Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 445
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Честити съкровища на родилите мами Laughing Hug  много много радости да им мносят.
аз чак сега успях да ви изчета. леле колко много пишетееее Simple Smile

pavlinadidko ето за дишането. не знам кой го постно, но аз го запазих дано мамчето няма нищо против, че го поствам.

За дишането :

1.При контракциите, за да станат по ефективни, да намалиш болката, да се провокира отделянето на окситоцин и да се затрудни отделянето на адреналин, който забавя разждането:  1. поемаш дълбоко и бавно въздух (броиш до 4), насочвайки го към бебето и корема. 2. Издишваш бавнооооооооо (до 4). После пак вдишваш с контракцията. Не бива да се диша повърхностно и бързо.
2.При последната фаза, когато започват напъните (за тях казват, че са неудържими и там много се слуша акушерката). Та тогава, когато акушерката каже "напъвай", трябва да си поела дълбоко въздух като за гмуркане и да натискаш въздуха надолу (като при напъване при запек). Понякога човек не може да се удържи и ,вместо да напъва надолу, извиква.Опитваш се да не правиш това. Напъна се повтаря и така докато излезе бебчо. В момента, в който главичката е излязла, акушерката казва "спри". Тогава веднага си пускаш въздуха и се оставяш в техни ръце. После следват няколко по-леки напъна, за да излезе телцето. Доколкото знам това е един изключително кратък период

# 136
калака  welcome дано вече всичко да е ок

# 137
момичета, да ви питам тези клинове за след раждане имат ли смисъл, ефективни ли са? Някоя ползвала ли е миналия път такова чудо?

# 138
Е-е-е Калака  welcome отново. Мислехме те!
Честит Владимир на Ани-Бани   bouquet Heart Eyes, нямам търпение да разкаже тази скица как е минало  smile3508

# 139
  • София
Калака, дано всичко е вече в норма! Колко дни те държаха в Шейново?

момичета, да ви питам тези клинове за след раждане имат ли смисъл, ефективни ли са? Някоя ползвала ли е миналия път такова чудо?
Не съм ползвала, така че не знам дали са ефикасни. Но и бях чела, че е по-добре мускулатурата сама да се стегне, като й се "помага" ставала "мързелива" и всъщност корема по-бавно се прибирал. newsm78

# 140
Добре дошла на Калака!
Са стойката за ваничка - ние сега нямаме нужда, защото имаме една висока маса на подходящо място. За предишното дете нямахме такава мебел, така че ни беше по-удобно със стойка.

# 141
  • Бургас
Привет,
Честито на четирите нови мами!
Да са здрави и усмихнати бебоците, а на мамите бързо възстановявяне!

# 142
  • София
Здравейте момичета, пиша ви от болничната стая, а до мен сладко пинка малкия Петър. По всичко личи, че ще си имам още един ревльо, но да ми е жив и здрав. Роди се сравнително малък, както се и очакваше, но най-важното е, че е при мен през почти цялото време и е здравичък. Днес правих и първите опити да го слагам на гърда, засука, но няма силици и не може да се засити лесно. Ще пусна снимки скоро.

До колкото успях да прочета тази и предишната тема, разбрах за изненадата от Тиара и Доци, както и за родения по план мъж на Ани. На всички пожелавам здрави бебенца и бързо възстановяване.

За операцията ще разкажа малко по-късно, но само мога да кажа, че всеки изминал час се чувствам все по-добре. Най-голямата трудност беше вчера и в момента на раздвижването. Това, че бебетата са при нас има роля за по-бързото възстановяване.

Благодаря на всички за поздравите и успех и кураж за всяка от вас.

# 143
Кали, бързо възстановяване   bouquet чакаме те да се върнеш и да ни разкажеш как мина при теб  Hug Hug Hug
/че и мен ме чака същото/

# 144
Добре дошла, Калака.
 Jiji m, благодаря за поста с дишането.
Кали, чакаме те да разкажеш как мина раждането, как е бебо и колко много му се радваш.
После пак ще проверя дали нямаме някое ново бебче в отбора.

# 145
Калака добре дошла отново видях те аз следобед че сновеш из форума я сега разкажи защо те изпуснаха докитата и що не си лежиш при тях?

Кали честит ти син Петър още веднъж -колко дни ще бъдете в болницата,не знам колко държат при секцио  Embarassed

# 146
Честито на всички мами  желая ви бързо възстановяване, ида си гушкате малките съкровища.Хексина всичко ствоя бебок  ще е добре и  скоро ще си го гушкаш.Ние сме с теб.Аз  ходих днес на преглед  но имам 2 см разкритие  и  никакви други признаци.Ани  честити  ти бебок да Ви носи много радост  и да озарява дните ви с  усмивка.

# 147
Добре дошла Хекси
благодаря ти за чудесния разказ, реалистичен и позитивен. Това показва колко си силна ти самата и дава кураж на всички останали бъдещи мами.

Днеска следобяд моята бебка започна да чупи някакви стойки  и успя да се премести отляво вдясно, като през това време коремът ми стана безобразно крив и ужасно твърд #Crazy
Дори помислих, че може да се ориентира към изхода Laughing Следобяд ходих на запис и се оказа, че вече сърцето се чува отчетливо вдясно, значи добре се е разходила. Дано утрае до 05.09 и да не ми провали плановете Laughing Laughing Laughing

# 148
  • София
Кали, радвам се, че се включи! Да укрепва бързо малкия бебок и по-лакомо да папа. Simple Smile Ще чакам да пишеш повече за операцията, още повече как се чувстваш след секциото и едно нормално раждане (как ги сравняваш).
Сигурно Дани много ти липсва сега.

# 149
  • София
Днеска следобяд моята бебка започна да чупи някакви стойки  и успя да се премести отляво вдясно, като през това време коремът ми стана безобразно крив и ужасно твърд #Crazy
Дори помислих, че може да се ориентира към изхода Laughing Следобяд ходих на запис и се оказа, че вече сърцето се чува отчетливо вдясно, значи добре се е разходила. Дано утрае до 05.09 и да не ми провали плановете Laughing Laughing Laughing
И моят бебок прави някакви такива завъртания, както му е от ляво гръбчето, решава да се поизтегне Simple Smile и да се премести в дясно и така ми опъва от всички страни корема при това упражнение, направо подскачам. Но в повечето случаи гърбът му е в ляво, а крачетата ме подритват от дясно. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт