Моля за коментар на резултати от спермограма

• 121 584
  • 272
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
Днес взехме резултатите от контролната спермограма на мъжа ми 6 месеца след операцията от варикоцеле. За съжаление има влошаване, а не подобряване...  Cry

Обем 5.6 мл
pH 7.8
концентрация:: 17.2 млн/мл
-нормокинеза 42%
-хипокинеза 11%
- акинеза 47%
аглутинация - не
агрегация - не
левкоцити - 5-6

Kruger's strict criteria
4% с нормална морфология
96% с отклонения
- 36% с главични дефекти
- 17% шийни дефекти
- 20% опашни дефекти
- 21 % с цитоплазмен остатък

Teratozoospermia index 1.62 (нормални стойности<=1.6)

Заключение: Olygoasthenoteratozoospermia

Знам, че резултатите са лоши. Sad Предполагам, че за инсеминация няма смисъл да мислим. Въпросът ми е само дали с тези резултати ставаме и за ИКСИ. След 1 месец имаме час при Владимиров но искам да се настроя психически какво ще каже.

Cry В дни като днешния почвам да загубвам светлинката в тунела...  Cry

От сърце благодаря на тези, които намерят време да ми отговорят... Heart Eyes

# 181
Естествено, че ставате за ИКСИ.
Не се отчайвай, при повечето мъже резултатите се виждат 6-24 м след операцията. Е, това не значи, че трябва да стоите и да чакате.  Преди да правите изводи, повторете спермограмата след десет дни, с по-малко въздържание 2-3 дни.

# 182
Здравейте,имам 1 въпрос и ще съм много благодарна,ако някой ми отговори.Забременях с инсеминация,но в третия месец направих"мисед аборт"въпроса ми е дали е възможно да е станало поради влошената ни морфология тя е 6% сзо.Постоянно ми се върти в главата дали е възможно яйцекледката да е била оплодена от увреден сперматозоид?Общ брой имаме 150млн.концентрация 94,25млн./мл.активно подвижни35%подвижни20%бавно подвижни10% и неподвижни35%.Моля ви даите ни съвет,има ли изобщо смисъл от още инсеминации или да се орентираме към друго. Cry

# 183
Здравей Дечко,при нас резултата от спермограмата бяха същите.При първия ни преглед д-р.Владимиров ни накара да направим още една контролна спермограма при него и след същия резултат каза,че шанса ни  е само ИКСИ.Всичко мина ок и ми върнаха 3 добре развиващи се ембриончета.Сега чакам да минат 10 дни и тест.Не се притеснявай и аз бях много притеснена,но има ли живи значи имате шанс.
Едно голямо Hug

# 184
  • BG
Успех Hug

# 185
царевичка, много стисната палци и  Praynig от мен. Дано след 10 дни се похвалиш с положителен тест!!!  Hug
Ние контролната спермограма я направихме точно в клиниката на Владимиров, ще направим още една точно преди прегледа... остават още 24 дни дотогава и едва издържам!
Да ти кажа, аз от доста време се настроих, че ще правим ИКСИ, но мъжа ми милия си мислеше, че с операцията от варикоцеле всичко ще се оправи и сега е малко сдухан. Sad Но той Кацаров си каза човека, че шанса за подобрение е 60%...

Благодаря ти за подкрепата! С цялото си сърце ти желая скоро да ни зарадваш.  bouquet

# 186
bebenccence,
не мисля, че проблема е бил от инсеминацията. с тези резултати бих опитал и нова инсеминация. не забравяй, че преди инсеминацията има и обработка, която отсява по-бавните и негодни сперматозоиди. най-важното е да останете спокойни, сигурен съм, че имате големи шансове при нов опит.

dechko,

мисля, че наистина за инсеминация, няма теоретични шансове с тези резултати. за ИКСИ със сигурност няма проблем при тези резултати. има и нещо друго, което често се забравя - на мъжете също не им е много лесно при всички тези процедури. и резултатите се влияят и от притеснението. не всичко се свежда до 10 минути в "тъмната стаичка". така че ако сте по-спокойни и имате време и търпение може би инсеминацията не е невъзможна, а защо не и по нормален път.... чудеса стават... аз силно се надявам на едно в момента

# 187
Бебенце, не е проблема в спермитата. При обработката негодните се махат. По-скоро НК клетките  Sad

# 188
MIRA,VESKOK,ох камък ми падна от сърцето,Благодаря ви Hug

# 189
Здравейте. Днес си направих спермограма в АГ център Димитров в София. Казаха ми, че всичко е наред, четох доста от подобните теми във форума, но все пак - моля за коментар, за да съм сигурен и да знам, че при мен нещата са ок и жена ми няма да преживее лапароскопия напразно. Та резултатите са:
Въздържание: 3 дни;
Обем на еякулата: 2 ml;
Вискозитет N; (Нямам представа какво значи, надявам се че е от "Normal" )
Време на втечняване: 15 min. (37 oC);
Цвят: N;
Концентрация на сперматозоидите: 140 млн/мл;
Общ брой на сперматозоиди в еякулата: 280 млн;
Обща подвижност на сперматозоидите: 80%;
От тях: активно подвижни: (СПНД) 60%;
             подвижни: 10 %;
             трептящи на място: 10%;
             неподвижни: 20%;
Патологични сперматозоиди: 50%;
От тях: патология на главичката: 10%;
             патология на шийката: 30%;
             патология на тялото и опашката: 10%;
             аглутинация: не;
Други клетки и примеси в еякулата (в зрително поле 12х40):
            левкоцити: 1-2;
            клетки на сперматогенезата: 1-2;
            епителни клетки и др.: 1-2;
Годност за криоконсервация: да;

Заключение: Normozoospermia.

Ами това е - чакам вашите отговори с нетърпение!
Благодаря предварително.

# 190
кандидат_татунчо ,
на пръв поглед, добре ти е спермограмата. Не съм чувала за този АГ център, дано някой се включи по въпроса. Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет, тази такава ли е? Rolling Eyes

Морфологията по Крюгер ли е или по СЗО? Стискам палци за добри резултати, след лапароскопията! Peace

# 191
кандидат_татунчо ,
на пръв поглед, добре ти е спермограмата. Не съм чувала за този АГ център, дано някой се включи по въпроса. Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет, тази такава ли е? Rolling Eyes

Морфологията по Крюгер ли е или по СЗО? Стискам палци за добри резултати, след лапароскопията! Peace

Здравей Hope!
Пълното име на мястото е: "Ин Витро АГ Медицински Център Димитров” . Инфо за тях на www.invitro.bg . Според заглавната им страница "Центърът е специализиран в лечението на всички форми женски и мъжки инфертилитет и криоконсервация на репродуктивни клетки, тъкани и стволови клетки. " Това предполагам отговаря на първия ти въпрос Wink .
Аз също не бях чувал за тях преди днес (не, че съм информиран за много АГ центрове) - просто д-р Велев (при който ходи съпругата ми) го е препоръчал.

Колкото до вторият ти въпрос - абсолютно никаква престава нямам спрямо коя методология е оценена морфологията, а и на спермограмата не пише.

Благодаря за бързия отговор!

# 192
здравейте, не съм писала скоро, но това не означава, че сме спрели с ходенето си по мъките....

искам да питам някой пил ли е проверон? има ли ефект? от къде мога да го намеря в България? изписа ни го моята гинеколожка в комбинация с Камагра....

между другото на рецептата тя е написала Proveron, но видях, че май се пише Proviron newsm78 дали има някаква разлика? всъщност знам, че това, което ние търсим е на Шеринг....

# 193
здравейте, не съм писала скоро, но това не означава, че сме спрели с ходенето си по мъките....

искам да питам някой пил ли е проверон? има ли ефект? от къде мога да го намеря в България? изписа ни го моята гинеколожка в комбинация с Камагра....

между другото на рецептата тя е написала Proveron, но видях, че май се пише Proviron newsm78 дали има някаква разлика? всъщност знам, че това, което ние търсим е на Шеринг....

Здравей Shneee,
Аз съм ползвал Провирон по схема от 10 седмици, два пъти на ден по 1 хапченце. Взимал съм го в комбинация с всички останали витамини и антиоксиданти, така че не мога да кажа с абсолютна сигурност дали точно той ми е повлиял на поддобрението в резултатите. От къде да си го купиш - не знам, т.к. аз си го закупих от приятел, който намери начин да ми го намери. Знам, че в Македония го има. Що се касае до Камаграта  newsm78  много съм учуден за какво точно ви я е предписала гинеколожката ти след като това е препарат за мъже с проблеми в ерекцията, а не с репродуктивни проблеми. Ако греша, нека някой да ме поправи, но знам, че това е приложението на Камаграта=Виагра.

Кандидат-татунчо,
Поискай да уточнят в инвитро центъра кои критерии прилагат при определяне на морфологията - това е важно, т.к. 50% по СЗО не са 50% по Крюгер.

Успех на всички  Peace

# 194
благодаря ти, татко барба, надявах се, че мога да го купя и от Бг, но не би явно....

днес четох и за двете - за камаграта мисля, че също пишеше, че повлиява сперматогенезата - всъщност ето: Кога се приема Камагра?

Камагра е създаден и предназначен специално за мъже. С нея се постига положителен ефект при:

- овладяване на преждевременната еякулация

- задържане на ерекцията

- повишаване на сексуалната способност и либидото

- подобряване на физическата и психическата мощ

- увеличаване броя и подвижността на сперматозоидите

моята гинеколожка каза, че е постигала ефект с комбинацията от двете, но то е Божа работа, нали знаете - вече се убедих... а и на всички пише, че подпомагат сперматогенезата, но при нас трибестана например имаше обратен ефект.... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт