Навън вали и вятър духа, на ЮЛЧЕТО, обаче, никак не му пука!

• 12 995
  • 311
  •   1
Отговори
# 75
Майчета от Варна май не успяхме да се уточним за час, ние днес сме на консултация но ще се опитам към 10,30 да дойдем дано само не закъснеем много при педиатърката. Предлагам да се срещнем при пясъчника където е замъкът, защото в тази част на детският център има по-малко хора.
Ренито благодаря за кафенцето Simple Smile
И Цевти не говори казва само Мама, Тати, баба, бати(нищо че нямаме такъв) бау и боц.

# 76
  • Казанлък(Бургас)
Аз докато напиша и ти си го сервирала!
Благодаря!
Имам нужда!Фил ме държа будна почти цала нощ

# 77
Добро утро!
Благодаря ви на всички.
Повод за тревога може да има, ако нищо не разбира от това което му казвате, т.е. няма пасивен речник.Изпълнява ли команди-всичко е ОК.
Исииии, ти пак намери за какво да се притесняваш днес GrinningЯ, си  дай един ден почивка поне Hug
разбира всичко и нали съм луда ,снощи преди да си легнем му изпитвах слуха. А това ,че пак си намирам за какво да се притеснявам майка ми и мъжът ми казват мазохист и ,че трябва по-скоро да тръгвам на работа иначе ще ми запазят място по-алеята на отличниците.(за тези които не знаят зад ТУ-Варна се намира психиатрията  Mr. Green). Ами шашнах се ,защото вчера като си тръгвахме от логопеда и там идва една мама и тя като видя цицината на Валери на челото ,която между впрочем не ще да спадне вече почти месец така ме уплаши с нейни теории , че на мен малко ми трябва. Оставих Марти на танцова и хукна по аптеките и крема за синини се казва Хепароид Зентива. Тук е листовката http://www.zentiva.bg/default.aspx/bg/productwide?Kod=PRODUCT_0099
но не е това на картинката  тубичка с маз е. Та си помислих дали нещо като се удари в главата за това да не иска да бърбори.
Меду другото като се обадих на майка ми за този мехлем и се оказа ,че когато сестра ми катастрофира с училищния автобус и получи хематом в спешния и бяха предписали именно този крем.
хайде лек ден за сега  bouquet
п.с. Сетих се една случка от студентските ми години. Моя колега ,който е от Силистра идва да се запише в ТУ с неговия приятел ,качили се те на един автобус спират на спирката ,която им казват и слизат. Питат един чичко къде е ТУ и той им казва вървите все нагоре и последната сграда е ТУ. Нашие тръгнали ,минали ТУ и опират в психото ,което казах е над ТУ. Оглежда ме се казват всички с бели манти . По едно време питаме един с бяла манта къде е Машинния факултет да си подадем документите и той като почнал да се смее им казал ТУ е по-долу тук ще дойдете като завършите  hahaha

# 78
  • София
Добро утро и от мен,
Рени, кво правите вие толкова рано  #Crazy Галко не спи ли  newsm78

За говоренето- Цецко има много беден речник, все още- мама, баба, тата, и разни неразбираеми неща  hahaha , но аз не се притеснявам още, защото моя племенник проговори след 2 години, а преди това на всичко казваше "ъ" и сочеше с малкото пръстче. Даже сестра ми в един момент реши, че така му е по лесно и като спря да реагира на "ъ"-то и той взе, че проговори  hahaha

Вчера, като отидох да взема малкия от ясла и помолих да ме пуснат, да разгледам вътре, че беше вече късно и имаше само 2 деца, още не бяха почистили, та ме заведоха да видя и легълцата и всичко. Похвалиха Цецко, че се храни много добре и че пие много хубаво от чашка, нищо че е най-малък, искал да си разглежда книжки по цял ден, на мама умничето  Wink

Hug

# 79
Честит Рожден Ден Кети! Желая ти много здраве, щастие и къмет. Буди обичана и уважавана майка и съпруга! Весел празник.

Рени, мерси за кафенцето.
 Ние тази нощ спахме по- спокойно, но предните две направо ни разказа играта от 5 до 7 не заспиваше и после спим до 11. Днес вече си влязохме в режим.

Иси, я не се притеснявай, и Ема не говори, освен стандартните мама, тата, кака.
Изчезвам, че ме вика.

# 80
Привет и от мен!!!
Не съм писала тези дни, че въобще не ставам за компания - само седя и мисля, дали да си пребера детето от яслата и да не го мъча повече!? А сега като прочетох всичко което сте написа за градините и яслите направо ще откача #Crazy #2gunfire Лъчко май с всеки изминал ден повече започва да плаче, вчера го оставих да яде там, но уви - нито е закусил, нито обядвал.
Жоржи, Ети - вие поне ми дадохте малко кураж, че не навсякъде са такива тирани. Но все още се колебая, де! Интересувах се за броя на децата в групата - казаха, ми че сега са 20, но с тенденция да станат 30. Направо се ужасих - това не е ли прекалено много???? как ще ги гледат само две лелки , незнам? Май няма да го пусна другата седмица newsm78
Но стига съм ви отегчавала с моите проблеми ooooh!
Нита - и аз се записвам за камерите. Вчера ми позволиха само да надникна в стаята, и то защото децата били в спалното да си играят /да не ги заразя и разстроя/
Иси - пирфектна както винаги, много се радвам, че с Валери всички е наред! Дано само такива новини да се пишат в темата Hug А за говоренето само мама, тати, дяди, бабооо, бау и бу/за кола/ Но всичко разбира и изпълнява. А бебешките - постоянно си бръщолеви нещо и ми обяснява много старателно, но в повечето случаи нищо не разбирам. Само че, онзи ден беше голяма терца - през деня бухме на ваксина, а вечерта отидохме при майка ми и той застана срещу нея и започна да обяснява и да показва с ръчичка гърдичките си и крачето, и така докато схванем, че иска да каже, че педито го е  прислушала и му е била ваксина. Joy
Ели83 - аз се бях похвалила, че Лъчко ще има снимка в 1 от книгите на "Бон Апети"
Насочвам цялата си положителна енергия към Симона, МОЛЯ СИ ДА СЕ ПРЕБОРИ Praynig Praynig Praynig
ЛЕК И ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!  bouquet

# 81
Е браво Деси, аз ще ги взимам книгите и ще ви видя! FlutterВчера взех първата и заключих че през бременността не съм се хранила правилно! Rolling EyesАйде на другата живот и здрае ще знам! Wink

Честит рожден ден на Кети!  bouquet  bouquet  bouquet

А пък Юл говори много ,ужас е,всички са шашната че много говори!Всичко попива и е като латерна мисля че няма да и спира устата и ще проговори рано!Вчера я питам къде е баба тя на лабота,казва че е на една годинка но много смешно го казва!Прави изречения от 2 думи!На всички приятели си знае имената им и като ги види им вика по име,аз още не съм ги видяла тя от далече като види количката и почва Денииии Дениии!
Много думи други знае да не се задълбавам!Но това че някои не говорят още въобще не трябва да се притеснявате според мен,всяко дете си е различно!

Хихихи страшна случка Иси,значи всички завършили Ту след това са за по нагоре! Crazy

Ох разсмях се! Laughing

# 82
foquita, виждам те, пиши как сте със сладката Яна?!  Hug

# 83
  • София
Здравейте Hug ,
чета ви и ми липсвате....
Липсва ми и лятото, защото имах доста отпуска за взимане и си попътувахме. Бяхме много пъти в хотела в Хисар, ходихме на планина (за много малко) и на едно страхотно море. Избрахме Дюни и наистина си заслужаваше. Яна беше най-послушното дете там. Хареса и водата, трудно я изкарвахме от морето, а от пясъка и беше доста неприятно.
Засега не мисля да я записвам на ясли, защото съм много доволна от гледачката. Но наистина е важен контакта с повече хора, заради социализирането на малкото човече. Забелязвам, че като излизаме с други дечица и Яна предпочита да си играе сама, да си измисля някакви игри, отколкото да се включва в игрите на дечицата, което малко ме притеснява. При вас така ли е?
Започна да се храни, откакто я записах на детска кухня, дори си изяжда супата и второто за обяд, което май е много  newsm78 .
Ще пусна снимки, като се прибера в къщи.

Сега съм на работа и тук е една тишина...

# 84
Къде сте всички?  newsm78
Времето е едно подтискащо и ми е много смотано....Не харесвам Есента.
Вие обзаведохте ли си децата с дрешки за зимния сезон. Аз свърших тази, още ме тресе треската да пазарувам, та с 300 зора се въздържам.  Wink
Мойто диване още не е заспало, а уж много й се спеше преди да я сложа...

# 85
Привет ! Във Варна пък грее слънце и е дори топло, доколкото мога да преценя от терасата. Защото аз пак съм на пост, както всеки делничен ден, и заради работата не можах и на срещата в детския център да отида, който ми е в квартала  Tired

Мойто диване вече заспа.  Да се оплача от промяната на режима му - започна да спи по 2 часа следобед , вместо 4-5 , които ми идваха много добре, тъкмо си посвършвах "офисната" работа. Това го направи, защото от известно време пък спи до по-късно сутрин - до 9, вместо до 7 . Варианта е да започна да го будя сутрин към 7-7.30 , може би така ще спи пак повечко следобед, но сърце не ми дава, като го виждам как сладко спинка. Пък и нали по време на сън се произвежда хормона на растежа и не било хубаво да се буди спящо дете.

Като чета разказите за яслите ми идва да ходя да се саморазправям за отношението към непознати дечица, а с моето ако се случи нещо подобно, сигурно ще пребия някого. Миналата седмица се видяхме с една позната, която живее в Лас Вегас, та тя ми разказва , че в тамошните ясли има камери във всички помещения. От офиса или вкъщи влизаш през интернет, логваш се с парола и по всяко едно време си виждаш детето . Тъй като тук няма скоро да имаме подобна възможност, то и аз се нареждам на опашката да разбера за тия копчета-камери.

В неделя ще правим кръщене на Дамян. Специално сме избрали деня - св. Петка , защото той е заченат точно тогава. Освен това и други събития, все хубави за семейството ни са свързани с този ден и тази светица. А и не на последно място и църквата, в която ще го кръстим , се казва така   Simple Smile 

Хайде, до скоро  Hug   

# 86
                                     Скъпа Кети,
Бъди на рицарите вдъхновената мечта,
бъди на смелчаците пътеводната звезда,
бъди красивия сън на поетите,
 бъди себе си и покори света!
 Пожелавам ти го от сърце! Честит рожден ден!

# 87
Честит Рожден Ден и от мен, Кети!
Много здраве, усмивки и любов за теб!

# 88
  • somewhere over the rainbow
Здравейте, мили дами! Flutter

Искам да споделя с вас нещо, което смятам, че е подходящо на фона на разказите за обърканата ни здравна система.
За сетен път искам да похваля АГ-то в Карлово и горещо да благодаря на ВСИЧКИ там! Hug Вчера ми се наложи да полежа няколко часа там /имах един проблем, който се реши, Слава Богу и не ми се говори за него Naughty/. За кой ли път останах очарована! Обстановката - всичко е чисто, ново и светло. Прозорците са с ал. дограми, във всяка стая има климатик и телевизор Crazy По две жени са в стая, има удобна мивка, огледало, леглата и шкафчетата са модерни и нови, стените са боядисани в приятно жълто и бяло, има и картини по тях. Няма баня и тоалетна във всяка стая, но пък на 14 жени има 3 тоалетни и 4 бани с постояно течаща топла вода, като всяка баня и тоалетна е в отделна кабина. Всичко се чисти сутрин и вечер. Абе ако не си там по лош повод, направо си е хотел.
Персоналът - разкошни специалисти и Хора! Нямам думи за отношението. Сутринта, докато ми взимаха кръв, взех, че колабирах и докато ме свестяваха, едната докторка викаше : "Наде, мамо, хайде отвори очи...хайде бе маменце...милата тя". Ей такива. Чувах я почти в безсъзнание, но ми стана толкова мило...Жена, която току що ме виждаше, доктор... Heart Eyes През 5 мин идваха в стаята да ме питат как съм, а на другото легло беше момиче, което току-що бяха оперирали и акушерките идваха буквално през две минути да я видят дали има силни болки, да я питат иска ли да се обърне или просто да й оправят чаршафа.
Тук е мястото специално да спомена името на шефа на отделението Др. Каменов, който ми следеше бременността и при когото родих. Не знам дали ви казвах, че тогава той затвори частния си кабинет, отпрати пациентките си, които имаха час при него и хукна да изражда...Даяна. На самото раждане помоли акушерката да се измести и самия той се зае с изваждането на бебето. И забележете - той е шеф и изобщо не е длъжен да прави такива неща, още повече да губи 100-200 лв. от частния си кабинет. Отличен специалист - имайки предвид, че по време на бременността няколко пъти успешно и бързо се справи с моите проблеми, а раждането ми продължи не повече от 2 часа, не без негова помощ. Страхотен човек - имайки предвид екипа, който е създал в болницата; това, че докато траеха силните ми контракции, той ме държеше за ръката и ме успокояваше; това, че е винаги позитивен и весел.
Може да се чудите защо съм толкова впечатлена...ами защото това е болница и всички очакваме от там пренебрежително отношение, намръщени и колебаещи се доктори. А за 3-ти път срещам чудесно отношение и голям професионализъм. И да отбележа, че за всичко това не съм дала 1 лев.
Оперираното момиче беше от Павел баня, два пъти лежала в София /където само й взели парите/ и няколко пъти в Ст. Загора. Каза, че такова отношение не е срещала никъде и ако живот и здраве забременее, ще идва тук да ражда. Е за това се чудя на жените от Сопот и Карлово за какво ходят по големите градове да дават луди пари newsm78
Е, отплеснах се, но освен почерпката /която искаха да ни върнат под предлог, че нищо особено не са направили/, това е другият ми начин на им благодаря.
Накрая ще кажа, че явно и за нашето здравеопазване има светлина в тунела, днес ще е Карлово, утре ще е вашия град!  Peace

# 89
Мила Нан толкова ми стана мъчно...От колко малко имам нужда, а като че ли на всички е трудно да казват мили думи. В заяждането май повече ни бива...Аз като раждах така докторът дето ми се падна беше толкова мил и акушерката също. Викаха ми "миличко" а като родих и се разплаках ми избърсаха сълзите...

Деси не е възможно да са 2 жени на 20 деца. Нещо не си разбрала. Тука са 5 и групите са максимум 20. В момента са по-малко защото има деца които още не са постъпили като Лора а са записани. И те са  медицински сестри, не са лелки мисля аз newsm78

Общи условия

Активация на акаунт