Моля за коментар на резултати от спермограма

• 121 571
  • 272
  •   1
Отговори
# 195
Здравей Schneee,моя приятел пи Провирон и наистина имаше ефект.На първата спермограма пишеше
СРЕЩАТ СЕ РЯДКО ЕДИНИЧНИ ДЕГЕНЕРАТИВНИ ФОРМИ НА ЖИВОТ.След приема на Провирон стигнахме до 15 % добреподвижни.
Провирона го купувахме от Турция.По стечение на обстоятелствата правихме ИКСИ,което за наша радост е успешно и имаме кутия и половина още от тези лекарства.Ако искаш мога да ти го подаря.
Пиши ми на лични ако имаш интерес Hug

# 196
...................., но при нас трибестана например имаше обратен ефект.... Rolling Eyes

Здравей Shneee,

Вие от кой град сте ? Питам защото аз, след няколко кутии, спрях да приемам Трибестан заради незначителното количество от билката Трибулус, която се съдържа в Трибестана. По съвет на д-р Кацаров вместо Трибестан си купих чай от един известен билкар в кв.Симеоново, гр.София, в който се съдържат много по-високи количества. Така че може да пробвате от него, т.к. едва ли сте се повлияли негативно от Трибестана, освен ако съпруга ти не го е гълтал с шепи (по опаковка на ден поне). За координати на билкаря съм писал в темичката с витамините, в случай че решите да го посетите.
Успех  Hug

# 197
Здравейте!
Ще напиша резултатите и от спермограмата на моя съпруг, с молба за мнение относно показателите. Правена е във Варна в клиника по стерилитет (Д-р Александров). Не е разширена, защото ни обясниха, че разширена правят, ако преценят че има нужда. За тях тези резултати били достатъчно показателни:

Въздържание: 5 дни
Обем: 6 мл. ,    реф. ст-ст: 1,5-5,0 мл.
Втечняване: 10 мин.
Концентрация: 37 000 000/мл,     реф. ст-ст:  >20 000 000/мл
Подвижност: 61%,    реф. ст-ст:  >50%
Прогресивна подвижност: 3,    реф. ст-ст:  >2
Общ брой: 222 000 000,    реф. ст-ст:  > 40 000 000
pH: 7,7
Вискозитет: нисък
Цвят: норма
Частици: минимално
Кръгли клетки: < 1 000 000/мл,     реф. ст-ст:  <1 000 000/мл
Морфология (СЗО критерии;1992)
Нормални форми: 59%,    реф. ст-ст:  >30%

Струва ми се прекалено съкратена, моля да се включи някой по-запознат!

# 198
Прекалено бързо се втечнява. Не знам дали има връзка с твърде големия бем?

# 199
Addict каква рецензия е дал доктора? Какво е неговото мнение? С моите лаически познания по мъжкия стерилитет ще кажа 4е май всичко е ОК  Peace

# 200
и аз мисля че е ок
но Александров ти е казал
най добре какво е положението

# 201
и аз мисля че е ок
но Александров ти е казал
най добре какво е положението

Много точно казано, имах един период на лутане от диагноза на диагноза, съмнения, противоречива инфо, бяхме правили спермограма при док Александров и др. неща, но се наложи да се обърна за една манипулация  към друг доктор по стерилитет във Варна, който совен с всичко останало се занимава и със спермограми, та помоли ме да му пакажа всички изследвания / нищо 4е аз исках от него само определено нещо/  и щом я видя спермограмата ни едва ли не подложи под съмнение заклю4ението на края - нормозоосмермия. И каза, 4е има проблем и че тряба да се повтори, да се направи разширена такава, при него разбира се толкова ме обърка, но въпреки всичко взех решение да се доверя на Александров и така и стана от тогава забременявам за трети път /2 извънмато4ни и сега от инвитрото/ . Т.е при мъжа ми не е проблема, а подвижността на нашите сперматозоди бяха дори 45-50% / по малко от вашите/ . Така, че Адикт моя съвет е довери се на док  Peace

# 202
Благодаря на Денди и на Ралчето за отговорите! Hug Hug Hug
Заключението е : Нормозооспермия
Според референтните стойности всичко е в норма, притеснявах се дали не е пропуснато нещо, понеже ми се вижда много съкратена, затова потърсих мнение.

# 203
привет, най-накрая си имаме спермограма, сте споделя резутатите и ще е надявам някои от вас да ги види и да ми каже дали са нормални, дали скоро ще успеем в на4инанието...  Rolling Eyes голямо благодаря предварително

обем: 2.5мл
цвят: слонова кост
вискозитет: 0
левкоцити: 5-6
обща сперматозоидна концентрация: 222,5млн.
нормокинети4ни сперматозоиди: 60%
а) с бързи ленарни движения: 36%
б) с бавни движения: 24%
хипокинети4ни: 6%
акинети4ни: 34%
брой нормокинети4ни сперматозоиди (а+б): 53 400 000 в обема

# 204
  • Пловдив
Здравей Дани 7, прегледах резултатите от спермограмата и понеже съм в течение с този проблем /мъжки фактор/ смятам, че мога да изразя мнение, че вашите резуртати са повече от добри.  На въпроса кога можете да постигнете успех в начинанието, знаеш, че никой не може да отговори. Пожелавам ти да бъдеш търпелива и скоро да се зарадваш на двете чертички! Успех! Grinning EFP

# 205
моля за мнение а ето и резултатите от спермограмата: въздържание 5 дни,обем 4.8,цвят слонова кост.ph 0  с някаква чертчка отгоре ooooh!,време на втечняване 25,Вискозитест 0,желатинови конгломерати-да, левкоцити 5,незрели клетки на сператогенезата-не
Обща сперматозоидна концентрация/1мл 65x10'6
Общ брой на сперматозоидите в еякулата 312x10'6
Нормокинетични сперматозоиди (A+B) 38%
- с бързи линеарни движения 35%
- с бавни движения 3%
-хипокинетични 3%
- акинетични 59%
Брой нормокинетични сперматозоиди(a+b) 25x10'6
Oбщ брой нормокинетични сперматозоиди 120x 10'6 в обема
Заключение:ashemozoospermia

# 206
Намерих информация и изтривам предишното.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 22:26 от Kolin

# 207
Намерих информация и изтривам предишното.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 22:26 от Kolin

# 208
Здравейте на всички!

Пиша за първи път тук
/не знам дали съм улучила мястото за моя въпрос/.
Моля ви да ми обясните лоша ли е спермограмата  на мъжа ми.

Тя е правена в ИН  ВИТРО   МЕДИЦИНСКИ   ЦЕНТЪР   ,,БРАТЯ   ТОДОРОВИ,,  гр.СОФИЯ. 

въздържание  4 дни
обем 3,5ml     
цвят-безцветен 
 ph-7   
време на втечняване -20мин
  конц. преди обогатяването:19млн./ml       
  прогресивно      подвижни 4%
  слабо  подвижни-62%                                                                                                                                                 
 бавно движещи се в кръг-10%             
  неподвижни-23%   
a+b: 66 млн.  в мл .                                                                                                                                                                   
МОРФОЛОГИЯ       
 нормална  морфологична  оценка-68%                                                                                                                       
  патологична  морфологична  оценка-32%                                                                                                                     
сперматозоид  с много малка глава-4%                                                                                                                         аморфни-8%                                                                                                                                               
 извън нормата-20%

ДИАГНОЗА :ОЛИГОЗООСПЕРМИЯ

Възможно ли е забременяване  с такива резултати по естествен път
    Благодаря  ви  предварително
    УСПЕХ НА ВСИЧКИ  ВЪВ ВСИЧКО!

# 209
           ЕХО, КЪДЕ  СТЕ   ВСИЧКИ?

Общи условия

Активация на акаунт