Човещина за децата ни!!! Моля, подкрепете ни!

• 26 123
  • 654
  •   1
Отговори
# 195
Ще ви разкажа за исландските домове за аутиси.
След като се върнахме от българия  тази есен аз запо4нах на нова работа в "дом" за аутисти. Става въпрос за пълнолетни които живеят в апартаменти с вси4ките удобства които им се полагат имат и градина отпред да не говорим 4е отзад в двора имат и джакузи за общо ползване . в зградата живеят 6 4овека .

# 196
Хора, дайте да свалим тази охранена кобила- Масларова!  Close Дайте да покажем, че не може да се гаврят с децата ни и съответно с народа ни, като се правят такива нелепи изказвания от Министър! Не може да се кичи с килограми злато, а същевременно деца да умират на 300 км. от недохранване и некачествена грижа!! Станишев даже я накарал да свали малко от златата по себе си, че не било "прилично" Close така да се показва, защото била социален министър, все пак ooooh!

# 197
Вчера намерих сили да изгледам филма. Нямам думи ... тези дечица не заслужават тази съдба! Жалко е всичко, което се случва във България, жалко е че имаме такива министри, жалко за изоставените деца със увреждания... Изчетох цялата тема, мнения много ... и във всяко едно има малко или много истина. Не можем да мълчим и търпим вечно! Подписах петицията,  но жалкото е също, че не само тези деца се нуждаят от помощ, има още толкова много ... А ние сме шепа хора - как да помогнем на всички? Хора с увреждания има навсякъде по света, но сигурна съм. че грижите за тях са на светлинни години от тези във нашата скъпа България! Кой е виновника за това? Всеки прехвърля топката на другия!? Виновни сме ние - нехаещите министри, обществото и манталитета ни!
Дано има полза от петицията!!!  Peace

# 198
Децата са ми още пред очите - Диди, Тодор, седящото детенце Стоян май беше в леглото - не с крака, а просто кости в кожа...

Може да се направи много за тези деца, но само да има кой.

В другите държави имат съвсем друго отношение към инвалидите, хора с увреждания, предоставят им се много удобства, а нашите деца и възрастни с увреждания всякаш са отписани.

Като ги слушам директори и персонал на такива учреждения и в нормалните детски градини са под един знаминател. Говорят винаги едно и също, все се защитават, все другите виновни. Повод за тези мисли е също така и снощната тема на НОва - еййй полудях, като ги гледам лелки и директори - те на хора не мясат, та камо ли да работят с деца.

И моето дете беше изгорено под коремчето с 18 см. белег, но жената поне остана и в другата смяна да ни изчака и извини, притеснена беше.
Това ме спря, иначе бях на крачка хубаво да ги изтипосам по медиите.

Грозна е картинката - на фона на Луксозното мероприятие което се организира в София.

# 199
  • София
По отношението към най-онеправданите може да се съди за цената на човешкия живот в едно общество и държава.
Очевидно, в БГ цената на живота е ниска, дори по-ниска от тази на кучетата.

# 200
Даааа, като гледам какви удобства, какви условия  и медицински персонал се грижат за кучета, животни изобщо си казвам - бреее, че то при нас за хората няма такова нещо. #Cussing out

# 201
  • България
Проблемьт наистина е много, много сериозен. Грижите за болните,бездомните,изоставените и инвалидите скоро няма да достигнат нивото на тези в развитите дьржави,но това,което става в този дом е извьн всякакви граници,и няма аналог ,това  е жестоко убииство,геноцид,престьпление ,което трябва да бьде наказано.Има закони,има правила,все пак сме грамотен народ или..,има поне много хора,които знаят за това и познават реда на закона.Трябва да бьде потьрсена отговорност от виновнитв,не може  цял един народ да тьрпи гаврите на една министьрка.Никьде вьв формалните  писма "отговор"от посолства и подобни не видях някои да се извинява,само празни приказки,ето тези некьдьрници ни представляват  пред света и ние ги тьрпим.Горките деца,оставени в рьцете на такива убиици,Бог да ги пази.

# 202
  • Кредитен консултант - Варна
Не знам какво да пиша ...това което съм го мислела докато и след като гледах филма- вече е казано . Малко им е на министрите,общинарите,директорката, така наречената им " лекарка "   и всички замесени в това безумие да ги затворят в този дом и да ги третират по същия начин. !!Това което чувствам е и срам че съм човек. Факт е ,че вече 4-ти ден след като гледах филма ,заспивам само след като взема седатиф. Иначе не мога. Първия ден ,в който гледах филма не можах да се храня. Сега ям ,но се чувствам виновна затова ,че съм се нахранила. Гледам как дъщеря ми опитва едно парче пица,бутва останалото и казва - нахраних се и си мисля за тези деца ,които не са опитвали никога пица,шоколадова вафла ,кока кола ,не са се люлели на люлки...никой не ги е гушнал..... толкова всекидневни неща.Толкова самотни,изолирани ,гаснещи ...... Искам да забравя това ,което съм видяла на филма ,а не мога и знам, че и не трябва. Вчера за пръв път ми се случи за няколко часа да не мисля за това - дъщеря ми имаше концертна изява и покрай вълненията забравих ,но като се върнах в къщи -....само тези деца са ми в главата . А не знам как да помогна. Това е най-страшното.

А за xenia -  ако това е xenia от дир.бг или по -известна като Роксана -то кой не я знае и кой не е чувал за нея. В дира такива ги говори ,че това тук е само славеева песен .Тук според мен не смее много да се развихри.
Но имаше едно мнение,че споровете с хеnia са добра репетиция за споровете с дебелокожите тъпоглави бюрократи . Така ,че и нейното присъствие си има хубавите страни .А пък ако тази ксения не е онази  - то- е**х ти съвпадението - този ник  само по такива ли ходи !

Знам,че трябва да мога да направя нещо ,но съм в емоционален блок. Надявам се скоро да мога да се включа с нещо рационално . 

# 203
  • София
привет на всички!
от твърде скоро съм потребител в този форум, едва днес видях тази тема и започнах да чета, изчетох всички мнения в рамките на тези 10 страници, подписах петицията и сега в момента продължавам да гледам филма. педагог съм по образование, но не работя в тази сфера, факторите са много, но това няма значение. Важното е, че обществото като цяло в България е допуснало да има такива работещи домове за деца с увреждания, не обвинявам определени хора или кръгове, а казвам че цялото общество е виновно. Посещавала съм 6-то помощно училище в гр.София, не може да се прави сравнение , защото едното е училище, в което децата с увреждания се учат, а другото е дом за изоставени деца с увреждания, в който никой не учи децата, те са оставени на произвола. Тези деца са осакатени, но въпреки това те не трябва да бъдат отритвани, те трябва да бъдат уважавани и възпитавани и обичани, най-вече обичани от всички, от обществото. В България това е болна тема, писала съм по проблемите на децата с увреждания и тяхното място в масовото училище, и мога да ви кажа, че се сбълсках с един факт който трябва да споделя, преподавател от елитен университет изкоментира, че това не трябва да става!!! За Бога та тя е професор педагог, възможно ли е такъв човек да изказва такова мнение, лично съм се срещала с едно момиченце, което е физически осакатено но въпреки това след много борби от страна на майката е станала част от един нормален клас в 55-то в София.
Погледнете отношението на персонала, как хранят децата, как ги обличат!!! Няма да коментирам факта, че Диди въобще не бива да е в този дом, това дете и с просто око се откроява от другите, там тя просто се връща назад!!!

# 204
гледах филма отчасти, но ми стана ясно, че това, което става там е направо подсъдно. и все пак за съд е не персонала а тези, които си позволяват да назначават такъв персонал. отдалеч се вижда че лелките, по които толкова плюете просто нямат никаква представа за какво са там. в никоя нормална държава не се очаква от санитарките да се грижат за децата - това се прави от специалисти, каквито тези лелки не са. това са прости селски жени, които честно да ви кажа ми се струва, че не третират своите деца по особено различен начин. основния проблем не е в това дали ще се назначи по-милосърдна или по-коравосърдечна лелка а че въобще се назначава лелка.
майка ми работи в помощно училище, същото в което работеше и баба ми. разликата от тогава до сега е огромна. имаха си адекватна база, дори аз обичах да ходя там, влизах в часове, играехме с тези деца. имаха си работилници децата и си изработваха прекрасни неща, много от тях си упражняват професии благодарение на наученото в това училище. стола им беше с много вкусна разнообразна храна, имаха си забавления и като минеше покрай двора можешеда видиш нормални, щастливи деца. това като бях малка. сега директорка е любовницата на еди кой си. няма работилници, двора е наполовина - реституиран е, няма стол, сградата се разпада и като минеш виждаш учителите да наблюдават една неориентирана тумба деца. като отида всички се залепват за мен, всеки иска да ме пипне и викат на г-жа ...... дъщерята!!! повярвайте ми няма как да гушна 20 деца наведнъж. нито майка ми. колкото и да е квалифицирана или добра просто е физически невъзможно да дадеш на 20 деца достатъчно внимание. учителите са много по-малко отколкото е необходимо, така е и с лелките по домовете. за да се работи качествено с деца с умствени проблеми трябва да се работи с малко на брой деца. не мисля че една почти 50 годишна жена с операция от рак трябва да играе волейбол с децата например след като е там за да им преподава биология. но това е нейното ежедневие - напрекъснати усилия да измисли как да създаде занимания на децата без каквато и да е материална база или помощ. майка ми не е коравосърдечна, мислили сме дори за осиновяванена едно момиченце чиято умствена изостаналост беше битово обусловена но и без това е трудно за учителка и електротехник да издържат трима стиденти, какъвто беше момента.
и все пак съм сигурна, че ако има филм за това училище отзивите за майка ми няма да са по-добри. пиша тези излияния защото искам да кажа че не начина по който лелките хранят тези деца(например) е основният проблем. проблемът е че въобще на тези лелки се налага да хранят децата. защото няма кой.няма квалифициран персонал и това е вече брутално. ясно е на всички че децата са направо измъчвани в тези условия, но смятам че проблема не е в тази или онази лелка проблемът е в директорката и тези над нея.

# 205
Не можах да изгледам филма до края.Просто не ми издържаха нервите.Как може да има толкова безотговорни хора като министрите.За какво изобщо са там?Да си пълнят гушите ли?
Ще подпиша петицията и ще се моля този път наистина да се вземат мерки не само да се подобри положението на децата, но и да се накажат виновните за това положение. #Cussing out

# 206
не съм запозната с повечето такива домове а с някои, които явно са в добро състояние и родителите си посещават децата.
да ви кажа защо е такава мизерия и защо има толкова страдание. имам 3 висши в хуманитарната сфера - едно време по грешка ме взеха в Агенцията за социално подпомагане и м еизритаха след 1 месец за да сложат "свой " човек. Абсолютно цялата система на Министерството на труда и социалната политика , клоновете му и агенциите се основават на тези свои хора. Това са пенсионери, некадърници, жени чийто мъже са в властта и те си клатят краката там за 200-400 лева на месец без да разбират и без да правят нищо. Образование не се иска, може да си всякакъв стига д аимаш връзки. ами какво да се очаква с подобни 'квалифицирани' хора в тази система? всеки от шефовете явно само гледа как да присвои пари от фондовете и да хукне да си строи вила или къща в Драгалевци. тва ни е гадната държавица, с останалите гадни и прости хора в нея. явно всеки по кадърен се изнесе. тук оправия никога няма да има, просто  шуробаджанащината е повсеместна.

# 207
# 208
Искам да знам какво става с Ваня и Милан сега, също така във филма видях едно сляпо детенце, което лазеше много активно и се мъчешеда проходи според мен. Ваня ще се побърка много скоро, ако не и се обърне внимание -ЗАТОВА ВИ МОЛЯ, ако някой специалист или просто добър човек им протегне лично ръка да се свърже с мен за финансова подкрепа. Възможностите ми засега са ограничени, но скоро ще се подобрят, а с това и размера на помощта. Ако към мен се присъедини още някой от чужбина или от българия, се надявам да се намери и специалист и грижа за тези деца. Предложението ми е конкретно и е адресирано към хора, които ще поемат личен ангажимент - предлагам ежемесечна помощ, съответстваща на възможностите ми и лично ще търся начили и подкрепа тая помощ да стане по голяма. Не ме питайте защо лицата на тия три деца не ми излизат от ума - имам обяснение, но то е много дълго. Аз не мога да поема друг ангажимент, освен този, защото имам две деца, отскоро съм в чужбина и това за сега е най-доброто за което се сещам че мога да направя. Успех на акцията!С вас съм с цялото си сърце!!!
Мая
majangelova@abv.bg

# 209
Както вече сте разбрали, организира се протест. Датата, часа и мястото са уточнени, но засега не смеем още да ги казваме. В момента тече организацията.:hug
Най-голямата помощ би била, всички, които имате възможност да дойдете и да подкрепите протеста. Трябва да сме много и единни! Много майки ще дойдат и с децата си! Hug

Общи условия

Активация на акаунт