Отговори
# 105
        Здравейте майчета. Аз да се похваля, че вчера сестра ми роди момиченце, Емилия, 4кг., 52см. beer cook Wine Glass . Малко скромна почерпка, но да не се съблазняваме с глезотийки  Wink .

А аз вече имам някакви болежки, като менструални такива, но не и истински контракции. Не съм виждала нито таппата, нито води. Само едно силно навлажняване нощем, но това едва ли ще е нещо сериозно. Не знам дали да тръгвам към болницата или да изчакам още малко? Може би утре? Какво да правя?

# 106
Ваня, ми то има много хубави иниструкции из нета, по-късно като има малко време, ще ти потърся. Но общо взето промушването е както с тези коланчета, дето вместо закопчалка имат две метални халки - първо минава през двете халки и после се връща назад само през едната. Лесно е. Ще помагам като се обебиш и има кво да слагаш вътре  Grinning

# 107
Добрутро на всички!

Goya, честита племенница!   bouquet
И аз като теб - тук-там някой предвестник на контракция, но нищо сериозно и обезспокоително. Иска ми се да родя преди термина, толкова съм нетърпелива, но ... ще си чакам. Успех на теб!

# 108
  • София
Djio-djo, страшно съжалявам за неприятната история с името. Е, просто не мога да разбера някои хора как може да са такива...
Желая ти оттук нататък само хубави моменти с детенцето и мъжа ти.   bouquet

Днес съм въодушевена от времето и не ме свърта в къщи, та се чудя накъде да поема...   Laughing

Честита пламанница на GOYA!

# 109
  • София
Честита племенница (исках да напиша) на GOYA!

# 110
  • Кърджали, България
Кукле, я кажи, сбъдна ли ти се предчувствието за мен  Wink Още си кротува нашата мома.... А на теб - честити ти обеци! Аз днес след тоновете ще ходя до едно любимо магазинче, кэдето продават бижута и сувенири от естествени материали (разни семки, костилки, дръвчета...) да се поглезя с нещичко евентуално.... Пък ти, ако си се запътила към ваната - стискам ти палци! То, мойто безтапие пословично вече  Joy ....
Сега гледам, че на термин 11-ти сме останали само аз и Зло - къде си, мила? Да не отиде и ти да раждаш?
Базилиск, супер изглежда слинга! Впрочем на мен ми харесват повече онези, които са като дълги шалове и се връзват по различни начини, та сега съм в процес на търсене.
Джи-Джо, толкова се надявах, като се роди бебето, да престанат проблемите ти  Praynig Много съжалявам за това, което преживяваш, защото, според мен, въпросът не е само в името, но както и да е.... Всичко ще се нареди!
Гоя, честита ти племенница!

# 111
Ваня, ми то има много хубави иниструкции из нета, по-късно като има малко време, ще ти потърся. Но общо взето промушването е както с тези коланчета, дето вместо закопчалка имат две метални халки - първо минава през двете халки и после се връща назад само през едната. Лесно е. Ще помагам като се обебиш и има кво да слагаш вътре  Grinning

а дали може да се намерят инструкции за връзване на слинг, който не е с халки -
подариха ми го, но нямаше време да ми обяснят как се връзва,
представлява 4 м плат ок. 70 см широк
четох в някакъв бг сайт дето продават слингове - нещо като лана имаше в името,
но връзването описано там явно е за по-дълго парче

Базилиск, ако знаеш как се нарича този тип слинг, сподели, защото на англ. като търся sling
ми излизат сайтове за тези с халките

# 112
  • гр.Варна
ЧЕСТИТА ПЛЕМЕНИЦА НА ГОЯ!  bouquet  bouquet  bouquet
ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ, А МАМА БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА! bouquet  bouquet  bouquet

# 113
Инче,
Този дето се връзва и на мен много ми харесва, но тези двата модела ми се струват по-удобни за началото и особено за родилния дом, защото лесно се маха и слага бебето.
А тези дето се връзват са за по-дълги разходки примерно, иначе е малко досадно, ама пак става. Има един такъв във Варна в Премаман, ама е кафяв. Не е лош де. В София може да има и други цветове.
Можеш и да си направиш също - той е най-лесният за правене, но трябва да си купиш поне 4,5 метра плат и излиза по-скъпо, при положение че на теб ще ти трябва само 60-70 см ширина от тоя плат, така че повече от половината ще ти остане. Можеш да направиш два слинга и да подариш или продадеш втория. Хубавото е, че само се реже и се поръбва (а ако е трико, даже може и да не се поръбва) и е готово. Иначе правила съм си такъв от два съединени индийски шала тип парео - много добре се получи - и един от трико, той е най-подходящ за новородени да им е мекичко, ама като натежат, почва много да се издупва и разтегля и не е удобно. Този от трикото ще го покажа в албумчето.
juju42,
Търси го като "wrap". 4 метра може да е малко късичко за повечето начини на връзване, зависи от размерите на носещия де, но като цяло и при мен дето небременна съм миньонче, не ми стига за най-популярните връзвания. Ама все по някой начин ще ти стане де, то има много варианти, аз не ги знам всичките.

# 114
      ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС! newsm51  love001

И леко раждане на запътилите се към родилното!

# 115
4естито на новите мами!   bouquet

Хекси, от хранене и формули нищо не разбирам...но виж за везни мога да кажа едно друго...та в тази връзка (като знам какви отклонения дават понякога моите струващи хиляди долари лабораторни везни, които се калибрират ежеседми4но от мен ли4но и как медицински сестри и лаборатки на които това им е работата не знаят как да калибрират везна и дори 4е  Twisted Evil трябва да се прави...) да попитам: Алекс на една и съща везна ли го мерят и кога е калибрирана за последен път? Да не се окаже, 4е детето си наддава, а везната не е наред или просто е разли4на... Ако имаш възможност - купи си бебешка везна (при нас тези с то4ност до 50 гр са под стотина долара), ще си по-спокойна...  Hug Hug Hug

Тези истории с имената направо ме изумяват!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Нашият мъник (Живот и здраве!  Praynig ) ще бъде кръстен на дядо си по май4ина линия и на баба си по бащина...и двете имена са пълна гнъс сами по себе си, но пък хората които ги носят са прекрасни и за нас с мъжо ще е 4ест да и детето ни да ги носи, само и само да зарадваме бъдещите баба и дядо (никой от роднините не е настоявал да кръщаваме на него, напротив, притесняват се 4е имената не са подходящи за англоговоряща държава и се опитват да ни разубедят да не би на вну4ето да му е трудно един ден...)...Мдамммм...добре 4е нямаме разногласия, защото в сегашното ми състояние бих изпратила по Дяволите всеки (мъж ми вкл.) който си позволи да се опита да ми налага как да си кръстя детето...но както казва Хекси - да са живи и здрави бебоците, пък как се казват е бял кахър...

bouquet

# 116
  • Кърджали, България
Мерси, Базилиск, тъкмо говорих с майка и й заръчах да търси нещо подходящо  Peace Идеята за амеракана е добра, ама не съм виждала да се продава напоследък  newsm78
Жужу, преди време пак разнищвахме тази тема и имаше един много полезен бг линк, който мислех, че е на заглавната страница при другите, но не го намерих нещо....
Ето един руски сайт: http://www.sling-sharf.ru/howtos/wrapcross.html; http://www.sling-sharf.ru/howtos/wrapcrossnewborn.html

Открих го: http://sling.beinsa.info/

# 117
Здравейте наминавам само да честитя на новите майчета сладките бебовчета, да са ви здрави и усмихнати и много да ви радват.
Ниес Поли нещо не можем да се справим с кърменето тъкмо се зарадвах че се храним от гърда и както се оказа явно е неефективно, понеже тя стана много нервна и се будеше с рев или не спеше с часове и ревеше след хранене та позачетох се аз и подозренията ми се оказаха верни, та сега се цедя и давам с биба Cry ама и кърмата ми нещо се е вдигнала явно от приеснение и едва изцеждам за да и стигне за едно хранене, отново съм в шах, явно от родилното така са ме побъркали че няма оправия, само се моля да си наддаде, и всичкок да се нормализира.

# 118
cherry_spa,
И ти минаваш през критичния период дето всички го минават явно - най-вероятно криза на растежа.
Изцеденото количество не е показател колко "имаш" или колко призвеждаш. Просто бебка се опитва да увеличи кърмата, щото се е освестила след раждането, нуждите й са нараснали и иска да наддава яко.
За да може тази кризичка да си изпълни предназначението, бебка на гърда само като ревне - след хранене ако реве, пак на гърда, сменяш едната, другата, докато се успокои и след малко като ревне пак - почвате пак. Ако й позволиш неограничено сукане, ще се оправят много бързо нещата, ще видиш.
Зарежи за малко всичко друго и си легнете двечките, гушкайте се и сучете, пийвай течности и релаксирай, всички кърмачки имат такива периоди, този глад на бебето е твой помощник, за да ти се увеличи кърмата, използвай го.
И накрая, знам че е шашкащо, щото и аз съм го минала, ама не е болка за умирачка, оправя се лесно и бързо от самосебе си. Само без паника!

# 119
Момичета, Karen има момче-3250 и 49 см.
Да  и честитим бебока!  bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт