлия с такава майка! Да е жив и здрав и скоро да си е в къщи!  Hug Hug Hug

Пебс, като ветеран камъкопроизводител да ти кажа - двойна късметлиика си - песъ4инките са възможно най-безобидното обяснение за кръв в урината! А и лекарите са на мнение, 4е края на бременността е най-доброто време за изхвърляне на "строителни материяли"  Wink Излизат много по-лесно заради предродилните изменения на гладката мускулатура и повишения праг на болка... Ина4е колежки лекарки с ли4ен опит са ми казвали, 4е "нормална" бъбре4на криза си е едно малко раждане...

Само много внимавай да не си докараш някоя инфекция - пии си водата, мери си температурата няколко пъти на ден и ако можеш си пускай по една левк. естераза на 2-3 дни докато се успокоят нещата и можеш да усетиш ако се появи дискомфорт или парене при уриниране...

# 100
Хекси благодаря и аз за разказчето наистина много полезно не плашешто и в същото време реалистично.
Мерси и на Franky за статииките сега ще ги погледна.
Мама нали беше дошла в Русе направо, ама снощи си я испратих и сега пак съм сама Rolling Eyes. То бебчо не ще нещо да излиза, аз дето бях сигурна че ще се родим по рано ся май до термин ще си откараме ( дано да не пренося ) ... И нали по цял ден аз  smile3524 или съм на компа  atwork и то тъпо се получи, не исках да я карам само да ми готви и чисти ( пък и не се е прибирала още в нас ) та така разбрахме се като ми почнели болките и те с баща ми от Пловдив  travel в Русе.
Туй то при мен нищо интересно - чакам си вече с огромно нетърпение да си гушам бебата, че като чета за вече родилите се мъничета и ми става едно миличко и хубаво  newsm07...

# 101
Хекси,добре дошла и мерси за разказа! Hug HugАз искам да те питам един малко глупав въпрос-разбраха ли се причините за това преждевременно раждане???

Франки,мерси за оптимизма,и аз сега чета книги за разждане без болка-дишане и т.н.И се опитвам най-вече да съм психически подготвена и спокойна,дано не предам фронта накрая Praynig

# 102
Момичета, помагайте!
Какво е усещането при контракциите? В какъв момент би трябвало да звъня на лекарката си? Имам чести остри болки ниско долу, а и дребчето имам чуството, ч не спира да шава в долната част и значително по-малко в горната на корема...

# 103
Момичета, имам 1 въпрос Embarassed Днес привечер ще ходим да купим ваничката - за означенията на материала и групите знам, но това което ме интересува е много ли е важно ваничката да има дупка за оттичане - това представлява ли някакво удобство Confused и второ от голямо значение ли е да се вземе стойка за ваничката? Confused Така като им гледам цените на стойките почват от 45лв нагоре, но ако разбира се си заслужава и върши някаква работа бих я взела Confused

# 104
Hexi, и аз благодаря за разказа, мила и отново добре дошла  Hug Определено е полезен. Дано да успея да удържа фронта и да не се поддам на болката.  Praynig

ани-бани, виждам, че си тук. Ти ли си или янкой друг от твое име? Wink Надявам се, че ти и бебчето ти сте добре и ще се гушкате и радвате скоро вкъщи заедно!  Praynig Peace   bouquet

sungirlaug, честно казано и аз не знам нищо за контракциите и само се плаша от тях. Но пък казват, че не ттрябва да се плашим, а да се научим да дишаме правилно, когато дойдат... Хем съм се ошашкала, хем се опитвам да си казвам да не се шашкам, за да владея положението... Ама не знам доколко се справям Sad

Общи условия

Активация на акаунт