Моля за коментар на резултати от спермограма

• 121 588
  • 272
  •   1
Отговори
# 165
На мен заглавието много ми хареса и адмирации към Татко Барба Peace

# 166
Танче, щом съм те подсетила, че има заглавие и не съм се впуснала в предложения, значи съм съгласна Wink. А и като гледам няма други варианти, откъдето си вадя извод, че и другите са съгласни. newsm78

# 167
Браво тогава Simple Smile
Предложение: ако искате съберете няколкото полезни теми за мъжкият стерилитет, които сме обсъждали и можем да ги дадем като линк във закованата тема. Мисля, че ще е полезно

# 168
Браво тогава Simple Smile
Предложение: ако искате съберете няколкото полезни теми за мъжкият стерилитет, които сме обсъждали и можем да ги дадем като линк във закованата тема. Мисля, че ще е полезно

Тани, той Татко Барба е дал два линка- за тази тема(на Скарлет), и за темата за витамините... Peace
Ако прецените някоя друга тема, че съдържа интересна информация-казвайте. Simple SmileНа мен ми се струва добре с тези два линка. Grinning

Имам и едно предложение,ако прецените, може точката
Бележки върху анализа на спермограмата:
да се отдели като втори пост в темата-доста е дългичка. newsm78 но това е само предложение Hug
Татко Барба,браво.  bouquet  bouquet  bouquet
Заглавието ми харесва-ако имате съмнения, ами може "мъжки фактор-да поговорим" newsm78
Но за търсене с търсачка е по-добрo предложенoто от Татко Барба Wink

# 169
О боже изобщо не внимавам Simple Smile

# 170
Таничка, простено ти е, ама да не ти стане навик, че тогава става опасно Wink.
Знаеш ли какво си мислех снощи като гледах закованите теми. Понеже станаха много, имаш ли нещо против основните думи в темите да ги направиш с главни букви целите - пример: "Предстои ми инсеминация,да поговорим-2" да стане "Предстои ми ИНСЕМИНАЦИЯ, да поговорим-2". И т.н. с другите - ИН-ВИТРО/ИКСИ, ЛАПАРОСКОПИЯ, ЕНДОМЕТРИОЗА, СПОНТАНЕН АБОРТ, ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ, ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ и така... (извинете, че пиша тук, ама нали така и така това е работна тема - после Танчето ще го махне)

# 171
# 172
здравейте,бихте ли коментирали сл.резултати:дни въздържание:4   
време на втечняване-15мин.
обем-3,5(2,0-6,0)
рн-n(7,2-7,8)
вискозитет-0
левкоцити5-6(3-5)
обща концентрация75,10
нормокинетични 47%
хипокинетични 6%
акинетични47%
концентрация нормокинетични/1 мл(35,10
обща концентрация на нормокинетични 122,5.10
крюгер тест:200
с нормална морфология30бр-15%
с анормална морфология 170бр-85%
с макроцефалия-0бр
с двойниглавички-5бр
с шиловидни главички8бр
с шийни дефекти18бр
с цитоплазматичен остатък 2бр
с макроцефалия32бр
с аморфни главички72бр
с tappering форми 2бр

с опашни дефекти31бр
заключение:лека астенозоспермия ,морфология по крюгер в норма

# 173
renetageo, освен тези 47% нормалноподвижни спермита, не виждам нещо друго кой знае колко обезспокояващо. Пуснете полови хормони при мъж ти. Посетете андролог-уролог да направи преглед на мъж ти, да няма случайно някое варикоцеле. Ако при теб нещата са добре и имаш необходимите изследвания, можете да пробвате и с инсеминации.

# 174
то и наще изследвания при Др. Момчил Сариев във Варна Майчин Дом
Спермограмата е:
обем:3 мл.
сперматозоидна концентрация:19млн./мл
брой нормокинетични:6 840 000мл
общ бр. нормокинетични:20 520 000мл
сперм.с нормокинеза:36%
сперм. с хипокинеза:5%
сперм с акинеза59%
заключение:Olygoastemo...spermata първа степенне съм сигурна за заключението не мога д разчета нали занаеш докторите как пишат

# 175

заключение:Olygoastemo...spermata първа степенне съм сигурна за заключението не мога д разчета нали занаеш докторите как пишат

Нуто,

Най-вероятно е изписано - Олигоастенозооспермия
Не знам до колко си запозната, но това означава:
Олигозооспермия - когато броя на сперматозоидите е под 20 милиона на милилитър или под 40 милиона/мл от целия обем на дадения еякулат.
Астенозооспермия — намаление на количеството на подвижните форми, а също и скоростта на движение на сперматозоидите в еякулата. Количеството на слабоподвижните или неподвижни форми при това превишава 30%.

Не видях къде са резултатите от морфологията. Тест по критерии на Крюгер правихте ли ? Съветвам те да си направите спермограмата в Център по репродуктивна медицина, а не в лаборатории.
Има и цяла тема посветена на мъжкия фактор, която е "закована" в началото на този подфорум.

# 176
Здравейте, аз идвам от 'Предстояща инсеминация ....'. Вчера взех резултати от тест за съвместимост. Аз имам антитела... но искам да питам за спермограмата:
Дни въздържание: 2
Време на втечняване: 20 мин.
Цвят: сл. кост
Обем: 1,6 мл.
Ph: N
вискозитет: 0
Левкоцити: 7-8
Желат. конгломерати: не
аглутинати: да, типични
незрели кл. от сперматогенезата: не
Обща концентрация на сперматозоиди/1 мл.: 90х10 на шеста степен
Нормокинетични сперматозоиди (А+В): 50% А) с бързи ЛПД: 26%, В) с бавни ЛПД: 24%
Хипокинетични: 6%
Акинетични: 44%
концентрация на нормокинетични (А+В) сперматозоиди/1 мл.: 45х10 на шеста степен
Тотален брой на нормокинетичните сп.: 72х10 на шеста степен в обема

Лошото е, че освен заключение Normozoospermia има още 2 неща, но не мога да ги разчета....
Моля, ако някой може да ми помогне с талкуване на показателите. Благодаря ви предварително!

# 177
Зравейте !

Мъжът ми също е с лоша спермограма.Правихме я в клиниката в Плевен и ето резултата ;

Материялът е даден на място чрез мастурбация след 5 дни въздържание.
РН 8.0 , обем 7.0 (норма 2-6) , цвят слонова кост , втечняване 15 мин. Агрегация Да А+ , Аглутин Да А+ ,
незрели клетки Да , желатинови телца Не , брой сперматозоиди 43 000 000 / мл. при норма > 20.10на 6та
брой сперматозоиди 301 000 000 / еякулат норма >40.10 на 6та
Подвижност 50% норма над 50% брой 21 500 000 мл брой 150 500 000 еякулат
Хипокинетични 18.6 %
Акинетични 31.4 %
С нормална морфология 5% норма над 14%
С главични дефекти 59 , с дефекти на шийката на средния сегмент 19 , с неправилно прикрепяне 2
с пириформени главички 4 , със задебелен среден сегмент 17, с кръгли главички без акрозома 2 , с малка акрозома 2 , с аморфни главички 44 , с цитоплазмичен остатък 17
Анти-спермални антитела в плазмата 23.1 N<60 U/ml

Диагноза ХИПЕРСПЕРМИЯ.ТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ.

КАКВО ТОЧНО ЗНАЧИ ДИАГНОЗАТА?

# 178
ХИПЕРСПЕРМИЯ -  когато еякулатът е повече, от 6,0 мл.
Често се свързва с варикоцеле. Възможно е и да не сте спазили точно срока на въздържание.

ТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ - с най-прости думи - наличие на сперматозоиди с патологични форми, т.е - увредени. При вас само 5% са годни, а останалите са увредени. Нормата на годните трябва да е най-малко 14%.

Съветвам те да повторите спермограмата, но с не повече, от 3 дни въздържание!!! При мъжки фактор по-дългото, от 3 дни, въздържание, повлиява зле резултатите!
С резултатите от новата спермограма, обезателно посетете уролог - андролог, за да потърсите причината за тези показатели. Често причината е физиологична. Препоръчвам д-р Милен Кацаров в София.
Прочети темата за витамините. Съпругът ти да започне да приема добавки, да не пие и да не пуши!
Успокойте се! Всичко ще се оправи!  Hug

# 179
Благодаря много!
Относно въздържанието наистина е повече от три дни , но ако се наложи ще направим втора спермограма.И вече имаме час за уролог.Да видим какво ще каже той....

още веднъж благодаря за включването!

Общи условия

Активация на акаунт