Стискай кълки Октомврийска мамо,че бебето още не е голямо!

• 21 044
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
здравейте момичета,

мене ми е едно такова мързеливо, тук започнаха есенните дъждове и си е доста хладно, за утре го дават 13градуса и вече имам проблем с обличането на по-дебели дрехи. Добре, че не ми се налага да излизам много, не че се спирам де, ама сега анцунг или късите дънки вършат работа...

За упойката - Ивон, ти добре си направила, чувала съм че такъв прекаран шок може да бъде много опасен и за майката и за плода, та ти много предвидливо си носи документите от изследванията с теб в болницата Peace

Аз се отказах от епидурала, навсякъде чета, че болките не са чак на умирачка, а с анезтезия се забавяло раждането, освен това адски много повече са случаите на употреба на вакум при ражданията с епидурална, понеже майката не е в състояние да напъва или усети добре момента... Има и много голяма вероятност да ми сложат упойка, пък тя да не ме хване и после след усложнение, недай си Боже пак да мина на цезарево, освен това с тази упойка и забавения процес неминуемо някой ти скачал на корема за да излезе бебето, което не било много приятно изживяване #Cussing out #2gunfire Cry

Та затова реших да бъда без, тази събота с мъжа ми сме на пренатални курсове в болницата, в която ще раждам и може пак да разпитам, но знам че тук са привърженици на натурално раждане с възможно най-малко външна намеса и знам какво да очаквам като отговори.

Много от вас ли ще са с епидурал? Решили ли сте вече? newsm78

# 241
  • София
Карина като се изперат и изгладят чаршафите стават доста по-меки, но аз не съм купувала, че пак мама е накупила сумати и ще станат много.

Mpulle от днес и аз съм в отбора на изтръпнали и подути ръце, какво ли не пробвах - ефект нямаше, охххххх гадостттт. Едни кебабчета са станали отврат.

tsvetentse няма да помогнат притесненията, лягай и кротувай и не се тревожи.

polly1234 да разкажете малко за тез отворени врати, че на 25 има в Св.София, да знам заслужявя ли си да ходя или само ще се ошашкам.

ANETT   Joy  Joy  Joy среден пръст ти показва а - ама като излезне ще бъде най-добричкото ще видиш. Долу ниско може и с ръце да удря поне при мен е така, не се знае дано вече се е обърнало.

mishonka95 ето това се вика дебеланка мамина, вече е готова да излиза, ама я изчакай още малко, че и е раничко.

Me_and_baby аз от упойката не се отказвам, шубе ме е, пък и не го мисля, като дойде до главата ми ща не ща, ще се ражда.

Аз се изкорках днес, докторката вика, от тук на сетне може бебка да реши да се появи по всяко време, та утре ще си спретна малка чантичка готова за болницата.

# 242
  • София
dani2753 Честити рожден ден, да си жива и здрава и винаги усмихната  hbday bdbaloni happy bd

# 243
# 244
Здравейте момичета!

bigdance2 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН DANI2753!   bigdance2
Пожелавам ти най-хубавите мигове от миналото ти да са най-лошите в бъдещето ти!
Весело изкарване на празника!!!
И аз ударих 9-ия  newsm35 . Мерси Jena за пожеланията. Аз влизам всеки ден да Ви чета, но рядко пиша. Не знам за Вас обаче аз съм със страшни болки в ребрата. Матката ми е стигнала до там и направо не мога да си намеря място от болка. Чакам с нетърпение момента, когато коремът ми ще падне надолу, че да не ме боли така Sad . Още нещо - на някои от Вас правиха ли запис на тоновете на бебето. На мен вчера ми правиха. Лежиш 20 минути и те записват. Казаха, че всичко е наред.

# 245
Честит 9так на Рали, Зайче Мече, MDimitrova, Mimi123 и другите по-рядко пишещи мами с термин 4ти Октомври!!!!    bouquet  bouquet  bouquet

Дани2753   bigdance2

Меги, какво ми се смееш, че готвя, я и ти да не видиш нещо, гювеч си хукнала да правиш  newsm53
Аз току що си направих план график до 25ти какво ще готвя всеки ден, че май само така се удържам с яденето. Не знам какво стана в 9тия, но нещо изобщо не се засищам с нормалните за мене количества, та не смея да се кача на кантара  newsm50
Утре може да се усмеля... да видим...

Лолипоп, имам същия проблем, нещо остро ми е забито точно между "двете прелести" и боли ли боли. Моят хубостник май обаче няма намерение да слиза  Confused

Me_and_Baby, аз определно мисля, че ще се възползвам от епидурал, само че ще искам да ми го сложат след 5-6 см разкритие, защото колкото по-късно, толкова по-малко влияние може да окаже (откъм забавяне)...

аз искам да си похваля мъжа, всяка вечер гледаме по един урок от ДВДто с Ламаз/класове за раждането, и определено го гледаше с интерес, правихме упражнения за дишане заедно, абе много хубаво ми стана, че някак си не съм "сама" в това "изживяване".
Та при тези класове, те учат на техники за дишане (3 техники, по-точно, за всеки стадий) и в едно от упражненията, той ми причиняваше болка като ми стискаше крака възможно най-силно, и не знам дали ще повярвате, но докато дишах, все се чудех защо не ме стиска достатъчно силно. След като мина "дишането", той пак ме стисна, така както м е е стискал докато съм дишала, и изпищях от болка... явно наистина помага...

Но все пак, едно е стискане на крака (макар и силно), друго е контракцията (съм чувала), та затова си запазвам право за епидурал, определено... просто искам с дишане да изкарам поне до 5-6 см...

# 246
  • София
Доброо утро!  Hug Hug Hug

Карина - на мен едните чаршафчета са ми от рейнфорс, което се води по-финно хасе, но са също толкова меки, колкото и другите според мен.   newsm78 Както казва и Меги - като се изперат стават по-мекички.  Peace

Mpulle - хайде приключвайте го този ремонт вече и хич и не се преуморявай.  Naughty Браво на мъжът ти!  Peace

Jenna - много странно това, че при вас се прави преди самата упойка.  newsm78 То самия тест отнема около 30 мин, после ако трябва да се бие и инжекция един час и чак тогава епидурала. Мноого време стана.... Но най-добре твоите лекари си слушай, те там теста по друг начин могат да го правят. После като свърши и ще разказваш.  Grinning

tsvetentse - аааа....рано ти е още цветенце..... Naughty лягай и се пазетете ти и бебо наистина поне до края на месеца Hug

mishonka95 - и вие сте с едни хубави размери.  Mr. Green

Me_and_baby - това за епидуралната не е много вярно. Първо въобще не забавя раждането, даже  ни разказваха, че се ускорява малко, пък и заедно с упойка се пуска и система с окситоцин. Това, че употребата на вакуум и форцес е повече при епидуралната отново не е вярно, по-скоро са някакви форумски легенди. На нас отново лекари ни обясниха, че това не е вярно и се използват вакуум и форцес точно толкова често, колкото и при необезболено раждане. Това за "скачането върху корема" - зависи от това как майката напъва. Напъните се усещат достатъчно добре с епидурална, но ако майката не напъва като хората няма друг начин, защото бебчето ще страда. Това разбира се е възможно пак и при необезболено раждане. Това скачане всъщност се наричаше "метод на незнам си кой си"  newsm78 (забравих му името ), използва се много преди да е създадена упойката и реално лекарят с две ръце те обхваща отгоре и се опитва да направи това, което майката трябва да направи с коремната преса. За да се избегне най-добре е човек да е предварително подготвен как да диша и да слуша екипа.
Както казва мойта лекарка "И стига си чела в Интернет".  Mr. Green И както казва една акушерка: "всяка майка разказва своята легенда за раждането", която в повечето случай е далеч от истината.
Не искам да те убеждам да изпозлваш епидурална, просто преди и аз си мислех, че тези неща са истина, а се оказа, че не е така.  Peace

dani2753 - Честит рожден ден!   smile3525 smile3525 smile3525

# 247
Добро утро сладурани Simple Smile
Честито на мамите които вече са в 9 месец Simple Smile много скоро ще си гушкате сладките бебчета а  newsm51
За епидуралната и аз мислех че на дали ще се наложи смятах, че може и да се изтрае болката, но в средата на юли бях в Шейново за една седмица и тъй като в патологична нямаше свободни места ме приеха там където приемат родилките.  Rolling Eyes а тоновете ми ги слушаха в предродилна и за тези дни се нагледах на предродилни болки и най-вече разбрах за колко време се получава 4-5 см разкритие. Повечето още на 3 см си искаха епидуралната. Не искам да плаша никой просто се приготвих психически за невероятни болки. Sad ама после като гушнеш бебо ...................всичко вече е без значение Simple Smile
Джена ти си страшна до 25-ти smile3501 се решила какво да готвиш   bouquet сподели с нас че мен много ми куца тая тема  Rolling Eyes
meggyv изтръпването и подуването  на ръцете е много неприятно толкова са надути че едвам оцелвам копчетата на клавиатурата Sad помага само разтривка
Me_and_baby Simple Smile на една от лекциите ни разясняваха относно това "скачане на корема" просто в един момент е нужно да се напъва силно и чрез притискане ти помагат ако не се справяш с напъните за да може бебо да излезе по-бързо и определено е без значение дали си с упойка или не.Но все пак ти се възхищавам на желанието за естествеено раждане Simple Smile Пожелавам ти го от все сърце Simple Smile
Хайде приятен ден от мен Simple Smile   bouquet
Аз отивам да  newsm75 че с тоя ремонт мира нямам Sad искам да свърши по скоро амам с корема хич не съм продуктивна newsm50 а за малката маймунка искам всичко да е идеално Simple Smile

dani2753 - Честит рожден ден!  bouquet

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 09:26 от Mpulle

# 248
Дани2753 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН много здраве, щастие и най сладкото бебче  октомври месец  newsm51   love001
Момичета как сет гледам повечкото вчера сте минали на преглед и бебоците растат браво на тях.
На мен за бебето ми излиза едно маймунче, то верно че аз с тая бременност полудях ама чак маймунче да родя само това ми липсва  Joy
И да ви се похваля вече си имаме не само легълце за игра ами и голямо хубавко легло в събота и неделя ще има голямото местене и сглобяване .
Ние мислим сега да излезем малко на разходка докато пече навън и е топличко и после ще ви нагледам какво правите Целувки от нас и да се пазите   love001

# 249
Mirama, много е красива твоята принцеса! Пу пу, да не и е уроки...  Embarassed Да ти е жива и здрава!  smile3521

Нашите очи излезнаха 84% зелени и 16% сини - аз се надявам на зелени, че в къщи всички сме с такива - да сме си от един отбор  newsm47

Момичета, ритниците стават болезнени, защото околоплодните води намалявали и това било съвсем нормално... Вече не сме толкова изолирани от малчовците и взеха здраво да си ни подритват, ама ще видят те като излезнат навън  Joy

Честит рожден ден Дани!
Много щастие, здраве и късмет! Сладко и послушно бебенце след месец!
  bouquet

# 250
Хайде да се разпиша след 3 дневното ми нямане на и-нет.
Малеее, много е гадно да нямаш интернет. Дано не гърми повече това време, че отиде пак половин седмица в информационно затъмнение Simple Smile

Признавам без бой, че не съм изчела всичко. Малко така, по диагонал действах, че ми се стори голям зор.

Вчера бях на втората ФМ при Балев - ми добре е звяра. Върви с 9 дена напред, ама не на дебелина ами на височина. На кого пък ще се метне такъв дълъг newsm78. Говорихме с ДоФтора, че имайки предвид късната ми овулация, детето си избързва с цели две седмици, което пък не било притеснително. Мъж ми се радва на този факт, защото той е решил че трябва да родя на 17ти октомври, ама не заради друго, ами защото е сряда Shocked Така щели да ме задържат и събота и неделя у АГ-то и няма да го притеснявам човека, ще си празнува на воля Joy Joy Joy. Аз твърдо съм решила да раждам на 30ти, да видим кой ще излезе прав на края.

Сега да се оплача. Гледам тук се купуват колички, кошари и всякакви такива хубави нещица за бебета. На мен ми омръзна да се разправям с майки и свекърви  #2gunfire
Свекърва ми трета седмица се скатава и никаква не се обажда за количката. Вече нЕмам нерви.
Като гледам, моя мъж как мълчи и се скатава, подозирам че тя му се е обадила и отново е споделила нежеланието си да се купува каквото и да било преди раждането на детето, а той не  смее да ми каже, щото знае че ще яхна метлата Crossing Arms

Така похвалих се, оплаках се, сега мога да отивам да решавам задачи по счетоводство.

Гале, стискам палци за изпита

Дани2753
, ЧРД   bouquet

# 251
  • Стара Загора
Mомичета не се плашете от контракциите предварително, при мен бяха като при идване на цикъл, повече ме боляха ребрата при стягането на корема, защото малката беше високо и ме притискаше там. Всичко си зависи явно от праг на болка и т.н. При мен започна сутринта раждането и както чаках да почнат силни болки, защото момичето което роди 2 часа преди мен крещеше много, но тя и ражда много по - дълго време, започнаха напъните .
Лекаря също ме натисна, но си мисля, че защото беше високо щерката.
Аз вчера изпрах кошницата за кола, да е готова. Количката е у свекървата ще я перем сигурно като изляза от болницата, то няма нужда от количките първите 10 дни поне.
За 6.09 си записах час в болницата  в която ще раждам и направо се разтреперах като говорих по телефона, наближава времето Simple Smile.
Коки, спокойно и на мен не ми даваха да купувам нищо предварително миналия път и се справиха бабите и таткото. Всичко си беше готово за бебето. Сега имам повечето неща, но съм решила да направя снимка на комплекта за изписване, който съм харесала и на едни чаршафчета с обиколници в които ми останаха очите. Че само с показване няма кой да запомни какво точно съм харесала.

# 252

Коки, спокойно и на мен не ми даваха да купувам нищо предварително миналия път и се справиха бабите и таткото. Всичко си беше готово за бебето. Сега имам повечето неща, но съм решила да направя снимка на комплекта за изписване, който съм харесала и на едни чаршафчета с обиколници в които ми останаха очите. Че само с показване няма кой да запомни какво точно съм харесала.

Не, не няма да я бъде тая. Всичко ще си купя аз! Няма баби, няма татковци. Бабите като не искат да купуват предварително да не купуват. Аз и таткото всичко ще си приготвим предварително. Нямам намерение да се лиша от този кеф, само защото майка му била суеверна. Тя нейното дете си го е родила и изгледала, сега става въпрос за моето!

# 253
Цитат
Нямам намерение да се лиша от този кеф, само защото майка му била суеверна. Тя нейното дете си го е родила и изгледала, сега става въпрос за моето!
Само така Коки! Ще държиш фронта. Аман от роднини доброжелатели  Crossing Arms Винаги съм казвала едно нещо - "Това, че ти желаят най-доброто не означава, че знаят кое е добро за теб". Колко семейства са се разделили заради "помощта" на мама и тате.  Който иска да помага, да пита от какво и КОГА имаме нужда, а не да прави "изненади" все едно сме малки деца и ще ахнем.

# 254
  момичета минавам само на бързо да ви почерпя.  party023 newsm38  cook
много ви благодаря за пожеланията.
сега отивам да поработя малко,че колежката е на лекции и тука се събра целия свят.

Общи условия

Активация на акаунт