Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 369
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
честити бебоци на ванчето,dona_78, sladka mama, sungirlaug и gia_fire, да са ви живи и здрави и да папкат много  Wink
анири, кога ще се видим на разходка? то ние сме адски бавни  Mr. Green, докато се наяде (което понякога ни отнема по 1 час, че и повече), излизаме за около час и докато стигнем до вкъщи пак е гладна  Joy май си отглеждам ламя, а на всичкото отгоре сумти и грухти, докато папа, къде го побира цялото това ядене не знам  Mr. Green
иначе и наш'та мома е като някой пубертет в лицето, но педито каза: нормално е, ще мине. аз от време на време я мажа с едно кремче за лице на клоран (че пък и изсъхва кожичката иначе) и май поминават пъпчиците като я намажа
базилиск права си че бебешкото аки не мирише като е на кърма  Mr. Green аз затова се опитвам сега мъжа ми да го прилъжа да се научи да й сменя пампите (докато е още немиризливо  Mr. Green ), ама той нещо се дърпа
иначе на теб ти пожелавам успех с раждането, всичко да мине така както ти искаш  Wink
уф спряха ни тока , кой знае кога ще си публикувам поста сега  Confused
звяра пак ръмжи, хем е гушнат в мен, явно иска внимание Wink

# 121
но аз харесвам и бебета, миришещи на пържени картофи, пък не обичам парфюми почти никакви, тъй че на вкуса ми за миризми не може много да се верва  Wink
Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Саморасличе, и ние сме така като вас - сменяме памперса преди всяко хранене, че има доста, но е жълтичко и не е кой знае колко твърдо:) Така че според мен си е нормално, като се има в предвид, че беболина е на кърма Wink  Hug

Ей, Теди ... абе ти да не си на диета бе, човек  Shocked Или си смъкнала от само себе си? Щото аз като ни изписваха бях бледа като платно, че и доста слаба и ми казаха да се взема в ръце и да се храня пълноценно, че да имам кърма  newsm78

Emuk, миличка, стискам ти палци скоро да се появява бебчо  Hug Хайде стига е мъчил мама Naughty Глей какво слънце е пекнало  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Люсии, и ние бяхме така:) В началото като я гледах каква е шушонка Боби и хич не ми се искаше да я вадя навън при тези всичките зверове - човеци  #2gunfire Ама ... после почнахме да се извеждаме постепенно (е ... 3 разходки имаме засега де;) останалите са в къщи на двора;) )... Ще се нагодите и вие  Hug Обаче, човеко .... стига се шашка !!! Ти ли не можеш да дадеш което трябва на децата си  Shocked Shocked Shocked Стига глупости !!! Те имат нужда от обич и внимание! А всичко това извира от всички нас сега  Heart Eyes Останалото са формалности  Hug Гледай колко съм смешна и аз  newsm78 ... някво пишлеме, тепърва обебило се ше дава акъл на майка с две деца вече  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Спокойно, Люси:) Ако питаш мен ... самото ни присъствие в този форум цели 9 месеца досега, тръпнейки в очакване на бебчетата ни прави още по-способни да им дадем това, от което имат нужда - ЛЮБОВ!!! Ежедневните ни приказки и мисли за бебо го правят още по-желано  Hug Така че ... ние ли няма да се справим  Wink

Лелеее, Лидии... възхищавам ти се !!!! С две Бобита като мойто аз не знам как бих се оправила  ooooh! Стискам палци да се успокоят нещата. Гледай и ти да си спокойна и всичко ще си тръгне в нормален ход  Hug

Beerbaby, стискам ти палци и на теб да ти олекне скоро  Hug Горе главата и спокойна преди всичко !!!!

Наде ... какви са тези гъбички в устата? Наща устичка е беличка, но понякога само. Гледкам глюкоза да й давам ама .... на 2-3 дни веднъж, че тази жълтеница наща се проточи  newsm78
После е чистичка устичката .... Ама какво представляват тея гъби  newsm78

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Мацко-мацко ... да ти пратя моя мъж ли да приучиш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Кисес  bouquet

# 122
И ние още не сме си взели акта за раждане -днес звънях по телефона и ми казаха че не бил пристигнал .Нещо почва да ме човърка отвътре дали от болницата не са объркали нещо   newsm78 ако това е станало след всички неприятности не знам кво ще правя  ooooh!
иначе растем добре, но баткото е с кашлица и температура добре поне че сменихме храната на малкия и сега ака като за световно -горкото измъчи се с тоя НАН

# 123
Basilisk, искам да те поздравя за мъжкото поведение!  Mr. Green
Ние охленчихме орталъка тук, че още не сме родили, но ти се държиш.
Хайде Beerbaby и Vilian - дано и ние се успокоим така и всичко да е наред. /Все си го повтарям/.

# 124
  • морето и сините вълни :)
новина новина...

Лекси е родила момченце Александър ,3470кг,51см.и двамата са добре,изпраща поздрави.Да и е честит синът,много да я слуша и да ги радва..  bouquet  bouquet  bouquet

Ние таман се завърнахме от разходка,ще пооправя малко и слетобед пак ще го изкарам за един час.

Саморасличе,пък аз съм силно Убидена,мен ма нещеш на разходка тЪй ли?? Crossing Arms Crossing Arms Mr. Green

Ако излизате на разходка аз съм онлайн да знайш.Днеска сама си тръмбовах из морската градина,като някой хахо съм вече сама с количката. Crazy Crazy CrazyНаучиха ме хората Mr. Green Mr. Green

Инъче утре шъ одя да са фризирам,да видя къф стайлинг ше си метна на "гъстата грива" дето я имам...

Незнам как ги сваляте тез кила,ама аз май нищо не съм свалила.Еее нямам и кантар да видя де.Но естествено  10 кила поне съм смъкнала със самото раждане ама от там нататъка низнам newsm78 newsm78

Ми как да смъкна като баба ми пратила тука едни пържоли ...ми то как се устоява на таквоз чудо Blush Blush

честито на всички бебчета който днес стават на един месец
Отивам да бъркам манджата че мамунката  ше трябва да яде.

# 125
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА LEXY! МНОГО РАДОСТНО И БЕЗПРОБЛЕМНО ГЛЕДАНЕ!

# 126
  • гр.Варна
честито бебче на лекси!  bouquet  bouquet  bouquet
да сте много щастливи и да се радвате взаимно! :hug: Hug Hug

Феми, благодаря за милите думи! И не се притеснявай, това , че не си на моите години и имаш само едно дете не те прави по-неможеща или незнаеща от мен!

# 127
ЧЕСТИТО НА МАМА ЛЕКСИ   bouquet    bouquet

# 128
  • София
Честити бебенца на dona, gia_fire и lexy, да са им живи и здрави и много радост да им носят   bouquet

Аз да се отчета след месечното измерване. Пепи е качил още 500 г. за последните 2 седмици и общо 1 килограм след изписването, за което съм супер щастлива. За повръщането за съжаление не могат нищо да ни препоръчат, освен често оригване и спане под наклон, но ще направим консултация с гастроентеролог след като приключат коликите, защото прахчето, което изписват против повръщане, се отразява върху коликите. Моята педиатърка каза, че при този начин на хранене и повръщане и с тези темпове на наддаване не препоръчва включването на нищо като сокове и др. до 6 месец, което и мен ме устройва. А дано все така да продължаваме. Започвам да давам и Вигантол. Изписаха ли ви на вас?

# 129
Много ми е интересно какво ще кажат канадските мами за добавката от витамин Д, която вече са изписали на бебето на kali. Аз на сина ми не съм давала, защото прогресивният ми бг педиатър беше против, въпреки че детето е родено през декември. Също така във Великобритания не дават на децата рутинно витамин Д, а пък там слънцето грее все пак доста по-малко, отколкото тук.
На моето бебе живот и здраве смятам да давам вит. Д чак след като отидем в Швеция, ама Стокхолм е много по на север от София, и от Монреал - сега проверих, разликата в ширината между последните не е голяма, така че ще е полезно да чуем какво правят в Канада. В Норвегия дават вит. Д (все пак там има места, където цяла зима изобщо не съмва), обаче и там не препоръчват да е синтетичен, а от рибено масло, и го започват от 6-седмична възраст. Има специално рибено масло за бебета и понеже съм сигурна, че и в Швеция ще го има същото, съм се насочила към него да го давам в най-дълбоката и мрачна зима.
Знам, че вит Д е от тези дето се натрупват в организма и предозирането е опасно, освен това главният орган, който отговаря за набавянето му, е кожата. Тука има мнооого слънце все още, а на бебоците им трябва съвсем малко да си го набавят. От кърмата също получават, а АМ всичките са здравата обогатени с вит. Д, така че де да знам - никой не агитирам, но аз просто няма да дам докато сме в България.
Губи ми се нещо Nanny Ogg, надявам се че гушка някое бебе и затова не се обажда.  Grinning

# 130
Femi Ами докторката каза че езичето когато е бяло това било млечно налепче, но отсрани на вътрешната страна на бузките и на върха на езичето имала гъбички, аз нищо не видях но тя каза че има. и аз давам водичка на 2-3 дни уж за жълтеницата, но тя каза след всяко хранене да съм и изплаквала устата с водичка.

# 131
Честито на всички нови мами, май верният ни съветник basilisk остана за последно (все едно е по поръчка, че да успее да даде съвети на всички останали след раждането).  Wink 

Аз влизам само за 2 мин да се отчета, че при нас от два дни е истински кошмар. Алекс спира да плаче само докато яде и макс половин час след това. Водих го на лекар, каза че било от перисталтиката, много му куркали червата и се задръствал с въздух и го боляло. Демек, колики.
Трябвало да го изакваме 1-2 пъти на ден с термометър. Да де, ама той като не иска да ака и след половин час мъки, няма какво да направя по въпроса. Вече не знам какво да го правя, все е нервен и плаче, не може и да се наспива милото, а се вижда, че умира за сън... Да не говорим и за мен колко е изтощително, вече едвам гледам. 

# 132
Честито на новите мамита   bouquet да са им живи и здрави дечицата и много да си ги глезотят   bouquet
Ани, май и ние акаме толкоз колкото вас - бая големи торти праим  Joy  кофтито е, че все се сеща посред нощ или рано на сабахлям да ака, пък аз тогава направо си спя докато го преобличам  ooooh!
Хекси, капки за колики, чай на Хип, пробвахте ли ?  Thinking

# 133
Ани, душата - няма да избягам Hug - ще ходиме заедно на разходки Peace Само, че днес бяхме на тренировка за първи път, под зоркия поглед на мъжа ми Laughing - че нали наша бебка е на тати златото и много и трепери Hug А и на мен ми е за първи път излизането с ремаркето и ми беше попритеснено Embarassed
Феми, добре че сме се виждали и с тебе, че каквито лафове раздаваш щях да кажа, че си рода с Ани - много сте ми сладки и двете Laughing
Утре съм на консултация и ще се отчета как върви при нас Simple Smile
Басилиск / все тръгвам по име да ти говоря значи Embarassed/ - както искаш така ще се разхождаме, само раждай вече Praynig

# 134
Хекси, капки за колики, чай на Хип, пробвахте ли ?  Thinking
ВСИЧКО сме пробвали. Пръцкаме преди ядене, после давам капки Лефакс, ядем от най-скъпите шишета против колики на Bfree, после се уригваме по средата на яденето, накрая пак уригваме. Спим с термофор на корема, масажираме се и какво ли още не. Направо се отчайвам вече от дежурното мнение "трябва да го преживеете, до към 3-4 месеца ще е така"...  Cry
А чаят на ХИП специално категорично отказва да да го пие.
Само хомеопатия още не съм пробвала, че хомеопатката ми е в отпуска и си идва чак на 9-ти.

Общи условия

Активация на акаунт