Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за консумацията на кафе по време на бременност?
Какви са препоръките за използване на носилка за носене на бебета?
Какви са контракциите, които се усещат като болезнени и преминават от ходене, топла вана или но-шпа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за консумацията на кафе по време на бременност?
Консумацията на кафе по време на бременност може да бъде проблематична поради възможните негативни ефекти от кофеина върху плода. Въпреки това, някои лекари позволяват умерена консумация на кафе, особено при ниско кръвно налягане при бременни жени. Важно е да се консултирате с вашия лекар за персонализирани съвети въз основа на вашето здравословно състояние.
-
Какви са препоръките за използване на носилка за носене на бебета?
Използването на носилка за носене на бебета може да бъде полезно, но е важно да се спазват правилата за безопасност. Преди да използвате носилка, запознайте се с инструкциите за правилна употреба и се уверете, че сте я коригирали правилно. Винаги гарантирайте, че бебето е правилно поддържано и дихателните му пътища не са ограничени. Освен това избягвайте използването на носилка при дейности, които представляват риск за бебето, като готвене.
-
Какви са контракциите, които се усещат като болезнени и преминават от ходене, топла вана или но-шпа?
-
Каква е целта на банката за стволови клетки и какви са условията за съхранение?
-
Какви са основните теми в дискусията?

Последните дни доста се бях стресирала и депредирала след последния ми преглед. След като ме гледа на видеозон моя доктор установи, че бебето не си отговаря на седмиците, върви с две - три седмици назад по някои показатели и тежи само около 2200 г. в същото време плацентата ми била млада, той каза 0-ва степен
. (Не бах чувала за такава, мислех, че се започва от 1-ва.) Та тъй като и той се притесни, дали нещо не е наред, ме прати на фетална морфология, която направих само няколко часа след това, той ме вкара при съответния доктор. На феталната се потвърди, че вървим назад, само главичката си отговаря на седмиците, но според специалиста няма нищо притеснително, просто бебето е по - малко. След това моя доктор ми вика - той може да се роди малък, но ще стане голям мъж... Та такива работи. Да си призная, до този момент не съм си помисляла, че нещо може да не е наред с бебето ми. А сега ще ми е свито сърцето до края, вярно, че ме успокоиха, и все пак...
Смятах сега през четирите почивни дни да накупим разни неща за бебето. Отказахме се. Мина ми мерака. Сега ще чакам да родя първо. И докато преди следях колко дни ми остават и откога ще е безопасно да раждам, сега гледам да изкарам до термина поне, за може да порасне повече бебчо. Преди най-голямия ми проблем беше дали бебето се е обърнало и дали няма случайно да ми се наложи да раждам секцио, от което много ме беше страх. Сега ми е все едно, бебето, действително е обърнато както трябва, но и да не е , знам, че както и да се наложи да родя, все ще се оправя т.е. това е малък проблем...Утре ми предстои да ходя на ЖК, където ще ми мерят тонове и трябва да ми взимат секрет за микробиология...
Природата си знае работата; няма страшно и да е по-дребно бебчето, да е здрав; хората са различни, кой голям, кой малък

За сметка на това, както преди около 2 семици имах само 2-3 малки стрии, сега в долната част на корема са се увеличили, яде ми се страшно много и то сладко (как през цялата бременност не ми се ядеше, а сега на края слон ще стана
) , имам чувството, че постоянно ми се увеличават размерите, по цяла нощ само до тоалетна ходя и не мога да спя....абе не се издържа....

Но си мисля, че като родим ще е друго...няма да е толкова страшно.
(ААА и да се разберем, че за новите попълнения се приемат минали поне 36 г.с. да нямаме други изненади
, излагаме се, такива веселушки до сега и точно когато трябва да го караме вече на майтап, че то не остана, кога ще се съберем пак всичките с еднакъв термин,ааа