"Декемврийското дете, нощем спи - а не реве, нито става да яде !"

• 12 667
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Да, magesta, добре изглеждате на гърнето.

Ся да ви се оплача, щот шъ мъ разбирети!!!

След сладката следобедна дрямка вкъщи, отивам да я гушна и усещам орлЮвите й ноктета как ме дерат. Решавам да подстрижа ноктетата, правила съм толкова пъти в движение. Този път обаче не успях да овладея траекторията й ... и резнах малко месце под нокътя на палеца. Ели въобще не се разплака, но - аз "ревах" много и дълго. Не за друго, а защото 2 мл кълцано месце толкова кърви, че отиде и по шалтето, и по чорапогащника й, и по мен... Не мога да ви опиша как сме се борили с нея да й сложа лепенка на пръста. Как съм рязала с ножица лентички от моите лейкопласти с реванол, как съм й ги лепяла и - о, magesta, как веднага се лапат, мачкат в устата и съответно как падат и отново всичко се мацоти в червено.  ooooh! Това кървене не спря 1 час. Най-накрая УСПЯХ  bowuu да й сложа по някакъв засукан начин една по-голяма лепенка, така че не падна... за около 5 мин. Беше кървава естествено. Втората също вече знаех как, сложих я пак така задържа се 5 мин - вече не кървеше...Ама ми иде да рева и крещя, но просто вече сили и сълзи не ми останаха. Мразя да пера, да чистя и да мия подир нея непрестанно! Мразя да ми е мръсноооо!!! А сега едно шалте струва 200 лв, нали...нямам сили просто. А за инфекция, от лазенето по пода, да се притеснявам ли също!?!? Ами като излизаме утре или като ходим на гости и като пълзи, то като няма лепенка на пръстчето, да не се инфектира пък там... ooooh!

# 151
Набързо запис и от мен, че нашия татко вече дълго време се занимава с Митко, докато ви изчета и започна вече да роптае  Mr. Green
Ние снощи се върнахме от гости при баба и днес нещо го давам по-лежерно, колко е хубаво като имаш време за почивка с баба край теб Simple Smile
magesta, големи сте сладури на гърненцето.

# 152
ШамЕнет, големи премеждия сте имали  Hug.
Йети, ще ти пиша на лични като имам време, да не занимавам пак форума с моето раждане къде и защо  Crazy
Гогиева, добре дошла   bouquet
Вода не пием, но пием по три,четири пъти АМ, два от които през ноща.Ако ударя някой със сутрешния памперс, ще му счупя носа - пълен е Mr. Green. Плодовете ги давам фреш, няма смисъл да правя сокове, не ги пием и ги хвърлям  Crazy. Търсих в магазина такива без захар, но открих само един вид, споделете моля какви давате?
Също така, споделете, какво давате за закуска освен тая попара? Има ли бебешки бисквити без захар, Плазмон имат и не искам да ги давам. Хм, тая захар много ме ограничава  newsm78   ooooh!
Давали ли сте грис? А грахово брашно?  Embarassed Май много стана, на един въпрос ако получа отговор пак ще е добре  Mr. Green.
НЕВМЕНТЕЕЕЕЕЕ ............

# 153
detelini, за  закуската:
- качамак със сирене
- каша / от купешките/
- кус кус със сирене
- грис с мляко
Бисквити Нестле - обикновените / тези зелените обаче/ ... мисля нямат захар, но не съм сигурна... newsm78
От брашната давам царевично/ инстантно/ - слагам, го в пюретата които правя с плод  Peace
Имам питане и аз едно : от мамите със секцио, някой мазал ли се е с Контратубекс или нещо друго по белега ? Малко раничко се сетих .... ама по-добре ... отколкото никога  Wink
Аз бих свршила с SHREWWWWW Whistling.......

# 154
Добре дошла Гогиева! Имало повод, значи...
Детелини, не мога да помогна - давам Закуска и много я харесваме...Обикновените съдържат захар, но явно минимално количество - може с плод /банан/ да ги подслаждаш...
Шеманет, неприятно, ама чак пък толкоз рев...нали си направила всичко необходимо! Толкоз страшно не е ! Вервай ми!Шалтето се пере в пералнята, както и всичко останало - голяма работа! Нали си лапа пръстите - по добра дезинфекция няма! Я, се стегни...Ще миеш тепърва, така че - събирай сила и настроение! Пък / това е майтап, де/ да си беше взела кученце... По спокойно го давай... Изглежда много / кръвта/, но всъщност не е толкова - няма страшно! Grinning
Бети,  Hug и ние сме така с хартиите...
Маджеста, фенка съм му на тоя сладък мъж! А как го коткаш на гърнето? Магаривната не ще и да чуе!
Цитат на: Magesta

link=topic=235447.msg5396885#msg5396885 date=1193672157
Да не споменавам, че ляга по корем на земята и пъха в устата от случайно паднал косъм до  миниятюрен боклук , който открие там ....  Tired

Ние ближем килима - за по сигурно!

...непрекъснато се изправя в леглото и когато я сложа обратно да легне се започва един реввввв, целия блок разбира, че ще си ляга ooooh!

Като паляче на пружинка - и ние сме така! Цаката е да има мама наоколо, която хич, ама хич да не обръща внимание на театъра... тогава си намира бибата и след 2 минути гимнастика /стойки на глава/ - заспива...

# 155
  • София
Хихи Магеста, тоз Жижи все по-сладур става  Laughing

Да споделя за слагането в устата, ми значи Нели спря да пъха в устата всичко доста отдавна, спокойно я оставям да играе и пипа най-различни неща и съм спокойна. Обаче от около седмица забелязвам да налапва все повече играчки и май е заради зъбите, та вече и аз трябва да съм по-внимателна. Но в сравнение с вас направо нищо не ядем  Grinning

detelini, мога да ти отговоря на въпрода само за гриста - давам от безмлечната каша грис на милупа.

Уф, заради стачката аз май няма да се класирам на среща щото съм с две деца..  Confused

# 156
Здравейте момичета,
Магеста, аз се мазах с Контратубекс в началото след раждането Мазах се около два месеца и като видях, че няма никаква разлика –това е мое лично мнение– го зараязах  Rolling Eyes а и отгоре на всичкото трябва да се сменя на две седмици, а струва – поне за мен – доста пари и го съкратих от месечния ни бюджет  Flutter
За закуска аз давам грис с мляко и сиренце, мноого го обичаме става за две минути и е много вкусен Blush и мама понамазва от него  Mr. Green
хубаво е че сте отворили тази тема, тъкмо и аз щях да търся да му поразнообразя тая закуска, че на мен взе да ми омръзва пък какво става на малчо
И ние сме в отбора по обирането на боклука в къщи и слагането в устата  Peace

# 157
Привет и от нас. Най-сетне диването заспа и мога да драсна някой ред.
STASII, шамЕнет, esy  Честити ви зъбчета! Нека всички зъбки да растат здрави и безпроблемно.
Ники, честито ви прохождане. Само дано не ти омалеят кръста и краката от тичане подир него.
магеста ,Зори в началто хич не искаше гъсти пюрета. Ядеше само с консистенция като тази на Хип. Обаче веднъж й предложих едно пюре на Гербер - супа от пуешко с домати и ориз. Оризът вътре е цял. Толкова много го харесва, че може да изяде 3 бурканчета на един път. И аз покрай него започнах да давам и по-гъсти пюрета. Просто слагах по малко от въпросното и някак си Зори посвикна. Сега вече хапва с всякаква консистенция. Е, ако нещо не й хареса на вкус не го яде, но това вече е друга работа.
Изглеждате перфектно на гърнето. Дано съвсем скоро да започнете да го ползвате с мисъл и по предназначение.  Grinning Само да те питам. Колко е голямо това гърне. Или пък вие сте си големи. Че гледам удобно си е седнало милото. Зори е ЛЕКО дребна и всички гърнета са й големи. Пропада в дупката  newsm62, а краката й не стигат пода. Едвам намерих едно гърне-столче, което да е що-годе добре.
Белега от секциото не съм го мазала с нищо. При мен поне е доста голям (не е дълъг, но някак си ...абе широк е) и не мисля, че с крем нещаща ще се оправят та не се и опитвам
eleazar (бивша nevena131313) , Споделям мнението ти, че не е изключено да има и някакви...неща, не само в герберските, но и в другите. И при нас на Гербер няма намръщени муцуни. Но аз поне се надявам, че от самия начин на приготвяне стават по-така. То нали като правиш домашен шоколадов крем и купешкия са различни, защото  купеният се вари на автоклав. И вкусът и консистенцията са съвсем други. В началото Зори хич не искаше домашните ми манджи. Да си призная направо се чуствах обидена. И като видях как ги лапа тези на Гербер реших да се опитвам и аз вместо да варя на пара и после да пасирам да готвя продуктите направо като манджа. Задушено с масло или зехтин и всичко като все едно е за нас. И да си призная честно по-вкусно е  и по-има вид на манджа. Та сега си яде почти всичко, което приготвя. Ама знам ли....то за пари какво ли няма да набутат по тези пюрета.  newsm78
За общ рожден ден ние със Зори сме за  newsm10 Аз нали съм голям заплес докато се наканя да пиша диването почти на година ще стане.  Embarassed Embarassed Та много ще се радвам да се запознаем с всички. Пък и на момковците да се представим  Grinning
bela браво на мъниче. Това е прекрасно.  Grinning
За лапането от пода...направо не ми се говори. Тъкмо си мислех, че това мойто не е нормално, но явно всички деца си събират имунитет по най-древния известен начин. Аз вдигнах ръце вече щото то не мога да я гледам по 25 часа на денонощие какво лапа и от къде го взима. Гледам да поддържам що-годе чисто и...да се оправя. Днес беше докопала един лист и докато я видя...си похапна една прилична част за лека сутрешна закуска. А как преглътна само... Joy
Иначе ние вече доста стабилно се изправяме и дори опитва някакви зачатъци на крачки да прави, ама нали е нестабилна и се климбуца та все още не се получава. Май ще сме като с всичко останало. Не ще-не ще и изведнъж...айдееее.

За среща сряда или четвъртък съм много навита.
Ох, стана егати дългото словоизлияние.  Embarassed Лека нощ на всички от нас

# 158
Момичета ... в памет на Криско - http://www.xpucmo.com/blog/
И още - http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=6791&AlbumId=10579 … p;PhotoId=5769837
И това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236463.0

Както ви казах, Лилибон - Ели беше една от многодетните майки, през цялата си бременност от самото начало .... много, много ми е тъжно - Да почива в мир, без болка и страдание малкото ни ангелче...

# 159
  • Бургас
Мислех да пиша....., но след прочетеното вече няма за какво..... Просто моите ежедневни грижи избледняха на фона на силата и куража на едно сплотено семейство.

# 160
След прочетеното просто нямам какво да добавя. Всичко е казано.
Дано малкото ангелче е на място където вече няма да страда.  Hug

# 161
  • Русе
Ники,и аз като тебе,но ще пиша ,че незнам кога ще ми се отвори пак време!Честит ти проходил Пеш! Hug
Тини мини аромолампата представлява керамичен предмет на две нива.В долното ниво има място където да се постави свещичка,а точно над нея има мини ваничка в която да се сипи малко вода и капки от етерично масло.В всеки магазин за сувенири ги има ,а в аптеките продават масла!Зависи на коя част от тялото си искаш да въздействаш.Според мен става за всички възрасти ,но все пак можеш да прочетеш листовките на маслата! Hug
На нас смяната на времето ни повлия объркващо за приема на антибиотика,че татито ни пипал часовниците без да ни каже!Цялостното състояние на Бойко е доста добро,като изключим разтройството приченено от Оспамокса,но според нашата педи не е от него,а от вирусна инфекция на стомаха и така ни наплаши ,че без малко да влезем в инфекциозното.Добре ,че го има форума и позната в инфекциозното ,че да се поуспокоя и за сега с Ентерол ,чай от шипки ,лечебна хумана и оризова вода се справяме с лечението. #Cussing out но съм бясна и определено ще сменя лекърката с хомеопат жалко ,че в Русе няма класически
Вержи и аз се бях пищисала за психичното състояние на БАМ-БАМ ,обаче вече е по добре Peace
Магеста направо ще ме скъсаш Joy
ШамЕнет да не те обидя,но ми се струваш прекалено претиснителна във всяко едно отношение.По спокойно мила,те проблемите сега почват ,а на теб нерви ще ти трябват все повече Hug Heart Eyes
гогиева  bouquet Добре дошла!

# 162
Колко сладко е било, миличкото, малко ангелче. На фона на това страдание, моите излияния звучат срамно. (мимак, права си, понякога не ми стигат нерви) Господ да утеши родителите му и най-вече маминката  Hug Praynig

# 163
някой купи ли си книгата "Хранене на детето от 1 до 3 години" на Бон апети.аз си я взех и мисля че си заслужава вътре е пълна с рецепти за децата и примерно меню.има салати,супи,основни и десерти  Peace

# 164
Здравейте, момичета!
Не можах да сдържа сълзите си.
Невероятно е през какви изпитания трябва да мине човек понякога и да продължи да живее въпреки това.
Вярвам, че Криско сега е на едно по-добро място и се прекланям пред смелостта на Lilibon и близките й!
Иначе, ние сме по-добре. Сестра ми се възстановява. Дори вече втора седмица ходи на работа.
Използвам случая да благодаря най-сърдечно на всички ви за съпричастността и отзивчивостта. Благодаря на всички, които ми писаха. Извинявайте, че не можах да ви отговоря лично. Наистина ни помогнахте!
...А колкото до самата история, парадоксално е, че междуличностните отношения в една родилна клиника обезценяват и застрашават човешкия живот. Страшно е, че след едноседмичен престой в болница едно момиче с нормална бременност и здрав плод беше докарано до отравяне на кръвта и аборт по медицински причини, заради по всяка вероятност вторична вътреболнична инфекция. Абсурдно е, че асистент преподавател в Медицинския университет и лекуващ лекар (визирам д-р Божидар Налбански) предписва противопоказани за пациентката си лекарства, предизвикващи кръстосана реакция с резултат загуба на съзнание и силна алергична реакция, като вместо отговор просъсква “Е, какво пък и аз съм човек!”. Убийствено е, че за да не безпокои дежурния лекар дежурната акушерка предлага да бие Диазепам на пациентката, за да не й “припада по коридорите” (дори и за непросветените е ясно, че тя определено няма да безпокои никого повече след успокоителното)....
Изписахме сестра ми с подпис и я прибрахме в къщи за домашно лечение. 
В заключение: клиника “Майчин риск” на 8-я етаж в “Майчин дом”, София наистина оправдава името си. Лекарите там може би наистина са специалисти всеки едни поотделно, в частната си практика, но нямат никаква представа от работа в екип, а това сериозно застрашава безопасността на пациентките им.
Дълго стана. Съжалявам. Но не искам някой друг да изживее кошмара, в който попаднахме.
Усмивки от нас с Ема и до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт