Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 372
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
Честито и на мама Джиа файър, скорошно възстановяване ти пожелавам, а бебчо нека е наи добричкият и да слушка много мама  love001 newsm51

# 106
Вилиан, той моят корем не е кой знае колко голям, но дето викаш - вече сме изнервени до краен предел от факта, че елементарни неща ни отнемат безкрайно дълго време и усилия. Да не говорим за психическата нагласа. Всичко сме купили, всичко сме приготвили, какво липсва? Бебок липсва  Crossing Arms

Феми, май си права - за излизане ли си е в тоя студ навън? Бебо си наляга парцалите на топличко, а майка му да си бере кахъра Simple Smile

Честито на мама Gia Fire!   bouquet

# 107
Да са живи и здрави новите бебоци, а на мамите - бързо възстановяване!  

Ние след ядене сега си спим блаженно  Laughing Само на кърма сме.
След секциото помолих да ми дадат бебо и още на втория ден на 15:00 ми дадоха малкия. Отначало се мерихме и го дохранваха, но така беше до 4 ден. После ми тръгна добре кърмата и оттогава ми остава след като се наяде. Mr. Green

Самото секцио мина много леко и възстановяването ми учудващо бързо. Бях много против да ме оперират, но по стечения на обстоятелствата така стана. Сега мога да кажа, че не съжалявам и че много бързо се оправих след операцията. Бебо се роди в 8:20 сутринта, а аз вечерта към 10:00 часа вече се раздвижвах.

За акитата - и нашите са едни такива редички, като пюре, но са си жълтеникави и много редовни за радост на мама и тати  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

На необебилите се пожелавам много леко раждане  Hug Hug Hug

А, ние мислим утре да си направим първата разходка навън стига да е така топло като днес.

Хайде много целувки от нас, дано да ми остава повече време да пиша   bouquet  bouquet  bouquet

# 108
ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ -ВАНЯ, СЛАДКА МАМА, ДЖИА ФАЙЪР И SINGIRLAUG много да ги радват бебоците .Късмет на всички тръгнали към родилното

# 109
  • София
Мoмичета, имам честа да ви уведомя, че вчера dona_78 е родила сина си Дамян, 2490 гр., 48 см. Не знам нищо повече, надявам се мамчето и бебето да са добре.

# 110
  • гр.Варна
честито и на джия файър и на дона 78!  bouquet  bouquet  bouquet
да са ви здрави бебоците и много да ви радват и слушкат!

Да Ви се похваля-ние  направихме своите първи пет минути на въздух. Hug Hug Hug
Съжалявам, че в това прекрасно време не можем да сме навън, но ще почакаме още мъничко. Толкова е мъничък, че ми се свиди да го изведа навън-тази голяма джунгла!

А сега за раждането на моят син-водите ми започнаха да изтичат още в 2.30 през нощта с леки контракции, които постепенно утихнаха. Сутринта се обадих на доки и той каза "Идвай!". Заведохме Валя на градина и право в болницата. В 9.30 ми спукаха водите да доизтекат и ме сложиха на ситема, защото разкритието ми бе малко. Когато контракциите започнаха да стават чести и силни, ми биха успокоително и нещата станаха по-лесни. Контролирах положението и този път наистина усетих как бебето излиза. При Валя не можах! В 13.05 Мимо се роди и проплака, а аз се чувствах идеално. В 17.30 вече го кърмех и то успешно.
Сега като се замисля, започва да ми липсва периода на бремеността  и мисълта, че повече няма да изпитам това чувство малко ме плаши.
Имам и друг проблем. Налегнала ме е една след родилна депресия и ми се плачи от всичко. Страхувам се, че няма да се справя и да дам това което е нужно на децата си. Да се надявам, че скоро ще отмине това носталгично настроение.

Стига съм Ви досаждала! Прекрасен ден на всички!  bouquet  bouquet  bouquet
Лекси, стискам ти палци раждането да мине лесно и успешно и бързо да се възстановиш! Praynig Praynig Praynig

# 111
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебоците!  bouquet

Имам счетоводен въпрос....За да ми изплащат детски ми искат доход за 1 година назад.Добре,но като съм била дълго време болнични и работодателят не го е изплащал,какво ще пише в бележката? Благодаря ви

Ние сме добре,ходим на разходка и дните са приказни,но....Вечерите са направо кошмарни.Адски са неспокойни и двамата.Въпреки,че кантара на консултацията показа наддаване ,съмнението че вечер не им стига остана и реших да ги меря вкъщи.Взех на заем един кантар и установих,че вечер след цял час активно сукане издърпват само по 40 гр.,плачат неистово и си личи че е от глад.То кърмене добре,но все си мисля че психическото им състояние също е важно за развитието им.Не ме мързи,мога да ги държа на гърда и часове,но ползата вечер е нулева.Гърдите са ми само кожа,нито капка не изцеждам.За това правя добавка в такъв момент и се успокояват,а нощем пак си сучат здраво и си личи че има

Стискам палци на всички бъдещи мами  bouquet

# 112
Имам счетоводен въпрос....За да ми изплащат детски ми искат доход за 1 година назад.Добре,но като съм била дълго време болнични и работодателят не го е изплащал,какво ще пише в бележката? Благодаря ви

Точно това пише в удостоверението на работодателя, че в посочения период лицето е в болничен, които съгласно законодателството е изплащан от НОИ. От там нататък информацията се получава от НОИ. За месеците, когато има доход от работодател в този едногодишен период се записва дохода.

# 113
Привет и от мен.

Честито на Джия Файър, Дона78, Ваня, Сладка мама и Sungirloud!    bouquet
Да са ви живи и здрави бебчовците и много да слушат! (Ако не те - вие ги слушайте Wink )
Лекси, стискам ти палци за лесно раждане и възстановяване.

На мен сутринта ми падна тапата и май вече леко се притесних.
Лек ден на всички и леко раждане на запътилите се натам.

# 114
Честито на Джиа_фьйър и Дона78!
Саморасличе,
Ти ще буташ количка, аз ще нося слинг  Laughing
Ще видим, ако ми писне, може и да взема на заем някоя количка за 2 месеца докато сме тука, но на първо време ще си гилам с слинга. Мой Жоро знаеш ли как си мразеше количката първите месеци - цялата Морска огласяше с рева си и аз неориентираната нова мама, вместо да си гушна детето, супер се изнервях ти казвам и бързах да се прибирам, а всичко живо се обръщаше след нас да ни гледа що така ревем. Много ми бяха фрустриращи първите разходки, но тоя път като гледам в слинговете какви непукистчета растат, смятам да заложа на лесното  Wink
Но че ще ходим на разходки заедно, това е сигурно!
А за акането - ми то си е кашестичко, нали бебето е само на течна храна все пак, няма откъде да завърти някой охлюв в памперса. Въпросът е да не е водица, абе ако има дрисък, ще разбереш, гаранция, струва ми се че при Еми звучи ОК. Също така на здравото кърмено бебе акито мирише хубаво - но аз харесвам и бебета, миришещи на пържени картофи, пък не обичам парфюми почти никакви, тъй че на вкуса ми за миризми не може много да се верва  Wink
Снежи,
Все забравям да ти благодаря за разясненията относно документи, процедури и т.н. Много си ни полезна на всички  Hug
При нас всичко е наред, тоновете бяха чудесни, явно е комфортно положението в тумбака. Бе дано да излиза вече, инак утре съм при доктора на преглед, не само при акушерката. Обещал ми е поне седмица да чакаме след термина, ама ако мине повече време, ще трябва да ме засили за секцио, че не ставам за предизвикване (не се и натискам де). Надявам се, че чак дотогава няма да си пресрочи престоя мойта мадама.

# 115
 Честито на новите мамчета, бързо възстановяване и много послушни и здравички бебчовци.   bouquet   bouquet   bouquet
 Базилискче и аз съм тука още в отбора на необебилите се. Днес вече пети ден преносвам и утре сутринта ще ходим в болницата да решават какво да ме правят.  Rolling Eyes
 Аз тайничко се надявам бебка сама да тръгне до утре сутринта щото не ща да ме предизвикват или пък да ме режат не дай си Боже, ама малко време има до утре, а признаци никакви и май май няма да е както аз искам, а както докитата кажат.  Mr. Green Абе живот и здраве да е само пък каквото такова. Съмнявам се, че ще ме чакат още, а и беба е много големичка вече, на последната ни консутацийка, която беше на 20.09. на термина точно, главичката ни отговаряше на 41 г.с., което малко си ме стряска, щото как ще излезе не знам. Иначе си имах води достатъчно и плацентата не беше узряла, ама вече няма на къде да се чака, че тя беба ще стане голямо слонче.  #Crazy
 И така иначе психически държа фронта, дано до утре да съм все така спокойна, че знам че това е най - важното. За сметка на мен обаче бъдещия татко, направо го тресе яка предродилна депресия, цяла нощ не е спал миличкия не знам какво да го правя, че така почва и мен да ме разстройва, но малко остана.  Praynig
 Айде чао за сега.  Hug

# 116
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Иха, честито на двете ми съседки - dona78 и gia_fire! Hug
Хайде, възстановявайте се бързо, та да хукваме да покоряваме баирите заедно! Wink

basilisk, мерси за оказаната чест, ама тебе без лаптопа под мишка не те пускаме в родилното! Wink Мисля, че е редно между контракциите да продължаваш да ни съветваш! Mr. Green Стискам палци да успееш да родиш нормално и всичко да мине леко! Hug

Да похваля моя мъник - изкуших се да го премеря преди и след хранене преди малко - беше ужасно заспал и сука само 10-ина минутки, а резултатът беше 65мл (до преди два дни за 1.5ч. под мой натиск стигаше до това количество). Друг е въпросът, че после повърна почти всичко. Важното е, че явно вече си дърпа по повече; а колкото и да яде, като стисна зърното след това, пуска още. Все по-обнадеждена се чувствам. Laughing Дано да има защо. Wink

# 117
Анири,
Рядко ще ме хванеш да цитирам Спок, но за случая е казал нещо много подходящо - "Повърнатото винаги изглежда повече, отколкото е в действителност."

# 118
Привет.ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ!ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ МЪНИЦИТЕ!   bouquet

Аз да питам някоя от вас пазарува ли от он лайн магазините за бебешки неща?Щото на мен сега мми дойде поръчката от Пакостник,ама нещо не съм доволна.Исках една хавлийка и едни ръкавички,че се драска маймунчето.Вчера ми се обадиха да ми кажат,че нямало такива и ми предложиха други.Е,приех и се оказа,че хавлийката е абсолютно същата като тази дето имаме,а ръкавичките нямат нищо общо с другите,които харесах.Поръчах и една биберона-залъгална и там пише от 0 до 6 месеца,а на опаковката +6.Та сега се чудя дали да й я давам изобщо?  newsm78 Ама хич не съм доволна,а пък искам да си пазарувам така разни неща,щото сме близо до Сф,ама си е кофто тука и няма нищо в единствения бебешки магазин...Та да ми препоръчате някой online магазин.   bouquet

НИе чакаме педито всеки момент.
Уж днеска да ходим за акта за раждане,че ми казаха 3 седмици след като го записаха в РД,обаче моя мъж пак на работа.А няма и кой да ни свали количката да ходим на разходка,ама мисля да се пробвам сама после,нищо че е 13 кг.  Mr. Green

Хайде бай за сега от мен.

# 119
Честито на всички новообебили се мами   bouquet   bouquet   bouquet
ние имаме гъбички в устата   ooooh! , но не казвам на бабите, защото ще започнат да ме укоряват че не и давах подсладена водичка, а  е само на кърма.

Общи условия

Активация на акаунт