Октомврийската мама пътя за родилното хвана

• 14 301
  • 268
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честито на Галини, Мишолина, Там Там, d_aleksandrova  и Светла леле колко много бебчета да са живи и здрави и ного да папкат. Мамите бързо да се вдигнат на крака.

Jenna, Nigella и моята дясна цица е доста по-малка, а зърната - не ми се говори - всеки път като, засуква звездички виждам. Мажа и аз с лансинох и крема на авент, а пак си боли. Малката кукла и тя будува но предпочита да спинка, но ни започнаха коликите, само да знаете как жално плаче.
Рали при мен пропускат само ако не са сложени като хората, но при моммиченцата съм чуваала че по-рядко стават фалове.
Надя 73 има огромен плюс предизвикването -става бързо всичко. ДА СЕ ОПРАВЯШ ЕЙ!!!!
Добра и ти, как ви са тези грипове точно сега, стискам ви палци да се оправяте бързо , бързо

# 136
USHKO  така както го описваш не звучи никак добре това предизвикване на разкритие Thinking.Аз да си призная честно се притеснявам малко от утрешния преглед,защото по принцип съм с по-малко вода и все си мисля да не би доки да реши,че е време Rolling EyesИначе аз кървя по-малко при всеки преглед за разкритие-незнам защо така, ама не е особено приятно,а и аз съм една-като видя кръв и ми призлява #Shocked
Наде не знам как да те успокоя, но мисля че всичко ще е наред и мисълта,че ще гушкаш скоро едно малко съкровище ще те успокои във важния момент,пък и ние всички сме с теб и стискаме палци newsm17.
Viarkata и според мен е най-добре да звъннеш на доктора ти,той най-добре би преценил за какво става въпрос пък и ти ще се успокоиш.
Ако всичко е наред утре ще дам отчет какво е казал доки.

# 137
Минавам да поздравя новите мами, че май ни почнаха коликите ooooh!

Честити рожби на tam_tam, galini, misholina и s_vetla! Много детски усмивки! Да са живи и здрави!  newsm51 smile3525

# 138
Margarit_a, поръчах си го от този сайт - http://bebe.to/sling/sling.html
На мен лично ми е удобен, избрах го пред кенгурото, защото става за новородени, а кенгурата се ползват от поне втори месец и пише да не се стои много дълго с тях, най-много по час-два на ден или нещо такова.

Да ви се оплача, това ужасно време започва да ме депресира  Confused Толкова е мрачно, че не си личи сутрин ли е, вечер ли е и много зле ми действа.
Добре, че бебето е кротко, спи и яде както трябва, оставя ми много време за почивка и странични занимания и общо-взето успявам да се разсейвам. Но тази одисея с кърменето много ме тормози. И помпата взе да се разваля и ме докарва до тих ужас.

Момичета, вие с какво занимавате децата? Докторката ми беше казала поне първия месец да няма никакви играчки, защото можела да си развали зрението, а сега от една приятелка научавам, че този срок е 2.5 месеца. Аз не че не я гушкам и не й пея всякакви песнички и каквото ми дойде на ум и приказвам, обаче не знам дали не е хубаво да има и някоя играчка все пак. Два месеца и половина ми се струва много дълъг срок за без играчки  newsm78

За памперсите да ви успокоя, не са ми пропускали до сега, доста надеждни ми изглеждат, така че няма страшно. Може би трябва все пак да се уцели точния размер.

Стискам палци на болните момичета да оздравяват по най-бързия начин и да са напълно здрави за срещата с бебетата!

# 139
Еххх момичета благодаря ви за скорострелните отговори.
Доки ме успокой и каза да не се шашкам, като и обясних. Абе шаш и паника и в пурвия момент като се чудя кум кого да се обърна и цоп тук.
Ама да ви кажа чесно поне видях мъжо малко стреснат щото той го играе много смел  Joy . .Веднага взе да ме пита къде ми е сакчето, документите,поошашка се милото.

На всички грипозни пожелавам бързо оздравяване че не остана време вече да се сополивим.
 НАде стискам палци, само положителна настройка ти трябва и всичко ще мине по вода, не се предавай на финала. Simple Smile

Лека нощ от нас с беба и утре пак ще надничаме за още бебешки новинки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 140
Мишолина , s_vetla честити ви бебчета  да са ви живи  и здрави а на вас бързо възстановяване

Наде, Добре, безкрайно ви съчувствам!!! Пожелавам ви  бързо оздравяване и да се отървете по-бързо от тез болежки

Венера, стискам силно палци за утре!!!
днес ходих на доки и нямам дори 1 см разкритие ,което ме разочарова , толкова се надявах , че ще ми каже айде взимай багажа и идвай , толкова ми е тъжно и едно ревливо , че няма накъде

# 141
Хе, хе! Здравейте! Аз съм си унас с бебко. За съжаление нямам време да прочета нищо. Запътвам се директно към банята Grinning
Стоян го родих на 3 октомври. Мойта кака се забави с новината. Дооооооооооста дълго се опитваха да го извадят по естествен път. Като се тръгна от 7.30 вечерта, та до 4 сутринта. Тогава ме подкараха към операционната за секцио Sick
Та опитах от всичко. Другия път планирам секциото със сигурност.

# 142
лелее ,колко бебета имаме днес, да са живи и здрави и мн послушни  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

да взема да се присъединя и аз в отбора на по-малките десни цици Mr. Green Blushмоята обаче няма операция, май си докарах тези размери в болницата, още докато имах само коластра, зърното ми беше читаво и аз използвах по-често нея гърда
дали ще се нормализира? как смятате???

Джена - и Неси много кукува, особено нощем, мисля си,че стероиди имам в кърмата  Joyкапналасъм за сън

момичета, не се плашете от нормалното раждане,въпреки болката, възстановяването е учудващо бързо Laughing Laughing

утре сме  във едно фото,ще снимаме бебка запаспорт,чак се шашкам как да стане, но хората си знаят работата и ще снимат добре Praynig

цунки от нАС,че тая ламя ме нахапа за мляко вече  bouquet

# 143
в 1:30 АМ ИЛОНИТКА е станала мама на госпожица -3 700 , 53 см

да и е жива и здрава голямата госпожица!

# 144
  • София
Ясно всички сме с по две различни по размер цици.
Сега да ви питам нещо. При цедене никога не успявам да изцедя до край, ако ще и половин час да цедя все си цвърка кърма, кво е това производство не знам, даже се чудя дали да не намаля яденето, въпреки че не ям по много. А и още нещо , според вас нормално ли е да ме боли междукрачието  newsm78 направо ми иде да се гръмна, то от алергията към дамските превръзки като започне един сърбеж не е истина, вече пробвах всички марки дамски превръзки и с някой е по-леко но пак си сърби та дрънка. Ето само ви се оплаквам ама като няма на кой друг, мъжо гледа тъпо, кари не разбира , Цезар го няма - та добре че сте вие.  Hug  Hug

Сега пък отивам да махна играчката от леглото на бебка, не знаех че не трябва да има. Дано успея да заспя, че днес цял ден само спинкаме двете, а днес ще правим нов опит да отидем на лекар, че вчера я чакахме 40 мин и си тръгнахме - беше на спешно повикване.

Me_and_baby   Да пуснеш после снимката на Неси после.

bbibbi добре дошла в къщи, милата доста са те измъчили.

viarkata мъжете са доста смешни отстрани понякога, ама нека се шашка, а не да го играе непокис. А това тапата ли е било според доки?

Карина аз ако и запея на беба - тя сигурно ще се разреве - толкова фалшиво пея, ама още с нищо не я занимавам, то няма време за това, между хранене, преобуване и колики.
Но играчката ще я махна, а Кари така се заглежда по нея, чак ми е жал, а и защо бях останала с впечатление, че даже е добре да има една играчка да се заглежда, за да се научи да фокусира или нещо подобно  newsm78

ИЛОНИТКА Честита принцеса, да ти е жива и здрава, а ти бързо да се възтановяваш!!!

# 145
  • София
Привет момичета,

Честити бебенца на там - там, Мишолина, Светла, ДАлександрова и Илонита   bouquet
Много прекрасни мигове на всички с малките им съкровища.

Да се включа и аз за циците - и моите са различни, и първия път така беше, само че при мен дясната е тази с операцията (абе всички ли сме вадили бучки  Rolling Eyes) и е по - голяма и по - млечна. Само да ви успокоя - след като спрете да кърмите, даже още преди това, размерите се изравняват, при спиране, гърдите се свиват до неузнаваемост, моите от нормален размер Ц почти ги нямаше, после за месец - два - три, си възстановяват размера, формата и твърдостта отпреди това (така поне беше предния път, надявам се и сега  Mr. Green)

Меги, с тоя чай и понеже ме мързеше да изцедя нощес, досега оправях бучки на въпросната млечна гърда ... изцедих 70 мл. след хапване. Тъй че, тенк ю  Heart Eyes

За зърната на мен най - мног ми помага кремчето на Авент, досега не съм докарала разраняване, само раздразнение. Ама мойте гърди са тренирани, вярно преди 5 години, може заради това да е  newsm78

За памперсите, Джена, има си нормални памперси в България, на Ивко явно му са големи двойката, пък и аз давам вода, та той пишка доста... Тази нощ просто го смених още веднъж и нямаше проблем...
Пра, матракът е опакован в непромокаема подложка (ето тази: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3659), която се пере и съхне много бързо, за него проблеми няма, само за чаршафите  Blush

За яденето - ми аз готвя всеки ден, докато готвя хапвам по нещо, гледам да закусвам с някаква храна тип фураж (ядко разни, жито и прочие) + мляко. Вечерям заедно с големите момчета.

Ивон, за сополки беше споменала - вчера забравих да ти пиша - капвай по малко кърма в ноздричките, освен лайката. Много помага, от опит  Peace

Наде, стискам палци днес да родиш  Simple Smile Не се тормози, ще мине  Heart Eyes И на Преслава стискам палци, понеже и наща докторка разправяше, че иска да иде на този семинар ... авно е няк'ъв ключов АГ семинар, щем всички са се запътили  Simple Smile

За играчките това не го бях чувала. Ивко не го занимавам с нищо, просто го гушкам като е буден. Ама баткото му вре всечъзможни играчки, вече почти следи шарена играчка (това е, което е за овладяване първия месец по книга). Аз още чакам някой да ни подари музикална играчка, та затова не сме я сложили, ама ако имах щях да му я държа  newsm78

На всички, запътили се към родилното - успех  Simple Smile Искам само да вметна, че при мен всъщност точно това туширане (прегледи за разкритие + отлепване по малко на мехура) предизвика раждането май - всички доктори в патологията + мойта си докторка много силно желаеха бебчо да се роди, ама не им се щеше предизвикване, заради това бъркаха смело  Mr. Green Неприятно е и болезнено, но замо докато бъркат, после отминава ... не се притеснявайте, на който му се налага ...

Качих малко нови снимки в албумчето, на който му се гледа  Simple Smile

# 146
Меги, не бързай да махаш играчката, питай поне педиатъра ви какво мисли. На мен ми се струва много нелогично и затова искам да чуя и други мнения. Пък и нямам търпение да си сложим музикална играчка и от тези висящите.

Честита принцеса на Илонита   bouquet

# 147
Здравейте и от мен. )))

Честита малка принцеса на Илонита. )))) Много да я слушка и да радва всички в къщи. ))) А на мама бързо възстановяване и скоро прибиране у дома. ))

Джена, Калина все още през деня се буди рядко и за доста кратко, но вечерно време си будува около 3-4часа. Понякога решава, че и нощно време не и се спи и ме прави на маймуна около 2часа. )) Нормално е да започне да будува по около час след хранене.
Относно памперсите, недей да влачиш чак от САЩ, аз съм доволна от Памперс в БГ, за сега не съм имала проблеми.

За гърдите и кърменето, за съжаление нищо не мога да кажа. Такова желание имах да кърмя, но то просто няма нищо, някакви нещастни 20-30мл на цедене. Честно казано по този въпрос направо се чувствам отвратително. Като ви чета тук как всички си кърмите бебчовците, чак ми иде да ревна. ((((

Ивон, за сополите на мен ми е малко трудно да се справям с тях. Капвам по 2капки физиологичен разтвор и обикновенно оставям сама да го издуха. Изобщо не е доволна като се насоча с аспиратора и само като го види и започва такъв рев, голямо дране. ))

За играчките не мисля, че има проблем. През първият месец според мен няма смисъл, а и е най-добре бебето когато е будно да вижда някой човек - майка си или баща си.
Аз не съм слагала играчка, защото ползвам кошче и на него няма как да се монтира, нито да се сложи от играчките за количка - и това пробвах. )))
Слагам и ги понякога отстрани, за да може да вижда нещо, докато аз примерно приготвям млякото или не мога да я взема в момента.
Иначе ето тук има статия за развитие на зрението.

http://www.mamaibebe.com/?id=208

# 148
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА ИЛОНИТКА.ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ПОСЛУШНА. newsm51 newsm51 newsm51
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ И НА ДАЛЕКСАНДРОВА.МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ. newsm51 newsm51 newsm51
Ние още сме си 2 в 1 и колкото повече наближава като че ли всякакви признаци на предстоящото раждане изчезват. Weary newsm09
Вече нито ме боли нещо нито някакви контракции усещам,макар и безболезнени,направо все
едно няма да раждам newsm78
Останаха ми само киселините,но пък те са просто страшни Sick  и все по зле като че ли става.Ама още малко и ще ми мине Naughty
чао и лек ден на всички засега,по-късно пак ще намина да проверя за още бебчовци stork-boy stork-girl
УСПЕХ Н АЗАПЪТИЛИТЕ СЕ КЪМ РОДИЛНОТО ДНЕС.СТИСКАМ МНОГО ПАЛЦИ ВСИЧКО ДА МИНЕ БЪРЗО И ЛЕКО fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 149
честито на новите мамчета  smile3525 smile3525 smile3525 да са ви живи и здрави бебчовците, много да слушкат и да ви радват  newsm10 smile3504  love001
ние сме си още 2 в1  preggo засега нищо ново при нас, освен че киселините се засилиха прес последните дни и особено нощем от 4 до към 5 съм седнала в леглото заради тях  #Puppy dog но ще се отърва и от тия гадости някой ден  yes
другото което е започнаха постоянните "проверки" от приятели и от двете роди, дали пък не съм родила вече, а те да са изтървали новината  smile3516 като че ли няма да им се обадим...е, хайде стига съм се оплаквала вече  Satisfied казвам чао за сега от нас, а по-късно пак ще наминем  newsm49

Общи условия

Активация на акаунт