Моля за коментар на резултати от спермограма

• 121 593
  • 272
  •   1
Отговори
# 255
  • Стара Загора
Кое и е добро на спермограмата? Морфолоия 30%....на фона на 70% лоша хич не е добре. Количеството е малко...2мл......Вчетняването е бавно също...въобще все си в долните или извън тях граници.
Лекарят нищо ли не ви каза? Предписа ли ви нещо...на уролог ходихте ли?

# 256
Кое и е добро на спермограмата? Морфолоия 30%....на фона на 70% лоша хич не е добре. Количеството е малко...2мл......Вчетняването е бавно също...въобще все си в долните или извън тях граници.
Морфологията и мен ме притесни,но лаборантите въпреки това са му сложили диагноза-нормоспермия и аз се успокоих. Rolling EyesКоличеството реших,че е малко,защото е само на два дни въздържание...а и стреса като сложиш...не знам. Rolling EyesВтечняването обаче е на горна граница.Още лекар по репродуктивно здраве не е разчитал спермограмата,само от лабораторията,но нали там са ембриолози...?А да го накарам той да отиде на лекар няма да ми е лесно,засега само една спермограма изкопчих... Sad Благодаря ти,Хера! Peace

# 257

Хера, не съм напълно съгласна  Peace, по следните причини:
- морфологията е водят супер спорна като фактор в спермограмите изобщо. Да не говорим как по Крюгер занижиха критериите от 14% нормални фомри до 4% нормални форми. Това не беше случайно, а в следствие на мащабно изследване.
- обема сам по себе си е с относителна важност, защото много по-важна е бройката - в случая 80 млн/мл, крайната обща бройка пак идва супер повече от нормалните 40 млн. и на два дни въздържание си е добре.

Иначе в спермограмата забелязах други резултати, които повдигат някои въпроси.
 Да, втечняването е на границата, но в комбинация с аглутинацията (което може да е и причина за леко занижената подвижност на а и б) и завишената бройка на кръглите клетки може да говори за наличието на инфекция. Не мога да помогна с повече инфо какво се прави в такива случаи (ако изобщо нещо се прави), не съм се сблъсквала с това. Най-добре да се направи консултация с лекар (аз някак си автоматично реших, че такава ще последва и не исках да коментирам тези параметри понеже знанията ми тези въпроси са много бегли).
Джинджър, дано го убедиш  Hug

# 258
Здравейте,момичета!
Да споделя,че спермограмата според ембриолога и според лекарката е цитирам "супер",даже не обърнаха никакво внимание на визкозитета-всичко било наред.Не че е добра новина,защото сега търсят по-сериозен проблем,но исках да ви благодаря за коментарите и помощта!  bouquet

# 259
Джинджър 82 , аглутинацията коментирахте ли я?

# 260
Джинджър 82 , аглутинацията коментирахте ли я?
Не.И двамата казаха,че всичко е ОК,а този път бях при Персенска и й вярвам напълно. Simple Smile

# 261
Здавейте! Имам един въпрос относно спермограмата на мъжа ми (по скоро се отнася до микроорганизмите открити в нея)! Възможно ли е да има наличие на микоплазми и уреаплазма, породено от това, че изследваната сперма е в резултат на орална любов??? Лаборантката каза, че тези микроорганизми са в много малко количество. Извинявам се, ако въпроса ми ви звучи глупаво..., но наистина не зная и искам да разбера! Благодаря

# 262
  • Живее на Луната
Доколкото разбирам въпросът ти е възможно ли е да се е заразил посредством орална любов...

Ето и отговор:
Какви са начините за предаване на инфекцията?

Гениталната микоплазмена и уреаплазмена инфекция се предава по полов път (при генитален или орален контакт). Възможно е и вертикално пренасяне на инфекцията от майката на детето (при раждането или по време на бременност), както и при трансплантация на тъкани.

Най-голямо значение за разпространение на инфекцията има сексуалното общуване – честота на контактите, броя на сексуалните партньори, както и социално-икономическия статус на пациента.

Представителите от вида Ureaplasma и Mycoplasma са изолирани при 30-80% от здрави хора, без прояви на инфекция, като това носителство е по-често при жените. Установено е, че над 20% от живородените здрави деца са колонизирани от ureaplasma urealythicum, като този процент е по-висок при недоносени деца. След 3ия месец детския организъм постепенно се очиства от микоплазмите, като при големите деца и възрастните, които нямат сексуални контакти, носителството е по-малко от 5%.

# 263
Ще ви помоля за коментар на нашата спермограма!
Цвят белезникав
Вискозитет нормален
Втечмяване 11мин            <60
ph 8,5                                  >=7,2
Обем/малко изтече навън/
2,1 мл                                  >=1,58
Концентрация 61,8milion/ml  >=15
Общ брой 129,8 M/Ejac        >40
Подвижни 36,7%                  >=40
Бързо прогресивно подвижни 18,1%     >=25
Бавно прогресивно подвижни 11,3%                      5-25
Непрогресивно подвижни 7,3%          <5
Неподвижни      63,3%
Концентрация на бързоподвижните   11,2 М/мл                 >5М/мл
Концентрация на бавноподвижните 7 М/мл
Концентрация на функционалните 2,7 М/мл             >3
Подвижни 47,8 М/Еjac
Индекс на подвижност 116         >80
Скорост 12 micron/s       >5
Морфология нормални форми 84%     >15
Главични дефекти 4%
Шийни дефекти 6%
С цитоплазмичен остатък 0
Опашни дефекти 6%
Аглутинати  не се наблюдават
Агрегати не се наблюдават
Предварително ви благодаря!

# 264
  • София
Не е много читава тази спермограма, 84% нормална морфология не е изобщо достоверна.
Иначе подвижността ви е  под нормите, другото изглежда добре. Понякога с разни добавки се увеличава подвижността, но не винаги.

# 265
Подкрепям бамбарадамбара, направете нова спермограма, с морфология по Крюгер, в клиника по репродуктивно здраве.  За подвижността - опитайте с добавки, може и да се повлияе.

# 266
Благодаря ви!

# 267
  • София
Здравейте, току-що мъжът ми даде паролата и ето неговите резултати, за които моля за помощ при разчитането, че на мен ми изглеждат притеснителни  Sad Все още това са ни първите  изследвания, да видим как сме...
Спермограма   *   Профил   Виж по-долу
pH   8,0      7.5-8.5
Вискозитет   нормален      
Аглутинати   няма   на поле   
Обем   3,5   ml   2-6
Сперматозоидна концентрация   20   млн / ml   40-120
Сперматозоиди с нормокинеза   70   %   над 70
Сперматозоиди с хипокинеза   20   %   
Сперматозоиди с акинеза   10   %   
Сперматозоиди с нормална морфология   90   %   над 90
Левкоцити   20-25   на поле   до 10
Брой нормокинетични сперматозоиди   14   млн./ml   
Общ брой нормокинетични сперматозоиди   49   млн.   

Още на първо гледане виждам, че някои показатели са по-ниски, но лаборантката (в Цибалаб) му казала, че нямало страшно, защото мъжът ми тези дни пътува повечко...Ама дали е така? Много Ви благодаря предварително за помощта!  Hug

# 268
  • София
Спермограма   *   Профил   Виж по-долу
pH   8,0      7.5-8.5
Вискозитет   нормален      
Аглутинати   няма   на поле   
Обем   3,5   ml   2-6
Сперматозоидна концентрация   20   млн / ml   40-120
Сперматозоиди с нормокинеза   70   %   над 70
Сперматозоиди с хипокинеза   20   %   
Сперматозоиди с акинеза   10   %   
Сперматозоиди с нормална морфология   90   %   над 90
Левкоцити   20-25   на поле   до 10
Брой нормокинетични сперматозоиди   14   млн./ml   
Общ брой нормокинетични сперматозоиди   49   млн.   

Още на първо гледане виждам, че някои показатели са по-ниски, но лаборантката (в Цибалаб) му казала, че нямало страшно, защото мъжът ми тези дни пътува повечко...Ама дали е така? Много Ви благодаря предварително за помощта!  Hug

Повишените левкоцити не се ли отнасят до инфекции? Микробиология правена ли е? Най-добре коментирайте с лекар, ама защо в Цибалаб сте правили СГ -до колко са надеждни техните резултати ?
Не искам да те хвърлям в джаза - някакви въпроси ти изстрелях тук  Simple Smile та виж какво ще ти отговорят и другите момичета  Hug

# 269
  • София
TitkaBanditka, благодаря ти за отговора! Казали са му, че било ок, тъй като пътувал много. Задължително ще се консултирам с гинеколога си и вече ще видим какво ще ми каже, но съм чак другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт