Пъстри есенни листа събират в парка септемврийските деца

• 22 940
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Кия, нямам представа как ще действам с отбиването. И на мен ми е трудно да се лиша от тази специална връзка между нас двете. Най-хубаво било да се отбие наесен или напролет, т.е. ако не сега, чак след половин година. Ако не беше това постоянно будене нощем, нямаше да има проблем. А и след 20-тина дни ще ме няма за около седмица. Може би като се върна, вече ще е забравила. Ти ако имаш идеи, казвай.

# 91
Здравейте,
аз пак се включвам късно, късно  Rolling Eyes
Днес беше един доста приятен ден  Grinning Запознахме се с Дари и Ради и мама yoana77 и също така пихме кафенце със Стенли и мама steli-ssd
Ето и снимчици  Grinning - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=107690&photo=25
За съжаление със Стенли нямаме, ама те двамата със Сисо бяха в голяма еуфория  Crazy Едно, че и на двамата им се спеше, в същото време искаха да ходят и то най-вече към шадарвана и голямата вода  Mr. Green Ние ги опъвахме, те пищяха, ние се опитвахме да се набъбрим, те продължаваха да си пищят на техният език и най-накрая от емоции и умора запаха по едно и също време  Grinning Но следващият път ще знаем и ще ги наснимаме първо, пък после нека пак спят  Grinning

# 92
  • Пловдив
Добро утро на всички!
Първо по чаша чай /за Ави/
,
а за останалите по кафе:

Вчера си спретнахме много хубава импровизирана среща със Сисо и ive1ina!
Както е написала и тя - не успяхме да ги снимаме, защото и 2-та се бяха развихрили, а после заспаха. Ние пък си направихме малка разходчица и успяхме да си поприказваме.
Вечерта беше предвидена за женско парти и бар с ретро музика. Всичко беше страхотно и се забавлявахме много, но......Тази сутрин ме очакваше изненада....Събужда се Стенли и аз ставам да го преоблека и нахраня и....какво да видя...моето мишленце със подуто, синьо око като на боксьор!!!!!!
Момичета, направо ми се приплака като го видя и после такъв скандал му спретнах на мъжа ми. #Cussing out #Cussing out #Cussing outТой си беше извикал приятели за помощници и компания да гледат някакви мачове и не стига, че бебо вместо в 9,30-10 да е в леглото си е легнал в 11,30ч, но и паднал!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
А той решил да не ми казва, за да не си развалям вечерта! #Crazy
Вече ми помина, но емоцията си беше неприятна!

Desssy, бързо да се оправя Георги и дано да е нещо безобидно!
Кузманка, много сладки снимки!
tzvety, надявам се, че вече сте по-добре всички! Hug

Днес си е доста студено и май зимата дойде! Приятен неделен ден!

# 93
Вече сме малко по-добре. Вчера сутринта беше ама целия на пъпки - целия корем, целия гръб, крачетата, по лицето. Направо се бяхме шашнали, но педиатърката каза, че е скарлатина (вид шарка, бактериална инфекция, която преминава с гнойна ангина и висока температура). Каза, че до 5-6 дни пъпките сами ще се олющят и ще паднат, да не ги мажем с нищо и днес наистина има подобрение. Съвсем бледички са пъпчиците, но не са така червени като вчера. Вече 5 ден сме с тях. Бебчо вече е значително по-жизнен. От 3.30 до 6.00 сутринта си играхеме, търча както обикновено, все едно нищо не е било.
Има ли и други прекарали тази болест?

# 94
Здравейте и от нас!
Едвам ви прочетох,не съм влизала два дни,защото имах доста ангажименти,и сега наваксвам,няма отърване от мен Mr. Green
Desssy,не се притеснявай,ще му мине! Peace
steli-ssd,много неприятна случка,но отсега нататък,кой знае колко цицини ще имат ooooh!
 ive1ina и yoana77,страхотна срещичка,много са сладки малчовците! Hug
Кузманка,страхотна разходка,само така,чудесни снимчици! Peace
MARI_ANKA, ЧЕСТИТТА ДОКТОРСКА ТИТЛА![/color]Да си жива и здрава,много да те слушат кукличките,чакаме да станеш професор! Hug  bouquet
Засега е това,толкова време успях да открадна,малкият вече е по-добре,но сега пък има обрив по дупето,тези кътници направо ни пощуриха,тъкмо спря разстройството,сега пък пъпчици,малки и ситни,мажем се с кремче,но ако скоро не преминат ще ходим при педиатър,заради болестта,отложихме ваксината,дали не е проблем newsm78А тези от вас,които са с Инфанрикс и Имовакс,кога трябва да е следващата? newsm78

# 95
Здравейте,
Честита докторска титла, Марианка!
nikol5, правилно си постъпила, с хора на които им липсва елементарно възптание няма как да се разбереш. Каквото и да кажеш, щеше да се натовариш още повече, а ефект едва ли би имало. Аз обаче не знам дали щях да бъда така търпелива... По-принцип съм мноого спокойна (понякога дразнещо спокойна), но ако се ядосам мога да изненадам дори най-близките си. Така, че самата аз не знам как бих реагирала.
steli-ssd, ех тези мъже, нямам думи... Аз на моя не бих оставила детето, той дори памперса не може да й смени. Една сутрин се наложи да я облече, защото бях болна и не исках да се доближавам до нея – след половин час успя, а детето се скъса да реве. Аз от другата стая се чудех да плача ли или да се смея, едвам се стърпях да не вляза при тях.
Desssy, дано да мине бързо!
Днес Никол е при майка ми и с мъжо разпускаме с филмов маратон. Между филмите изчистихме
(да си починат очите) и след малко продължаваме. Тези дни изгледахме и 13те епизода на Арабела. Беше много приятно да си припомня детските години, дори и сега филма не е никак лош, а и е забавно да чуваш чешката реч. Днес викам на мъжа ми Блекута (едно смешно космато дяволче, слуга на Румборак). Sorry за лирическото отклонение.

# 96
  • София
Mari_anka, честита докторска титла!

Момичета,
и аз се чудя как ще отбивам. ooooh!  Вики си е пристрастена към маминото млекце Mr. Green
Имам една позната, която отби сина си на 1г. и 3м. с помоща на хомеопат. Трябва да я питам по-подробно.

nikol5,добре си постъпила , аз можеше и да се поразвикам малко, което не е добре. Хора разни, все нещо ще ни дразни, ще попадаме в такива ситуации. Аз също съм спокойна по принцип, като Тонита, но ако реша , че съм права, не отстъпвам и тогава може и скандалче да заформя. Mr. Green Просто ми писва понякога.

Днес наистина беше много студено, но ние се поразходихме. Решихме и до Мола на Стамбо;лииски да отидем, и там-каква изненада- толкова хора, че нямаше къде да се паркира. Та по неволя посетихме този до Хемус, та купих подаръче за един рожденник на 1г.- сини панталонки. Е, това е , дано имате спокойна нощ. Чао.

# 97
bazel, ще чакаме да питаш за отбиването с помощта на хомеопатия и да споделиш, че и ние сме пристрастени hahahaИ ние днес ходихме до МОЛ-а на Стамболийски, но за разклика от вас намерихме къде да паркираме, чак на ниво -3 намерихме място:shock:. Купихме на бати очила за плуване, че точно Спийдо искаше детето Grinning
diman, какви идеи да давам...като и аз се чудя как да действам ThinkingЗасега намалих дневните кърмения, давам само за заспиване и в екстремни ситуации... Mr. Green, но пък за сметка на това нощем си цокаме здраво.
Дано ме извинят другите момичета, че пълня темата с кърмачекси терзания, ама нали сме едни от вас...Сега се зачудих колко ли сме кърмачките тук newsm78Я да се преброим.
Щастливкааааа, де сте? Как сте, испанциии?
Цвети Русимова, мерси, че се сещаш за нас Hug
tonitta, как ми напомни за Арабела...Като малка все исках да врътна пръстена и да ми се сбъдне желанието, казвах например:"Днес да завали дъжд" или "Да звънне някой на вратата" и ако случайно станеше, така се кефех и мислех, че имам вълшебен пръстен ooooh! Crazy

# 98
кия,bazel,diman и аз съм от отбора на кърмещо-недоспалите мами.  Tired Аз имам една стратегия,която за момента действа.Спрях нощните кърмения.Последното е към 10-10:30 когато заспива малкия,а следващото най-рано в 5.Просто така случайно си избрах този час.Решение за такава тактика взех след около месец събуждане по над 10 пъти на вечер.Тъй като гледам почти сама Мони реших,че ми е необходимо да се наспивам вечер.Когато се събужда му давам биберона или вода.Първите няколко вечери беше ужасно,ревеше и не искаше нищо друго освен цица,но с малко търпение и постоянство и това отмина.Сега се буди само по 2-3 пъти на вечер,което си е голямо постижение.А  през деня,не ми пречи и по 5-6 пъти да го кърмя.
Мони също е пристрастен към сукането,но не смятам за сега да го отбивам.Доставя му огромно удоволствие.Някой ако има повече опит нека сподели.Това,че съм постигнала дори и малко не ме кара да се радвам,защото знам,че при появата на следващото зъбче положението пак може да стане критично и всякакви системи да отидат по дяволите. Party

Лека и спокойна вечер!

# 99
nikol5, и аз мисля, че зъбки ни тормозят, защото преди няколко дни видях 1 пробил кътник, а вчера видях още един пробиващ, трети е готов, а и горните 2 резеца също ooooh!Наведнъж се юрнаха да растат тези зъби, та сега не я тормозя повече с ограничаване на кърменията, нека се поукротят зъбките, пък ще видим. Благодаря, че сподели твоя опит, никак не е малко постигнатото и си е повод да се радваш! Ще опитам да се възползвам, само дето ние биберони не ползваме, вода пие само в краен случай Mr. Green

# 100
Ехоооо, спите ли вече? smile3524

Аз тези дни големи затруднения срещнах при заспиването на Йоничка. Кое време става, пък тя обикаля напред-назад, вади играчки и въпреки, че и се спи, въобще не ще да ляга. И след като вчера накрая заспа на земята ето така
 .... , днес в 12 ч. вече се принудих, загасих всички светлини и си легнах, пък нея я оставих по-средата на стаята. Да я видите само как бързо се ориентира в тъмното - дойде, качи се на леглото и така сладко се гушна в мен, че заспа на секундата. Grinning...Ех, така е като си няма нейна стая, да заспива на тишина и спокойствие... но да се надяваме, че до един месец и това ще се променило! Peace
Vessselka - браво за тип-топа! Пък за капчиците кърма чела съм, че е нормално, но това не пречи да те види и док все пак...Знам, че след спиране на кърменето трябва да се посети мамолог.... аз ред за таз работа още не съм намерила Confused
nikol5 - за случката на площадката и аз щях да реагирам също като теб. Аз съм много смотана и никога не правя забележки на непознати хора, само на много близки хора и то почти винаги във вид на шега.....пък и съм на мнение, че когато човек няма съвест да види собственото си неправилно поведение, едва ли ги би го направил след моята намеса.... newsm78...
кия - ами наслаждавайте се тогава още на тази чудна симбиоза, дано успеете поне вечер да въведете някакъв ред. А преди малко валеше сняг пред къщата, сега спря....
ive1ina - супер, че си имате нови пловдивски другарчета. Малко по малко, всички септемврийчета ще се запознаят и на живо. Grinning
Кузманка - много е сладка Дани  Heart Eyes.... и как хубаво си общува с животните....
diman - хайде честити ходещи крачета тогаваи чакаме отчет от прущапулника /тази дума така и не са научих да я пиша....един път с А друг път с Ъ.../
steli-ssd - такива инциденти могат да се случат на всеки, който гледа мъниците - да му минава бързо оченцето на детенцето!
tonitta - звучи страхотно неделният ви ден...
irinii - как сиии? Пращам ти три добри феи - магЕсници , ако те не помогнат пращам и този /изглежда малко нескопосан, но е професионалист! Naughty
Ави - ами ти как си? Искам да ти кажа, че съм убедена, че нещата ще се подредят по-възможно най-добрия за вас начин, защото ми се струва, че понякога се притесняваш! Hug
Еееееее спите явно всички, никой няма за компания.... спете вие сладък сън, пък аз отивам да хапна, че ме подгони среднощен глад....
Лека нощ и до утре!

# 101
Стели,от солидарност днес и Румчо се е сдобил с ударено около окото-паднал при баба си.Какво да се прави,падат-стават...така ще е..
Фибичка-моят гинеколог ми прегледа ("опипа" Embarassed) гърдите,имам кистозна мастопатия-често срещано и ми каза че след 35 год задължително се ходи на мамолог всяка година.Естествено при някакво съмнение и по-рано..

# 102
Леле, с тези падания  ooooh! Да се оправят бързо дечицата  Hug
Ами и аз да се жалвам какво направихме вчера  Confused Точно преди да излезем от нас, сложих Сисо в количката, закопчах го, но след това го разкопчах, за да му облека якето и....съм забравила да го закопчея отново  Embarassed А и много ми се ходеше до wc-to, а нашия татко го нямаше. Оставих количката до вратата, така че да мога да го виждам и се пъхнах в тоалетната. Той си седеше мирно в количката, но като ме видя се обърна и се протегна към мен и....падна  Cry Ама директно на главата си, върху плочките  Cry Така изтупка момичета, че сърцето ми спря. Много се ошашках, той като почна да плаче  Cry След малко чак започна да се прозява и аз се шашнах да няма сътресение  Rolling Eyes Обадих се на педи, тя ме инструктира да тичаме към спешна помощ, за да му направят снимка, защото е паднал върху плочките. За щастие се разминахме само с цицина, лека синка и голяма уплаха за мен  Confused Сега малко съжалявам, че избързах и разреших да му правят снимка на рентген, май не трябваше чак толкова  Thinking Тя и лекарката, която ни пое ми каза, че му няма нищо на пръв поглед, че костите на децата са изключително гъвкави, но за мое успокоение ще го снимат. На рентгена лекарката също ми каза, че едва ли ще му има нещо, ама пусти му стрес  ooooh! Станалото станало, добре че само с това се разминахме  Praynig А пък снимката, като видях и като ми мина малко уплахата, така се смях  Laughing Виждат се два реда със зъби  Mr. Green Сега ще чакаме само да излязат, че нали само два ни стърчат отдолу  Mr. Green
Ами това е, малко пак се увлякох с моите обяснения  ooooh! Ясно е че децата ще падат, къде от наши грешки  Embarassed къде от други неща, но дано са само леки наранявания и по-малко стрес за мами и татковци  Hug

fibi4ka, абе тези дни и Сисо заспива много трудно  Thinking Преди като се гушнем и максимум половин час и е заспал. От няколко дни започва да клюма, да мрънка че му се спи, отиваме да си лягаме и той започва да играе. Голямо джаскане в леглото, не мога да го укротя и това продължава 1ч и 30мин- 2 часа  #Crazy Като започна да го слагам до мен и да го гушкам се измъква веднага и става. Много му е забавно да се задържа прав в леглото и да прави крачки и да пада върху възглавниците  Mr. Green И така умора няма, но пък за сметка на това сутрин взе да спи до 10ч  Crazy Поне от тези няколко дена, в които заспива по-късно  Grinning

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 08:29 от ive1ina

# 103
Добро понеделнишко утро от нас! Вън май е 0 градуса. Б-р-р-р!

Кузманка, много свежи снимки на Дани с животинките! Ивелинче, и пловдивските снимки много ни харесват! Права е Фибичка. Постепенно ще се запознаят наживо всички септемврийчета.

Стели, Веселка - бързо да разминават синините. Чувала съм или по филмите съм гледала, че в такъв случай на окото се слага сурова пържола. Направо онемях като видях това за първи път, но май помага. Не, че си представям да пльоснете по една пържола на малките очички.

Ивелинче, радвам се, че инцидентът е завършил само с уплаха. Аз неизменно завързвам Сашко с де що видя колан. Така той е свикнал и не се противи - в количките, в колата, в столчето за хранене. Отсега трябва да го приучвам на безопасност.

Весана, как сте с Али? Снеже, как сте с Ема? Цвети, как сте с Алекс? Изобщо чакаме отчет за подобрението на състоянието на всички болни мъници!

Никол5, аз определено не бих замълчала в градинката. От дете съм наплашена да не ме удари някой с камък и нямаше да спестя някоя и друга дума на майката.

Диман, честити ви ходещи крачета!

Кия, моля обсъждайте на воля всичко, което ви вълнува. И аз се чудех как ще ми се отрази спирането на кърменето, но както си сучеше сладко, един ден Сашко спря да проявява интерес към млякото ми.

Щастливка, добре завърнали се на родна почва и оттук!

Мама Меги, какви ги кроиш пак? Зачезна. Много дейности развиваш накуп!

Фибичка, накара ме да погледна в правописния речник. Аз много държа на правописа и граматиката, но карам често по интуиция  Laughing Пише се прОщЪпАлник! На ти сега - и аз съм го писала неправилно!

Както би казал баща ми "оставете я спокойно да се притеснява". Не, че толкова се притеснявам, но вече година и половина сме разделени и, казано накратко, трудно издържам вече. Ето какво поднесе съдбата на мен, нетърпеливата по рождение - един голям урок по търпение!

Тонита, и мен върна в детските години. Обожавах "Арабела". Тичахме след училище да се приберем, за да я гледаме. Още се кудошим със "стъпвай по хартиите".

ИриниHug  bouquet!

Приятна и ползотворна седмица от нас!

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 10:28 от Ави

# 104
привет мамчета,
 първо да се похваля - днес съм отличник и първият от серията държавни е издържан с отличен!!!
Тези дни падна голямо четене, което за съжаление трябва да продължи че се задава следващия изпит, а мама си тръгва днес  Sad
За кърменето - и ние сме от интензивно и пристастено кървмещете се..не виждам въобще светлина в тунела. Ако иска да суче трябва да й е даде веднага, няма не  Laughing
Ивелина, радвам се че Сисо се е разминал само с цицина.
Диман, честити ви ходещи крачета
Ави, снощи Стефи ти се обади по телефона по самоинициатива..по едно време чувам някой вика "ало, ало" и гледам Стефи търси Сашко  Wink
Ирини, как си слънце?!  Hug
Още щях да пиша ама забравих..днес ми е простено, че всичко което имах в главата остана в изпитната зала  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт