Срам не срам ще стискам кълки до Октомври - аз си знам!

• 17 717
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Привет мамчета.  newsm51
Ето ни и нас. Другата седмица сме при леля доки. Нямам търпение да видя бебунчо колко е пораснал. Искам поративен видеозон. А що се отнася до изтръпването на ръцете и при мен от около две седмици се появи този проблем. Сутрин е ужасно и целодневно ме болят всички ставички на пръстите. Леля доки каза, че било напълно нормално и аз си трая.  smile3506
Повечко кисело мляко, извара и сиренце (храни богати на калции) трябва да се хапва. 
Ами това е за сега от нас.
Нека ви е слънчево, цветно и нежно, както винаги... и сладки сънища....smile3524

# 136
Хей момичета, как сте бе? Аз освен с ужасен нет съм и с летния грип  ooooh! Аааабе гадно, взимам разни хомеоПАТсКИ лекарстава , ама засега резултат нулев... Ще се оправя де!!!
Наде как изкарахте рождения ден на малката красавица?
Меги и ти се похвали.... Абе гледам всички сте се разчистили и разгнездили. Ей не бързайте толкова!
Аз искам да ви кача оная книжка на Маграт, ама да си дойда първо в Софията, след тва драйвър да сваля (че както се оказа милото е загубил диска някъде) на скенера и ако дотогава не сте родили ще я имате. Айде да пробвам да публикувам тоя отговор и ако успея утре ще пиша пак 

# 137
Хей, девойки, ей ме на и мен!!! Hug Цял ден ви чета, ама чак сега пиша!!! newsm78 Иначе съм в чата!!! Embarassed

Аз да се отчета, че и мен междукрачието ме наболява тея дни!!! Whistling

А какво става с Ивонка, някой знае ли??? newsm78

# 138
привет Hug,

ние днес бяхме с мъжа ми на предродилни курсове в болницата, в която съм избрала да раждам.Общо взето не ми се стори никак страшно, но като обиколихме по залите за раждане(естествено в тези, в които няма никой) и като ми замириса на болница ме хвана едно такова чувство... Sick

Важното, което научих и искам да споделя с вас е:
защо секса в последните седмици помагал - заради простагланидина в спермата, спомагащ да омекне шийката на матката и да нямаме вътрешни разкъсвания, дори се препоръчва бременната да седи с леко вдигнато нагоре дупе за да възпрепятства изтичането на спермата веднага след акта Peace
възможно е появата на леко кървене - което се появявало в последните дни, поради узряването на плацентата и хормоналния дисбаланс в този период, ако кървенето изпълни повече от една дамска превръзка - бегом към болницата!
изтичането на околоплодните води - след 2ч в болницата и до 24ч се предизвиква раждане с хапче Sick, ако обаче водите са различен от розов цвят и по-гъсти от урина - в болницата незабавно!!!
козметиката на бебето - посъветваха ни да си носим наша(независимо че дават там), защото в рамките на поне 1 година не било хубаво да се сменя марката или вида козметика, за да свикне кожата на бебчето, смяната постоянно или ползването на различни марки е неприемлива и може да доведе до дерматит Peace
подготвителните контракции се появяват всъщност от натискането на бебешката главичка в родовия канал, което спомага за по-бързо и леко раждане, така че не бива да се плашим от тях

Има ли някоя мама, която е решила да ражда във вода?

Имаше още доста, ама аз сега не се сещам точно кое исках да ви напиша #Crazy newsm78
Малко ме учудихте с тези мебели с липсващи болтчета или отказ от рекламация. Трябва да ви кажа, че така съм отвикнала от такова отношение, че бих побесняла на ваше място. Тук ако се случи такова нещо ще затворят магазина ви казвам, нашето детско легло примерно има 3 години гаранция, през които имаме право да го върнеме без дори да давам обяснение защо го правя Tired Не се оставяйте да си прецакват, оплачете се в "Защита на потребителя" да им свият малко сърмите на тия магазини Peace Naughty

Това е от мен,че стана дълго, приятни сънища и хубава почивка да му ударите утре  bouquet

# 139
Ку-ку, ку-ку, ку.ку! Добро утро момичета   bouquet
Надявам се в хладното спите по-добре от мен. Аз пак съм дежурна по форум, давам нощен наряд   Mr. Green
За гнезденето направо ви завиждам. Ха дано и мен ме хване скоро та да си ошетам къщата. Беше ме закачила тази вълна преди около 2 седмици и тогава обърнах апартамента с хастара навън, бръкнах на места, където слънце не стига .... уморих се ужасно и оставих за довършване на другия ден. Е да обаче мерака за чистене се изпари и така и не довърших. В смисъл засега съм само на премитане и миене на пода - дотам. Обадих се на мама да я викам на гости с идеята да ме поглезоти малко - готвене, шетане  Whistling Така ми се ядат разни неща .... но аз съм вегетарианка, а мъжа ми без месо не сяда на масата и така трябва да готвя 2 пъти! Е познайте имам ли мерак за 2 гозби  Crossing Arms Тцъ!

Момичета да ви питам как сте със стомасите и отделителната система. Всички казват, че бременните по правило имат запек, а аз съм поне по 3 пъти на ден до WCто. Е кво толкова ям, едни салати и плодове само ....  newsm78 Лошото е, че изляза ли с мъжа ми по задачи и веднага ме свива корема, та на 10-тата минута реввам да се прибираме в къщи.

Me_and_baby, гледам напомняш за благините, които мъжете ни могат да свършат за нашето леко раждане ..... Трябва да покажа малко инфо на любимия в нета, щото той твърди, че си измислям .... с користни цели  Twisted Evil Mr. Green Blush
Jazina, ако си слушала лекциите на д-р Емилова, тя твърди, че калция от млякото и сирената е трудноусвоим от организма.  Тези храни са много богати на трудносмилаеми белтъчини и организма гори неоправдано много енергия за преработката им. Дори на жени с остеопороза тя препоръчва да спрат млякото!  Калций в голямо количество има в много плодове, зеленчуци и отново в сусама. Аз съм склонна да и вярвам.
Mimi_mimi, полът зависи изцяло и само от мъжа. Това за дългоживеещите "женски" сперматозоиди и бързите, но с кратък живот "мъжки" е вярно, но то важи само с някакъв процент вероятност. Моментът на зачеването може да е над 72ч след половия акт, а може и да е веднага. Т.е. никога не знаеш дори да си била в пик на овулацията, кога си заченала. По тези аритметики с мъжки/женски сперматозоиди аз трябваше да нося момче, но се оказа девойка  Blush Майстор ни е таткото, не важат при нас научни методи  Mr. Green
Viodidi, скъсах се от смях с този твой мъж!  Че и ти да му носиш нещо освежаващо  hahaha Ако го вземеш на раждането, доктора може да те свали от магарето и да го сложат него да полегне, та да се освести  Joy Моя доки на първата бременелска консултация пита мъжо дали е имал сериозни заболявания в миналото. И нашия като почна да си снема една анамнеза, да си разказва ...  #Crazy все едно той беше на преглед, а не аз!!!! Три пъти го ръгах в ребрата да млъкне най-после и да остави време за мен, но не помогна ....  Joy

# 140
Добрю утруууууу
Да не си мислите, че ще оставя Добра сама да пази форума плътно до нея съм да го вардим двете  Peace Незнам вече на мен какво ми става вечер ми се спи в 9 а сутрин като отворя тея ти ми очи, такова нещо не помня да е имало през живата ми ама ето на.
От вчера ми е сглобено легълцето и много ама много съм Хеппи днес ще си го поизтрия по изчистя и ще сложа само нещата вътре по нататък ще ги изпера. Наистина момичета наближава времето когато скоро ще сменяме памперси и ще се радваме на малките мишлета много мина малко остана ,така че група стискаите кълките още малко и после ще има  smile3504  1crib  абе все хубавки нещица. Целувам ви сега по тумбачетата да се пазите и почивайте повече   love001

Последна редакция: нд, 09 сеп 2007, 06:55 от Irenn

# 141
  • някъде там
Добро утро и от мен!
Будна съм от 6 часа ама ей сега се надигнах HugСега хапнах две филийки като за начало. Ще ида да си направя кафе и почвам да умувам от къде ще започваме ремонта. newsm78
Няма време за нищо вече и това време дъждовното,не дава възможност поне бебшорските неща да изпера.  bouquet

# 142
  • София
Здравейте и от нас  Simple Smile

Прибрахме се снощи, подготвяме с Мартин първият "учебен" ден утре. Всичко е наред при мен, радвам се, че и при останалите  Heart Eyes Само дето нацелихме лошо време, дори вчера се замеряхме със снежни топки сутринта за честит първи сняг ...
Успях да ви изчета - честитки на патерици на всички, които са празнували   bouquet
Джена, честит отпуск вече и за теб  Simple Smile
Сега отивам да гледам албумчетата с покупките ви, докато мъжете сглобяват кошарката  Simple Smile
После ще разгледам графика на сбирките на 9 месеца - нали си ходите редовно все още?

# 143
А добър ден и от мен. ))))

Оххх, аз да ви се оплача - нощно време си навивам часовника за 4часа, е нали трябва да ставам да цедя кърма. И вече втора нощ не го чувам и не ставам, а се усещам чак в 7часа, направо ужас. И сега като съм се шашнала, че няма да чувам бебето - страшна работа...((((

А да ви попитам, че нали всички вече перете и т.н. Чудя се с какво да дезинфекцирам шкафа и леглото на бебето.

# 144
добър ден и от мен Party

Мирама - защо ще го дезинфекцираш този шкаф и легло, тя Калина няма да ги пипа поне в началото, аз нашите съм ги изчистила с Пронто и смятам, че това е достатъчно защото са нови. Нали ще слагаш и обиколници, тя бебка ще пипа тях, а не леглото, не се престаравай с препарати, че може да е вредно да ги дишат малките душички Hug

Добра - ти като ставаш и будуваш нощем през деня кукуряк ли си или ти се спи? Мен ме е хванала една сънна болест нощем само се сърдя на кучето, че ни буди понякога

Другите момичета сигурно си почиват или са на разходка някъде, щом липсват днес... newsm78

# 145
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Аз изпрах първата партида дрешляци. След като ги изгладя ще ги сложа в найлонови нови торбички, защото не се знае кога ще започнем да ги ползваме. Друг е въпросът, че първият път ги държат в торбички доста дълго време, с цел всичко да е стерилно  Crazy В този ред на мисли, да ви попитам - Вие как гладите дрешките двустранно или само от едната страна?
Миналия път имах големи проблеми с манията за стерилност и бях изпаднала в страхотна депресия. Бях дезинфекцирала всичко в стаята на бебето с парочистачката и карах в началото близките ми да влизат при него с маски на устата. Сега ми изглежда смешно, но тогава какво изживях  Sad
Мирама, не се поддавай на такива настроения като мен след като си вземете Калина в къщи. Вярно е, че трябва да се внимава повече с такива бебчета, но не трябва и да се прекалява. Аз гледах Пепи при много високи температури, дори неонатоложката, която го наблюдаваше ми казваше, че го обличама като за северния полюс  Laughing
Ох, спирам до тук, защото като се сетя и ми става супер подтискащо.

# 146

Здравейте и от мен!

Абе, момичета какви дезинфектанти??? Rolling Eyes Тези химикали едва ли ще се отразят добре на бебчо.Незнам дали съм и аз права, но да ви кажа какви ги вършех първия път с бебо КРИС.
По важно е дрешките да са изгладени от вътрешната страна. Мебелите и пода в стаята на бебо почиствах ежедневно, НО НЕ С ПРЕПАРАТИ, А С МОКРИТЕ КЪРПИЧКИ НА ДЕТЕТО. Поне със съгурност знаех, че няма да му навредят.Бебетата са много чувствителни, затова внимавайте с препарати и дезинфектанти.
Да ви кажа сега, че моят корем много падна надолу.Всички го  забелязват и според тях няма много да изкарам. Аз обаче сега се чувствам по-добре и съм решила че ще устискам. Моля ви, кажете при вас как е. При мен е видимо и много ми пречи като седна, защото ми пада върху краката и трябва да сядам разкрачена. Утре съм на лекар и ще видим доки какво ще ми каже. Не съм ходила от 1 месец /доки беше в почивка/Чаооо за сега  bouquet

# 147
Здравейте момичта!
Чета ви тия два три дена ама нещо хич не ми се пише....хванал ме е мързел здрав!
_venera да ти кажа и на мен ми казаха че ми е паднал корема ама също си мисля да изкарам поне още 3 седмици! Стаята на дребо ще е и наша спалня и ще я почиствам както винаги до сега - прахосмукачка прах със препарат за мебели на основата на течен парафин и за пода също препарат който е течен сапун и глицерин щото е паркет! Махнала съм килимчето в спалнята за да не се задържа прах и това е! И аз смятам че изпадането пък във крайна стерилност по-скоро би навредила отколкото помогнала защото и да искаме не можем да живеем в стерилна обстановка а така само се изнежва човечето и не може организма да се защитава сам!
Дрешките са ни изпрани и прибрани във скринчето  във пликове и сапунчета в чекмеджетата.
Остава само да чакаме големият момент!
dobra стомаха ми е много зле....например днеска чакам след пити капки за разхлабване е фект ама за сега нищо! Толкова ми тежи че ми разваля настроението. завиждам ти благородно за твоето стомахче!
polly1234 я да се оправяш бързо че голяма гадост да си болен! Пази кревата и топлата завивка и във вторник да си на бойна нога за лекцията!
 а ние днеска направихме хубава разходка из Зоопарка и там се срешнахме с Рали! Стори ми се че и нейното коремче се е смъкнало надолу  newsm78   И Марти беше там и дружно ни галеше детето по коремчетата  Laughing
Момичета отивам да отпочина че довечера пак ще имам гости!  Hug

# 148
Здравейте мили момичета
пратих на всички които пожелаха файла за кърменето. Ако някой не го е получил да се обади, пак ще го пратя  Hug
Абе и мен нещо не ме хваща мерака за чистене, за голяма мъка на мъжа защото той по принцип е откачен на тема чистене  Twisted Evil Сега в главата ми е само държавния и не ми се занимава с нищо друго, чак съвестно ми става  Embarassed
За дезинфектирането и според мен не трябва да се престараваме. Е, няма да е както преди, повече ще се чисти, то е ясно, но и според мен не трябва да се прекалява. Освен това дезинфектантите съдържат повече хлор който може да доведе до алегрии в бъдеще.  Peace
Поли дано се оправиш скоро - повече течности и витамини  Hug
Рали, добре си ни се завърнала  Hug
Мирама, не се притеснявай ще я чуваш малката убедена съм. Моя приятелка не можехме с топ да я дигнем преди да роди, абе нищо не помагаше, а след това спеше толкова леко че казва ако не чуе за момент как диша бебето и веднага скача. Така че споко, като си я вземето при вас ще е съвсем различно.  Hug
Абе незнам какво безсъние ви гони а пък аз съм обратно - ставам към 8.30 - 9 ч. и после към 13ч пак ми се доспива до към 15ч  Rolling Eyes голяма съм поспаланка
Аз отивам да гледам волейбола че мача май е доста интересен  bg

# 149
Айде да внеса малко киселко настроени е в темичката:

От няколко дни ми тежи ужасно и ме боли гърба. Коремът ми не е паднал и нямам НИКАКВИ контракции - безболезнени или не. Вкисната съм като лимон, перманентно лошо настроение и дори и пазар за нови бебешки дрешки не помага.
Не знам дали искам да раждам или не, защото и предстоящото след това никак не ме радва.
Искам да ми е леко, но да спя блажено като ми олекне, не искам и да ме боли. Толкова ли много претенции имам...

отивам да се скрия сега, че хич не съм приятна такава, а няма изгледи нито да ми мине, нито да родя.

---------------------------------------
Айде, аз очаквам нови попълнения в следващата седмичка (споко, няма да е от мене, аз ще бивам мъчена докато не ме предизвикат  Tired)

Общи условия

Активация на акаунт