Октомврийската мама пътя за родилното хвана

• 14 303
  • 268
  •   1
Отговори
# 120
ЧЕСТИТО НА МАМА СВЕТЛА.ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТАТ ТЕОДОРА И МНОГО ПОСЛУШНА. newsm51 newsm51 newsm51
хайде женските мами  имате да наваксвате. Laughing

# 121
Още вести от Галини. ))))

Синовете и са с мерки от 2450кг и 47единият и 2300кг и 46см другият. Пише че са и ги показали, много са красиви и имат най-сладките муцунки. Не са в кувиози. )))
Целувки от нея. ))))

# 122
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ ГЕРОИНИ! ДА СА ВИ ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ БЕБКОВЦИТЕ, ДА ХАПВАТ, СПИНКАТ И ДА НЕ ПЛАЧКАТ МНОГО!   bouquet  bouquet  bouquet

Ние сме си 2 в 1 и малката се спотайва нещо. Даже днес на записа на тонове се държа прилично, а не като друг път да рита микрофона отвътре  Mr. Green Тоновете бяха по-ниски от преди, но доки каза, че са добри. Не дадох да ме бъркат за разкритие, че утре и без това съм на предродилна консултация в Токуда и няма да ми се размине. Инъче да се запиша и аз в отбора на гадно грипозните  Sick Е как можа точно сега да ме събори  #2gunfire тече ми носа като чешмичка и гърлото ми ..... хайде няма да съм образна! Поръчах сега на мъжо да ми вземе този чай Тайлол-хот, дано има полза, че как ще гушна беба такава болна!
Целувки на малките родени вече беби, а на другите които се мотаят - целувките са за майчетата   bouquet

# 123
Здравейте мили момичета!
честито на Галини за двойната радост!честито на ТАМ ТАМ и Мишолина  за бебоците!!!Честито и на мама Светла! Много да са здрави и щастливи слънчицата ви!

Момичета аз още не съм хич добре   smile3518  днеска ми е много ревливо и просто май нямам нервички! Ама може ли едновременно гнусен мръсен хемороид плюс това заради него не мога нито да кихна нито да се изкашлям а в момента това го владея най-добре заради гадната хрема! И за капак днешен термин който майче ще остане за друга мама......
нещото което страшно ме зарадва е че ни е пристигнала поръчката от Ларедут  и си имам чудесен космонафт!Отидох да си го взема от Ивонка и видях малката принцеса!!!Ама толкова е мъничка и сладка -  истинско бижу! Стана ми страшно мило и много ми се щеше да я гушна ама пусти сополи  Weary
dobra  и аз съм солидарна със твоята чешма ама ти поне имаш време ами аз.....
petia78  ние да не се окажеме с един доктор? моят е доктор Георгиев в Света София а твоя?
Оххх никой няма нужда от нас точно сега да слуша оплакваници и съжалявам че точно това направих но при мене това е положението! сега отивам пак да кисна в смрадлика щото не се търпи!
целувам ви и ви желая само красиви и спокойни моменти!

# 124
Да се разпиша и аз, но първо да честитя на новите мами / дано да не изпусна някоя , макар че си ги записвам за целта/.
И така:
ЧЕСТИТИ СЛАДКИ СЛЪНЧИЦА НА МАМИ VIODIDI,ALYONA, НЕВЕ, PAMZI , MIMI_MIMI , MIRA_V , ТАМ_ТАМ, ГАЛИНИ , MISHOLINA И S_VETLAnewsm51 newsm51 newsm51/ какъв бебевалеж само за 2 дни  newsm44/  ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ , ПОСЛУШНИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ! НА ВАС БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ , СКОРО ВСИЧКИ ДА СТЕ СИ В КЪЩИ , ДА НЕ НИ ЗАБРАВЯТЕ И ДА РАЗКАЗВАТЕ!

Last Name , браво, че бебчо си е вече у дома! Чакаме снимчици и разкази!  newsm53
Mimi_mimi , получаваш приза за първата мама , познала датата на раждането!  smile3525

Rally, ти слагаш ли непромокаеми подложки под чаршафчето? Те дали няма  да спасят положението , ако толкова пропускат памперсите?  Thinking
Ивон, по отношение на столчето за кола. Понеже моето е като твоето , в магазина ми казаха , че не е препоръчително да се използва първите три месеца. Само в краен случай и то за кратко време. Аз затова си купих тези специални приставки за колани за зимния кош и така мисля да го превозвам , ако се наложи.

Иначе ние сме си в комплект все още. Мисля , че ме е хванало гнезденето и нещо не мога да се спра да шетам / чистя , мия , пера , гладя , подреждам и т.н/. Освен това от два дена болките в междукрачието сякаш отшумяха ,  това не знам къкво означава /дали бебо не се е наместил вече и скоро да иска да излиза/  , но на мен със сигурност ми е много по -добре.  smile3503
Затова пък ръцете и краката много ми се подуват и още една екстричка ми се появи - цъфнах като майска роза отзад! newsm45 Празно няма !!! Не остана и после пуф Whistling и тези болежки няма да ги има!

Успех утре на Madnez и всички останали мами , които ще се запътят към родилното!  Peace

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 20:03 от pra

# 125
Еххха, колко много бебета!!!

Честито на Галини, Мишолина, Там Там и Светла!   bouquet  bouquet  bouquet

Мишолина, как би сравнила раждането в САЩ и Англия? Много хубаво име сте избрали!!! Peace

Наде, Добре, безкрайно ви съчувствам!!! Правя магия за бързо оздравяване, защото това ваш'то не си е работа....

Венера, стискам силно палци за утре!!!

Нигела, Ивонка, как се справяте с кърменето легнали???  #Crazy Ами ако аз на моя хубостник му дам да захапе както той намери за добре, ще ми изгризе зърното!!! Как свикнаха вашите сладурчета да хапват правилно.

Аз съм направо пред отчаяние, че нещо не правя както трябва, защото въпреки спазването на инструкции по книги, и както ми показаха в болницата, пак ме боли и се разранявам. Много силно суче и челюстите му просто щракат при всяко смукване  Tired

Освен това имам друг проблем - едната ми гърда е малко по-малка от другата (явно заради недостатъчна стимулация), но там нямам чак толкова кърма, защото имам операция на тази гърда. Притеснено ми е да не загубя съвсем кърмата там. Едва изцеждам 20мл след ядене от нея (от другата спокойно доя по 60мл за 3 пъти по малко време).

за пампите - аз нямам случай на пропуснал и малко ме безспокои това, което чувам от вас... Да не искате да кажете, че в БГ читави памперси не продават?  Thinking  Може ли някой да ми препоръча хубави и да ми каже горе долу колко излизат на бройка (обмислям налудничави идеи да ми пращат от Щатите директно, ако е съизмерима цената).

Мами, въпрос? Вашите бебоци почнаха ли да будуват и кога?
Моят господин първите няколко дни се унасяше веднага след хранене, а сега почти винаги минаваме един период на размишления и кокорене, оглеждане на стаята, лапане на ръце, който понякога продължава над час. Естествено доста неприятно е, когато това се случи през ноща  Tired
Аз понякога го държа и му приказвам и го целувам, друг път го оставям да седи в една възглавничка (тази на аватара) и той си кротува и си разглежда наоколо... не му ли е ранко за толкова будуване???

И пак да се оплача, не ми остава време за ядене, и вчера вече ми стана лошо - само дето не се свлякох на земята. Вие как се справяте, какво ядете и как намирате време????

# 126
Карина, този слинг с който сте на снимката в албума купи ли го или сама го уши? От информацията, която прегледах по другите теми като цяло май слинг е по-удобно от кенгуру.
Какво ще кажеш? Лесно ли се използва?
(на мен идеята за слинг много ми допада, но в нашите квартали във всички магазини казаха, че халките с подходящ диаметър са изкупени от бременните, та може би накрая ще си купя, но искам да съм сигурна за предимствата и недостатъците между слинг и кенгуру).

# 127
Наде ами аз ще раждам в Майчин Дом,тъй че явно няма да сме при един доктор newsm53.
Да се отчета, че и аз утре съм на доктор /трябва да се видим преди прословутия семинар Wink/ и ще видим доки какво ще измисли Laughing.Е сигурно и на мен прегледа за разкритие няма да ми се размине,ама взех да свиквам вече smile3514.
ЧЕСТИТА РАДОСТ НА НОВИТЕ МАМИ И ЦЕЛУВКИ НА БЕБЧОВЦИТЕ И УСПЕХ НА ВСИЧКИ,КОИТО СА СЕ ЗАПЪТИЛИ КЪМ РОДИЛНОТО

# 128
Аз пък днес бях на преглед за причиняване на разкритие - никак не е приятно и доста кръв тръгна, а и някаква "тъкан" ми изтече.  Shocked Приличаше на парче, като при цикъл, но доста по-голямо (1см. на 1см). Ако някой има предположение моля да сподели, че се тревожа?!  Sad
После ме пуснаха да се разхождам (боже, звучи като на цирк  hahaha ) и аз ударих 10-тина километра в центъра на София....
... резултата е НУЛЕВ!!! В чудесно здраве съм, нищо не ме боли и кървенето спря! Явно беба е с характер - като ме пусна на разходка доктора каза, че каквото и да направим сладураната ще излезне, когато е решила тя!  Heart Eyes

# 129
честити бебета на всички нови мами!!!! Много усмивки и само радост да им носят. Само какъв бебевалеж настана в последните дни.

Аз да ви споделя какво ми се случи преди малко докато бях в банята. Освен че получих кървене, на плочките се изцопа и нещо много приличащо по вашите описания на тапа,но изцяло кърваво, точно както го описва ushco.
Доста ми е стреснато защото никакви други признаци нямам за скорошно раждане пук и има 20 дни до термин. сега леко продулжавам да си кървя, без нищо да ме боли. Ох ама и аз едно описание направих ама щото се поизплаших. Все говоря колко сум курназ ама smile3518 smile3518  Ако на някой все пак му се е случвало ще се радвам да ме успокои. предварително ви благодаря newsm12

# 130
viarkata ти си реално в 9 месец така че нищо чудно и да е тапа въпреки че трябва да е различна от кръв!  Не според мен просто трябва да се консултираш а не да разчиташ на наши мнения защото си длъжна да си провериш положението!
Нищо не ти пречи да звъннеш един телефон и да се консултираш за да си спокойна!Аз бих го направила  newsm10
ushco при по-сериозно туширане се случва да отлепят малко от мехура майче....нещо такова беше и е нормално да си кръвне ама не много и продължително!
Абе те човеците си знаят работата - ще си излязат точно когато си решат явно!То и аз не се спирам и търпя критики нон стоп и въпреки това човека си се въртиии и си гледа кефа!
petia78  явно и двамата просто ще бъдат на тоя семинар и заради това ако не родя и утре в другиден сигурно ще ме предизвика преди да замине  Weary
успокойте ме бе хорааа много ме е страх от пусто предизвикванееее!!

# 131
Джена, и мен ме болят още зърната и все още ми се разранява на едната гърда, вече над 2 седмици кърмя. Мисля, че просто трябва да се изчака да загрубеят малко циците, щото те кога са били подложени на такъв тормоз?  Mr. Green Crazy Shocked
Стискам зъби и така.
Аз също имам операция на едната гърда и точно тя ми е проблемната - лесно се запушва, по-малка е от другата и там има по-малко кърма. Също се притеснявам да не спре там кърмата, но не цедя допълнително, защото пък иначе много лесно става на бучки при повече приток..  Shocked Така ще си карам докато има.
Иначе разликата в големината погледнато отгоре е фрапантна! Но като се погледна в огледалото отстрани - ми не се вижда чак толкова  Peace Казаха ми ако искам да ги уеднаквя да започвам сутрешните кърмения /до обяд/ винаги с по-малката  hahaha и после с другата вместо да редувам.

За яденето - през деня ям докато кърмя  Mr. Green
За будуването - обикновенно през деня има 2-3 часа в които будува и иска внимание и да го занимавам с нещо, иначе мрънка, или направо си реве  #Crazy И аз мислех, че това идва по-късно, ама явно не е така. Засега свиренето на пиано го устройва идеално, също масаж на краката, или разходка на ръце из апартамента и обясняване на кое какво е  hahaha

вярката, по-добре звънни на док, щом продължаваш да кървиш, успех  и късмет Hug

Наденце, милоо, не се страхувай, нали ще си видиш и гушнеш бебешунчето и всичко ще мине и замине  Hug Няма страшно, всичко ще мине отлично, ще видиш!  ЦУнки  Heart Eyes

Айде лека нощ засега  Heart Eyes

# 132
Наде, бе, защо се притесняваш от това предизвикване. Аз се притеснявах, защото в моята болница бързат да вадят ножа, не за друго...
Ще стане много по-бързо от нормалното раждане, ще си поискаш и епидуралка и за 3 часа ще си шестица и ще се гушкате.
При мене беше голям зор, май май, точно защото не ме хвана упойката, но точно една седмица по-късно - буквално съм като нова (отдолу  Laughing ). Не съм сигурна, че щеше да е по-различно от непредизвикано раждане...

за хемороидчетата да кажа - на мене ми се яви един 3 дни преди раждането, ни в клин, ни в ръкав, при положение, че имам ежедневно ходене по нужда без никакъв напън и тревоги.
След това напъвах два часа при раждането, като имах чувството, че ще се "изсипя" "там", и познай - с един хемороид си отидох в болницата, и един си върнах. Така, че не е задължително да има проблем.

Ух, Нигелла, все едно моята ситуация описваш (с различните гърди, оперираната е по-малка, с по-малко кърма и тн). Значи мислиш, че тези разранени зърна ще минат и няма нужда да почивам??? Само това ми е проблема, иначе болката се понася...

Бъдещите мами, правете Кегелс упражнения на мускулите "долу". Това с комбинация с 1-2 часови интензивни разходки последните 3 седмици от моята бременност направиха чудеса при възстановяването ми на "важните" места.

Упражнението представлява следното - свиване за 10 сек на мускулите, с които се задържа урината (седнете на тоалетната чиния и опитайте да спрете притока на урина - това са същите мускули, но не го правете за постоянно като ходите до тоалетна, това е само за да разберете, кои мускули се ползват).
Правете по 10 такива свивания от по 10 сек  - 3 пъти дневно. След раждането помага за възвръщане на гъвкавината на същите мускули.
Ако имате въпроси, ще обясня по-подробно.

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 21:55 от Jenna

# 133
Ух, Нигелла, все едно моята ситуация описваш (с различните гърди, оперираната е по-малка, с по-малко кърма и тн). Значи мислиш, че тези разранени зърна ще минат и няма нужда да почивам??? Само това ми е проблема, иначе болката се понася...

Ами майка ми каза, че и при нея е било така и са и минали. А дотогава мажа с Лансинох и понякога слагам силиконово зърно. Дано по-бързо мине  Hug

# 134
Честито на всички мами! Желая им най-прекрасните мигове с малките съкровища!
Аз също станах мама - имам най-красивото и послушно момченце Светослав, роден на 24.09., 3.350кг, 51см. Вече цяла седмица сме си у дома и се наслаждаваме един на друг.

Общи условия

Активация на акаунт