Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бисквитена торта??

  • 14 773
  • 38
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 305
Здравейте,наканих се да правя тортата по тази рецепта на MALVINA:
Аз я правя по следния начин и е много вкусна:)
2 пакета бисквити "Закуска"/аз вземам един с какао и един обикновенни/
2 пакетчета пудинг на д-р Откер/1 какао+1 ванилия/
1 л прясно мляко
Редиш един ред бисквити ,ред крем.За по красиво правя ред бели бисквити,ред каков крем,после какови бисквити и ванилов крем и т.н.Отгоре може да украсиш с смлени ядки или някакви стърготини ,шоколад.

ИСкам да попитам дали за бисквитените торти има също разни глазури и покрития?Ако знаете дайте идеи.Благодаря предварително

# 1
  • Мнения: 831
Аз правя бисквитената торта с домашен крем-яйчен.Така ми става по-вкусна,отколкото с купените кремове.Поне за нас си е по-вкусна.А между редовете слагам шоколадови пръчици или смлени орехови ядки,както и най-отгоре така завършвам.Слагала съм и нарязани на кръгчета банани.Също става много вкусно.Въпрос на избор и вкус.

# 2
  • Мнения: 5 001
Аз правя бисквитената торта с домашен крем-яйчен.Така ми става по-вкусна,отколкото с купените кремове.Поне за нас си е по-вкусна.А между редовете слагам шоколадови пръчици или смлени орехови ядки,както и най-отгоре така завършвам.Слагала съм и нарязани на кръгчета банани.Също става много вкусно.Въпрос на избор и вкус.
Peace  Peace  Peace

# 3
  • Мнения: 305
Не стана нищо както винаги и двата крема ми станаха на бучки,омръзна ми да се мъча да готвя,никога нищо не става....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 4
  • Мнения: 5 001
Ама чакай.... Heart Eyes Какво се случи ,та да не стане? Не се ядосвай,ще стане като пробваш пак.Казвай и да го решим тоя проблем   bouquet

# 5
  • Мнения: 224
Кои два крема ти станаха на бучки?Сподели,за да ти помогним.И ние сме имали провали в кухнята,не си само ти.

# 6
  • Мнения: 836
Не стана нищо както винаги и двата крема ми станаха на бучки

Ванчето-, като станат на бучки ги минаваш с пасатора и се оправят.
нЕма да се пУашиш  Wink

# 7
  • Мнения: 5 001
Не стана нищо както винаги и двата крема ми станаха на бучки

Ванчето-, като станат на бучки ги минаваш с пасатора и се оправят.
нЕма да се пУашиш  Wink
Браво Есме...супер си !   bouquet

# 8
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 689
Едно много просто правило от мен при правенетео на крем с нишесте - разтваряй нишестето в 1/3 от написаното количество мляко - това означава, ако имаш нишесте за 1л. мляко, смело отдели към 300 мл в които разтваряш нишестето, а другото мляко загряваш. Сипвай по малко в горещото, но не врящо мляко  и бъркай интензивно с тел - никога няма да има бучки! Peace

# 9
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Купи си от "Всичко за 1 лв."  телена бъркалка - няма да имаш никога бучки и за застройки ще си я ползваш - много удобно нещо е !

# 10
  • Разград
  • Мнения: 3 110
А пък аз винаги увеличавам млякото с поне 100 мл(от указаните в рецептата на опаковката),иначе много гъст крем ми се получава.Напоследък за бисквитена торта ползвам нишестета "Прима"-ванилия,малина,шоколад.Страхотни са и мисля,че повече ми харесват от пудингите на доктора.И пак увеличавам количеството мляко.
Забравих да напиша,като заври млякото,сипвам наведнъж разбитото с мляко или вода нишесте,като бъркам енергично.Никога не са ми ставали на бучки.

# 11
  • Мнения: 3 830
Не стана нищо както винаги и двата крема ми станаха на бучки

Ванчето-, като станат на бучки ги минаваш с пасатора и се оправят.
нЕма да се пУашиш  Wink

И аз така си решавам проблема  Flutter

# 12
  • Мнения: 3 830
Много харесвам пудингите и крем "Оле" на доктор Йоткер. Разкошни са за бисквитена торта Heart Eyes

# 13
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 520
Не стана нищо както винаги и двата крема ми станаха на бучки,омръзна ми да се мъча да готвя,никога нищо не става....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

разбий  с пасатора

# 14
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 520
Не стана нищо както винаги и двата крема ми станаха на бучки,омръзна ми да се мъча да готвя,никога нищо не става....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

разбий  с пасатора
ха изпреварили ме със съвета

# 15
  • Sofia
  • Мнения: 1 217
Много харесвам пудингите и крем "Оле" на доктор Йоткер. Разкошни са за бисквитена торта Heart Eyes

И аз правя тортата с тези кремова, повече ни харесва дори от домашния яйчен крем  Peace Отгоре посипвам шоколадови пръчици или едни шарени мънички топченца за украса ...

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 82
Аз я правя или с крем на д-р Йоткер, или с обикновено нишесте. Ползвам обикновени бисквити. Като видях, тази рецепта я направих. стана превъзходна, да си оближеш пръстите!   chef

# 17
  • Мнения: 305
Страшно много ви благодаря за съветите,но късно прочетох,но няма значение.Поне за в бъдеще ще знам как да правя кремчетата добре и ако случайно нещо не стане да бъркам с миксера.Още веднъж ви благодаря,не знам какво би правил човек без вас.Особено аз,кото хич не мога да готвя   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 18
  • Мнения: 5 001
Хехе,ние със задружни усилия ще те научим.Ти не се притеснявай   bouquet  Heart Eyes

# 19
  • 1st floor
  • Мнения: 7 724
на мен , пък ми става на бучки , ако докато сипвам нишестето , не съм дръпнала млякото от котлона...явно ми е силен котлона и много бързо ми стяга нишестето , а аз не мога да му смогна да го бъркам толкова бързо - затова свалям от котлона , сипвам бавно и бъркам бързо...ако все пак стане на бучки - вече знаете - включвам пасатора Mr. Green

# 20
  • Мнения: 1 668
Бисквитите предварително ги накисвам в мляко или вода, докато леко омекнат.

# 21
  • Мнения: 424
Моят крем никога не става на бучки, но аз разтварям нишестето с вода, още докато млякото не се  е затоплило го изсипвам вътре, бъркам непрекъснато , специално за бисквитена торта го махам от катлона докато не се е сгъстило много

# 22
Аз правя бисквитената торта с домашен крем-яйчен.Така ми става по-вкусна,отколкото с купените кремове.Поне за нас си е по-вкусна.А между редовете слагам шоколадови пръчици или смлени орехови ядки,както и най-отгоре така завършвам.Слагала съм и нарязани на кръгчета банани.Също става много вкусно.Въпрос на избор и вкус.



И аз я правя така. Страшно вкусно е с банани и орехи Peace

     

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 00:30 от fani_73

# 23
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
А сега някой да даде и рецептата на домашния яйчен крем моля че така ми се дояде тортичка ................   chef

# 24
А сега някой да даде и рецептата на домашния яйчен крем моля че така ми се дояде тортичка ................   chef

Заповядай  bouquet

4 яйца
4с.л. брашно
1ч.ч. захар
1л. пр.мляко
2пак. ванилия

Яйцата и брашното се разбиват хубаво. Млякото се слага да кипне заедно със захарта. Когато млякото заври се сипва внимателно сместа от яйца и брашно и се  бърка интензивно. Накрая се слага ванилията

# 25
  • Мнения: 831
И аз така правя крема.
Фани,а ти как изваждаш тортата в чиния?Не ми е идвало на ум да я украся отгоре,станало е много хубаво.Но аз си я оставям в тавичката и оттам изваждам нарязаните парчета.Може би трябва да се прави във форма,която се отваря.

# 26
И аз така правя крема.
Фани,а ти как изваждаш тортата в чиния?Не ми е идвало на ум да я украся отгоре,станало е много хубаво.Но аз си я оставям в тавичката и оттам изваждам нарязаните парчета.Може би трябва да се прави във форма,която се отваря.


Преди да започна да я подреждам на дъното слагам стреч фолио  bouquetПосле малко в хладилника и се обръща

# 27
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 520
аз я правя в по - голяма  йена. Обливам я с вода и сипвам първо от крема, като стегне тортата я обръщам и така крема остава горе.

# 28
  • Мнения: 2 880
и аз разтварям нишестето предварително,за да не става на бучки,дърпам съда от котлона,сипвам по малко и бъркам с тел за яйца,после се връща на котлона и с непрекъснато бъркане докато се сгъсти,а м/у редовте слагам и натрошен карамел-пробвайте става разкошно на вкус Peace

# 29
  • Мнения: 1 640
Нишестето се разтваря в хладка вода/около 100 мл/ или в студено мляко и се прибавя към горещото мляко с непрекъснато бъркане.Никога не ми е ставало на бучки.Слагам повече мляко,отколкото е указано на опаковката на "Д-р Йоткер".
Когато приготвям тортата или крема за детето, ползвам натурално нишесте-без оцветители и изкуствени аромати,т.е.,без Е-та!!!

# 30
  • Мнения: 1 117
Не харесвам купените кремове , затова я правя или с нишестян крем / мляко и нишесте / или с млечен. Извътре слагам банани , ябълки , стафиди , изобщо каквото имам Simple SmileДо украса понякога не се стига , защото не остава Wink

# 31
  • Мнения: 58
Аз я правя по следния начин и е много вкусна:)
2 пакета бисквити "Закуска"/аз вземам един с какао и един обикновенни/
2 пакетчета пудинг на д-р Откер/1 какао+1 ванилия/
1 л прясно мляко
Редиш един ред бисквити ,ред крем.За по красиво правя ред бели бисквити,ред каков крем,после какови бисквити и ванилов крем и т.н.Отгоре може да украсиш с смлени ядки или някакви стърготини ,шоколад.
И аз правя бисквитената торта по същия начин, но след всеки ред бисквити слагам банани, а най-отгоре настъргвам шоколад. Наистина става много вкусно!!! Банана придава много приятен аромат Wink

# 32
  • Мнения: 6 461
Аз правя бисквитената торта  така

# 33
  • София
  • Мнения: 865
Аз правя малко по-различна бисквитена торта, много я обичам, дано да ви хареса:)

2 пакета бисквити по избор

кафе, сварено, около 3 чаени чаши

1 кутия сметана, Хопла ( подсладената)

Канела

Бисквитите ги топвам в кафето и ги редя , като след всеки ред слагам от разбитата сметана с малко канела, най-отгоре - отново канела върху сметаната . Добре е да поседи поне 4-5 часа в хладилник.
За първи път пиша рецепта, дано е ясно:)

# 34
  • на едно прекрасно място
  • Мнения: 142
Аз правя малко по-различна бисквитена торта, много я обичам, дано да ви хареса:)

2 пакета бисквити по избор

кафе, сварено, около 3 чаени чаши

1 кутия сметана, Хопла ( подсладената)

Канела

Бисквитите ги топвам в кафето и ги редя , като след всеки ред слагам от разбитата сметана с малко канела, най-отгоре - отново канела върху сметаната . Добре е да поседи поне 4-5 часа в хладилник.
За първи път пиша рецепта, дано е ясно:)
Оле звучи страхотно  Crazy

# 35
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Много благодаря  Hug   bouquet  Hug   bouquet  Hug

# 36
  • Мнения: 171
Бисквитите предварително ги накисвам в мляко или вода, докато леко омекнат.
  Аз също преди да наредя бисквитите ги потапям в хладко прясно мляко.Използвам обикновенни бисквити,защото са по-тънки и се получава повече крем с по-малко бисквити:ред бисквити,крем,ред бисквити и пак крем.Отгоре поръсвам с едро счукани орехови ядки.Всичко е въпрос на вкус  chef

# 37
  • Мнения: 6 390
тъкмо търсех нещо с бисквити
ще пробвам, никога не съм я правила...

# 38
  • Мнения: 243
На мен не ми харесват бисквитите закуска и нишестето и правя тортата така:

2 пакетчета бисквити Petit Beure
2 крема на д-р Йоткер (Оле или Paradise)

На дъното на тавичката редя сухи бисквити.Слагам един слой от крема, следващият ред бисквити потапям в кафе.После пак крем, следвашият ред бисквити се топят в мляко, пак слой крем, след това ред бисквити с кафе и така  Wink
Отгоре заливам с разтопен шоколад, но на съвсем тънки ивици и само тук-таме  Peace Става божествено вкусна и лека торта  Heart Eyes

Ако сте яли бисквитената пита в Olive's това е точно тя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт