Пъстри есенни листа събират в парка септемврийските деца

• 22 946
  • 274
  •   1
Отговори
# 195

steli-ssd ЧРД и от мен!
Пожелавам ти много слънчеви и щастливи дни, романтични пътешествия и сбъднати мечти!

Плами - ЧРД и на твоята половинка!  bouquet

# 196
  • Munich
Мила Силви, честит рожден ден! Прекрасен ден ти пожелавам и много топлина в семейното гнезденце Simple Smile
Честито и на съпруга на Плами! Да ви гледа все така и да получи много подаръци Simple Smile
Честита бременност МарияФ! Да е лека и безпроблемна и пак с такъв прекрасен краен резултат!

Марианка, как е Веси? Много съжалявам за ужасния инцидент! Аз от два дни съм сама с Виктор и успя и двата дни да падне, първия по лице, втория стоейки прав назад, а нямаме килими и ударът беше лош... но не мога да бъда на сто места едновременно. Знам, че той е най-важен, но понякога трябва и да се храня и да пия вода. Бързо възстановяване на мъничките сладки ръчички!
МамаКапи, стискам палци бързо да се възстановиш от нервното напрежение, а за свекър ти ви пожелавам много сили и смелост в този труден момент. И не губете вяра, стават и чудеса.
Благодаря на всички, които се сещаха за нас! Аз съм тук, чета през ден-два, но не смогвам да изчета всичко и не успявам да пиша, защото съм сама с Виктор и не ми остава време, но ще се опитвам, защото желанието ми да общувам с вас е голямо.
Разисквахте много интересни теми, гърненца, режими, спане, но ще пиша по тях следващия път.

# 197
Здравейте,
Ние днес сме отново недоспали, но мисля, по-добре, поне температура няма вчера целия ден и тази нощ, продължава да е кисел и да иска все на ръце, нощем се буди по хиляда пъти, но поне вървим към подобрение. Кашля рядко, дълбоко, откашлящо. Tired
Как ли е Веси на Марианка днес? Милото детенце, като си представя колко боли от изгорено! ooooh!
А как са и нашите бременни майчета- Ави и Мария Ф?
Дилипили, здравей! HugРадвам се ,че се включи след дълго отстъствие!
Мама Капи, пожелавам ти бързо емоционално и физическо съвземане, а ситуацията със свекър ти няма как да я повлияеш , за съжаление, остава да направите последните му мигове приятни и да сте около него! Hug
Плами, Честит рожден ден и на съпруга ти, да е здрав , да ви слуша  и да се грижи добре за вас!  bouquet
Стели, сподели как ще празнувате днес, и какви подаръци получи! Grinning
За храненето- от два дни алекс почти отказва да се храни, хапва няколко лъжици и не ще повече, вчера е пил само 3 пъти адаптирано мляко, днес хапна половин порция попара. По принцип не ще да дъвче още храни, които са по-едри, плодове-настъргани или на сок отказва, ако са на плодове пюре-може и да хапне! Хляб- надробявам му какъвто е и за другите, а понякога и сухар, харесва ми идеята на Кия за зърнената каша!
Режима горе-долу е следния: нощем като се събуди- към 3-4-5 пие към 180 мл АМ, към 10 часа-попара, или овесени ядки със сирене и масло, трябва да включа и други закуски, към 14часа- яденето от кухнята, което взимаме от скоро, преди това хапваше зеленчукови пюрета, приготвени от мен или купени месни, следобяд към 18 часа като се събуди каша и бисквита, или плодово пюре, вечеря-към 21 часа и то отскоро -супа към 150 мл, а като заляга-към 22-22.30 АМ към 220 мл!
За гърнето - още не сме се пробвали, и аз не знам защо , мисля че веднага ще стане от него, иначе имаме новичко, синьо камионче, с капак отгоре. Кака му я бях свикнала от 7-8 месечна и всяка сутрин след първото хранене, си свършваше работата там,но като я сложех, можеше да си седи и половин час и да си играе с играчки около нея, докато това с Алекс е невъзможно!
Хайде това е от нас засега, приготвяме се за излизане , а той спинка в момента/ ми така е като не спи през нощта когато трябва! Hug

# 198
Ето ме сега малко по-подробно докато Сашко спинка сладко.

Плами, честит рожден ден и на мъжа ти! Да се сбъднат чудесните ти пожелания към него!

Цвети, радвам се, че вървите към подобрение! Скоро да се похвалите, че сте оздравели напълно!

Марианка, възстанови ли се от вчерашния шок? Ще минат малките сладки ръчички - само малко търпение!

За плодовете - каквото и да кажа, ще повторя някоя от вас. Хубаво е, че дечицата обичат плодове!

Денис, кестени с бира - ням-ням, както би казал Сашко! Онзи ден пазарувахме в Била двамата. Спрях пред щанда с колбасите и Сашко почна да вика "ням-ням, ням-ням". Много се забавляваха леличките около него.

ДилиПили, и на мен предстоят три дни съвсем сама с юнака - ще се справим! Дано не се е ударил много лошо Вики!

Мария Ф   bouquet Честито айде и аз да се завъртя покрай вас с Ави та да стане и Ваньо батко Laughing, но с отбиването ми е зор Crazy

Ми хайде, Алфи, завърти се!

МамаКапи, на път си да се възстановиш! Много сили и кураж ви са нужни покрай свекър ти!

А-ха слънцето да си пробие път през облаците! Дано се усмихне на всички ни!

# 199
Ето ме отново! Grinning

Плами, Честит Рожден ден на половинката и от нас!  bouquet

Ох, момичета ако ви кажа какво преживяване имах ей сега с кухната. Решихме да останем с Даная до довечера при баба и... Аз тръгнах одеве да и взема кухнята. Минах през нас взех и бурканчетата и гледам няма ми заверката за яденето, някъде съм я загубила... #Cussing out Ядосах се много, защото нито имам какво да и дам за обед, и както и да е. Оставих бурканчетата у нас, защото реших, че ще ида поне да ми заверят за понеделник. Отивам и тя ми е позната вече жената и ме пита : "Ти днес нямаше ли ядене"? аз и обясних, че имаме, но сме си загубили заверката и сега няма как да го вземем. Тя ми отговори, че съм я забравила, там вчера и, че я е прибрала и можем да си вземем яденето...Добре, но аз нали си оставих бурканите у нас, а на нея и се броят и неможе да ми ги даде без тях и хайде пак обратно да ги взема, че пак се връщах до кухнята да взема яденето и после до майка и направо...ми се изплези езика от бързане. Сега Даная се наобядва и сега легна да спинка следобедния си сън.Сега и мама ще обядва и ще видим какво ще правим с баба и. Това е момичета исках да ви разкажа...Чао и лек ден на всички Heart Eyes

# 200
ехооо Simple Smile

Марианка, милото Веси, да се оправя бързо, признавам дори не дочетох постинга ти първя път, изтръпнах и се разтреперах  Hug

Стели, ЧРД, да си жива и здрава, и много-много Щастлива. ЧРД и за мъжа на Плами. Всъщно забелязах, че доста мацки, които дълго не писаха, пишат отново, браво   bouquet

При нас яденето не е никакъв проблем вече, това дребното лапа всичко. Разбира се има своите предпочитания и сладките храни не са сред тях. Пие дори биричка  Mr. Green Даваш му да пробва, прави киселата физиономия и иска отново. Така е и с лимона. Пастет яде отдавна, това е доста любима храна за брат му и разбира се нашта прахосмукачка не подбира:) Плодове също хапва покрай брат си, но и на тях не е голям фен, за разлика от зеленчуците... онзи ден си намерил чушка и си я лапа ей така сурова  #Crazy Сукането обаче си е сукане, от него не се отказва и денем и нощем Simple Smile На мен за сега не ми е проблем.

Боян вчера буквално излетя от една пързалка с главата напред, само така се пързаля диването, и сега познайте муцуната му на какво прилича... охлузен е целия... поука обаче никаква, успокои се и пак същата работа  ooooh! Та в тази връзка и Дилипили, и Марианка, ясно е че децата ни са най-важното нещо, но няма как да сме 100% до тях, а и не трябва, колкото са по-самостоятелни от малки толкова по-добре. Господ Да Ги Пази!

Цвети, радвам се, че Алекс е вече по-добре, дано скоро всичко е само история  Hug

Мацки, рдвам се, че са ви харесали снимките. Пожелавам на тези, които не са, да посетят скоро Барселона... има какво да се види! На нас това бе второто ни ходене и вече плануваме местата, които ще посетим при третото  Mr. Green не че е ясно кога ще е! И най-големия подарък, който си направих, е че изкупих списанията за къщи излезли на пазара през този месец, ми то безобразно евтини бре мацки Mr. Green Йордан щеше да ме убие като вдигна куфара, в който бяха  Mr. Green

Мен нещо ме стегна гърло тази сутрин и сега ми е едно Tired но хайде да организираме нещо другата седмица... Авиии, хайде, че явно има желаещи да се отъркат в твоята пупа Simple Smile

лек ден!

Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 13:26 от Щастливка

# 201
  • Sofia
Мили момичета,

Ние с Али си вземаме довиждане за известно време Sad Утре пътуваме за Бургас,  за да оставим малката при баба й до пролетта. Трябва да се връщам на работа Cry Ще ви наглеждам отвреме навреме, за да видя как сте Heart Eyes Но няма да имам какво да споделям с вас за малкото ми съкровище освен в случаите, когато ще сме заедно за кратко.

Обещавам, че няма да ви забравим и ви прегръщаме силно Hug

# 202
Здравеите и от нас-или по-точно от мен,защото Дари току що заспа и аз се възползвам да драсна някои ред Wink
Мила Силви честит рожден ден-бъди много щастлива и безкраино обичана  bouquet
Марианка-разтреперих се като прочетох за инцидента,милата кукличка Cry,дано скоро заздравеят ръчичките а и ти да превъзмогне шока които си изживяла!Прегръщам ви и двечките!
Дилипили-много прегръдки и за вас-напълно те разбирам(и аз няма една минута свобода)дано нямате повече инциденти Hug
Щастливка-снимките са направо страхотни,със сестра ти изглеждате невероятно а мъниците са много сладки Heart Eyes
Мария Ф ,Ави-как сте днес,много  се радвам всеки път като ви чета.Разказваите как протича бременноста та тъкмо и аз да си припомня някои неща WinkЦелувки на малките сладури Heart Eyes
Ирини-къде си ?
Цвети-радвам се че нещата при вас вървят по добре,дано скоро малкия сладур се пооправи напълно и ти да успееш да си починеш!
Кузманка -голямо тичане е паднало Wink-важното е че куклата е успяла да хапне Simple Smile
Относно хапването-ние сме на хаотичен режим в зависимост от това кога е станала Дари,но горе долу се движим така
9-9.30-попара
14-обяд каквато муза съм имала такова съм сготвила Whistling
16-17-някъкво кремче
19-плодчета-круша,банан,ябълка
22.30-23-млекце
Алфи,-щях да забравя-пожелаваме ти скоро да ни зарадваш и ти с една хубава новинка Wink Heart Eyes
Приятен и спокоен ден от нас Hug
Мила -къде се губите с малката кукла Wink

# 203
Марианка - ужасно е случилото се.Не искам да те успокоявам ,защото знам ,че няма да мога.За жалост така растат дечицата ни - и с радости и с тревоги.Такива сме си ние българките -гледаме и къщата ни да е подредена и децата ни да са оправени.Не е лесно.Представям си какво ти е.И при нас се случват леки инциденти ,онзи ден Дария едва не си пукна главата в един ръб ,защото падна.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СИЛВЕТО -Искам да ти пожелая преди всичко здраве и много много любов!
Въпрос за зъбите -миете ли зъбките на вашите съкровища?Аз имам четка и бебешка паста ,но съм доста несериозна в това отношение,а пък и това не е от най-любимите занимания на Дария.

# 204
cazo , не си само ти несериозната в миенето на зъбките на малката Wink. Искам да ти кажа, че ние все още не сме си купували четки и пасти, но дори и да имаме едва ли Даная, каквато е хуна, ще ми разреши, да и измия зъбките, макар, че процедурата става бързичко...така, че с две думи не се обвинявай, че си несериозна.Има време за миене на зъбки. Wink

mari_anka, не се тревожи, случва се.Знам, че няма да те успокоя, но.... Hug

Vesana , как взе това решение, или се налага и няма как... newsm78 Ами приятно пътуване, целувки на малката и да слушка баба си!

# 205
steli-ssd, 4естит рожден ден!  bouquet
Желая ти здраве,6тастие ,успехи в на4инанията ти!
Плами
,4естит рожден ден на мьжа ти!
Мария Ф,4естита бременност! Simple Smileлека и безпроблемна да бьде,а накрая едно хубаво сладурско моми4енце  Grinning
И аз се замислям за второ детенце,6те се радваме Димитьр да има компания!
Ави,как е коремката?Благодаря за вниманието!
Ето ме и мен в теми4ката,уÜтна както винаги  Grinning
На немска земя сме ве4е,използвам малкото свободно време което имам да пи6а сега,4ета ви на няколко дена но все не остава време да пи6а,а ми е приятно!
Мити- хапва така:
8.00 - АМ,мле4ен ориз с ябьлка на Хипп,АМ с овесени ядки,попара с 4ай или АМ(рядко) ,пала4инка с плод на ХИпп и др.
12.00-12.30  Месно ястие или зелен4уково,супи,яйце/сиренце,за десерт плод,каквато муза ми дойде както казва Лиллка.
16.00 Йогурт с плод,Овесени ядки,крем4е,мле4ен ориз,мÜсли,плодове,вафли4ка МÜсли с АМ
20.30 Крем супа,АМ с бисквита и без,к.мляко,зелен4укова манджи4ка
Между храненията плодове и зелен4уци и всякакви сок4ета.
Имам въпрос-по колко води4ка пият де4ковците?Мити забелязвам пие малко ако испие 180-200 мл на ден е постижение.
4етох 4е на кг тегло след годинката трябва по 125,150 мл
Мити е станал голям палавник,а каква кроту6ка бе6е до скоро....има адски много енергия и минут а не стои на едно място!
Иска сам да се храни,ама не става! LaughingВ най-добрия слу4ай му давам пани4ка и лъжи4ка и пробва заедно с мен докато го храня.Не ме питайте какво става на пода и в стол4ето след това  Laughing
За гьрнето,много интересно и Мити от известно време не иска ,трь6ка се ,рядко    си вър6и работата там.Аз ре6их да го оставя известно време да не го слагам на гьрне.Дано се вьрне отново кьм него!
В на4алото на седмицата ни правиха ваксина-6арките,а сега мисля дали да му слагаме др.месец ваксина за дребната 6арка,тук до 14 месец е безплатна.
Мерките на Димитьр 10.600/78,тук не ни мерят ве4е ако поиска6 да ,следва6тия преглед е 4ак кьм 2 годинки.
Дадоха ни флуор с витамин Д на хап4енца.
Казо,мия 2-те зьб4ета на Мити с паста Ненадент с накрайника,понякога забравям!Димитьр харесва процедурата и си 4е6е венците с 4етката,сега го мь4ат горните зьб4ета.
Весана,успе6ен старт на работата!
Щастливка,хубави снимки!
Кузманка,голямо ти4ане е паднало!В Мездра,не се правят заверки,дори като отидох за 1-ви пьт ми дадоха храна.
Алфи,4акаме хубави новини от теб! Simple Smile
Мариянка,как е Веси?Милата дано се вьстанови бьрзо!
Цвети и на вас бьрзо оздравяване!
Дилипили и аз сьм сама с Димитьр,трудно е ама няма как!Обезопасявам доколкото мога,но не мога да вьрвя след Мити навсякьде!
Ирини,как си?Какви бели вьр6и Спаси!  Simple Smile
Доника,взе ли игра4ката от Ани?Дари много я хареса и да не повярва6 седна да си играе с нея,а преди това ти4а6е без спирка  Simple Smile
За говоренето,Димитьр казва мам-мам,ба-а-а-аба,тата,как казват някои животни,говори си думи4ки които само той си знае какво зна4ат  Laughing,много е сме6ен.
Имитира на6и движения,лази ,ходи за рька,но го е страх да се отпусне.
За мен,в БГ отидох на ендокринолог и ми откриха увелие4ена хипофиза!Следва6е скенер,но аз се отказах за6тото тьй или ина4е ле4ението в БГ не мога да направя.Така 4е др.седмица сьм тук на ендокринолог.
В4ера пазарувах зимни дре6ки на Мити,по4ти е екипиран,само трябват боту6ки  Simple Smile
Скоро Мити има имен ден и мисля какьв подарьк да купя  ThinkingПо кьсно може да пусна снимки на Мити.Олеее какьв ферман сьм изписала  Joy
Ооооооо,моя юнак се сьбуди,не може и минута сам да стои  ooooh!
Усмихнат ден!

Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 20:34 от Sesiliq

# 206
Здравейте!!!
Черпя ви всички по случай приемането ми в магистърска програма. Много съм щастлива, успях да хвана бройките за държавна поръчка и днес се записах. Конкурсния изпит беше от 150 човека, а местата са само 14. Е, класирали са ме на първо място и много се радвам.

Малко по-късно ще се включа по актуалните проблеми тук.
Целувам ви всичките!!!!!!

# 207
Desssy, честито приемане в магистърската програма!
steli-ssd, честит рожден ден!
Плами, честито и твоята половинка!
Mарианка, направо ми се насълзиха очите като прочетох за ръчичките на Веси. Дано се оправят бързо!
Ави, за хляба – аз давам вече най-обикновен бял хляб какъвто купя за нас. Попара по едно време отказа да яде и от както я правя с печени филии, а не със сухар много й се услажда. Ползвам го още за печени сандвичи с масло и кашкавал или със супата за вечеря. Много обича да яде хляб, въпреки, че не е от най-полезните неща.
Щастливка, хубави снимки, никак не сте скучали с 3-те деца.
За Панадола след ваксината и аз се учудих много, но страх лозе пази, че знам какво е да е с Т. Още повече, че като питах сестрата какви реакции може да има и специално попитах за обриви, тя каза, че единствено е възможно да вдигне Т. За пореден път се убеждавам, че хич ги няма и май ще сменям педито.
кия, от плодовете най-любим ни е банана, направо си го гризе, като голям човек. От другите плодове яде в много малки количества нарязани или пасирани в някоя каша – преди праскови, пъпеши; сега сливи, круши, грозде. Един ден може да изяде 3-4 сливи (или др. плод), а следващия път катекорично да откаже. Ябълка не иска и да близне.
mamaKapi, съжалявам много за болестта свекъра ти!
За гърнето, само първите 2  пъти като я сложих стоя на него и се кефеше, на другия ден обаче се огъна на дъга, ревна и не успях да я сложа да седне. Това беше преди няколко месеца и сега все каня да пробвам пак.
dennis, ако гърнето ви е Бертони, и нашето е същото. Има очи и носле и му се маха (отключва) предната част.
Кузманка, ще заслабнеш съвсем от това обикаляне. В Русе от месец насам дават храната в пластмасови кофички за еднократна употреба и така е по-удобно – не разнасяме буркани. Sesiliq, а при нас заверката е 2 дни предварително.
Vesana, не ти завиждам, дано се виждате често. Но е по добре баба й да я гледа от колкото на ясла през зимата.

# 208
Марианка - много неприятна случка, направо изтръпнах. Дано всичко е наред! Прегръщам те силно!

Ави - хляб какъвто има давам. Обикновено бял, но много обича и пълнозърнест.

Стели ССД - Честит Рожден ДЕн!!! Да си жива и здрава и много щастлива!

Виждам, че някои от вас дават АМ и сутрин и вечер. Аз се притеснявам, че ако му включа АМ към 6-7.00 часа, после няма да си иска попарата в 9.00, а в 10.00 става много късно, че ще му се измести обяда. Вие как мислите по този въпрос?

Зъбките - мия ги с вода, когато успея да го издебна.

Георги не пие вода - това проблем ли е? Пие сокове, фрешове, супа, АМ, но само вода отказва.

# 209
Desssy,честито приемане в магистърската програма!На мен ми предстои оба4е от тук няма как за сега.
За водата-мисля не е проблем нали приема те4ностти под друга форма.
Ави ,аз давам рьжен хляб,пьлнозьрнест сь6то.

Общи условия

Активация на акаунт