Отговори
# 225
Привет!

Обещаният телефон за безплатно изследване на костната плътност-02/8189518.Записванията стават от понеделник до петък от 10.00 до 17.00 часа.Изследванията- само в четвъртък от 8.30 до 16.00 в Ендокринологията. Става въпрос само за изследвания, които показват нивото на костната плътност. При евентуална остеопения или остеопороза - консултациите с лекар са си ваше решение, действие и заплащане. Просто моята компания не може да се обвърже с евентуални лечения и да препоръча специалисти- не би било коректно.

Гледачката - намерих по препоръка на познати. Нямаше опит като гледачка, но има внучка на 1,5 г. Фактът, че е характеризирана като чиста,добра и интелигентна жена, но без опит за мен е много повече от тотално неизвестна жена с много опит като гледачка. Проведохме интервю, като я разпитвах завсичко, за което се сетя, за да й сваля профил като личен мироглед, възпитание, интелект, предпочитания ит.н.- възраст, семейно положение, деца, внуци, хоби, трудов стаж-години и месторабота (следете за интезитета на смяна на месторабота-честата смяна в по-зряла възраст означава, че човека трудно пасва), бразование, местоживеене ....Бях я предупредила, че ще я пращам на интервю със специалист и, че ще подпишем нотариално заверен договор с нейните данни и задължения. Предупредих я, за да видя реакция и нагласа. Тя отвърна спокойно, че няма нищо напротив, но иска да обсъди договора с мъжа си.Това ме зарадва, защото показа основно 2 неща-спокойна и сигурна в намеренията си и желанието да работи при нас - ако ще е временно щеше да започне да търси начини за отбой. Съгласуването с мъжа й го приех като високо ниво на интелект- хората, които подписват каквото им дадеш, без да го четат са слабо грамотни и/или притиснати до стената. Комуникацията с мъжа й ми хареса, тъй като индикира, че са сплотено семейство   
Моите изисквания бяха:
1. Да е над 50 години, за да си е отгледала децата, да е зряла, грижовна и да се отдаде на работа в последните години преди пенсиониране, а не да ми напусне след 2-3-6 месеца, като намери нещо по-добро.
2. Да ми предостави свидетелство за съдимост. (ние платихме)
3. Да ми представи изследвания за паразите, Спин, васерман и австр. антиген (ние платихме)
4. Препоръчвам интервюта с консултант за подбор на кадри, както е направила Ирини. Аз също исках, но после не получих обещаното съдействие, мина време и се отказах.
5. Да няма домашно животно-въпреки, че обичам кучета (котки -не), не желая жената, която се грижи за детето ми да носи някакви паразити в къщи. Котките са опасни най-вече заради токсоплазмоза, а кучетата - бълхи и кучешки тении. Виждала съм оперирана жена с 72 шева напряко през корема заради 4 огромни петна от кучешка тения в стомашната област..... 
6. Да не е пушачка. Нашата беше казала, че ги е спряла, но след месец пропуши. Пуши 2-3 цигари на ден докато Хари спи.Не й позволявам да пуши в присъствието на Хари дори, когато са навън. Не пропускам дапромрънквам, че ми мирише много неприятно.
7. Хари да я харесва. Когато ми я доведоха на интервю за първи път в къщи бях предупредила, че първо искам да видя реакцията на Хари.Той е с особено мнение за хората и не се хвърля на всеки. Нея я огледа критично и после се разсея. Позволих й да го гушне и той се сгуши кротко в нея до края на разговора.
8. Тя да го харесва (това естествено става с времето- аз й казах, че е в 3 месечен изпитател срок). Винаги си личи, когато някой обича някого. Начина, по който го прегръща, пее, чете му книжки, тичат на двора и играят футбол и й се насълзяват очите, когато говори за него са ми повече от достатъчни!
9. Да е активна и жизнерадостна - все пак трябва да е постоянно нащрек, да тича и да си играе с Хари. Да го извежда ежедневно навън според времето. Трябва да му е другар и учител, а не просто надзирател!
10. Ежедневно да бърше прах и мие пода- Хари пипа и се въргаля навсякъде.(Тя добави и почистване на кухня, изпразване на съдомиялна, почистване на горния етаж, оправяне на нашата спалня, метене на двора,миене на огледала и прозорци)
11. Да глади.
12. Да го храни, да почиства неговите съдове.
13. Гърне, преобуване, слагане за сън .... всички естествени дейности от ежедневието на детето логично влизат в задълженията.
14. Да се преоблича с домашни дрехи в момента, в който влезе у нас. Да облича престилка, когато чисти.
15. Заплащане- твърда заплата + карта за градски транспорт за 2 линии.
16. Носи си храна, но е добре дошла да си взима и от нашия хладилник през деня.

Има и още, но те вече са по-персонални и изникват постоянно, така, че ще спра с изискванията.

Почива през уикендите и през националните празници, дори и аз да съм на работа, а когато сме отпуск, тя също е отпуск. Понякога я викам по-късно. Плащаме й винаги пълната заплата. Когато Хари спинка я съветвам и тя да почива, защото за мен е важно тя да е добре и така и Хари ще е добре. Е, тя си пуска някакъв сериал и започва да върши другите домакински задължения,за които спонехах, че е проявила самоинициатива. 

Едно нещо, което научих със сигурност, че никога никой няма да гледа детето ми по-добре от мен и винаги ще намирам кусури. "Чуждата" жена,при това над 50 е с изграден характер и навици, които не може генерално да се променят сега. Ако кусурите са дребни и не касаят здравето на детето ми, значи всичко е наред.

Яслата- категорично съм против това "заведение". Смятам да пратя Хари направо на детска градина, когато стане на 3 г.,тъй като преди 3 г., организма не е добре укрепнал, за да го излагам на всички болести в яслата. Нека да си ги изкара след 3 год.възраст. (Е, оставям си вратичка да си променя мнението и да го пратя на частна ясла като навърши 2 г., но ако много плаче, защото все още му е рано, както са 90% от децата ще го спра и ще пробваме почасово и постепенно, докато свикне)

Щастливка - тенкс!  Wink

# 226
  • Пловдив
Здравейте и от мен в този мрачен ден.... Rolling Eyes

Момичета, страхотни мъдрости споделяте и съвети!!! И ми се струва, че всички сте по-търпеливи и запазващи самообладание от мен..... Thinking Днес сутринта Стенли отново ме подлуди...20 мин не мога да му сменя памперса  и да го измия...беше голямо омазване  /с извинение/. Хвърля играчките, които му давах, рита ме, скуба ме...Ужас! След това не ми позволи да закуся...при всяко сядане на масата той започваше да пищи...ама непрекъснато! Просто вече не знам как да постъпя?! Започнах даже да си мисля, че ме наказва за това, че го оставям с гледачката! newsm78 Такъв инат е....
В този ред на мисли, че потърся книгите, които препоръчвате!
За възпитанието - и моите родители са били свръхамбициозни по отношение на мен, но аз винаги съм успявала да намеря баланса м/у моите и техните желания!
И аз мисля, че свободата е много важно нещо за всяко човешко същество и ако се ограничава прекалено много може да даде сериозни негативни последици! Но пък и свободията е опасна, защото за едно дете оставено без разумен контрол в днешно време може за се отрази пагубно!
Не искам да имам прекалени амбиции към Стенли, искам просто да е щастлив от това, което прави!
Щастливка, на мен ми останаха още 4кг, за да си възвърна на 100% формата от преди, но сега съм в лек застой...Купила съм си и карта за фитнес, но нещо все не ми достига времето... ooooh! Понякога се чудя как се оправяш с толкова мъже вкъщи... Laughing
fibi4ka, ама какво вдъхновение ти идвам нощем! В големи размисли ни вкара, но пък и много навреме... Hug
venush, мога да ти кажа че напълно разбирам как си се почувствала!
irinii , имам такава непоносимост към зъболекари...вдигам температура и в буквалния смисъл си умирам от страх! След като Спаси ще бъде на гости на теб ти се очертава разтоварващ уикенд! Додо, баща му го мачка  повече от мен, аз съм по целувките.... Hug

За гледачките -  аз моята също не съм я подлагала на такива тестове! Но по данните от личната карта съм я проверявала за криминално минало и т.н. Иначе ми беше препоръчана от една много мила мама!

Моля, кажете ми как сте обезопасили дома си от малките съкровища и как ги възпирате от забранените места?! Стенли преодолява вече по-голяма част от препятствията, които му поставям!

Чаооооооооооооо Heart Eyes

# 227
Днес ходихме да ни взимат кръв и урина заради шарката. Всичко мина много бързо и спокойно. Мериха ни - 8.800 кг  и 78 см. Този месец хем боледувахме, пък сме качили +500г. Това си е цяло постижение за нас.
Биха ни и ваксина за Морбили, Рубеола и Паротит.

# 228
Здревейте момичета! Не съм ви  чела отдавна и само попрегледах отгоре отгоре и много интересни теми сте започнали, та ще се върна после да наваксам пропуснатото.
Рая от днес е с хрема и нямаше да се притеснявам толкова ако в сряда не й бяха поставили ваксината против шарките. Тогава педиатърката ни я прегледа и беше добре.  Дано всичко мине много леко Praynig

# 229
  • София
Здрасти банда Simple Smile
Нещо нямаше отзиви за моето предложение  Rolling Eyes Женско парти някоя вечер, без деца, че то иначе не можем с никой да се видим и наприказваме....
Лулова, благодаря за инфото.
За нашата ясла съм съгласна с Щастливка. newsm10
Аз за емоциите не съм писала, че край нямат:
Инат-тръшка се на земята и удря глава Embarassed
Радост - скача с вдигнати на горе ръце и издава едни звуци...
Глезене - обръща устни надолу и се прави, че плаче за да стане на неговата.
Има и други както ви казах, но просто не знам как да ги опиша. Много се радвам, че когато хареса някого го целува, а не пищи, като някои деца. Е, не подбира мъже, жени.
С тази смяна на времето така му се обърна режима...Сутрин става в 6, Спи от 11-12, после заспива в 4 до 5-6(ако не успея да го събудя) и вечер ляга чак в 10. А преди 8.30-9 беше в леглото...
Стели, поздрави на адаша-на мен пък Хриси ми вика Додо(явно се опитва да имитира звуците на Дони) Joy
Фибичка, Цвети, какво правите по нощите пред РС-то, а не спите. Леле, моя мъж като си е вкъщи не ми дава да седна на компютъра. И без друго се виждаме за по час-два вечер...
Диман, весело изкарване в Германия Simple Smile
Аз да ви се похваля - оня ден поръчахме и секция за нашия хол(остана само мека мебел, но и тя ще е поръчкова и затова по-нататък) и вече се вижда карая на нашата одисея с къщата. На 17-ти мислим да и направим освещаване, че не и върви и на нея много, а и зложелатели дал Господ. Като монтират на 15-ти ще ви пусна снимки-проекта поне много ме впечатли HugХола ни беше най-големия проблем, че той е колкото един малък апартамент. Навремето свекър ми като е строил...се е позабравил - 50 квадрата. Веднъж като споменах пред една продавачка, гледайки секции и тя ми вика да не сте се объркали... Shocked Но като се сложат мебели и се чудиш как мястото не стига(както ме бъзика Мартин)
Хайде сега да си вземем тривките и хавлийките и ще ходим къде-на баняяя newsm37 Което ме подсети за вчера сутрин. Лежим си с Мартин в леглото и се излежаваме, а Хриси разнася една кошничка с щипки. По едно време реши да се качи при нас, по-точно между нас. Минавайки през главата ми ми замириса на "нещо", но след като се надупи и на баща си, за да може да се намърда по-добре между нас, Мартин изведнъж скочи и стана-Хриси без малко да го намаже с ако, което се оказа преляло. Така стимулира и баща си да стане, а него така го мързеше...Е, сменях после чаршафи, какво да се прави wash hang.
Лека ви вечер Simple Smile
П.С Обезопасям, а Хриси след мен разопасява Joy И вчера клюкарката му с клюкарка се оплаква на дядо си: мама и после на негов си език, показва ръчичката като шамарче и сочи печката. А аз , понеже се засили да отвори камината докато е запалена и разнася дърва из цялата къща му бях казала, че ако не слуша, ще има пет-пет. Не че той се притесни де. Казва нееее и отваря. Свекър ми веднага скочи, че съм го била, а аз дори и не съм си го помисляла-против насилието съм и не че не ми е едвало понякога да го ударя, но се сдържам. Това за мен не е възпитание... Днес го говориха и в Часът на мама.

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 18:59 от Доника

# 230
  • София
Ей, отърване днес от мен няма  Twisted Evil
Нали все се оплаквам, че Хриси не яде вижте каква снимка му е направила леля му вчера

# 231
  • София
Добър вечер,

Много полезни неща научих от вас, наистина добре избирате гледачки, аз да си призная, не бях се сетила за консултанти по подбор. Но човек се учи. Аз имам баба на разположение, така, че това ще ми се размине. Тя, и бабата си е изграден човек , с недостатъци, които ме дразнят, но ще свърши работа Wink
За възпитанието, всеки ден мисля по този въпрос.Кое е най-правилното...? Засега следвам интуицията си и се опитвам да разбирам какво всъщност представлява малкото човече. Както вече споделих, тя ми е голяма срамежливка (наследство и от двамата си родители като че ли) и ще се опитам да я науча да бъде по-отворена, на по-късен етап разбира се, ако това продължи. Иначе засега добре се "разбираме" с нея, когато не и позволявам нещо, плаче малко на инат, но не се тръшка. Хубаво е да си споделяме в хода на разтежа, как се справяме в различните ситуации.
За яслите и аз съм против. Направо детска градина.

Доника, голям смях с Хриси. Как си хапва момчето , голям да порасне.
Лулова, мерси за телефона.
МарияФ, този замък е невероятен!!!
До скоро.

# 232
Добро утро, сладурки! Grinning
Ех, че слънчице е грейнало днес! Денят започва красиво. Grinning
Слагам кафето и тичам, че днес имам много задачи.

# 233
Здравейте, мами!!!

Как са коремчетата на Ави и Мария Ф ??? Погалете ги от нас. Heart Eyes Hug

Не съм влизала скоро да ви чета и да пиша, защото свеки сега е на гости и нямам време с нея да ида до майка ми да пиша. Но те днес си отиват. Свекара е тук да я забере. Peace
Даная снове ей тука покрай мен у леля си и се весели с племениците. Сега пиша от техния комп.Вече си имаме общо 9 зъбчета. Има 3 кътника, които излезнаха сега в последните дни. Grinning При нас няма нищо ново. Имах рожден ден на 28-ми октомври, празнувахме и на Дани имен ден на Димитровден. Сега нямам много време да пиша, затова ще бъда кратка.
Доника , много сладки снимки!!! Hug
Desssy , от къд я напипахте тази шарка. да се оправяте бързичко и повече да няма такива новини... Hug
steli-ssd , изобщо не се притесняавай и аз имам такива мисли, че всички са по сдържани и по добри майки от мен и по търпеливи де. Аз съм като бомба със закъснител...търпя, търпя и после избухвам изведнъж. И става.......................нямам думи. Искам и да ти кажа, че ние с Даная сме същия цирк вссеки ден. Ям и тя ми виси на крачола и мрънка ли мрънка. Не мога да я издържам, ама какво да правя, трябва и аз да ям, стискам зъби и така. Също и вечно се тръшка, само си мрънколясва и това е. Като се заинати чак не яде по цял ден за нещо което е искала, а аз не съм и дала, защото не бива например.
Нямам повече време, за това чао и лк ден на всички!!! Blush

# 234
Къде сте днес, сладурани?

# 235
Здравейте момичета. Днес явно всички са се отдали на семействата си и тук в темата ни е пусто, затова оставих мъжо да приготвя вечерята, а аз сядам да се разпиша  Mr. Green.
Stes стискам палци сладката Рая да не е болна и да се размине само с хремата. Ще чакаме вести от вас.
Доника голям сладур е Хриси, а за яденето и Ивета е много злояда към предлаганите й храни, но когато става въпрос за нашите храни напада като прегладняло сумалийско дете  Laughing. Ето едни снимки от преди повече от 2 месеца, когато Ивета откри колбасите  Grinning, след като я погоних из апартамента, едва успях да й измъкна салама от ръцете, то беше рев, то беше чудо  Laughing hahaha

Desssi кога ще е предаването, да се похвалиш, за да гледаме.
Стели-ССД всеки губи търпение понякога, важното е да не гледаме на играта на децата като на нещо лошо, ние също се гоним доста време докато си сложим памперса, но накрая го обръщаме на игра, тя се крие, а аз се правя, че я търся и тя се залива от смях, така накрая я излъгвам и й слагам памперс. Но не си мисли, че аз не губя търпение, аз излизам извън релси всеки път, когато Ивето откаже да се храни, знам че трябва да съм спокойна и да не я насилвам да яде, но като откаже дори да опита храната направо откачам и ми се вкисва настроението за целия ден.
Относно обезопасяването на дома - не съм обезопасявала нещо кой знае какво, сложили сме само предпазители в контактите, от тези които се залепят и не се вадят. Сега вече палим камината и за да не се залепи отпред на стъклата пред камината има строена една печка Диана. Като цяло май ми е послушно детето, защото не сили много да пипа непозволени неща  Grinning.
Хайде оставям ви с пожелания за приятна и романтична вечер.

# 236
Здравейте, момичета!

Видях, че ви е заинтригувало заведението, в което си празнувах рождения ден. Ето едно кратко клипче снимано по време на една от "бурите": http://good-times.webshots.com/video/3009716340082217001CNAdIs Качеството не е много добро, но може да добиете представа.
Ави, кафето се намира в Yorkdale mall. Едно единствено е в Торонто, а в Канада има две. Другото е в Niagara Falls. Непременно да го посетиш като дойдеш.  Peace
Видях, че обсъждате много интересна тема за възпитанието. Фибичка, благодарско   bouquet, че я повдигна на въпрос. Много ми беше интересно да прочета вашите възгледи за възпитанието.
Винаги ме е вълнувала тази тема. Как така от едно парче месо да направя нещо конкретно, красиво и умно. Иска ми се да мога да науча детето си на стойностните неща в живота - честност, доброта, състрадание, способност да отстоява себе си, без да мачка другите. Освен това ще се опитам да бъда приятел с него, да го разбирам, съветвам и поощрявам в действията му, но без да се натрапвам. Моите родители бяха доста либерални с мен и ме оставиха сама да вземам важните решения в живота си, което понякога го приемам и като недостатък, защото така не усещах тяхната опора, че някой стои зад гърба ми и ме поощрява.   

# 237
Каролина, страхотно заведение  Peace Сигурно сте изкарали много добре  Hug

За гледачка- нямам мнение, защото в момента аз го гледам. Колкото и да не ми се иска обаче най-вероятно около април месец ще го пусна на ясла  Confused Тъй като ще се връщам на работа, че това майчинство много ни събаря  Confused Няма да имам възможност да плащам на гледачка. За частна ясла не съм проверявала каква е цената, но нещо ми се върти в главата цена от 150лв, някой ми беше споменал  Thinking Едва ли и частна ясла ще можем да си позволим на този етап, така че остава варианта държавна. Надявам се , че добре ще я понесе добре и дано не се разболява сериозно  Praynig Но просто нямаме друг избор. Иначе яслата в която ще го записваме е много добре подредена, чисто е и на двора и вътре, добре поддържана, а директорката е разкошна. Това са първи впечатления  Rolling Eyes Но да не го мисля сега, имаме доста месеци още да сме заедно със Сисо  Hug

Сега и аз да ви го покажа как го намерих да спи преди няколко дена  Laughing

Сега ще ходим да го взимаме от майкини, снощи за 2-ри път го оставяме  Wink Дано се е представил добре  Rolling Eyes
А аз бях на парти с кръстницата на Сисо в един нов клуб  Crazy

Това е от мен, желая ви разтоварващ ден   bouquet

# 238
Здравеите  Hug
Отново се показах като най-несериозния човек-нямам време за съжаление,успявам набързичко да ви прочета и дотук Blush
Каролиначестит рожден ден с огромно закъснение  bouquet,много ми хареса обстановката на заведението-сигурна съм че сте изкарали страхотно Wink
Ави, Мария Fкак сте?
Verginголяма сладурка си имаш-отсърце съм се смяла на снимчиците Heart Eyes
mari_anka-как са твоите куклички-надявам се Веси ве4е да е много по-добре!
Доника -ах този Хриси-явно човечето си има предпочитания към храната още от сега-и аз си имам такава госпожичка Wink
Lulova-за пореден път  bouquet-току що гледах рекламата-изкам да ти кажа че изглеждаш просто невероятно-пожелавам ти много успехи занапред!
Относно ВЪЗПИТАНИЕТО-болна тема,единственото за което се притеснявах докато бях бременна а и досега е именно дали ще успея да възпитам детето си както трябва-от голяма полза ще ми е най-вероятно прочитането на предложената от Ириникнига-само дето още немога да я намеря никъде а и да си кажа честно проверила съм на 2-3места.Ирини най-накрая реших какво ще си пожелая за коледа Blush-освен здраве ,щастие и ужасно много търпение си пожелавам и да ме приемат студентка-в момента ходя на кандидат студентски курсуве и почти не ми остава време да седна пред комп. за което ви се извинявам!
Обещавам при първа свободна минута да ви драсвам по някои ред Wink
Приятен и спокоен неделен ден от нас с Дари!

# 239
Здравейте  Simple Smile
При нас времето тази седмица бе6е ок и разходки,сре6ти с приятели,забавления.... :D6те показвам снимки да видите Мити какви културни мероприятия посе6тава,само 4е не съм ги свалила.
Бяхме в една от Пинакотеките тук,гледахме картини на разли4ни автори,Мюнхен през 1826г.,интересно бе6е!
Лиллка,ето тук може6 да поръ4а6 книгата ,която препоръ4а Ирини:
http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=8388&pt=0&cat=
Малко позъкасняла пускам да видите една булка  Simple Smile В 3-я месец съм на нея!

Ето и снимка на Вико на ДилИпилИ и Димитър4е:

Не съм ви из4ела,затова по късно 6те се вклю4а с коментари!
Усмихнат ден! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт