Навън вали и вятър духа, на ЮЛЧЕТО, обаче, никак не му пука!

• 13 002
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
НАН Hug

п.п. Уф, ама аз наистина откачам ConfusedИ Нан успя да ме разреве.

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 16:14 от Asya_

# 91
По повод на милото и пропито с благодарности писмо на NAN относно отношенията в Карловската АГ искам да кажа , че ти мила си имала страшен късмет да родиш 11 години след мен.Казвам това във връзка с описаната от теб луксозна обстановка , която тогава беше под всякаква критика.Лежахме на чаршафи със неизпиращи се следи от кръв, нямаше парно и през ноември месец се отоплявахме с една печка монтирана на стената.Раждането на моето дете протичаше с доста усложнения и тогава повикаха доктор Каменов.Накълца ме доста и на въпроса колко шева имам ми отговори , че са много.И все пак може би щях и аз да съм очарована от факта , че съм жива и детето също , но на един преглед той ме попита"Аз ли те закърпих така-можеше да се постарая повече."Факта , че е следял бремеността  ти т. е.  си платежоспособна е бил в твоя полза.А "милото отношение "на акушерките се състоеше в това да ме принудят да стана до тоалетната след всичките"кърпежи" и след като припаднах в коридора се съгласиха на подлога.А проблемът с уринирането ми решаваха с катетър , който проблем можеше и се реши само с подходящо болкоуспокояващо след намесата тогавашният директор по настояване на моята майка.Мога да напиша цял том за това изживяване , което до определена степен ме отказа да се пробвам втори път да стана майка. Надявам се отношението сега наистина да е променено за всички майки ,а не избирателно т.е. само за лични пациенти.Но дори да се навия на второ със сигурност няма да го родя в Карлово. Naughty

# 92
 nbirthday Честит Рожден Ден, Кети! nbirthday

Нан, така трябва да бъде. Peace свикнали сме хубавото да ни учудва, а не лошото...за съжаление
Попова, за зимата дрешки сме купили, но още се мотаем за обувки. Трябва да му взема ботушки с вата отвътре, но все отлагам.  Whistling
Асе, съгласна съм с теб, че щом детето разбира какво му се говори и има богат пасивен речник, няма от какво да се притесняваме. Peace
Пиги, ей, работната, драсни някой ред! Heart Eyes
Иси, Страхотна новина! Радвай се на здравите си дечица и много, много не ги оглеждай! Laughing Hug

Днес бяхме на мерки и теглилки, но то беше едно мерене.... smile3514 не застана на едно място това дете.
Измериха го 76см, което ми се струва страшно малко и ще взема и аз да го премеря. Тежи към 10,300кг.
За детската градина съм твърдо "За", въпреки че съм се нагледала на простотии, а за яслата... smile3505 дано не ми се налага. Когато бях на стаж в дет. градина, ми се струваше, че съм попаднала в казарма. Лелката беше командир на отделение, а учителката почти липсваше, появяваше се само да въдвори ред, ако лелката беше заета. Децата нямаха право да играят извън килимчето, редяха се на опашка за храна, сякаш за подеяния при гробна тишина, като лягаха да спят и някое кажеше, че му се пишка...всъщност или не го чуваха, защото ги нямаше в стаята или му се скарваха, че пречи на останалите...То бива строгост, ама това тяхното е направо грубиянщина. А като минаваха на проверка от ХЕИ да им се неначуди човек на любезността и на сръчността, как за нула време минаваха с парцала с белина... Stop Дано попаднем на хора-учители, че както са озверели с тези заплати...  Thinking

# 93
  • somewhere over the rainbow
meris to, да, слушала съм и наистина май е било така преди Rolling Eyes Но хубавото е, че сега нещата са както ги описвам Peace За платежоспособна изобщо нямам претенции да съм, тъй като по време на бременността съм дала 8 месеца по 20 лв. за преглед /което не е чак толкова много, имайки предвид, че отивам при добър специалист/, а за раждането, макар че аз го повиках доктора, не ми е взел никакви пари. До предния път и аз си мислех, че все пак може да е избирателно отношението, но вече съм сигурна, че не е. Точно за това написах сега по-горния пост, а не преди година. Момичето от Павел баня беше попаднало случайно тук и за първи път виждаше тези доктори. Нарочно следях отношението и към нея - беше безупречно! Друг факт е, че когато раждах и бях в отделението при родилките, които са малко отдалечени от другите жени, сестрите бяха други, познаваха ме, знаеха, че Каменов ме е следял и реших, че точно за това са толкова мили. Но не - вчера бяха други сестри и пак бяха мили. А едната сестра беше толкова добра, че чак не гледаше в очите и не й се чуваше гласа. Като някакъв прислужник с наведена глава там...милата Rolling Eyes
Е, хайде да не разводнявам темата повече...все пак преди 11 години времената бяха съвсем други, персоналът, или поне голямата част от него, сигурно също е бил друг. Да не говорим, че тогава не бях виждала климатик на живо, та камоли в болница Peace

# 94
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КЕТИ
Да си жива, здрава, обичана и винаги засмяна   bouquet

# 95
  • somewhere over the rainbow
Пингвинка, до къде стигна с лексикончето Crazy Предлагам да измислиш въпросите /май си доста изобретателна в това отношение Peace/ и да ги напишеш тук. Пък която от нас иска, да публикува отговорите си също тук. За мен ще е интересно Party
Иси, всички в къщи вече имат белези от Даянините зъби Confused Но мама нямаа Mr. Green, щото мама пляска Mr. Green
Попова, подновихма гардероба, запасили сме се с дрехи Crazy И на нас само зимни обувки да купим останаха.
Айде, събуди се Crazy

# 96
Момичета, имайте търпение, въпросите за лексикончето съвсем скоро ще са готови Grinning, Аз си го представях да стане като истински лексикон - със страници и всичко както си трябва. Не че знам дали изобщо може да стане така де. Но си представям, че ще има линк към него, например, и така всеки, който иска ще може да пише вътре, да добави снимка ако иска и т.п. Някой да ме спре, ако прекалявам! Иси, и всеки, който е компетентен, възможно ли е това???

Днес бяхме в онзи детски кът в Младост с Жорката и Цвети. И беше много хубаво! Като попиша тук, ще кача снимки Peace !!!

Попова, ние със зимните дрешки сме много напред - нали имаме батко и от него имаме мноооого почти нови (а някои и съвсем нови) дрешки, обувки и други екстри Mr. Green

НАН, много е хубаво това, което казваш и е още по-хубаво, че изобщо го казваш! Много ми е драго да чета такива позитивни постове. Не като онези за яслите...

За яслите мислех да не се намесвам, ама вие съвсем ме шокирахте с тези камери! Какви камери, бе майки?! Много телевизия гледате и много Биг Брадър!   Laughing  Как така ще си дадете децата на място, на което нямате доверие??? 

Айдее, качих снимките.

И имаше още нещо, за което щях да давам много компетентен съвет, ама забравих за какво беше. Е, никой не е перфектен! Mr. Green Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 22:48 от Pingwina

# 97
МНОГО МНОГО АМА НАИСТИНА МНОГО ЩАСТИЕ

# 98
  • Варна
Здравейте момичета.wavey
Гледам Пингвина ме е изпреварила.Срещичката мина чудесно ,а и времето беше с нас,усмихнато като дечицата ни.Дано имаме  повече срещи и занапред и с повод и без повод.Очаквайте снимки и от мен. wavey

И аз смятам,че малко се поувлякохте с тези камери.Лелките не са толкова страшни,даже изобщо. Naughty

Hug

# 99
Ренка, как се движите с килограмите на Галко?Питам теб,защото знам ,че нашите ергени са едни от най-слаботелесните SickДнес бяхме на консултация и сме само 9 300 и лекарката каза,че сме от цялата консултация единствнеи за манекени.Да се радвам ли,какво ли? newsm78 
Алекс преди два часа ,докато заспиваше така сериозно започна да повръща,че напарво ми изкара акъла.Милото ми,ужасно се стресна и накрая вече стоеше изнемощял и чакаше да го преоблека.За капак баща му точно днес отиде по работа до Румъния и съм сама newsm45Направо не мога да си представя кка се оправят моряшките жени,ако нямат баби под ръка!?

# 100
Tizija скоро не сме го теглили.Преди 2м беше 8,750.Но ти хич не го мисли.Може да е манекен,ама си е жизнен,енергичен.Няма място за притеснение.Моите докита,ние ходим на 3 с хомито, не са имали досега нищо против нашето тегло  Thinking

кафенце от мен и ние изчезваме  Wink

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 08:07 от Ренито

# 101
Все не мога да се наканя да пиша. Нан, много хубав постинг за болницата и много обнадеждаващ. Пожелавам ти бързо да се оправяш и смело напред.  Hug

Като ви четях за яслите/градините написах 2 пъти нещо и го изтрих. Не знам просто как да ви го кажа. Но според мен ако толкова много се страхувате от детските заведения, по-добре въобще да не си давате децата там. Не подхождайте с толкова мнителност още преди даже да сте опитали. Аз съм имала разни недоразумения с лелите и сестрите в яслата, но просто съм разяснявала въпроса директно с тях, непрекъснато се интересувах от това което става в яслата, разпитвах, предлагах и помощта си, правех всичко, за да се сближа и опозная хората, които гледат детето ми. Мъжът ми много се ядосваше като станеше нещо и веднага ставаше нападателен. От това нищо не се печели. После ми се налагаше да ходя да замазвам положението, разговарях с хората, даже на едната сестра й написах едно писмо (защото тя беше от хората, които трудно изслушват и повече говорят Grinning - мъжът ми я наричаше "лудата" ама с неговия акцент "людата" Joy) и нещата се нормализираха. В нашата ясленска група децата стигаха до 40, с 2, най-много 3 жени на смяна. Представете си за какво става въпрос. Ами да, няма как да знаят всяка минута кой какво прави. Тук често сте споделяли, че децата ви падат и се нараняват пред очите ви, а представете си тези жени как опазват 40 деца!!! Айде и 30 да са. Пък и 20. Нещата стават за секунди. Аз преди около месец установих след дъжд качулка, че Пипи е ухапан от сестра си, а даже не съм забелязала. Същият ден го успокоявах след разни дребни падания, но не съм видяла кога го е ухапала, а имаше отпечатък от всичките й зъби. Значи аз с 2 деца не мога да разбера какво става, собствените ми деца, дето цял ден с тях се занимавам. Не бива да се драматизира всяка драскотина на детето. Ами стават такива неща. Ако не можете да го преглътнете, просто си взимате бавачка и пак ви гарантирам, че всичко няма да е идеално. Защото никой друг няма да гледа детето ви точно както вие искате. Нормално е. А хората които работят в детските заведения не са чудовища, но пък затова търпят всеки ден критики от родителите и понякога и те реагират неадекватно, защото са поставени в ситуация непрекъснато да се оправдават за нещо. Честно казано и сред родителите има някои които прекаляват с претенциите си или пък с драматизма си. Сега в градината пък съм очарована от учителките. Те вече са педагози и това им личи. Да не ги урочасам, ама наистина съм страшно доволна от отношение, от грижи, от всичко.

# 102
  • София
ДОБРО УТРО МАМЧЕТА,
Лала, аз точно това казах, че се отнесох с всички с разбиране, уважение и най-благия тон, на който съм способна и пак ме очерниха Close А за камерите също мнението ми беше, че не са да следим, какво правят лелките, а да видим децата ни, че са добре.
А ние нямаме вина, че е малко персонала и не могат да се грижат за децата, те са там, за да го правят  Naughty
Не ни се карай, не сме заслужили този път  Hug

Tizija, бързо оздравяване на мъничето  Praynig Hug

Пингвина, давай лексикончето, че вече ме засърбяха ръцете, да започваме да отговаряме   bouquet Само внимавай, какво ще измислиш, че мъжо ако види, че харесвам Брат Пит и ще ме изпрати при него  hahaha

Весел ден

# 103
  • Казанлък(Бургас)
Лала,съгласна съм с теб. Двама души трудно могат да опазят 30 хлапета,с по два чифта палави крачета и ръчички.Но тогава нека се обединят родители и персонал и да си издействат повече групи,с по-малко деца.

# 104
Добро утро майчета
Ренито благодаря за кафенцето.
Ние бяхме вчера на консултация, Цвети тежи 9,500кг. и е висока 78см., за сравнение преди месец и нещо беше само 8,800кг. Причината да наддаде повечко през последният месец според мен е че преди каквото хапнеше след 4-5 часа вече го беше изакала, а сега понякога се задържа в нея до 24часа.

Общи условия

Активация на акаунт