Стискай кълки Октомврийска мамо,че бебето още не е голямо!

• 21 060
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Джиджа, болките от бъбреци не са точно там, където боли кръста.
Ако се чудиш може да ги определиш по следният начин - успоредно от двете страни на гърба на 3пръста от гръбначният стълб. Слагаш си ръката и там където е третият пръст би трябвало да са болките.

Да, разбрах те, благодаря! А да те питам като вече опитна раждала мама  Simple Smile имала ли си болки от двете страни на гръбначния стълб, по неговото протежение, нагоре...? Съжалявам, че питам за такива неща, но много се притеснявам от толкова много болки през тия дни Sad

# 151

Добра, количката е много симпатична.И на мен ми харесват тия весели цветове,/така или иначе все ще се цапат, защото всички са светли/ Бих си купила обаче с комбинацията на завъртулките отвътре. За съжаление червената няма такава.А точно това много отваря десена-завъртулките Wink
момичета, да знаете, че много зависи в коя болница сте за изискванията. Някъде искат едно, другаде друдо. Във варненското АГ например повиват бебетата до кръста и искат комплекти пелени и задължително трябва да си с нощница , искат и цял пакет лигнин,а за бебето памперси, кърпичкии и камизолки /блузки/ Не си взимайте със закопчаване на гърба- въобще не са удобни. Най-добре с  копче на вратлето.

# 152
Джиджа, не не съм имала. Всъщност през цялата бременност само кръста ме е наболявал няколко пъти и отдолу между краката и то по-точно от едната страна само.

_venera, аз в болницата влязох без изследвания, но то защото бях по спешност. Приеха ме, макар че сестрата бая мърмори, че нямам документи. После занесохме за сифилис и за австралийския антиген, ама тя каза, че вече няма смисъл.
А за лигнина - да ти кажа един пакет си идва тъкмо. На мен ми бяха взели 2 и даже и вторият отворих и ползвах и от него малко.
Аз все се чудех за какво ли го ползват този лигнин, ама бързо разбрах. Без него първият ден направо човек е загубен.

# 153
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Най-после малко да ме напусне мързела и да попиша тук.
Честито на всички влизащи в 9-тия месец. Както се казва на финалната права сме.  Laughing

Mirama, специално към теб - така като чета в какво състояние е Калина си мисля, че ще я изпишат много преди края на септември.
Ще видиш, че след като мине 2 кг. ще започне да качва много бързо. Казвам ти всичко това от опит. На нас ни казваха, че ще изпишат Пепи около термина т.е. 27 януари/той е роден на 27-ми ноември/, но после започна да качва по 50 грама на ден и го изписаха на 6-ти януари. За малко да ни го изпишат без да сме купили нищо. Тичахме да пазаруваме в последния момент.
И във връзка с горенаписаното, реших, този път да бъда по-подготвена и днес си купих почти всичко необходимо за бебо и за мен за болницата. Остава ми само да си взема Бивацин спрей, Лансинох, лигнин и превръзки. Реших да не си купувам помпа на първо време. В болницата, ако се наложи ще се цедя на ръка, а пък ако видя зор съм си набелязала една помпа на Pigeon и ще поръчам да ми я купят. Днес ще гледам да снимам новите нещица на Беб и да ги кача в албумчето. Този път въобще не съм се изхвърляла и съм взела малко неща само за началото, пък после ще купувам в движение. Естествено имам много неща от баткото - легло, скрин, ваничка и т.н.
Добра, количката е страхотна. Аз лично бих си взела цвета, който най-много ми хареса, независимо дали ще се цапа. Иначе после би ме било яд. Можеш ли да споделиш каква и е цената на пълния комплект?

# 154
  • София
Ха добро утро този път от мен първо.
Днес станах в 5:14 ... проверих новините, форумите ...

Днес заминавам за седмица, стискайте бебоците, докато се върна (и аз ще стискам де Crazy)

# 155
Честит 9ттак на Ивонка, Me and Baby и останалите по-рядко пишещи мами с този термин    bouquet

Моят мъж се завърна вчера посред нощите и ми е супер  newsm68 newsm44

Днес цял ден пренареждахме и преподреждахме бебешките нещица, даже стегнахме и единия куфар за България, с нещата, които няма да ни трябват първия месец. Отделих едно чекмедженце с дрешки за първия месец, и остана само да се заперат. Сглобихме и басинета на количката, където бебчо ще спи първия месец, много хубаво стана и съм доволна  balloon

След това ходихме да купуваме памперси - един пакет с 216 памперса взехме 4-6кг, плюс кърпички 300 броя(!!??), за мене си взех Лансинох подплънки за кърма, дебели превръзки, Лансинох крем, и разни други консумативи, и сме дето се вика в пълна бойна готовност.
Колежката на мъжа ми, дето беше с термин 17 септ, ни в клин, ни в ръкав родила днеска, и вика никакви признаци нямах, така че се подготвяй.  Mr. Green

Сега съм хвърлила един гювеч да готвя и ще си хапваме.

Лека ви вечер!

Мишонка, чакаме снимки и разказ!!!

ааа, и да се похваля, и мене вчера ме болеше междукрачието  newsm68

# 156
 smile3501 Бравоо ДЖЕНЧЕ ,че си вече в пълна бойна готовност! Mr. Green
И мъжа ти при теб-суперрр!
Аз викам да се разпиша, че тя и мойта не е лесна..ама сега поне не ми остава време да се оплаквам и да си мисля за глупости  Mr. Green ЕЙ на неделя сутрин аз пак строена ще ходя на лекциии-досега учиххх....така ще е срамота завършвам и да се изложа на последните 3 изпита  Whistling
 ПОнеделник съм на МЕРКИ И ТЕГЛИЛКИ- пак ще се карам с акушерката сугурррр..кат отвори 1 уст аи кажеее ауууууууууууу 2 кг за 2 седмици  Naughty споко аз с мойтааа  Mr. Green лека усмивкааа ще си ги зщитяя-хората по 30 кг качват тя се закахърила за мойте +13- +14 кг амахаа викам и мойте са си-после ще си ги свалям  Mr. Green и тяяя млъква ко ша ми кажеее   smile3534 Уфф утре 1 ден ми се очертава....после ще тичам пак на лекциии, д аси взем аиндивидуален протокол за вторникк...само дано ДЯДО МИ нали е на 85 г да не е забравил, че ще ме изпитва вторник  Mr. Green  че ще е голям майтаппп, че имал той лекциии и в друг университет , че представете си ще ходя таммм  smile3516
айде изчезвам, че пак ще закъснея.лек ден на всички!

# 157
Добро утро и от нас Hug
Jenna браво на теб мила вече си готова, а и таткото като е при теб по спокойна си предполагам.
Гале гледам си писала за твоя ДЯДО където е на 85 и се чудиш дали няма да забрави, дай ако искаш да го запознаем с моята БАБА те е към 75 ама е сущата изкуфейка. Сега нали е на море и я чакам да си почине като отида на 17 ще видя какво ново ще измисли най много да каже че ще раждам догодина то друго не и остана  newsm78
Пожелавам ви лек и спокоен ден и да се пазите   love001

# 158
Аз пък рано-рано станах леля. Етърва ми - на брата на мъжа ми жената роди на 31-ви момиченце. Термина й беше на 20-ти даже дата за планово секцио бяха насрочили и бам! посред нощ я приели по спешност. Живот, какво да го правиш.

Викам на свекървата - ти се оплакваше, че нямаш дъщеря, на ти сега две внучки!

# 159
Добро утро момичета!   Hug
Тонито да е живо и здраво бебето на етърва ти! много радост да им носи!
Дженка само 20 дни....айде направо му се вижда края! Пък и таткото си е дошъл - няма по-щастлива от тебе! Колко ли е голямо бебето сега?
galentinass кажи им на докторите че 13 килограма са си абсолютно в нормата! И килограми се свалят така че споко!
Рали на теб  приятно изкарване на село и хубаво да си починеш предстартово  newsm10

Момичета на 4.09 от 13.00 има отворени врати във бившата Тина Киркова.който желае да свирка!за сега сме там аз и Pra
Лек и приятен ден ви желая!

# 160
  • София
Добро утро.... Hug Hug Hug

Моят мъж като никога е тук тази събота и неделя, пък аз изключвам компютрите като сме двамата  Crazy и не съм имала време да ви обрърна много внимание. Но като гледам нещо няма голяма активност.... newsm78

Хайде аз започвам да се хваля - вчера ни донесоха количката, слинга и играчката за легло, които си ги бяхме поръчали от Германия.  newsm44 Аууу....голям кеф. Баща ми ги беше взел и ходихме до наште да ги вземем и всичко там разопаковах.  Crazy Целия хол превзех...... Mr. Green Да ви кажа - то бива количка, бива джунджурийки....но тя си заема цяла стая. После пък докато се натоварим в колата с всички малки части.  ooooh!  Сега си разкарвам количката из къщи... Joy За играчката на фишър-прайс нямаше батерии и днес трябва да купим, така че още не сме я пускали. А от слинга съм малко разочарована, защото цветът се оказа много по-различен от това, което поръчахме. http://www.premaxx.com/en/products/baby-bag/colours.aspx - ей това бяха цветовете, аз си бях харесала тъмно розовото. Но мъжът ми каза, че нямало да отива на дрехите му...много задължаващо било.  Crazy И хайде избрахме Каки като най-неутрално уж. Но то се оказа....нещо между тъмно бежаво и светло кафяво. То вярно, че LCD мониторите малко променят цветовете, но чак пък толкова.... newsm78 Все пак рисковете на онлайн пазаруването, какво да се прави. А майка ми като видя слига каза - "горкото бебе".  Joy Ще видим де... Wink

dobra - Мнооого готина количка.  smile3521 Всички цветове са страхотни, аз обаче бих си взела розовото като едното нищо.  Joy Аз мойта ще я продавам после, не смятам да пазя за второ дете или нещо подобно.

Jenna - мерси за честитката.  Hug Хайде влезнахме в тоя 9 месец, сега да раждаме вече.  Joy Аз започнах да мъча мъжа ми с онази рецепта за секса и лесното раждане  Mr. Green , но е малко мъка....че ми е мноого трудно с тоя корем....и до към 8 месец беше добре, но вече се чувствам като кит, не мога да се помръдна. Но хайде....заради целта си заслужава....

Радвам се и за твоя мъж.  newsm44 Хайде сега плътно до теб и бебко... Mr. Green

Тонито - Да е живо и здраво бебето!  Hug Hug Hug Hug

И аз да кажа за лигнина и превръзките и нещата за болницата - навсякъде е различно. Момичета проучете си болницата и след това купувайте. При нас примерно не се дава да се използват външни пижами и нощници, само тези от болницата.  Naughty Бебчето също те го обиличат, лигнин дават колкото искаш и така.

Хайде, чао от мен за сега!  Hug Hug Hug

П.С. Хайде аз пак да попитам - ще се срещнем ли още веднъж преди да започнем да раждане или не?

# 161
малко късно тая сутрин,ма да ви поканя и аз на едно кафенце

Джена - сигурно ти е много хубаво сега с мъжа, заедно, да споделяте всеки миг в очакване  loveuuuАз моя като е до мен постоянно и все му намирам задачи, той бахтиса тая бременност горкия... Видях бебе аквариума на Фишър прайс и много ми хареса, ще търся тук да си взема такъв, страхотен е, дано да е достатъчно голям, че докато порасте бебе да играе в него има доста къпане да къпем Joy
Тони- живо и здраво детенце, голяма девойка да порасте, има да лудуват с твоята кукла заедно Hug
Ивонка - каква играчка на Фишър прайс сте си взели? Като нашата или от другите с рибките?Чакаме снимки

Абе момичета не е ли неудобно с тоя лигнин между краката? Като знам колко е твърд и грапав... имаше си спомням едни подложки, продават се в аптеките, те са като подложки за памперси за възрастни, т.е. памперс но без гащите, само дъното(ама как го обясних)... Тук само превръзки ще слагаме, даже незнам дали се ползва лигнин за нещо thumbsupвзела съм няколко пакета нощтни и ще видим дали ще има изненада

Хубав ден на всички и си починете добре днес

# 162
  • София
Добро утро красавици  Hug

Джена - браво мъжо си дойде при теб, сега започвайте да практикувате онова нещо наречено секс - за да е по-лесно раждането   bouquet а междукрачието от кво те заболя от секса ли?

Ивон честити придобивки искам снимкиии - ДА ДА ЗА СРЕЩАААА

Тонито Честита ти племеница, да е жива и здрава и бързо възтановяване на мамата.

galentinass няма да се даваш на акушерката и на дядката, стискаме от сега палци.

Me_and_baby благодаря за кафенцето, мммммм - и аз си мисля че не е особенно комфортно с тоз лиглин, ама ще видим.

# 163
  • София
Me_and_baby - Не е с рибките, а като вашата с мечетата с крилца е.  Peace Аз толкова си я харесах тогава, друга такава с тези функции не намерих и твърдо си я избрах нея. Simple Smile Много е сладка.... А за лигнина - аз ще си взема превръзки, но може и лигнина да пробвам. Знам ли....то ние пак сме по-добре, ами преди като са били само по лигнин и без гащи....ужас... Sick

Снимки по-късно ще пускам, че сега ще се мъча малко да изчистя, защото мъжът ми отиде да помага на един приятел и когато се върне ще се местим в по-голямата стая.  ooooh!

meggyv - ами хайде да решаваме за някои от почивните дни тогава? За да може, ако има някой, който още работи да дойде.....то май добре четвъртък?

Btw. - някой на лекцията във вторник ще ходи ли? Нещо хич не ми се вижда интересна....следващата на 11 също.....и да се записвам ли, да не се ли записвам?  newsm78

Аааа още нещо щях да забравя да питам - ще перете ли текстилната част на количките? Мойте дори и светлите части изглеждат много чисти, бяха си в пликове неотваряни, мъжът ми казва, че нямало смисъл, защото бебка щяла да е облечена вътре, плюс това с пеленка, или някакво чаршафче т.е. няма да се докосва директно, но все пак.... май сега ще взема да си метна в пералнята.  Thinking

# 164
Здравейте и от мен за днес Simple Smile

Me_and_baby благодаря за кафенцето, ммммм с канелка отгоре много обичам.

Хайде честит 9-так и на следващата редичка Ивон, Me and Baby  Heart Eyes

ама сега никой още да не ражда Simple Smile стискаме кълки поне още 15 дни, туй важи за мамите в начлото за другите момичета повече.

Джена прекрасно е, че тати е при вас порадвайте се сега на тези спокойни 20-тна дни преди да е дошъл бебешуна

Ивонче, нали знаеш - снимкииииииииииии

абе момичета и аз исках да питам - защо лигнин?!?!?!?! аз такова нещо от години не съм виждала, даже мислех, че не се продава вече newsm78 лигнина винаги го асоцирем с протриване между краката от детските ми години когато нямаше превръзки.  Купувате си 2 пакета от тези най-обикновените, най-ефтините ултра дебели превръзки или както  Me_and_baby  каза в аптеките и магазините за памперси продават памперс - парче, няколко такива и така. Имайте предвид, че в повечето болници изобщо не дават да се носят гащи Simple Smile  Носенето на пижама също е непозволено за вагинално раждалите мами, идеята е, че родовия отвор трябва да диша Simple Smile за да заздравява. На тези със секцио може и да им позволяват пижама, не зная, но на другите................не

Срещичка, ами хайде, ако искате във вторник ? 4-ти?

Общи условия

Активация на акаунт