За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...

 • 182 020
 • 677
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 474
Винаги ме е било страх от ваксините тук при нас има дечица които са пострадали и то жестоко от слагане на такива ваксини. Жестоко е  здраво и право детенце да съсипят живота му завинаги. Божичко  да не дава господ както  казват старите хора.

# 46
# 47
 • Мнения: 252
Здравейте ,

а  чували ли сте да  е  имало негативни последици  след  ваксинация с  пентаксимRolling Eyes
Сега  ни предлагат  да започнем да ваксинираме  Софийка с тази ваксина , защото  била  уж най-качествена. ( детето ми  не е ваксинирано досега)
Много съм се стреснала  от тези ваксини , но ме е страх и да  не я  ваксинирам, все  пак един ден  ще тръгне  на детска , на  училище  Rolling Eyes

# 48
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 141
Мисля, че в здравния форум има тема с препоръчвани ваксини. Аз като ваксинирам децата си също съм притеснена.

# 49
 • Мнения: 249
А гледате ли за ваксините срещу заушка? От онези дни пак имаше дебати с  родители и пак се отрича  да има странични ефекти  ooooh!. Само не  ми е ясно как не ги е срам да  отричат очевидното  #2gunfire.

# 50
 • Мнения: 1 045
Без ваксина дори в училище не приемат
Какво да правим
Договаряш се със личния лекар , че не искаш да си вакснираш детето и но да му нанесат имунизациите в паспорта за да нямаш проблеми. Другия вариант е да си плащаш всяка година глобата наложена от държавата за отказ от ваксинации на стойност 90 лв  ooooh!

# 51
 • Мнения: 4 414
освен нежеланието поради чисто финансови причини, традиционната медицина в доста случаи няма апарат с който да отчита негативното влияние на ваксините. как да направи връзка между аутизъм и ваксини, като няма обяснения за произхода на аутизма, примерно?! или повишаването на честотата на автоимунните заболявания и масовата ваксинация? понякога връзката е очевидна, но в други случаи... да не говорим, че последствията могат да не се проявят веднага. като прибавим и това, че всеки организъм реагира индивидуално, нещата съмсем излизат от контрол Sad

# 52
 • Мнения: 4 414
Договаряш се със личния лекар , че не искаш да си вакснираш детето и но да му нанесат имунизациите в паспорта за да нямаш проблеми.
този вариант аз не го приемам.
първо, това е документна измама и лекарят подлежи на съд. освен това, подобно поведение може да му коствата правото да практикува. не бих поставила нито един човек в подобно положение.
второ, грешната информация може да коства живота на детето в даден момент. не винаги ще сме на разположение, за да кажем, че тези документи са измамни. да не говорим, че може и да не ни обърнат внимание, дори и да го твърдим.
по склонна съм да си плащам глобата всяка година, но това не решава въпроса с това, че неваксинирани деца не се приемат в детските градини и в училище.
така, че пак сме в задънена улица...или по-точно казано, опираме до съд, в който да докажем, че по закон имаме право да откажем профилактика и лечение. законът е над наредбата. или че правото на всяко дете да посещава училище е по-висше от правото на училището да определя какви деца/ваксинирани или не/ да ходят в него.

# 53
 • Мнения: 3 591
Или да си ваксинираме децата преди училище  Mr. Green
все пак акто са по-големи шанса за реакция е по-малкък.
А и по големите деца не се ваксинират със всички ваксини. Т.е. ако ти се сетиш, че искаш да си ваксинираш детето на 7 години, примерно няма да му сложат ваксината за коклюш защото тя не се слага на големи деца. Но ще ти е разписан картона правилно - всички ваксини за еди каква възраст поставени...
освен това ще си спестиш амнайсе реваксинации - все пак това са амнайсе вкарвания на чужд белтък или живак  в организма....

Аз ще си ваксинирам момчетата за заушка преди да влязат в пуберитета.
за яслите - в БГ навремето сина ми ходеше на ясла без ваксинита ММР и така тръгна и на детска градина...просто винаги когато трябваше да ги слагат беше болен. Приемнето ставаше като идеш в ХЕИ и вземеш бележка че не е ваксиниран по еди каква си причина. (примерно аларгичен). с таква бележка немогат да ти откажат ходене на ДГ или училище. Всъщност училище не могат да ти откажат по никаква причина  Wink Но искат да го имат черно на бяло.

# 54
 • Мнения: 4 414
Или да си ваксинираме децата преди училище  Mr. Green
все пак акто са по-големи шанса за реакция е по-малкък.
да, това също е вариант, който обмислям...
иначе, сега май не става с бележка от ХЕИ...за да не те ваксинират, трябва да минеш през комисия от лекари, която да те освободи.

# 55
 • Мнения: 3 591
Aма ти няма да се освобождаваш от ваксина - просто ще идеш в ХЕИ за бележка, какви ваксини има и в коя градина ще постъпва. От там те ще пратят човек да ваксинира детето в градината, като преди това ще ти кажат, защото ще трябва да се разпишеш. И вие точно тогава обаче ще вземето да се разболеете... след 3 месеца пак ще ви пратят ваксинировач ..и пак ще се разболеете  Joy
аз не съм го правила това умишлено, просто така се случваше. Със сигурност знам,че може да се запише дете без ваксини на ясла/градина с бележка. А за училище просто никой неможе да ви откаже образование, колкото и да се пънат колко е задължително да си ваксиниран. друг въпрос, че в междучасието ти като не си там може и да го ваксинират без да те питат...

# 56
 • Мнения: 604
Ужас, попаднах на тази тема точно в момент, след като току що водих дъщеря си на задължителна ваксинация ДТ и полиемиолит  ooooh! Искрено се надявам да няма никакви проблеми. Бях чела за деактивираните ваксини и се обадих на личната лекарка /все пак тя трябваше да я ваксинира/, за да я попитам дали би имала нещо против да купя ваксини, а тя да й ги постави. Отговори ми, че ДТ навсякъде е деактивирана, а полиемиолита била пречистена и било изключено да има някаква реакция. Детето се чувства добре, пу-пу, нямам търпение да се прибера от работа, за да се уверя и лично. Докторката каза днес, ето, вече е напълно готова за първи клас. По-късно видях, че е записала в здравния картон дата на ваксиниране 10.07.2007.
Дъщеря ми е със синдром на Даун и до м.юни беше в социален дом, това е лекарка, която е избрана за Джи Пи на всички деца, през май е била имунизацията Манту, предполагам, че на 10.07. е сложила ДТ и полиемиолит на другите деца, но Маги вече беше у дома и затова е написала тази дата, за да си попълни протоколите  newsm78
След всичко прочетено и "изгледано" по темата за ваксините все още не мога да преценя дали са "необходимо зло" или са ненужни, т.к. така или иначе не гарантират 100% защита.
Бог да пази децата ни  Praynig

# 57
 • Мнения: 4 414
Green dream, не се притеснявай излишно Hug Моята дъщеря също има всички ваксини и не е имала проблем. Всичко ще е наред с Магичка. Hug

# 58
 • Мнения: 516
Гледахте ли филма предоставен от caireac77? Доколкото разбрах най-опасна е ваксината против туберколоза-БЦЖ.И да искаме да я спестим на детето си,няма как, нали я слагат в Родилен дом , още на 3-тия ден.Излиза , че и ние сме страна от третия свят,полигон за експерименти.Май комунизма не си е отишал,все още нямаме Право на Избор!

# 59
 • Мнения: 249
За съжаление е така.  Но и ако не  си ваксинираш детето другите родители ще скочат срещу твоето видиш ли то е носител на зарази  ooooh!. Аз не съм правила двете последни на малката , а на голямата Манту-то също отказах да направя  Embarassed. Но това си беше договорка между мен и Джи пи-то. Това е положението. Никой  не те пита и май това е единственият вариант   Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт