ВРЕМЕ ВЕЧЕ НЕ ОСТАНА,ТОЗИ МЕСЕЦ СТАВАМ МАМА!

• 12 696
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Утешавам се, че ще е за няколко дена, нали все пак ходят на работа  ooooh!
Mr. Green

И нашите са от друг град, но аз се точа още вечерта да си ги изпратя по живо по здраво.
С мъжо сме се разбрали да вземе ден-два отпуска за опознаване с бебка. Трудно ще го примамя да не мисли за работата, но тоя път съм се заинатила.

П.П. Това за босилека къде го прочетохте? В Уикипедията пише, че чая действа спазмолитично и болкоуспокояващо, т.е. ще спре контракциите, а на нас ни трябва точно обратното! Naughty

Последна редакция: чт, 04 окт 2007, 12:46 от Тонито

# 181
 Ох виждам че не само мен ме тормози мисълта за ПОМАГАЧИТЕ smile3506
Само като си помисля какво ще стане от самото изписване и ми става мъчно. В началото на годината като се роди дъщеричката на нашите кумци на изписването й дойдоха 25 човека пред родилното и после около 15 човека в тях(уж само най близки). Аз бях против да ходим и гледах да се разкарам при първа възможност. Представям си какво и е било на майката и то след секцио. То не може да се сърдиш на никой щото си е вид внимание и уважение ама като те тресе хормона. smile3511. Тя поне имаше една допълнителна стая та можеше малко да се поскрие от "тълпата"
Айде изписването ще го преживея щото ние сме в гарсониера и се надявам много хора да не се засилят да гостуват. Ама що се отнася до следващата помощ всички "помагачи" живеят на 5 мин. от нас. Та по тоз въпрос с мъжо сме се разбрали той да гони техните като му дам сигнал, а аз нашите.
 Дано не съм много самонадеяна ама все си мисля че колкото по рано останем сами с бебето толкова по бързо ще се мобилизираме да се грижим за него.

Успех на Тонито и Ваня дано скоро ни зарадвате.

Пък за помагачите ще му мислим като му дойде времето, то без нерви няма как де са размине. Абе свиркайте си  smile3502smile3502

А и честити ни нови бебчета много да радват мамите си
ама всички октомвриичета досега с едни хубави имена, пу пу newsm53

# 182
А добър ден и от мен. )))
Аз най-сетне си приключих с работата и се добрах до компа. ))) Че днес минах през готвене, пране, простиране, гладене, хранене на малката и така. )))

За тези които се ядосват с майки, свеките, лекарки - ами нормално си е. То всеки от мерак гледа да се бърка и ръси какви ли не простотии и всичкото се трупа на нас. Аз съм си изградила политика, или си мълча и нищо не казвам, или тегля една майна - казвам, че аз ще си гледам детето еди как си и приключвам по въпроса.
Най-новата мода е, че започна да ми се намеква как да давам сокчета от другият месец - демек като стане на около 3месеца Калина, защото трябвало да се захранва. Аз им казах да си гледат работата и че сокчета преди 6месеца няма да дам, пък за друго още по-нататък.

Сега са ми на гости баба ми от Шумен с братовчед ми и се ме заяли още от 9.30ч да излизаме. Но това че Калина не е яла и че имам един куп работа няма значение. Аз овиках малко майка ми горката, чак ми стана съвестно - тя не ме била разбрала, че ще излизаме чак след обед.
Та сега ще обядваме и чак тогава навън.

Е, оплаках ви се и аз, ама няма как. ))))
За тези, които все още не са родили - най-добре е да очертаете рамките и правилата от сега, че после няма да ви е точно до това на главата.
да дойдат да видят бебоците за 1час и после всеки по пътя си. Едно че е страшно изморително някой да ти стои на главата, друго че и бебето започва да се дразни. Това че били малки и нищо не разбирали са пълни глупости.
Гледайте си спокойствието, че всичко се отразява и на бебето. Аз като се издразня някой път и се усещам как започвам да нервнича и да викам на Калина, а тя горката за нищо не е виновна.

# 183
  Здравейте и от мен ни още сме 2 в 1.Сега се прибирам от фризьор и се чувствам много готино.Препоръчвам на всички мами с лоши мисли и страхове да отидат я на фризьор,я на маникюр действа доста ободряващо в тези напрегнати дни на чакане на раждането.
    Гледам че се оплаквате от натрапници.Моята свекърва отначало няма да я има,ама и тя сама си признава че нищо не помни от отглеждането на деца че и е било отдавна,та че с нея няма да имам проблем.Ама майка ми е много многознаеща и тя ще е при мен като ме изпишат от болницата.Та от сега се въоръжавам с търпение а и не се притеснявам нея да я отрязвам.

Честит син на Мариавилка.Много да я слуша и да папка и да стане голям и силен мъж.

Тони честита ти тапа дано скоро да гушнеш бебко.Абе не разбрах за тоя чай от босилек за какво е може ли някой пак да обясни.
    vanyatr късмет и на теб мило ще стискаме палци всичко да е наред.
   Хайде от мен толкова че вече ставам досадна.

# 184
сега се сетих нещо,ако може да помогне на някого имам една приятелка която остави детето на майка си и тя не направи нещо както на нея и харесва и тя започва тоест моята приятелка да говори на детето си а то е на 1 година ''Мами какво е това което ти е облякла баба'' или ''Мами ти защо не каза на баба че не искаш така'' и тези подмятания ги прави в присъствието на майка си без да се обръща директно към нея за да не я обиди.
    Ако този метод ви харесва го изпробвайте може би действа.

# 185
сега се сетих нещо,ако може да помогне на някого имам една приятелка която остави детето на майка си и тя не направи нещо както на нея и харесва и тя започва тоест моята приятелка да говори на детето си а то е на 1 година ''Мами какво е това което ти е облякла баба'' или ''Мами ти защо не каза на баба че не искаш така'' и тези подмятания ги прави в присъствието на майка си без да се обръща директно към нея за да не я обиди.
    Ако този метод ви харесва го изпробвайте може би действа.

Мне, аз не мога така. Аз съм много прям човек. По принцип методите ми са такива - изслушвам всички съвети, казвам благодаря и ще го имам пред вид и споделям или пък не как смятам да постъпя. Понякога свършваме само с благодаря-то.

# 186
Здравейте!
Докато Теодор спи, да използвам да се отчета лично:
На 23.09. следобед реших, че тапата ми изтича. Имах 1-2 болезнени контракции и множество неболезнени. На следващия ден отидох на преглед в женската си консултация в "Шейново". Там ми казаха, че, макар да нямам разкритие, тоновете на бебето вече не са много добри и ме посъветваха да ми правят секциото. (На 21-ви тоновете бяха добри.) Това към 14,30ч на 24.09, 9 дни преди термина, а към 17,50 Теодор се роди - 2700, 47 см. Изписаха ни в събота по  обяд. Момченцето е добре, няма жълтеница, храни се с апетит. В началото дохранвах с адаптирано мляко, от което, вероятно, имаше газове (заради мехурчетата). Педиатърката каза, че моето мляко е достатъчно, така че сега само се кърмим, и Теодор няма газове вече. Операцията ми се оправя много бързо. Натъртиха ми ребрата яко, като ме натискаха, за да извадят бебето, но вече и това се оправя. Благодаря на д-р Ковачева и всички професионалисти в "Шейново"! Поздрави на всички бебета и майки  bouquet, а на тези, които са още 2 в 1 (или 3 в 1), желая леко раждане и спокойно! Само се вслушвайте в тялото си и при най-малко съмнение отивайте на лекар. По-добре да подосаждате малко на лекаря с фалшиви тревоги, отколкото да подцените ситуацията!

# 187
Момичета, благодаря ви за подкрепата!  Hug И аз си мислех, че ще мога да режа, но и на двама ни майките са едни емоционалнииии и приемат всичко твърде навътре, та в крайна сметка майка ми най-много го отнесе, защото на нея и казвам направо. Ще гледам да съм по спокойна. Ще се фокусирам върху извеждането навън лека полека, за да можем да излизама с малчо през оставащите не толкова стдени дни. Ох, ама как ми се бута количкаааааааааааа  Blush

Тони, честита ти тапа! Ще се гушкате скоро Simple Smile
На всички, които ще раждат днес успех! Всичко да мине леко и бързо  Praynig

# 188
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ДЖАЗИНА И МАРИАВИЛКА.ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ПОСЛУШНИ.

# 189
аааа, днес все още няма бебчета Wink поне не се е чуло.
Обаче да не забравяме, че днес е датаат на Маграт[/color] , която тя сама си избра...пък и нещо се губи. Нека да и стискаме палциии newsm17 .
За свекитата и въобще за помагачите. Моите са много културни не са досадни нито свеки, нито майка ми. Искат да помагат естествено. Все си мисля, че то няма кой знае какво за помагане...: По цял ден кърмиш, сменяш памперси, вечер баня. Който го е правил знае, че не е кой знае какво- много хора да се бутат няма нужда. Изнервя се обстановката. Виж ако могат да ме отменят в кърменето много ще ми е от полза. Joy но не би Laughing . Така че мисля си , че най-добрата помощ ще е да сготвят някоя манджичка или да се позанимават с баткото /водене и взимане от училище и т.н./ Така , че с бебето няма да имат работа. Сами ще видите, че прането е съвсем малко. Най-много време се отделя на кърменето. Ако и вечер ще се става /което си е почти неизбежно/ копнежът за дрямка  и хроничната умора са гарантирани . Така , че за домакинство време няма-Нека ви помагат в домакинството /ако и таткото ще е на работа/ Мисля, че тази помощ няма да откажа.

К'во съм направила с тези цветове...ама карай Wink

# 190
Ето го и първото ми включване като щъркел  Laughing stork-boy

На 28. 09 Rorie е станала мама  на момченце
Бебето се казва Росен и се е родило 3200, 50 см.
И двамата са добре и са си у дома.
Рори поздравява родилите и пожелава късмет на тези, на които им предстои!

# 191
  • София
Привет и от нас  Hug

Честито бебче на Мариявилка   bouquet Много здраве и хубави мигове  Simple Smile

Ние днес за втрои път бяхме на разходка с количка, откарахме час и кусур... На бебчо му се отрази доста добре, на нас с татко му - също.
Гледам обсъждате помагачите - аз първия път имах помагачи седмица, сега отказах, даже мъжа ми се шегуваше, докато бях бременна, че ако не слушам, на изписването ще ме изненада и с двете баби паркирани и настанени у нас  Crazy Не съм приемала и гости, като се изключат свекърите първата вечер - свекърва ми изкъпа Ивко за пръв път, направих го заради нея, а тя беше много щастлива  Simple Smile Иначе се справяме с таткото самички, даже той само тази седмица е отпуска, от понеделник сме си с Ивко през деня, а и с баткото сутрин и вечер. Аз успявам да си свърша всичко около бебчо плюс домакинстването - даже таткото се хвалеше колко много му харесва да съм си вкъщи, понеже готвя всеки ден  Crazy Той пък помага с другата домакинска работа плюс пазаруване и смяна на памперси на бебето  Heart Eyes
За мое щастие, Марти вече започна да приема бебето, не го гледа с неприязън, говори му нежно, милва го, успокоява го, помага, с каквото го помоля  Heart Eyes 
От мен отлкова за днес, успех на всички, които ще раждат днес  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 192
  • София
Честито бебче и на Рори   bouquet

(оф, много тъпо, не ми работи редакцията на мнения  Sad)

# 193
Аааа, ето я и новината..
Честито на мама Rorie, да и е здрав, умен и послушен РОСЕН ! Много хубаво име!
rally, браво на теб ! Бързо се организираш. И нашия татко ще си вземе отпуска една седмица, че ще имам помощник, ама после ще видим.

# 194
Честит синковец на РОРИ! Да им е жив и здрав и да порестне голям, хубав момък! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт