Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 20 апр. 2004, 18:57 ч.
 • Последно мнение: 10 фев. 2006, 20:54 ч.

От страх някой да пропусне....за Бога, не отминавайте

 • 10 557
 • 129
 •   1
Отговори
 • Букурещ
 • Мнения: 7 584
Е, много съжалявам, но не мога да отмина това, не мога да не пусна тази тема, защото се опасявам, че някой ще подмине без да е прочел.....

Аз съм без думи, нямам коментар, става дума за един град, който не е малък, един град на България, който не заслужава това, един град, в който много жени стават майки.....но това, което прочетох ( щом се пише значи е истина),

lilita, stella,  съжалявам, но това трябва всеки да прочете и да види за какво става дума, за БГ болница, където започва Новият живот, ......но това съм 100% убедена не е единичен случай, сигурна съм, че повечетоо болници където започва тзи Нов живот, са в подобно състояние - вкл. и София може би, и др. големи градове.

Не е възможно, дори и 3 дни да бъдеш подложен на такова нещо, не е възможно, това ужасното нещо, което може да се случи на една жена, решила да стане майка - дори и 3 дни да са, да бъде поставен в такава ситуация

Аз лично съм измумена, не, аз, нямам думи просто........


Долните цитати, са от темата за един град на БГ, където жените не заслужават това - Бургас.

Цитат на: stella77
Не можах да открия тизи писания, но я подкрепям- така е.
Аз раждах секцио, но докато лежах в реанимацията, която е врата до врата с родилна зала чух, много неща, които ще помня цял живот.Освен крясъците на д.рите,едно нещо остави много неприятен спомен у мен.
Поредната родилка раждаше и по едно време д-ра взе да крещи името на някой си и го извика веднага да дойде.Аз нали съм си съпричастнаи се изплаших да не би да е станало нещо с бебето или родилката и сърцето ми взе да бие много силно.След известно време се чуха следните реплики:
Ах мръсница с мръсницата ти
Баш на мен ли трябваше да се случи
Цялата ма изцапа с тез лайна/извинявам се , че го казвам така директно,но.../
и т.н. имаше и още реплики, които не помня.
Изводите всеки ще си ги направи сам.
Ако открия темата за раждането , ще опиша и моите преживелици.
Съжалявам, че ви развалих настроението!!! Cry
Цитат на: lilita
За жалост, мила Кейт и всички останали бъдещи мами от Б-с, условията в нашата болница съвсем не са блестящи. Освен това с което Лиорена ме цитира нееднократно има и други неща които трябва да знаете.
Първо, не забравяйте да си носите спално бельо,нощница, еднократни чаршафи, лигнин за самото раждане. Болницата не ги осигурява.
По въпроса за уговорката - според мен е задължителна, независимо дали с лекар или акушерка. Част от тях работят на "колкото дадеш", но и иначе тарифите не са като в София.
Останала съм с впечатлението /от разкази на приятелки/ че бургаските доктори не изнудват за пари - ако сам не подемеш инициативата предварително за даси осигуриш по-добри грижи.
За мен лично лошото започва след раждането. Подгответе се за голяяяяма мръсотия и мизерия. Уж санитарките чистят всеки ден но всъщност само разхождат парцала из стаята и размазват мръсотията. За тоалетните не ми се говори - те не са мръсни, те направо са черни. А хлебарките за които сигурно сте чували, съвсем не са измислица. Когато през нощта отвориш вратата на банята, виждаш стотици които се разбягват, уплашени от светлината. /нещо като в общежитията на Студентски град в София, който е живял там, ще ме разбере/. Иначе животинките си лазят из стаите съвсем спокойно, дори и по бебешките креватчета. Като си спомня как постоянно ги преследвах с един чехъл да ги трепя ме напушва смях, ама тогава ми се ревеше.
Друго - на родилките никой не идва да им прави тоалет в дните след раждането. Тук някъде прочетох че в Софийските болници така се процедирало ама не съм много сигурна.
За бебето идват да те питат по 1-2 пъти дневно: Всичко наред ли е? Аз обаче откъде да знам какво значи наред, след като за пръв път виждам толкова малко бебе. Докато си отвориш устата да им отговориш и вече са излезли от стаята.
За кърменето никой не ни обясни как става, само ни питаха дали се изцеждаме, а ние гледахме като марсианки. На втория ден се окопитих и хванах една акушерка все пак да ни обясни. На три часа, веднъж от едната гърда, веднъж от другата - и това беше всичко. За бебетата никой не ни предложи адаптирано мляко, а те се скъсваха да плачат. Когато питахме по каква причина плачат, ни отговаряха:Ами защото са новички![/color]
Ух, май много ви наплаших! Но има и нещо много положително - изписват те едва на 3-ия ден ако си раждала нормално.
Така че без паника и смело с корема напред!!! Grinning  Simple Smile  Simple Smile  Rolling Eyes

# 1
 • Мнения: 4 805
Цитат на: Liorena


Аз лично съм измумена, не, аз, нямам думи просто........Цитат на: stella77


 Rage  Rage  Rage И аз нямам думи.....  Rage  Rage  Rage

# 2
 • сред цветята
 • Мнения: 3 031
Ужасена съм! #Cussing out Много ми е мъчно за майките, които е трябвало да преминат през такива унижения, и то през най-хубавя и емоционален момент в живота им.......

# 3
 • Мнения: 1 517
ne trapki a trapishta me pobiha
no za sajalenie v nashta mila rodina e taka
kuraj na maikite koito shte rajdat tam

# 4
 • Варна
 • Мнения: 6 070
Отвратително е. Меко казано.
В този Бургас една болница с родилно отделение ли има? Или навсякъде е еднакво?
Била съм в няколко болници по различни поводи, половината в дълбока провинция и такова нещо не съм виждала.
С риск Лиорена пак да се изсмее на мнението ми, най-малкото което трябва да правят жените минали през това е да подадат оплакване - не знам къде, поне в ХЕИ!
Поне да им стежнят живота на персонала с проверки и глоби...
Грозна работа!

# 5
 • Мнения: 285
Тъжно и унизително е! И страшно...защото за огромно съжаление всичко това се е случвало, но и ще се случва...
Повярвайте ми никакви оплаквания никъде не вършат работа! Точно и заради това има такива доктори.
Пак ще си кажа - докато не се направи нещо по-мащабно и наистина сериозно, няма да има бързо подобрение на проблема.
Никой не е застрахован, но го осъзнаваме едва когато се случи на нас /казвам го и от опит/, както и с много други неща в живота...
Жалко...болка е...децата са Любовта ни...бъдещето ни...

# 6
 • Мнения: 5 576
лелеееее ще си счупя компа от яд. лелееее как не мие е тоя кретен тука жална му майка - не знам тогава за кого щяха да пишат че се е "нацапал с лайна". като му отнемат дипломата за доктор и като впишат и причината за която са го изритали от болницата и за метач няма си намери място. ама тъй е -докато ни тъпчат и никой не се оплаква тъй ще е още дълго време. аз много се съмнявам тази женица дали се е оплакала на някого. глупаци такива. ама такъв тряба да го извардиш на улицата и да му натрошиш кокалите, понеже явно то и да се оплачиш все тая. абе докато не се "нацапа с лайна" независимо по какъв начин няма да стане. (ае извинявайте за простотиите ама по тази тема по-лааскаво не мога да се изкажа).

# 7
 • Мнения: 466
Често ви казвам , сълзите ми потекоха от яд , че не мога да стана , да отида и да и се разкрещя.
Макар че няма некакво значение -д-ра беше жена.Използвах думата доктор като титла, а не като назоваване на определен пол.
Преди един месец в болницата се получи дарение за незнам си колко хиляди лева- шишета на Чико.Имам позната сестра в интензивното и я попитах къде са шишетата, тя каза че повечето работи изчезват под претекст, че ги давали на циганките.Когато идвали проверки те знаели предварително и подготвяли всичко.
Вие си нямате представа с какви дрипи повиват децата ни-скъсани, с дупки колкото дланта ми.Когато поисках друга пелена, че малкия беше повърнал ми казаха да я обърна от обратната страна.
Надявам се след 5 г. поне нещата да са се подобрили поне малко.Семейният план е тогава да имаме второ дете, живот и здраве.
 Rolling Eyes

# 8
 • Букурещ
 • Мнения: 7 584
Ами затова и пуснах тази нова тема, защото чашата според мен вече преля с тези истории от днес.

просто как е възможно да съществува болница, където не правят клизма преди рабдането?

и как е възможно да лазят хлебарки по бебетата?

Ама ТВ я има само за Старозагорската болница и болните от Хепатит С, но за други места ТВ мълчи и никой един репортаж не може да направи......нека пък цяла БГ да види тези родилни домове на какво приличат....и тези доктори......не само в Бургас, предполагам че и на други места има подобна картинка.

# 9
 • Букурещ
 • Мнения: 7 584
Цитат на: stella77
Често ви казвам , сълзите ми потекоха от яд , че не мога да стана , да отида и да и се разкрещя.
Макар че няма некакво значение -д-ра беше жена.Използвах думата доктор като титла, а не като назоваване на определен пол.
Преди един месец в болницата се получи дарение за незнам си колко хиляди лева- шишета на Чико.Имам позната сестра в интензивното и я попитах къде са шишетата, тя каза че повечето работи изчезват под претекст, че ги давали на циганките.Когато идвали проверки те знаели предварително и подготвяли всичко.
Вие си нямате представа с какви дрипи повиват децата ни-скъсани, с дупки колкото дланта ми.Когато поисках друга пелена, че малкия беше повърнал ми казаха да я обърна от обратната страна.
Надявам се след 5 г. поне нещата да са се подобрили поне малко.Семейният план е тогава да имаме второ дете, живот и здраве.
 Rolling Eyesтази докторка, и не само тази, ами докторът от Габрово с историята на Фън, ами лекарите направили чудовищното нещо с Мария (дъщерята на Искра), ами всички останали истории, разказани тук и....всички докори, които до ден днешен практикуват същата професия......

# 10
 • Мнения: 6 317
Нямам думи!

# 11
 • Мнения: 1 341
НЕеее просто нямам думи. що за човек е този доктор. Извинявайм се, ама той не извършва ли това физиологично действие. Да съгласна съм, че не е приятно, ама ИЗВИНЯВАЙ МНОГО защо си ставал лекар. НЕеееее наистина нямам думи

# 12
Направо сам потресена, то бива, бива простотия ама това е прекалено. Съчуствам искрено на всички майчета, които са минали през този ад. Все пак мисля, че трябва да се мобилизирате и да обърнете внимание на пресата, ако никой не го нправи нещата няма да се променят.  То това важи за много неща в БГ, ама незнам защото се оставяме да ни тъпчат.
Не искам никой да обида и аз живея в таз държава,просто ми става мъчно като слушам такива страхотии. Close

# 13
 • Мнения: 612
МИЛИЧКИ, повечето майки нямат избор на кого да се оплачат, нали чудото ще се забрави след 3 дни и пак никой няма промени условията, ама те нямат "беналгин"/поисках за глава/ абе лепенка нямат, разбирате ли ?За това трябват пари , а пари отдавно няма.А и да се оплачат - "после нали пак при нас ще раждаш"- реплика- са  казвали  на др. майки.
Аз имах избор за раждането - можех и в София, по др. причини не родих там, ако има следващ път няма да се замислям!Както и да е аз имах ама знаете ли колко майки нямат избор, но те са зависими от тях , а да не говориме че все ще се покрият - все на някои си "човек" или ще се оправдават.За съм - ГЛАСНОСТ - на мен ми е лесно, но другите?Всички се познават една гилдия са, абе не дай си боже пак да опреш до тях/колко са лекарите-една болница и града не е кой знае колко голям/??????  
Е малко хаотично и емоционално, извинете , може и да пропускам нещо.

# 14
 • sofia
 • Мнения: 1 606
Недейте да си мислите, че това е само в Бургас. Сигурна съм, че навсякъде има подобни изроди. За репортажът - според мен те 1005 ще са информирани предварително и пак нищо няма да се види. Ще ви дам пример с Тина Киркова(Св. София). Чистеха хората, ама пушеха в предродилното отделение - говоря ви за ноевмри месец с всичко отворени прозорци - студ, вратите на залите отворени, гърми сериал от телвизора на сестрите, маса в средата на коридора с пиене, ядене и купища цигари. И отвреме навреме - провикване към някоя раждаща - ""Ма к'во си се развикала и  ми пречиш да вечерям, това да не  е сладкарница - ми ще те боли, да не искаш кафенце да ти донеса???" Лежах 2 дни в реанимация , на втория сутринта се разбра, че ще идват от ХЕИ - ако знаете само как се разтичаха - доктори, санитарки, сестри - всички си нахлузиха чехлите, с които по принцип са задължени да ходят и шапките, падна едно чистене за норматив, ХЕИ дойде, Григорова им се усмихваше мило и ги развеждаше - изобщо всичко беше чудесно. Така че освен скрита камера - за друго нямам идея. Винаги иначе отнякъде ще изтече информация. Да не говорим за следродилно отделение в същата болница - няма да си кривя душата - много чисто, но какво да си говорим за персонала. Раждах със секцио и 2 дни в реанимация - когато отидох да си видя детето ми го изкараха с количката - затвориха вратата . На въпроса ми как да го взема - ами първо дете ми е , никога не съм виждала толкова малко човече - отговора беше: "Ами хващате го, и го взимате" Адски готино . Добре че имаше едно майче с 2-ро детенце та, тя ми обясни как да го вдигна, да го гшна и т.н Ами когато ден по-късно докато го хранех с биберон се задави и аз с все цялата си операция едвам кретайки се завтекох да питам какво да го праевя това дете - "Ми дайте му вода" - "Ми с к'во да му я дам с шепи ли?" Ами когато на следващия ден следобед 10 минути преди храненето всичко бебета бяха изкарани с количките си пред стаите на майките - защото имаше филм за гледане - как така ще чакат да се точат разни навлеци и да си взимат децата. Представяте ли си колко хубаво ми беше да чуя детето си да пищи в коридора. Ами , ами...много са случките, навсякъде стават. Незнам какво да кажа и аз вече.

Общи условия

Активация на акаунт