Обещаният телефон за безплатно изследване на костната плътност-02/8189518.Записванията стават от понеделник до петък от 10.00 до 17.00 часа.Изследванията- само в четвъртък от 8.30 до 16.00 в Ендокринологията. Става въпрос само за изследвания, които показват нивото на костната плътност. При евентуална остеопения или остеопороза - консултациите с лекар са си ваше решение, действие и заплащане. Просто моята компания не може да се обвърже с евентуални лечения и да препоръча специалисти- не би било коректно.
Гледачката - намерих по препоръка на познати. Нямаше опит като гледачка, но има внучка на 1,5 г. Фактът, че е характеризирана като чиста,добра и интелигентна жена, но без опит за мен е много повече от тотално неизвестна жена с много опит като гледачка. Проведохме интервю, като я разпитвах завсичко, за което се сетя, за да й сваля профил като личен мироглед, възпитание, интелект, предпочитания ит.н.- възраст, семейно положение, деца, внуци, хоби, трудов стаж-години и месторабота (следете за интезитета на смяна на месторабота-честата смяна в по-зряла възраст означава, че човека трудно пасва), бразование, местоживеене ....Бях я предупредила, че ще я пращам на интервю със специалист и, че ще подпишем нотариално заверен договор с нейните данни и задължения. Предупредих я, за да видя реакция и нагласа. Тя отвърна спокойно, че няма нищо напротив, но иска да обсъди договора с мъжа си.Това ме зарадва, защото показа основно 2 неща-спокойна и сигурна в намеренията си и желанието да работи при нас - ако ще е временно щеше да започне да търси начини за отбой. Съгласуването с мъжа й го приех като високо ниво на интелект- хората, които подписват каквото им дадеш, без да го четат са слабо грамотни и/или притиснати до стената. Комуникацията с мъжа й ми хареса, тъй като индикира, че са сплотено семейство
Моите изисквания бяха:
1. Да е над 50 години, за да си е отгледала децата, да е зряла, грижовна и да се отдаде на работа в последните години преди пенсиониране, а не да ми напусне след 2-3-6 месеца, като намери нещо по-добро.
2. Да ми предостави свидетелство за съдимост. (ние платихме)
3. Да ми представи изследвания за паразите, Спин, васерман и австр. антиген (ние платихме)
4. Препоръчвам интервюта с консултант за подбор на кадри, както е направила Ирини. Аз също исках, но после не получих обещаното съдействие, мина време и се отказах.
5. Да няма домашно животно-въпреки, че обичам кучета (котки -не), не желая жената, която се грижи за детето ми да носи някакви паразити в къщи. Котките са опасни най-вече заради токсоплазмоза, а кучетата - бълхи и кучешки тении. Виждала съм оперирана жена с 72 шева напряко през корема заради 4 огромни петна от кучешка тения в стомашната област.....
6. Да не е пушачка. Нашата беше казала, че ги е спряла, но след месец пропуши. Пуши 2-3 цигари на ден докато Хари спи.Не й позволявам да пуши в присъствието на Хари дори, когато са навън. Не пропускам дапромрънквам, че ми мирише много неприятно.
7. Хари да я харесва. Когато ми я доведоха на интервю за първи път в къщи бях предупредила, че първо искам да видя реакцията на Хари.Той е с особено мнение за хората и не се хвърля на всеки. Нея я огледа критично и после се разсея. Позволих й да го гушне и той се сгуши кротко в нея до края на разговора.
8. Тя да го харесва (това естествено става с времето- аз й казах, че е в 3 месечен изпитател срок). Винаги си личи, когато някой обича някого. Начина, по който го прегръща, пее, чете му книжки, тичат на двора и играят футбол и й се насълзяват очите, когато говори за него са ми повече от достатъчни!
9. Да е активна и жизнерадостна - все пак трябва да е постоянно нащрек, да тича и да си играе с Хари. Да го извежда ежедневно навън според времето. Трябва да му е другар и учител, а не просто надзирател!
10. Ежедневно да бърше прах и мие пода- Хари пипа и се въргаля навсякъде.(Тя добави и почистване на кухня, изпразване на съдомиялна, почистване на горния етаж, оправяне на нашата спалня, метене на двора,миене на огледала и прозорци)
11. Да глади.
12. Да го храни, да почиства неговите съдове.
13. Гърне, преобуване, слагане за сън .... всички естествени дейности от ежедневието на детето логично влизат в задълженията.
14. Да се преоблича с домашни дрехи в момента, в който влезе у нас. Да облича престилка, когато чисти.
15. Заплащане- твърда заплата + карта за градски транспорт за 2 линии.
16. Носи си храна, но е добре дошла да си взима и от нашия хладилник през деня.
Има и още, но те вече са по-персонални и изникват постоянно, така, че ще спра с изискванията.
Почива през уикендите и през националните празници, дори и аз да съм на работа, а когато сме отпуск, тя също е отпуск. Понякога я викам по-късно. Плащаме й винаги пълната заплата. Когато Хари спинка я съветвам и тя да почива, защото за мен е важно тя да е добре и така и Хари ще е добре. Е, тя си пуска някакъв сериал и започва да върши другите домакински задължения,за които спонехах, че е проявила самоинициатива.
Едно нещо, което научих със сигурност, че никога никой няма да гледа детето ми по-добре от мен и винаги ще намирам кусури. "Чуждата" жена,при това над 50 е с изграден характер и навици, които не може генерално да се променят сега. Ако кусурите са дребни и не касаят здравето на детето ми, значи всичко е наред.
Яслата- категорично съм против това "заведение". Смятам да пратя Хари направо на детска градина, когато стане на 3 г.,тъй като преди 3 г., организма не е добре укрепнал, за да го излагам на всички болести в яслата. Нека да си ги изкара след 3 год.възраст. (Е, оставям си вратичка да си променя мнението и да го пратя на частна ясла като навърши 2 г., но ако много плаче, защото все още му е рано, както са 90% от децата ще го спра и ще пробваме почасово и постепенно, докато свикне)
Щастливка - тенкс!
Днес сутринта Стенли отново ме подлуди...20 мин не мога да му сменя памперса и да го измия...беше голямо омазване /
Такъв инат е....
Понякога се чудя как се оправяш с толкова мъже вкъщи... 

Женско парти някоя вечер, без деца, че то иначе не можем с никой да се видим и наприказваме....

Което ме подсети за вчера сутрин. Лежим си с Мартин в леглото и се излежаваме, а Хриси разнася една кошничка с щипки. По едно време реши да се качи при нас, по-точно между нас. Минавайки през главата ми ми замириса на "нещо", но след като се надупи и на баща си, за да може да се намърда по-добре между нас, Мартин изведнъж скочи и стана-Хриси без малко да го намаже с ако, което се оказа преляло. Така стимулира и баща си да стане, а него така го мързеше...Е, сменях после чаршафи, какво да се прави
.

, че я повдигна на въпрос. Много ми беше интересно да прочета вашите възгледи за възпитанието.