През СЕПТЕМВРИ месец наш, любим, малко бебче ние ще родим!

• 17 572
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • София,
Момичета,
и аз съм на мнение, че най-важното е бебетата да са ни спокойни и всичко да е на ред с тях! Да наистина много е хубаво да се кърмят бебетат докато може, но когато не може, не може!

Аз съм доста по-спокойна сега с Вики, отколкото с Ивето! Като се сетя колко безсънни нощи имах и как се чувах ни жива ни умряла, направо ми настръхва косата!

Сега с Вики е по различно! Не скачам като ужилена като се разплаче, пък и го оставям по малко да си поплаква, нали все пак тези дробчета трябва да се развият! Wink

Всичко минава, колкото и трудно да е! С Ивето имах жесток проблем с гърдите - кърма колкото за цяло родилно, а каналите адски запушени - направо кошмар! Сега цял ден  давам кърма, къде изцедена, къде от цицата, но за вечерта не стига и давам и АМ - просто няма смисъл да се тормозя и по този начин и да тормозя и бебока!

На всички още бременни искам да пожелая леко и безпроблемно раждане и всичко най-хубаво!

Поздрави и целувки от мен - до следващото ми включване!
   bouquet  Hug  Hug  Hug

# 196
Привет и от нас! Днес бяхме на консултация и сме качили цели 500гр за 13 дена, педито каза че е много добре, следващата ни консултация е след 10 дена. Само дето и се струвало че е още жълт и пак минаваме на глюкоза #Crazy иначе е много спокоен, дано и за напред да е така, плачка само като е гладен.
Стискам палци на всички мами които имат проблеми с кърменето скоро да ги преодолеете Praynig само повече спокойствие си осигурете че наистина е от голямо значение Hug Hug Hug

# 197
Спокойно мамчета,със сигурност преди да прибегнете до АМ сте направили вссичко за да отдалечите този момент.

Аз имам сега много кърма и дори изцеденото,което не дам изхвърлям за съжаление,защото тук нямам фризер,но като се прибера в търново почвам да замразявам.Цедя преди /по време на /след кърмене и понякога се събират по 100г.Като изсуче едната гърда и ако додам и цедено и по1ва д аповръща.Дано да наддава.

# 198
Като ви чета, явно доста от нас са на един и същ хал. И аз се чудя дали ядем достатъчно, защото сме само на кърма, а бебка в повечето случаи започва яростно да плаче след като я сложа в леглото след ядене. А преди това заспива и тя на гърдата ми. Цоца активно около 3-4 минути максимум и после се ползваме за залъгалка и заспива. И пощипвам бузки, носле, ушенце, побутвам и пак спи ли спи. Но щом я сложа в леглото и стой, та гледай. И като започне да се извива на скоба и реве, та се къса. Биберонът помага малко и после сама го плще или маха с ръка, съвсем целенасочено, и пак започва да реве. И аз започнах да се изнервям  Sad и аз и се скарах на няколко пъти... като че то ще ме разбере милото Sad (направо ми се реве заради това) Ама психиката ми е пред разрив просто  Close И пак ще кажа - не знам за какво плаче - от глад ли, от колики ли (давам от чая на ХИПП, може би не действа, мамка му), от това, че не е акала пак 4 дена ли... Просто се въртим в един омагьосан кръг и не знаем какво да правим Sad А толкова си го обичкам милото коте и ми се къса сърцето като не знам как да й помогна  Cry

# 199
Оффф и ние сме много зле с кърменето. Е, не ще и не ще, ама аз като почна с помпата то едвааа 30-40 гр от двете гърди общо. Та като виси на цицата и само дърпа и скимти и реве.... Ужасно е! Ами не мога дас и мъча детето, давам АМ и това. Важно е да е здраво. В началото се самообвинявах, че не я кърмя, ама като няма какво да дам....

# 200
Escarina тва все едно аз съм го писала само дето аз почнах да давам АМ гледам да кърмя повече, но като цяло редувам адапте и следващия път кърмене ( само дето при нас аз си имам достатъчно кърма, ама той не ще да яде ) .
За тез колики аз давам някви капчици май еспумизан бяха ама от тях малко му се доспива на мъника, та днес го '' упоявах '' през 1 хранене и да ви се похваля най накрая заспахме и то на цели 2 пъти ( та и аз малко си дремнах ) . Също така установих че като го почнат коликите и ако си легнем двамата и му дам да суче ( то не че сучи лигави си се ) и се поуспокоява... та в резултат на тва ( доста се занимавахме така днес ) съм с болящи зърна ( понеже за да е по весело спря да захапва правилно ) . Исках да питам тва нормално ли ви се струва. Преди си захапваше хубаво, а сега ми лапа само зърното ( аз правих някви опити да натикам повече, ама безрезултатно ) .
Сега след доста рев ( и той не знае сигурно за кво - всичко си му беше наред ) заспахме и понеже ме е жал да го събудя отново ще прескочим вечерното къпане. Някоя друга мама испускала ли е къпане да ви питам или си ги будите бубките ако са заспали. Мисля си аз че не е проблем щото последно михме дупе към 6 вечерта и ся мисля като се събуди през ноща с кърпички да се оправим.
За памперсите ние сме  на памперс. Предния пакет беше ок, ама тоз какво стана постоянно са му мокри ританките направо ужаст перем като за световно.
Туй то от нас. Лека вечер и цун Hug...

# 201
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
bebe_to, като е с колики и нашият суче ужасно; като много загрубее работата, ако е склонен да смени цицата с биберон, му я подменям в даден момент - като си го оставям да лежи върху мен по коремче.
За къпането нашата педиатърка специално наблегна, че при толкова малко бебе ако пропускаме къпане някой и друг ден, много хубаво ще направим.

# 202
Здравейте мамита,
Ние цял ден спахме /малката разбира се, не аз/ и сега се гушка с тати.
Лека нощ на всички бебоци и техните майчета.

Beni4, светни ме коя поща ми се е задрастила, че съм малко не в час и не ми е много ясно. Embarassed

4аооооооооооооооо Hug Hug Hug

# 203
Имаме страхотна новина : Василена / Басилиск/ е родила 1 прекрасна принцеса с шампионски мерки : 3 800, 52 см. Името и е Анастасия Hug
В смс-я, който получих през нощта пишеше още, че опитите и за естествено раждане са продължили повече от 24ч, а накрая се е наложило спешно секцио.
Искрено се надявам мама вече да се възстановява след големите премеждия и да се гушкат двете с Анастасия Praynig
Bebe, при вас лошото засукване може да е в резултат на коликите, понеже се изнервя от тях ooooh! ...При нас лошото засукване съм забелязала, че е заради шишето - когато ми се съберат повече хранения на гърда се успокоява и суче по-добре, но когато редувам с шише направо откачам, защото почва да ме третира като биберон и засуква отвратително #Crazy Sick Просто двата вида сукане от шише и гърда са различни и бебчетата се объркват здраво ooooh!

# 204
Eхааа,страхотна новина!
Честито на мама Василена за голямата госпожица!
Да са живи и здрави всички,много до се обичкат и гушкат  bouquet  bouquet  bouquet
Бързо възстановяване,мамче Hug

# 205
  • София
Имаме страхотна новина : Василена / Басилиск/ е родила 1 прекрасна принцеса с шампионски мерки : 3 800, 52 см. Името и е Анастасия Hug
В смс-я, който получих през нощта пишеше още, че опитите и за естествено раждане са продължили повече от 24ч, а накрая се е наложило спешно секцио.
Еха, най-сетне! Grinning Честито и бързо възстановяване!

Мами, като чета за вашите премеждия с кърменето си мисля, че аз нямам право да се оплаквам. Снощи почти до рев стигнах от болезнено препълнени гърди, бебо спа почти цялата нощ (което е супер, де  Grinning, аз по едно време се притесних дали всичко му е наред, че не се буди милото). Накрая го събудих, защото гърдите ми щяха да се пръснат, особено едната, толкова огромна и набъбнала, не можех да я докосна от болка, Дани не може да я засуче, че е много твърда, помпата също не я захваща. ooooh! Сега пък другата гърда е в почти същото положение. Но това май са бели кахъри, ще се оправя.

# 206
ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО на мама Василена / Басилиск/, да е жива и здрава бебка да радва всички вкъщи!

# 207
Еха, най-сетне! Grinning Честито и бързо възстановяване!

Мами, като чета за вашите премеждия с кърменето си мисля, че аз нямам право да се оплаквам. Снощи почти до рев стигнах от болезнено препълнени гърди, бебо спа почти цялата нощ (което е супер, де  Grinning, аз по едно време се притесних дали всичко му е наред, че не се буди милото). Накрая го събудих, защото гърдите ми щяха да се пръснат, особено едната, толкова огромна и набъбнала, не можех да я докосна от болка, Дани не може да я засуче, че е много твърда, помпата също не я захваща. ooooh! Сега пък другата гърда е в почти същото положение. Но това май са бели кахъри, ще се оправя.
Shocked Ваня как го постигаш този теч умът ми не го събира Shocked

# 208
  • София
Shocked Ваня как го постигаш този теч умът ми не го събира Shocked
Ами явно съм си дойна крава. Laughing И с Емко бях така. Но според мен всичко тръгва от това, че като родя съм с ужасно запушени канали и помпя и цедя съответно, от което си докарвам хиперлактация. Хем се ограничавам, мляко не пия (колкото и да ми се иска), че много ме налива.

# 209
Честито на Басилиск  bouquet Да и е жива  и здрава малката Анастасия и много да я радва. На мама бързо възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт