Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Може ли в България жена да износи чуждо дете?

 • 7 662
 • 38
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 2 639
Първо да се оплача. От първия път не стана при нас. То аз не смеех и да се надявам, че ще стане по поръчка. Тъй че не съм разочарована прекалено много (само малко  Cry )

Но се сетих за нещо, което сестра ми каза, когато имах гинекологични проблеми. Каза да не се шашкам, защото в краен случай тя може да износи нашето дете, ако се окаже, че аз не мога. Което тук в Щатите, разбирам, се прави не от вчера (и не само в "Приятели"  Sunglasses )

Та съм се замислила, не за мен (да се надяваме) ами за всички семейства, които немогат да имат деца, и това е свързано най-вече с износването на плода. Примерно братът на мъжа ми и неговата жена имат такъв проблем. 7-8 години мъки, многобройни спонтанни аборти, хиляди изследвания и се оказва, че най-вероятно тя има недоразвита матка (което пък други лекари опровергават). Както и да е, резултатът е, че не се получава. А аз, например, след като имам свое дете, т.е. явно мога да износвам, с радост бих износила и тяхното дете.

И въпросът ми е, след като в България ин-витро оплождането е добре развито, прави ли се такава процедура? Т.е. оплодената яйцеклетка на жената със сперматозоида на мъжа й, да се имплантират за износване в друга жена. Аз неможах да открия нищо по въпроса в българските сайтове, и затова незнам как се нарича. Има само за мъжете, че можели да стават донори  Laughing

Между другото този проблем е и малко психологически. Интересно ми е да разбера какво мислите по въпроса, и дали бихте го направили за някой друг.

# 1
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
Аз лично не бих! Мисля, че много ще се привържа към детенцето, което съм носила 9 месеца, как ще го дам после, все едно е подарък?!  Cry  Embarassed
Иначе звучи обнадеждаващо за много майки, които не могат да износят бременност, но пък според мен ще е адски трудно да се намери жена, съгласна да ти направи такава "услуга"!
Казваш, че би направила това за жената на брата на мъжа ти, но честно казано, мисля, че ако размислиш, ще разбереш, че едва ли би го направила.
Според мен се иска сърце от желязо за такова нещо, не знам...  Rolling Eyes

# 2
 • Мнения: 4 322
Мисля, че е възможно такова нещо и в БГ, но не съм убедена  Confused

А по въпроса дали бих направила такова нещо ...., амииии ..... не знам  Confused
След като имам аз дечица и моя близка се окаже, че не може да износи бебче, може би бих са навила, но пък може и да размисля. Струва ми се лесно, но и много трудно. Може би след като разбера какво е да си бременна и да родиш, много повече ще помисля над тази тема, но за сега мисля, че съм способна на това  Confused, ама пак не съм 100 % сигурна  Embarassed

Сложен въпрос задаваш тинтири  Wink

# 3
 • София
 • Мнения: 2 639
Не съм мислила съвсем сериозно по въпроса, но пък съм сигурна, че сестра ми би го направила за мен. Мисля, че и аз бих го направила, за някой наистина близък, естествено.
Но това дете няма да е мое... Няма да носи нито един мой ген. А ще си е тяхно. Жертвата е една бременност. Аз за съжаление още не съм раждала и не мога да преценя колко голяма жертва е това. Но факта, че ще зарадвам безумно близките ми хора, си заслужава според мен.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 639
О, в това, че е много сложно и се изискват нерви и сърце от желязо, съм абсолютно сигурна.

# 5
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
Аз съм била бременна и мога да кажа, че майката започва да се чувства майка още по време на бременността и това няма общо с гените... Още като го усетиш да ритка в теб и искаш да го предпазиш от целия свят, какво остава да го опаковаш като подарък и да го поднесеш на някой, пък бил той и много близък...
Но всеки пак говоря само за себе си! Дано има и други жени с по-благородни сърца от моето, което да могат да помагат с такова нещо!

# 6
 • Мнения: 3 146
В България това е невъзможно - жената, която роди детето тя е маиката.(дори да е с твоя материал)
Варианти в тази посока ;
1.Другата жена (ще я кръстя А) ражда твоето дете.Понеже тя му е родител - прави декларация, че се отказва от детето и го дава за осиновяване.Ако А има мъж трябва и тои да подпише такава декларация.След което ти и мъжът ти го осиновявате.Труден и съмнителен вариант е това - дава широко поле за изнудване от страна на А.Освен това с новите промени в Сем кодекс не ми е ясно как точно на теб ще ти предложат да осиновиш точно това дете.Може да стане, но трябва много пари да изръсиш за подкупи на различни хора, а нервите изобщо не ги броя.Само си представи твоето дете да бъде осиновено от друга двоика - направо трябва да се гръмнеш
2.Много по-лесно и чисто е така;
задължително неомъжена жена ражда вашето бебе.Мъжът ти го припознава с декларация (казва да бебето на тази циганка е мое не виждам друг освен циганка да се навие да направи такова нещо).След това А прави декларация, че изоставя детето, мъжът ти съответно не прави такава декларация и то си е негово законно дете.После ти го осиновяваш и така.
Това са на практика неосъществими неща - как ще имаш доверие на тази циганка - трябва да я отглеждаш докато е бременна, да я водиш на лекар, да и платиш (апетитът идва с яденето), а и после може да те тормози.Детето като научи как е родено не се знае как ще реагира - таина не можеш да опазиш в България.Много междуличностни проблеми могат да възникнат.

# 7
 • Мнения: 4 322
Мама Кенга възможен ли е такъв трети вариант

Жената А (омъжена) и аз сме много близки - сестри (пример)
Жената А се съгласява да износи моето дете. Ражда и мъж ми го припознава и казва - да това е моето дете. Жената А се отказва от детето и мъж ми го осиновява  Confused:
Всичко разбира се преди това уговорено между двойките

# 8
 • Мнения: 147
здравейте, знаете ли четох преди време в едно списание/българско/за подобен случай.В него се разказва за преживяното от едно момиче,което износва детето на брат си.Проблемът до голяма степен е психологически.Тя подробно описа за всички свои настроения и емоции по време на бременноста.Крайният резултат е че тя се е разделила с детето много болезнено.Страдала е много ,породили са се майченските чувста. И дори това, че детето не е нейно,това е нямало значение.Почувства ла се е много ограбена и много нещастна.Рефлектирало е до голяма степен на психиката и.
Аз лично не съм раждала и не знам как бих постъпила,труден въпрос и още по труден избор.............

# 9
 • София
 • Мнения: 2 639
Тука в Щатите мисля, че има специален закон, който урежда взаимоотношенията при такива случаи, както и разноските, естествено. А за България, определено си предполагах, че нещата стоят по този отвратителен начин. Няма и как иначе да бъде... Кой ще ти вземе да се занимава с узаконяването на такива "маловажни" проблеми.

# 10
 • Мнения: 3 146
Танея

Тъи като предполагам, че сестра ти е омъжена детето родено от нея в брак става автоматично дете и на съпруга и .И двамата трябва да се откажат от детето, но тогава то отива в институция и пак попадаш в 1 вариант.Наи-чисто е маиката да не е омъжена.
Сега си говорим по принцип - не познавам някои българин да го е направил.Виж гърците много си падаха по 2 вариант с нашенски циганки.Но това го забраниха с новия Сем.кодекс.

# 11
 • София
 • Мнения: 2 639
Да, Доби, и според мен проблема е в доста голяма степен психологически. Незнам... Сигурно не всеки би издържал. И за себе си не съм сигурна, въпреки, че настройката ми е, че правя добро на някой, скъп човек. Преживявала съм доста тежки неща, без  хубави последствия... А от това ще има прекрасен резултат. Мисля, че психиката ми би издържала, но при положение, че имам свои деца. Иначе не бих се навила.

Мамо Кенга, за циганки не става въпрос. Ясно е, че такъв вариант се изключва. После ще ти съдерат кожата. Виж, за детето, като научи, е също интересен въпроса.

# 12
 • Мнения: 3 146
Според мен само циганка би се навила, защото тя няма да размишлява толкова много, няма да има психол.терзания - за нея ще е сделка.Дете=пари и това е .Знаете по колко аборта правят, колко деца раждат и ги изоставят - окото и няма да мигне.
Скоро намерих маика на дете от турски произход - маика му беше зарязала цели 5 деца по този начин.На всичкото отгоре и без декларации и си била камшика кои знае къде.Струваше ми почти 3 години да оправя документите и да осъществя осиновяването.детето стана на 5 години.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 1 485
Аз вече родих и мисля, че мина достатъчно време, за да почувствам с пълна сила целия ураган от чувства, който обзема една майка, когато наистина осъзнае, какво й се е случило и какво означава за нея новия живот! Майчнинския инстинкт е само началото на всичко.
Има една жена, заради която бих родила и три деца, ако го пожелае. За щастие тя няма проблеми с фертилността и вече е майка на две прекрасни дечица. Става въпрос за моя приятелка от ранното детство, за нас самите и общите ни познати сме повече от сестри.
Тя самата също е споделяла с мен, че с удоволствие би направила същия жест за друга трета жена, която й е много близка, загубила е първото си дете, а сега от години не може да зачене. Вече няма и надежди.
В такива случаи, когато става въпрос за зрели хора, с доброволно и осъзнато решение и от двете страни, може би и с необходим минимален образователен ценз и социално положение, би трябвало да има законодателство, което да урежда подобни въпроси етично и цивизизовано Sign Exclamation
Защо да не осмислиш живота на едно младо семейство, ако са ти близки приятели и отлично знаеш какви родители ще бъдат и ако си уверен, че ще продължиш контактите си с тях и детето, което си износила Confused:  Confused:
Защо да не поискаш подобен жест от близък човек, на когото имаш доверие, а трябва да прибягваш до криминални методи и жени от утайката на обществото Confused:  Confused:
Какво пречи експертна група от психолози, медици, социални работници и юристи да даде карт бланш за подобно нещо Sign Exclamation  Confused:
По-малко благородно ли е от шанса, който вече се дава с подобна процедура на транссексуалните за реална идентичност и пълноценен живот Confused:  Confused:  Confused:  Confused:

Въпроса, който постави Тинтири-минтири, изобщо не е екстравагантен, абстрактен, тирнтири-минтри и т.н.
Хубаво е да имаме единно мнение за него.
Само дето, отново сме на светлинни години от истината.

# 14
 • София
 • Мнения: 2 639
Елси, ти определено написа абсолютно всичко, което аз чувствам и мисля. Благодаря ти, нямаше да намеря по-точните думи.

Общи условия

Активация на акаунт